Паническо разстройство - 29

• 67 032
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Vianne, здравей Simple Smile
Моята първа ПА по-сериозна продължи около час и повече и да много изтощават. Аз съм с генерализирано тревожно разстройство придружено с паники и това толкова ме изморява, че понякога не мога да стана от леглото. Просто тялото страда от целия натрупан стрес и тревожност. Особено щом имаш проблеми около теб ти е ясно какво може би провокира състоянието ти. Пробвай с разни билкови добавки, медитация, повече сън, спорт. Всичко, с което може да се разсееш. Да, звучи клише, но аз тези неща в началото ги неглижирах , всичко се натрупа и накрая всичко става все по-трудно и по-трудно. Пробвай с техники за дишане. Дори, ако имаш възможност отиди на психотерапия, за да те напътстват с техники за справяне със стреса. Успех ! Hug Пиши тук, когато имаш нужда

# 466
  • София
Здравейте,
не знам дали тук ми е мястото, но искам да потърся Вашата компетентна помощ...
За последните 2 дни имах 2 ПА, като ми се случва за първи път и беше просто ужасно - предполагам ще ми повярвате, че имах чувството, че ще умра ей тук и сега Sad
Около мен има доста проблеми в момента, така че самите атаки не са ми необясними и нелогични, но имам 2 въпроса:
Как се справяте в момента на ПА и за колко време преминава? Аз се чувствах кофти и прималяла почти час.
И другия въпрос - възможно ли е тревожността да продължава часове след самата ПА, дори дни и да е съпроводена с ужасна умора, т.е. ПА би ли могла да е причината за тези "симптоми"? Направо все едно валяк е минал през мен... Sad

Здравей Hug

На първия ти въпрос не мога да отговоря с точност - на мен в последните две седмици ми се случват по 1-2 пъти на ден под формата на учестен пулс с или без гадене - пулсът продължава по час-два, гаденето по 3-4 часа.
На втория ти въпрос - чувствам се по абсолютно същия начин всеки ден (+ мъгла в мозъка, невъзможност за съсредоточаване). Имам записано изследване за петък и колкото го чакам, толкова и се ужасявам, та се надявам наистина отпадналостта и мъглата да са на нервна почва. Нито мога да свърша нещо, нито да си почивам. Дано излезеш бързо от това - аз имах такъв депресивен период преди 3 години и половина, 3 години бях добре (сама се бях издърпала) сега ми се случва за втори път, разпознавам много от симптомите отпреди 3 години и половина (точно тази умора и невъзможност за съсредоточаване) и ако нещата продължават и няма органична причина ще търся психотерапевт Hug

# 467
Vianne Kissing Face
При мене е различно.. не винаги имам ПА с пълните й красоти, но тревожността си я има.. може да продължи и много време, а после тревожността да не отминава дълго. Аз също понякога съм страшно изморена и всичко това, защото съм тревожна, мислите ми ме нагрягат.
Потърси помощ!

# 468
Някой по напред бе споменал това
а сега да питам , някои ползвал ли го е , че пише чудеса за него , ама мненията са ми важни Simple Smile

# 469
  • София
Момичета, освен мъглата в мозъка, имам и замъглено виждане. Случвало ли ви се е да чувствате, че очите ви все едно се движат сами и са много напрегнати, не можете да фокусирате? (не знам как по-добре да го обясня, но ми писна!)

# 470
  • София
Момичета, освен мъглата в мозъка, имам и замъглено виждане. Случвало ли ви се е да чувствате, че очите ви все едно се движат сами и са много напрегнати, не можете да фокусирате? (не знам как по-добре да го обясня, но ми писна!)
На мен ми се случва да усещам напрежение и стягане в очите и все едно ми се кръстосват към носа , все едно нещо ги дърпа натам и аз не мога да го обясня. Обикновено и носа ме стяга все едно костта отвътре. Ей такива странни усещания трудно се описват..

# 471
А аз често гледам като през паяжина, замъглено, а на луминисцетна светлина като че ли виждам черно- бяло...

# 472
  • София
Hug лека и непробудна нощ ви пожелавам Hug

# 473
Hug лека и непробудна нощ ви пожелавам Hug
Да, ама не Simple Smile Наспах се в 5ч Simple Smile

# 474
а сега да питам , някои ползвал ли го е , че пише чудеса за него , ама мненията са ми важни Simple Smile

Никой не ми отговори за горното , тогава да попитам за мнения за неолексана ? Дали помага ?
Мъча се сама да намеря изход от страха ,
Дано успея!

# 475
  • София
svetlinar, нещо билково ли търсиш? Аз нямам опит с Инозитол, но ми изглежда добре и бих пробвала. Преди няколко години личната ми, която е хомеопат, ми предписа коктейл от 3 препарата и след няколко седмици бях по-добре. Даже мисля пак да ги започвам. Само че хомеопатията е много индивидуална и специфична и не знам дали биха работили при теб Hug

Иначе миналата седмица потуших една много тежка криза с Грандаксин, но това си е бензодиазепин все пак, макар и лек..

# 476
  • София

Никой не ми отговори за горното , тогава да попитам за мнения за неолексана ? Дали помага ?
Мъча се сама да намеря изход от страха ,
Дано успея!
Пробвай с неолексан Simple Smile мъжът ми го друсаха нерви заради работата и не можеше да спи, дадох му неолексан и след седмица се поуспокои. На мен лично не ми действаше, но мойто състояние не е розово. Но и на тези препарати им трябва време да подействат. На мен също са ми предлагали Витанго и едно Триптозин. Не съм ги пробвала.

# 477
Да билково да кажем примерно , нещо което не е АД
ИСКАМ ДА ОПИТАМ
ИНОЗИТОЛА ГО ВЗЕХ НО НЕЗНАМ ДАЛИ ЩЕ МИ ПОМОГНЕ

# 478
Още не съм го пробвала инозотола. Уж за нашето състояние препоръчват омега 3, магнезии, б комплекс, всичко пия, само че вместо б комплекса съм си взела мултивитамини със всички б витамини. Разлика не виждам. Пробвах за около седмица 5htp, както и една добавка Холеон 5, от която ми станаха по силни пристъпите. Иначе хвалят още Ашваганда, Бакопа, Пасифлора...... ако трябва да ги взимам всичките...

Тука забелязвам от няколко месеца, понеже работата ми го изисква, да съм малко по пъргава, като търся нещо и като клекна и поседя и щом се изправя и ми се замайва всичко и ми прилошава, а иначе съм с нормално кръвно. Така лятото с едно детенце си играехме на тези люлки дъските и няколко пъти нагоре-надолу и после не можех да ходя, всичко ми се въртеше  #Crazy

# 479
  • София
Момичета, как сте с кръвното? Нямам предвид по време на атака, там е ясно, но случвало ли ви се е да сте спокойни, да ви се догади, да си измерите кръвното и да се окаже.. 146/103? От един час вече ми е така и доста се притесних.. Flushed

Общи условия

Активация на акаунт