Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните характеристики на сколиозата?
Каква е разликата между функционалната и структурната сколиоза?
Какви са потенциалните източници на болка при сколиоза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните характеристики на сколиозата?
-
Каква е разликата между функционалната и структурната сколиоза?
-
Какви са потенциалните източници на болка при сколиоза?
-
Как може да се коригира сколиозата без хирургическа намеса?
-
Какви са възможните начини за подобряване на състоянието при сколиоза?
бях на 17 когато разбрах че имам скулиоза. приех това със смесени чувства - не знаех какво да правя. аз съм от град където няма плувен басейн и затова разчитам само на танците и от време на време малко гимнастика. винаги когато съм вкъщи нося една жилетка. и засега се чувствам добре. никой от приятелите не знае и не е забелязал моя проблем. страхувам се от това как ще реагират а и не искам да знаят. и така си живея вече 2-3 години, не ми е лесно но не се предавам и по всякакъв начин си казвам че ще успея и си давам кураж от вътре. защото наистина най-големия приятел на това заболяване е депресията, ниското самочувствие и така. \този проблем ми е в главата непрекъснато. няма как да е. затова ще си позволя да дам един съвет на всички в моето положение. не се изолирайте, не се отчайвайте. плувайте играйте опитайте се ако няма риска да се оперирате и винаги търсете повод да се усмихнете. ако нещо ни различава от другите, освен заболяването може да се каже че носим тази тежест и че аз лично съм станал малко по отговорен. ако някой желае да ми пише, нека опита. аз по-всяко време когато имам възможност ще се отзова.

(А колко пъти лекари са ме упреквали ,4е не съм си слагала корсет ,когато му е било времето!Може би съм взела правилното решение.)

Болеше ме много силно кръстът и личната ме насочи към невролог, направиха ми ренгенова снимка и се установи, че имам сколиоза с ротация на 2 прешлена. Лекарката не ми предписа нито гимнастика, нито процедури. Само хапчета за болката и ми препоръча да ходя на плаж. Каза ми, че така щяло да ме боли от време на време
)))