Инсулинова резистентност и отслабване

• 186 349
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 065
la-la-la, аз лично вече не вярвам нито на лаборатории, нито на доктори Simple Smile

# 1 066

Иначе правилно ли се храниш? Избягваш ли бързите въглехидрати. Защото хапчето не е достатъчно.
Доста се старая с храненето. Сладки неща, безалкохолни, сокове, теста и алкохол не консумирам. /е имам някакви прегрешения/. Картофи и ориз ям много рядко и то в комбинация с нещо друго. Бобови ям по 1 път седмично.
Като си видях изследванията си казах, то просто е нямало никакъв смисъл.
Започнах с КЗ 4, 68 и инсулин 17,38, a сега са КЗ 4,60 и инсулин 17,31.

Предвид, че си свалила за толкова кратко време 12-13 кг., не бих казала, че няма смисъл. На организма му трябва време. Не се отчайвай, а продължавай да ядеш правилно и да спортуваш също.
При това заболяване, това хранене ще е до живот.
Прегрешения имаме всички  Laughing
И не са същите резултати. Имаш напредък. Малък, но го има. След 6 месеца иди пак.

# 1 067
  • Пловдив
Положението с бобовите, както и с всичко останало, е индивидуално. И човек просто трябва да се наблюдава, за да установи кое как му влияе. Мен лично бобовите ме подуват и макар че обичам, хапвам рядко и по малко.

la-la, свалила си 12-13 кг, как да е нямало смисъл? Не говоря само за естетическия аспект, ами си намалила риска си от ССЗ и от още много други болести. На тялото му трябва време да се възстанови, понякога повече. Не гледай само резултатите от изследванията, ами цялостно как се чувстваш - енергия, настроение, психическа стабилност, желание за разни дейности и спорт, коса, кожа, нокти, либидо, сън, изчезване на разни дребни болежки. Убедена съм, че си на прав път! Така или иначе другата алтернатива определено няма да доведе до нищо добро, така че спокойно продължавай по същата схема!

И друго, спази ли изискването няколко дни преди изследването да вдигнеш въглехидратите на поне 150 грама? Ако не, значи изследването не е дало достоверни резултати.

# 1 068
  • Бургас
това за въглехидратите защо да се увеличават преди изследване, само за ИР или по принцип трябва да се прави

# 1 069
това за въглехидратите защо да се увеличават преди изследване, само за ИР или по принцип трябва да се прави

Само за теста с глюкозата.

# 1 070
  • Пловдив
Да, само за обременяването с глюкоза. Защото в противен случай стойностите могат да излязат нереално завишени. Референтните граници са зададени с оглед хора, които се хранят по стандартния начин. А организмът на човек, следващ НВ хранене, действа по различен начин.

И друго важно и полезно в тази връзка по принцип (цитирам направо от ВМ-НВ темата): "Ако се храните стриктно, но въпреки това установите леко повишена кръвна захар на гладно спрямо нормалните за вас стойности (но все още в референтните граници), опитайте да ограничите количеството на приеманите белтъчини, а да увеличите това на мазнините." Възможно е след време това да отмине и без промени в храненето (Камелот, мисля, беше споделяла някъде, че така се получило при нея - дълго време кръвната й захар била леко завишена на гладно, после се нормализирала).

# 1 071
Охх, да знам че има смисъл, просто резултатите ме разочароваха. Винаги съм искала да смъкна пустите килограми, а сега някак си не мога да свикна с това. Някак изглеждам бледа и болнава. През тези четири месеца минах през различно периоди. Ту бях много добре, ту бях много изморена. Минах през период на безсъние и будене през ноща, след това дойде периода на сънливост. По принцип съм с много гъста и къдрава коса, а сега рязко се изправи и доста пада. Най-вероятно организма ми е в шок, и му трябва време.

А относно изследването - сега не съм си правила с наторване. Само на гладно. И звънях да питам докторката дали да спра хапчетата. Тя ми каза да не пия само сутринта в която се изследвам.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 18:26 от la-la-la

# 1 072
  • Пловдив
Аз малко като латерна, но la-la, ако не си проверявала скоро щитовидната, можеш да я провериш за всеки случай. И може би трябва да направиш някакви малки промени в храненето. Да не си намалила твърде калориите, количествата храна, въглехидратите (твърде малко да са като за теб)? Приемаш ли достатъчно мазнини? Вярно, че на организма му трябва време, но все пак не подценявай състоянието си.

# 1 073
Yulinga, благодаря за съветите. Имам пуснати изследвания за щитовидната. Ще ходя тази седмица при докторкара, да ги види. Ще видим какво ще стане, после ще пиша.

# 1 074
  • Ню Йорк
На мен ми трябваха 2 години и 20 кг, за да вкарам изследванията в норма. Не става лесно.

# 1 075

Иначе правилно ли се храниш? Избягваш ли бързите въглехидрати. Защото хапчето не е достатъчно.
Доста се старая с храненето. Сладки неща, безалкохолни, сокове, теста и алкохол не консумирам. /е имам някакви прегрешения/. Картофи и ориз ям много рядко и то в комбинация с нещо друго. Бобови ям по 1 път седмично.
Като си видях изследванията си казах, то просто е нямало никакъв смисъл.
Започнах с КЗ 4, 68 и инсулин 17,38, a сега са КЗ 4,60 и инсулин 17,31.
При мен инсулина спадна след ЕДНА година.
Иначе, как да е нямало смисъл?
При ИР какво друго ти остава?Да ядеш всичко?Да се влошаваш все повече и повече?Докога?До диабета?
Аз не мисля, че човек с ИР има кой знае какъв избор....
Или орязва въглехидратите, особено бързите и държи болестта под контрол, или се храни безразборно, пие си хапчетата и си чака диабета.
Вариант да ядеш каквото ти душа сака, да слабееш, да подобряваш показатели и да оздравееш просто не съществува.

# 1 076
  • Бургас
Ла-ла-ла, отслабването е част от лечението на ИР, при това много важна част. Инсулинът се сваля освен с лекарства /метформин/ и орязване на въглехидратите, също и с отслабване. Всъщност, редуцирането на теглото е задължително за ИР, така че резултатите ти са чудесни на този етап.
Между другото, моята лекарка ми препоръча да пускам изследванията си в различни лаборатории, а не в една и съща всеки път, защото е забелязала, че някои лаборатории имат "навика" да копират стари резултати, ако ме разбираш.... Лично й се е случвало и при изследване в друга лаборатория, да се окаже, че показателите са напълно различни.

# 1 077
Искам да ви попитам изпитвате ли сухота в устата?
Аз почти постоянно ми е сухо...дори след като пия вода-пак.Как се справяте с това? Тя водата си е полезна по 2-3 литра,но все пак?Доста е дразнещо това Sad

# 1 078
Аз имам сухота в устата от доста време и не се влияе от пиене на вода. Чудя се и аз от какво може да е?

# 1 079
  • Ню Йорк
Сухота в устата е основен симптом при повишена кръвна захар.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт