Паническо разстройство - 29

• 67 024
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Не, Карла, само АД и Клонарекс.
Задължително ли е да пие и антипсихотик? В листовката на Ципралекса пише, че се приема както за депресия, ПР , така и за ОКР.
Не е задължително, разбира се. То e по преценка на лекаря. Трябва време обаче за да подейства АД. След 10-тина дни вероятно ще се усети ефекта.

# 436
Здравейте момичета!
От година пия ксанакс от 25 мл по едно дневно и уж съм добре. Но сега нещо ми стана зле, въпреки, че към 14 ч съм пила ксанакса. Нещо ми става на главата, сякаш ме е стегнало от горе над челото, на темето. И пулсира, някакво напрежение усещам в главата. И все едно залитам и ако се отпусна ми се струва че ще загубя съзнание или ще заспя или ще припадна.Много се изплаших ,измирих си кръвното - нормално,смуках валидол и легнах. Страх ме е да не е инсулт. Гледам днес е новолуние, дали е възможно да има връзка. Имам ето това
https://apteka.framar.bg/05004098/допелхерц-енерготоник-n-500-мл-
И се чудя дали да не пийна една глътка . Като шеметно ми е на главата.Страх ме е да заспя да не ми стане нещо в съня .
Какво да правя?
Спокойно, запази спокойствие. Знам , че е трудно. Според мен вземи още един ксанакс 0.25, или ако имаш мента, глок и валериан на капки, много помага. Няма да получиш инсулт. Поговори с някой, ей така, макар и по телефона. Виж, кръвното ти е нормално, няма страшно. Легни си и не мисли за лоши неща. Повтаряй си , че ще мине, а ти това го знаеш, времено е. Утре ще си добре. Пиши.
Hug Толкова много ми помогна, сърдечно ти благодаря!
По-добре съм. Ще пробвам да поспя. Това сиропче също е с мента и валерияна, но има алкохол.
Лека нощ Hug

# 437
O, за ОКР ми трябваше много време. Година. Не ми е минало, но по-рядко ме напада.

Днес нещо от сутринта ми беше нервно. Нали съм зайче в работата и от химик за следобеда ме детронираха на лаборант да зареждам и празня лабораторните миални машини. Като се панирах, ама за 5 минути. 4 часа след това от толкова работа ни депресия имах, ни ОКР.

# 438
  • София
Здравейте, момичета. Вчера нахлух в темата без да се представя.
Преди месец и половина един ден както си седях на работа и много отпаднах - трябваше да легна. Впоследствие ми се появи една замаяност и гадене и на 7ми септември повърнах - един път вкъщи както лягах на дивана и два след това в колата и след това просто докато стоях в болницата. Тогава ходих при лична лекарка и невролог - неврологът препоръча да си направя ЯМР, но нямаше скорошен час и се прибрах. Лекарствата, които предписаха, сякаш не работеха изобщо. След това познати ми препоръчаха добър отоневролог - отидох при него, той ми направи тестове и постави диагноза вестибулопатия с лабиринтолитиаза (почти никъде в нета не мога да намеря инфо за второто). Смени ми едното от лекарствата и каза, че трябва време, докато мозъкът привикне към нарушената функция на вестибуларния апарат. Тогава се успокоих, че имам диагноза, само един път след това съм повръщала, веднага след като ядох настъргано сурово цвекло. Миналият вторник обаче много ми се догади и ме хвана голям страх да не повърна. Записах на своя глава час за ЯМР - чак за 28ми. Гаденето продължи 3-4 часа и отшумя, но имах много висок пулс (над 110) до следващия ден включително, обадих се на отоневролога и той ми каза да взема Грандаксин, а за гаденето каза, че е трябвало да реагирам с лекарствата веднага, щом съм го усетила (лекарствата не бяха с мен). Грандаксинът ми помогна да сваля пулса и го пих само един ден. Вчера вечерта обаче гаденето се върна - пак 3-4 часа силно, а и досега ми е леко гадно. Хипохондрията ми определено се развихри, спряла съм да чета за болестта, която най-много ме притеснява (мозъчен тумор). Имам и други симптоми като тежест в главата, много лека тъпа болка в лявото слепоочие и шум в ушите. Хипохондрията ми се засилва от един реален случай на моя позната и от един случай, прочетен в Интернет. Ужасена съм и от вторник насам не си живея живота.
Смятам след малко да си изпия Грандаксин-а.

Момичета, има ли някоя от вас с подобна история? Проблеми с вестибуларния апарат, гадене, повръщане..? Правили ли сте си ЯМР?

Надявам се да не съм ви напрегнала много и пожелавам да си изкарате хубав уикенд.

# 439
  • Пловдив
Момичета, при мен положението става още по-плачевно. Снощи говорих с моя близка, чиято дъщеря беше с паник атаки и тя като взе да ми разправя за разни  нервни кризи и ме посъветва да викам линейка за инжекция с успокоително ако ми стане зле.. и естествено на мен ми стана много зле, не знаех къде се намирам. Сутринта срам не срам звъннах на психоложката, че не мога да чакам 5 дни да ме приеме и днес вечерта ще ме вземе в 9 ч посред нощите след последния клиент. Аз даже до довечера не знам как ще удържа. Пих мента глог валериан, обаче не ми действат въобще. Много ме притесняват силните бодежи в гърдите, може ли да е толкова силна болката при паник атака?

# 440
  • София
Момичета, при мен положението става още по-плачевно. Снощи говорих с моя близка, чиято дъщеря беше с паник атаки и тя като взе да ми разправя за разни  нервни кризи и ме посъветва да викам линейка за инжекция с успокоително ако ми стане зле.. и естествено на мен ми стана много зле, не знаех къде се намирам. Сутринта срам не срам звъннах на психоложката, че не мога да чакам 5 дни да ме приеме и днес вечерта ще ме вземе в 9 ч посред нощите след последния клиент. Аз даже до довечера не знам как ще удържа. Пих мента глог валериан, обаче не ми действат въобще. Много ме притесняват силните бодежи в гърдите, може ли да е толкова силна болката при паник атака?

Едни и същи ли са бодежите от снощи? Не съм много запозната, но ми се струва, че ако беше сърцето вече щеше да имаш и други симптоми и дори нямаше да можеш да пишеш Simple Smile

Радвай се, че часът е изместен за довечера, това е супер! На нас, тревожните хора, чакането ни е бич и понякога само по себе си предизвиква симптоми.. Flowers Hibiscus

# 441
Здравейте момичета, моля ви помагайте, няма да описвам цялата житейска ситуация, защото е дълга и не искам да ви досаждам. Пия АД от 12 години Sad Бях на 25 години бременна и тогава започна този ад. Естествено заради шибаните нерви и депресията, които ме сполетяха от бременността се разделихме с мъжа ми. От тогава съм сама с дъщеричката ми,но сега съм на път да остана без работа заради тези здравословни проблеми. Сменила съм много психиатри и хапчета. В момента пия золофт,клонарекс и флуанксол. От днес почвам и прегабалин и бетасерк. Не ми се живее Sad
Здравей ! Какви са ти симптомите ? Имаш ли светли периоди? Нещо помагало ли ти е за тези 12 год?
Този прегабалин не е ли много силен, с много странични ефекти? Мислех, че го изписват само заради невропатна болка от ишиаси и дискови хернии, но явно е и за друго.

Здравей, когато бях бременна много повръщах,обезводних се явно и една вечер направих първата си нервна криза, озовах се естествено в бърза помощ,даже помня името на кризата " акушерската ръка". Вкараха ме и в болницата,закрепиха ме и ме изписаха. Още на другия ден направих криза,след това още 5 последователни дни, изпитвах постоянно безпокойство, страх да остана сама, ужасно главоболие и т.н. Тогава ми изписа психиатър Ривотрил, спяха само кризите, другите симптоми си останаха . Но гинекожката ми каза , ако искам да родя здравичко бебе трябва да го спра, че това била т.нар. невроза бременност и като родя всичко ще отшуми. Когато родих всичко изчезна точно за месец, върна се постоянното безпокойство, страха да остана сама, задух, стягане в гърдите, главоболие, депресия, само черни самоубийствени мисли, само плачех. Майка дойде да ми гледа бебето. Никой не ме разбираше, започнах билкови продукти, след това хомеопатия и пак стигнах до психиатър. Не помня всички хапчета, които съм изпила. Когато започнах золофт с ривотрил ме закрепиха,така минаха към 3-4 години. Един ден нямах пари за хапчетата, 5 дни не ги пиех,но се чувствах добре, нормална и така 6 месеца бях чиста и се чувствах супер. Докато един ден всичко ме връхлетя ей така отново с пълна сила. Пак на психиатър,но ми смени ад с лароксин допреди 6 месеца бях на него заедно пак с клонарекс и флуанксол. От 10 дни се събуждам с изтръпнали ръце и тежест в тях, постоянно виене на свят, силно гадене, безпокойство и черни мисли. Отидох на невролог и той ми изписа бетасерк и прегабалин. Вчера го пих, едвам си изкарах смяната,бях като дрогирана. Мисля да не ги пия,но какво да правя??? Не ми се живее

# 442
  • София
Надя, щом Золофт и Ривотрил са те закрепили защо не се консултираш с пси пак за тях да ти направи схема ? Бетасерка и аз съм пила за световъртеж, но го спрях след седмица, защото много ми дразнеше стомаха

# 443
Надя, щом Золофт и Ривотрил са те закрепили защо не се консултираш с пси пак за тях да ти направи схема ? Бетасерка и аз съм пила за световъртеж, но го спрях след седмица, защото много ми дразнеше стомаха

Аз не съм спряла золофта и клонарекс,но това всекидневно гадене,ръцете..., Депресията и тези мисли ме отчайват

# 444
Надя, така се разбира,че си го спряла след като 5 дни неси го взимала. И 6 месеца след това си била добре.
Последно какво взимаш в момента?

Ненова, да, може да бъде толкова силна болката. Успех с психоложката!

# 445
Надя, така се разбира,че си го спряла след като 5 дни неси го взимала. И 6 месеца след това си била добре.
Последно какво взимаш в момента?

Ненова, да, може да бъде толкова силна болката. Успех с психоложката!

Взимах 5 години золофт с ривотрил,след това ги спрях, защото нямах пари да си ги купя , но се чувствах добре нормална 6 месеца. След това като всички симптоми се върнаха с пълна сила ми изписаха Ривотрил, флуанксол и лароксин. От 6 месеца продължавам на клонарекс ( нали в бг няма Ривотрил), флуанксол и пак золофт. Но не се чувствам добре, изнервена съм от всички и всичко Sad

# 446
HugНадя,на какви дози си? Да не са ти малки? Ако веднъж е работил золофта, или което и др лекарство да е, защо да не работи пак. Пишеш,че от днес почваш и още 2 лекарства. Бетасерка,незнам защо ти е?
Не се отказвай,бори се, имаш дете, което има нужда от теб. Дано да поработи новата комбинация. Hug

# 447
O, за ОКР ми трябваше много време. Година. Не ми е минало, но по-рядко ме напада.

Днес нещо от сутринта ми беше нервно. Нали съм зайче в работата и от химик за следобеда ме детронираха на лаборант да зареждам и празня лабораторните миални машини. Като се панирах, ама за 5 минути. 4 часа след това от толкова работа ни депресия имах, ни ОКР.

Олелеее, Джери, съвсем се отчаях! Той е студент и сега не присъства на лекции заради това ОКР. Цяла година ако мине, докато подейства АД, ще трябва да презапише годината или да се откаже ooooh!

# 448
Лирена, моето не знам какъв вид се води тежко или друго ОКР, но Карадалиев ми каза, че ще се виджаме дълго време. Пробвахме 5-6 Ад и накрая Золоф май ми дойде на мястото. Накрая му беше писнало от мен,
Та като си оправях документите за работа в Дупница (неговия роден град) мун казах - Разписвай, че съм клинично здрава и повече няма да ме видиш Simple Smile

Той какво прави иначе, да не седи и да мисли само за това. Да се мотае на някъде. Мисълта само за ОКР те саморазрушава.

А, колко време мина от АД, аз имам много работа и чета постовете, ама не запомням.
А друг психиатър, аз го смених и до 2 седмици се оцеферих. Иначе при Карадалиев си изпадах в едни дупки.
И Лепонекс пих за известно време - антипсихотик.

# 449
Пиша втори пост, че, Али, трудно ми е да отговоря.

Когато бях болна от спин, към 17-18  годишна, тези които имаха ги прибираха и закарваха някъде. Една приятелка ми казваше за нейн братовчет. Това оставаше да съм заточена в някакъв загнил санаториум. После не го изледваха, даже като бях бременна 91-92 не ни изследваха за спин, . Сега не ми пука Simple Smile

Ох, Петето, още рева, лакомийката ми миличката се задави с една паднала капачка на флашка в купичката храна. Аз стяхах багаж, демек всичко, така и не съм чула. Разбрах късно!

Общи условия

Активация на акаунт