Паническо разстройство - 29

• 66 921
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Анонимна, напълно подкрепям мнението на Дарси. Просто трябва да се погрижиш за себе си, защото в един момент ще писнеш на себе си, ще се доомотаеш в страховете си и мъжът ти ще съжалява, защото няма да му е никак приятно да те гледа така. Всичко ще се оправи ! Не се отказвай Flowers Hibiscus
Adjenda, аз ксанакса го пиех вечер, защото много ме успиваше. След време спря сънливостта и сега при нужда мога и през деня да го пия. Сигурно и с клонарекса е така.

# 586
  • Няма такава държава!
А и за намирането на работа не съм много напреднала. Пускам автобиографии, но засега не са се обаждали от никъде. На всичкото от горе аз имам ужас, че ще се обадят, защото съм убедена, че няма да се справя с работата, че ще почна с паник атаките от първия ден и само като си помисля за това и ми се свива корема.

Анонимна, подкрепяме те! Аз още преди ти казах да започнеш тайно от мъжа ти, все пак животът си е твой и от теб зависи как ще го изживееш. Той си е казал мнението, няма да го промени - факт, но и ти имаш права и след като не става по нормалния начин. Ние сме с теб - не искам да говоря от името на всички, но вярвам, че голяма част от хората тук ще ме подкрепят.
А сега прочети цитираното по-горе и опитай да погледнеш отстрани как сама се навиваш и създаваш всички предпоставки за панически атаки. Опитай да спреш с това, не само, че не помага, но и ужасно пречи на нормалния живот и на възстановяването. Почни да мислиш в обратна посока: ще се справя с работата, ще се успокоя и ще се представя чудесно на интервюто, ще науча каквото ми трябва за конкретния офис и ще се оправя! Казвам това, защото от всичко прочетено за това как работи мозъка ми се изясни следното: в мозъка се изграждат определени логически връзки вследствие на преживяното и нашите мисли за това, и колкото повече го мислим по определен начин, толкова по-здрави стават тези връзки, тоест все едно тренираме определни мускули в тялото - колкото повече коремни преси правим, толкова по-силни стават коремните мускули, а не всички мускули, не тези на краката, не на гърба, а точно на корема. Та силата на позитивното мислене се състои точно в това - да тренираме позитивните връзки в мислите си, в душата си, в мозъка си и като ги направим силни, в стресова ситуация подсъзнателно те излизат на преден план и определят поведението ни, преди още да сме го осъзнали, а не негативните в стил "не мога да се справя". Някъде доли четох, че на всяка "не мога" мисъл на човек му трябват поне 3 "Да, мога" мисли за противодействие, тоест лесно да сме зле, но за да сме добре ни трябват минимум 4 пъти повече усилия - три, за да обезвредим негативно и поне още едно усилия, за да станем спокойни или радостни. Успех ти пожелавам!

# 587
Здравейте, момичета!
Изчетох ви всичките, не съм писала тези дни, защото събота и неделя бях на тиймбилдинг. Много готино си изкарах, имах страхотно настроение, веселихме се много, за момент не съм си помисляла за ПА, че ще ми стане нещо и т.н.
В неделя приятеля ми се раздели с мен, засега съм добре, но не съм се отказала да си го върна. Не искам да говоря за това, дори на най-близките ми приятели не съм казала, само на няколко човека. Но някак си не ми се говори. Когато събера смелост ще ви разкажа и на вас.
Прегръщам ви силно всички и пожелавам хубав ден без тревожност и ПА Kissing Face

# 588
  • София
Здравейте, момичета!
Изчетох ви всичките, не съм писала тези дни, защото събота и неделя бях на тиймбилдинг. Много готино си изкарах, имах страхотно настроение, веселихме се много, за момент не съм си помисляла за ПА, че ще ми стане нещо и т.н.
В неделя приятеля ми се раздели с мен, засега съм добре, но не съм се отказала да си го върна. Не искам да говоря за това, дори на най-близките ми приятели не съм казала, само на няколко човека. Но някак си не ми се говори. Когато събера смелост ще ви разкажа и на вас.
Прегръщам ви силно всички и пожелавам хубав ден без тревожност и ПА Kissing Face
Ти си смела, Деси! Kissing HeartHug

# 589
Анонимна, и аз съм на мнение, че на първо място си ти и трябва да се погрижиш за себе си. Flowers Rose

Момичета, не знам на вас дали ви се е случвало, но последните 2-3 дена изпитвам нещо като напрежение в гърдите и нагоре по гърлото. Същото е както когато сте се уплашили или развълнувли. И аз не мога да опиша точно чувството. Това е придружено с болежки в областта на щитовидната жлеза. Иначе като цяло съм добре. Да чукна на дърво, нямам атаки само от време на време ми е замаяно. Почти приключих с Нервикана /лекарството което пия сега/ и мисля да продължа с мента, глог и валериан. Единственото, което не ми дава мира за момента е това, че искам второ дете, а всъщност нямам смелост. Едно, че ще трябва да се престраша и да зарежа хапчетата и друго, че ужасно ме притеснява това как ще се справя, ако съм бременна и с паник атаки Disappointed Relieved

# 590
Анонимна, с теб сме. Аз вече съм като вас след спирането на хапчетата, не живея, а съществувам.

Прегръдки на всички.

# 591
  • София
Нелка, ти сега нищо ли не пиеш ?
CrazyOwl, разбираеми са страховете ти за бременеенето, но пък може да се окаже, че тогава ще си в светъл период и да е всичко по вода Simple Smile то и аз имам такъв страх, особено както нямам деца още, а искам ... но сега гледам да не го мисля.

# 592
Нелка, ти сега нищо ли не пиеш ?
CrazyOwl, разбираеми са страховете ти за бременеенето, но пък може да се окаже, че тогава ще си в светъл период и да е всичко по вода Simple Smile то и аз имам такъв страх, особено както нямам деца още, а искам ... но сега гледам да не го мисля.
Нищо, обаче нещата не ми вървят добре и сигурно ще поразмисля. Плаши ме единствено, че качвам стойностите на холестерол, триглицериди и на черн.ензими, за 1 година си бяха скокнали , черния дроб омазнен и леко увеличен и съм страшно объркана. Не искам след 5-10год да съм болна и от други неща заради АД, пък ако не гинпия живея в страх и тъга.Да съм пълничка и щастлива ок, но защо АД така влияят и на други неща? Объркана съм много, изплашена и не знам накъде. Днес едвам издържах на работа, с ниско кръвно съм, а днес без нищоо ей така просто напрежение в мен и поддържащо кръвно от 100 на 60 цял ден е 140/92. Не е високо, но явно достатъчбо за да се чувствам напрегната, да ми е лошо. Но аз съм си страшно крехка, охльив да настъпя имще изпадна в тъга Simple Smile) Терапевтката префи време като ходих на терапия и ми беше казала, че съм като едно малко детенце, чиста и адски чувствителна.  Не мога да си промебя гарактера, това съм аз, но в момента изпитвам страх дори от хора, крещене, от всичко лошо. Но това ни е в ежедневието навсякъде. Вчера пак при лек стрес за първи път от година ме тресна голяма ПА, седнах си и изведнъж зверски сърцебиене, започнах да се изпотявам, станах щях да падна всичко ми беше размазано, щях да припадна, така при първата ми ПА преди 4 години изведнъж загубих съзнание и се събудих цялата потна след секунди. Малко объркано написах всичйо. Прегръщам ви.

# 593
neli_20, все едно за мен пишеш. И аз вече не понасям стрес изобщо. Ако някой ме погледне на криво и аз почвам да изпадам или в паника или рева. И всичко ме разстройва. Дори и най-малкото нещо. Толкова разклатена не съм била никога. Само да ми каже някой нещо и край. Все едно малко дете.

Благодаря ви момичета за подкрепата. Някои беше питал дали съм работила до сега. Работила съм, но съм безработна от известно време и затънах много надълбоко от тогава. Финансовите проблеми ме напрягат ежедневно и си загубих и съня и всичко.
Дете нямам още и това е една от причините и аз да се страхувам от АД и да не съм предприела тази стъпка още (отделно от проблема с мъжа ми), защото искам да имам, а не знам ако почна хапчетата после ще мога ли да ги спра и да ги почвам ли ако ще ги спирам..абе въртя се в кръг. Но съм толкова зле вече, че светлина в тунела не се вижда от никъде. И почнах да мисля, че АД би ми дало поне малко отпуск от черните мисли, паниките и страховете. При бременност на всяка цена ли трябва да се спрат хапчетата?

# 594
Джери, ама ти пак ли се върна при тираджията......Луд умора нЕма, мхм  Rolling Eyes

# 595
Нели, миличка, не си единствена Hug тук всички сме такиви... Виж сега, ние като не си изследваме ензими и други, незнаем как ни влиаят ад и си ги взимаме спокойно. Grinning вече от година и 2 мес ги взимам, нямам оплаквания, да се изследвам ли?

Анонимна, оправи си нервите, мила, пък тогава мисли за деца. То не е само износването на бебето, ми после колко нерви и паники, нямаш си идея. Така, че почвай ги. Пият се поне 6 мес. И тогава може да се прабваш да ги спираш. Успех, с теб сме Kissing Heart

# 596
Нели, миличка, не си единствена Hug тук всички сме такиви... Виж сега, ние като не си изследваме ензими и други, незнаем как ни влиаят ад и си ги взимаме спокойно. Grinning вече от година и 2 мес ги взимам, нямам оплаквания, да се изследвам ли?

Анонимна, оправи си нервите, мила, пък тогава мисли за деца. То не е само износването на бебето, ми после колко нерви и паники, нямаш си идея. Така, че почвай ги. Пият се поне 6 мес. И тогава може да се прабваш да ги спираш. Успех, с теб сме Kissing Heart
Усещах болка в ляво и в болницата ми направиха изследвания и се оказаха високи ч.ензими и увеличен размер. Не знам какво да правя. Днес съм със страшно главоболие, може и от гадното време да е. Вдички страхове ми се върнаха, 9 месеца не пия нищо и абсолютно всичко се върна. Чак ме е страх от всичко и ме хваща депресията като се сетя и помисля в какво състояние съм. Ако не си успокоя нервите, развалих си стомах и съм нервна, ако пия увреждам ч.дроб и други органи, объркана съм много. Страх ме е на работа да ходя дори, а ходих с такова желание, страх ме е от всичко. Пак меря по 50 пъти на ден и кръвно, температура. Sad Моля, всички които смятат че се оплаквам само да ми подминат поста, това е група за подкрепа и вярвам, че взаимно трябва да сме по силни. Мисълта, че трябва да взема и болничен докато минат 1-2 седмици да свикне организма, че знам ли как ще съм ако ги пия и на работа ми стане нещо:( Дарси, ти колко кг качи за 1 година?

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 13:23 от neli_20

# 597
Нели, аз ти предлагам да си направиш изследвания сега и после пак, ако ги почнеш. Може да има начин да се контролират промените.
А качих 7 кг.

# 598
  • София
Нелка, а ако се пият и хапчета (добавки)  за черния дроб ? Доколкото знам на процесите в него може да се противодейства и да се възстанови.

# 599
Нелка, а ако се пият и хапчета (добавки)  за черния дроб ? Доколкото знам на процесите в него може да се противодейства и да се възстанови.
Точно така, моя племенник понеже има ревматоиден артрит и пие много кортекостероиди, които тотално скапват черния дроб, наред с кортикото пие и лекарства за черния дроб, за да противодействат. В момента даже ги е спрял тези за черния дроб, защото показателите влезнаха в норма въпреки , че продължава с кортикостероидите..

Общи условия

Активация на акаунт