Тайната на дългата и гъста коса - 2

• 199 963
  • 675
  •   1
Отговори
# 435
Разбирам, че има някакви недоразумения. Тривитаминолът си го взех директно от Ветеринарен кабинет(Докторът ми е познат). Та докато ми обясняваше за годността, ми показа нагледно шишенцето със забита спринцовка(сега се сещам, че го извади от хладилника newsm78)

# 436
Разбирам, че има някакви недоразумения. Тривитаминолът си го взех директно от Ветеринарен кабинет(Докторът ми е познат). Та докато ми обясняваше за годността, ми показа нагледно шишенцето със забита спринцовка(сега се сещам, че го извади от хладилника newsm78)
ЗАщото на животните им го инжектират, не ги мажат. След като веднъж е отворено,се съхранява в хладилник. Отеорено трайността му е 28 дни.

# 437
Ох, за да се спази годността...може би ooooh!? Все пак така е по-стерилно. Пък и какво толкова го обсъждаме, който иска да се мъчи - да изтегля със спринцовка, който не иска - с лъжицата. Важното е ние да сме с хубави гривички!!! Peace

# 438
  • Пловдив

Ехооооооооооооо! Какво става мамчета!? Никой не пише тези дни похвални слова за овчото чудо. Да не би вече да тръгнахте по морето да развявате буйни гриви? Ха - ха.

# 439
SOFF, зачети се по-назад и ще видиш и похвални слова   bouquet

# 440
  • Пловдив

Bisi, аз знам, че по-назад пише.Самата аз също отдадох "почит" на овчата маска-днес ще я правя за втори път.Просто тази седмица има по-малко изказани мнения по темата.
Между другото днес смятам да сложа малко повече газ, дано не сбъркам Praynig

# 441
Между другото днес смятам да сложа малко повече газ, дано не сбъркам Praynig
[/quote]

Най-вероятно вече си сложила в маската повече газ, но внимавай!!! може да ти изгори кожата на главата и да започне да ти се лющи на огромни люспи! Знам това от личен опит от преди мноооого години  yes Иначе като сложиш повече газ наистина косата заблестява от лъскавина, но по добре не го прави!  newsm10

# 442
  • Бургас

Просто тази седмица има по-малко изказани мнения по темата.

Това е втора тема и почити се изчерпаха въпросите и похвалите.
Крайни резултати - тук след година Wink

# 443
  Аз вече 2 пъти си правих маската,но с малко поизменен състав,поради липсата на някои продукти Wink-та,сложих 1 жълтък,2 суп.лъж. тривитаминол, 1 суп.лъж. готова маска за коса,1 суп.лъж.водка/ракия, 1 суп.лъж.хининова вода.Но...честно казано,на вид и на усещане не виждам промяна-за видима промяна,естествено е още много рано,но и като я пипна не я усещам по-различна Confused Тази седмица се снабдих с мас,и ще пробвам оригиналната рецепта на Деси,но без газ,понеже съм руса Sad

# 444
  • Пловдив

До Елеонора

Благодаря ти за съвета.Под малко повече разбирам 5-6 капки вместо 2-3.Мисля, че някоя мама беше споделила, че и с 1 лъжица газ пак не е имало проблем.Но ако наистина може да се изгоря, по-добре да не пробвам. Thinking
Няма ли някой с по-дълъг стаж в цапотенето да пусне снимки преди и след, много ми е любопитно, защото аз залагам големи надежди на маската Praynig

# 445
  • Sofia
Снощи си правих маската за 5-ти път и мога да се похваля с добри резултати. Преди косата ми беше позахабена, суха и без блясък. Сега стана по-бляскава,  косъма по-плътен. Все повече приятелки и познати ме питат какво си слагам на косата. Правя си маската със съставките които е дала Деси, количеството определям на око. Първия път ми стана доста суха и много трудно отмих маската, но  следващия път нямах проблем. Може би защото първия път количеството маска беше по-голямо. Ето може да видите резултата.
тук
и
тук

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 17:22 от mi_sy

# 446
  • Пловдив

Благодаря ти mi_sy - най-накрая някой да пусне някоя снимка.Косата ти изглежда доста лъскава и жизнена!
Май трябва всички дружно да благодарим на Деси!  bouquet
И аз се придържам към маската във вида, в който тя я е написала.

# 447
Аз имам няколко въпросчета относно маската и за да не утежнявам още повече темата,реших да питам Деси на лични,но тя не ми отговори  Sad
Та въпросите ми са: възможно ли е да увелича количеството на отделните съставки,тъй като косата ми е доста дълга и сместа едва ми стига за корените...
2. слага ли се оцет в самата маска или само накрая при отмиването
и дали някой е забелязал от маската да му пада по-бързо къната или боята? аз се къносвам и сякаш още първия път забелязах че в корените ми косата изсветля newsm78
А,и последно,киселото мляко за какъв тип коса е???

bouquet

# 448
Количеството може да го увеличиш, няма никакъв  проблем. Гледаш долу горе да спазиш пропорциите само.
Да така е боята или къната падат на поразия от маски с подобен състав. Аз гледам да ги правя като ми е дошло време вече за боядисване. Само тогава иначе си пада всичката боя.
Оцета знам че се ползва  за изплакване, аз ползвам  вода с лимонов сок.
Но Деси го е дала като съставка на рецептата. Мисля че може да се ползва и по двата начина.
Аз ползвам кис. мляко с висок процент масленост. Просто косата ми е суха и не ми пречи нито маста нито млякото.
Но по принцип мисля че става за всякакъв тип коса.

# 449
Мъни, гас или ракия сложи ли, да не си забравила, защото те изсушават косата... ?   newsm78
Сложих, сложих - спазих оригиналната рецепта на Деси...
Eci, явно е заради жълтъка...
Интересното е, че след 10-тото миене корените се измиха и косата бухна, но след 15-я сантиметър е степана и мазна...

Общи условия

Активация на акаунт