Инсулинова резистентност и отслабване

• 185 007
  • 1 561
  •   2
Отговори
# 1 290
За реф. стойности си права.
Ако не е форума, няма как да знаеш. А лекарите пък изобщо не обръщат внимание на инсулина, поне повечето.
За ОГТТ мисля, че няма смисъл, ще ти излезе много висок инсулин, само ще си стресираш драматично панкреаса.

Никой не те напада с лошо, казваме ти неща, които са важни. Но имам чувство, че ти си си навила на пръста, че ще умреш ако ти падне КЗ и няма да ни послушаш. А тя ще продължава да ти пада и да ти претереперва, докато ядеш въглехидратна храна.

Забравяш за хляб, всякакъв, картофи, ориз, сладкиши, джънк, сладки сокове и безалкохолни.
Може да си оставиш само плодовете, ама без банани и други сладки такива.

# 1 291
Що така нападате жената  newsm78  Не всеки е длъжен да е наясно с метаболизма, ИР и т.н.
Нели, почни да изхвърляш бързите въглехидрати /кроасани, шоколади и т.н./. Ако имаш някакъв вид паническо разстройство не е хубаво да променяш изведнъж хранителните си навици. Карай по мъничко, бавничко без да се стресираш.
Благодаря ти. Никога не ми се е налагало да спазвам диети или да правя някакви ограничения. От няколко години като поогладнея и забелязвам, че се чувствам така, но си издържах и не съм имала чак толкова голям проблем. Последните месеци поради стресови ситуации ми се засили целия страх и атаките и всичко. Започнах да се храня по малко през около 3 часа за да съм сигурна че съм нахранена и няма да ми падне захарта и да ми стане лошо. Не съм мислила и съм се хранила, но не с правилната храна. Ограничих бургерите и започнах да се храня само с готвени ястия, но ето че пак не съм била наясно за картофите, ориза и т.н. При мен се получава един кръг, огладнявам рязко и оттам се паникьосвам, започват всички симптоми, мисли че ще загубя съзнание и не минават с часове и аз всъщност не знам тези неща от ИР или от Паническото разтройство. Затова потърсих помощ тук, първия път ме пратиха мамите на психиатър, а сега малко дори по строго. С най добри намерения съм, като нова в това нещо, попринцип за 100% диагностициране искат ОГТТ с инсулинови нива, а няма как да знам че инсулин 18 бил също висок, като референтната е до 25. Затова бях попитала, ако не хапна веднага какво може да стане все пак пада захарта и колко време след хранене се стабилизира това треперене. Ето примерно днес хапнах пилешко филе без нищо друго и не ми мина. Благодаря ви на всички за мненията, взимам се в ръце, някъде трябва да видя и за примерни менюта, че закуската все ми е от вредните неща. Simple Smile Прегръдки

Притреперването и изпотяването го имах и аз до преди 4 години, когато се храних като теб.
Бургери и дюнери отдавна не ям. Понякога ми се хапва и взимам, но това е много рядко. Понякога си позволявам да се поглезя. Последния ми бургер беше края на август и тъй като съм свикнала вече с друг тип храна, не ми беше и толкова вкусно.
Хубаво си яла пилешко филе, лошо няма, но се научи на всяко ядене да приемаш сурова салата от зеленчуци. Така ще се заситиш. Месото ще ти даде протеини, ама витамините откъде ще ги вземеш?
Ако щеш в началото сложи повечко месо в чинията.
Започни да четеш темата за нв вмх.
Не е хубаво да смесваш протеини и въглехидрати. Въпреки, че според Зоната може, ама мен ме домързя да изчислявам съотношенията. Но понякога ги меша.
Примерно имаш сготвен боб. Изяждаш го със салатка. Имаш леща - пак със салата. Без хляб. Като отказах хляба си мислех, че ще оставам гладна. Като ядях преди примерно леща, хляб и салата след час бях отново гладна. Сега като си хапна леща и салата - ме държи сита до вечеря примерно.
Мусака - аз я правя постна. И не слагам много картофи. Всъщност само един за цвят като прибавям тиквички, патладжани, зелен фасул. И естествено заливка. И това ще си го изям отново без хляб, но задължително със салата. Като нямам готвено си сварявам две яйца и пак със салата ги ям. Идеално е. На работата си нося 2 яйца със извара. Правя си ги на фурна. И винаги взимам зеленчук да хрупам.

Закуската ми е винаги една и съща. Микс от сурови ядки и лъжица овесени ядки. До преди месец и нещо слагах повече овесени ядки, но ги намалих. Държи ме сита дълго време, не притрепервам. Даже понякога като дойде обедната почивка и не съм много гладна, но пак ям, защото няма кога.Ще ти обясня какво слагам - 1 лъжица овесени ядки, 2 броя бразилски орехи /повече от два не се ядат/, 2 бадема, 2 броя кашу, 2 лешника, пълна лъжица сурово слънчогледово семе, лъжица тиквено семе, малко орехи, лъжица или две смелен сусам, лъжица ленено брашно/задължително брашно, а не счукано ленено семе/, малко пълномаслени кокосови стърготини, канела и поръсвам с много малко сол. След което заливам с гореща вода, захлупвам с чиния и след 20 минути слагам малко мед за сладост и нападам.
Е, ако ми кажеш, че това е по-лошо от кроасана, ще те набия  Crossing Arms
Също така трябва и да спортуваш. И да пиеш поне 2 литра вода на ден.
Колкото до плодовете. Аз съм установила, че ако ги приемам през деня имам моменти ми притреперва. Но ако ги ям сутрин, нямам този проблем. Пък и на работа съм няма кога да ям плодове. Затова когато стана, първата ми работа е да изпия чаша топла вода. След 10-15 минути си хапвам плодовете, правя си кафето. А ядките ги ям малко преди да тръгна на работа. Да не се омешват много с плодовете.

# 1 292
Благодаря ви. Днес сутринта вместо мекици, си хапна нискомаслено кис.мляко с 1 лъжица овес.ядки.
Вчера получих също нещо като криза. Усетих се, че съм огладнявам и си нарязах една круша и си доядох пил.филе след малко. Нищо не премина, след час хапнах и една овчарска салата и пак си ми беше адски лошо. Ще започна да ограничавам нещата, които ми изброихте, а храненията пак ли да са през 2 часа като огладнея?

# 1 293
Още една грешка. Няма да ядеш нискомаслени млечни, а пълномаслени.
Ще увеличиш чистите мазнини, за сметка на въглехидратите, за да имаш енергия и да не усещаш глад.
Това хранене през 2 часа даже и за бебета не се прилага! Rolling Eyes
Ще се храниш максимум 3 пъти, без междинни похапвания.
И разбери, че проблемът ти е с храната, а не ПА.

# 1 294
Плодовете не се смесват с основните храни. Те се ядат на гладно. Ако си яла половин час преди ядене круша - ок, иначе е лошо.
През два часа ядене е много. Зависи и от количеството.
Колко кг. си?

# 1 295
Плодовете не се смесват с основните храни. Те се ядат на гладно. Ако си яла половин час преди ядене круша - ок, иначе е лошо.
През два часа ядене е много. Зависи и от количеството.
Колко кг. си?
Бях 60, сега съм 62. Крушата я изядох  15 минути някъде преди филето. Изядох и филето и се чувствах по същия начин. Затова след около близо час изядох и една салата, но нищо не се промени.
Ще знам за кис.мляко:)
П.с - Сви ме стомаха, той отдавна не е приемал мляко с ядки.

# 1 296
  • Ню Йорк

Само който не е получавал ПА само той не може да разбере.
Аз съм се борила години наред и много добре разбирам какво и е на Нели. Леко, полека и бавно в правилната посока. Иначе рецепти и режми много, важното е да намериш това, което работи при теб. Но за въглехидратите си е закон, там изключение няма, не ги ли спреш все ще се разтреперваш  периодично.

# 1 297
Имах ПА преди доста години и много добре ми е познато усещането.
И хипогликемия съм имала, когато ядях много сладкиши.
Много са близки усещанията.

# 1 298

Аз съм се борила години наред и много добре разбирам какво и е на Нели. Леко, полека и бавно в правилната посока. Иначе рецепти и режми много, важното е да намериш това, което работи при теб. Но за въглехидратите си е закон, там изключение няма, не ги ли спреш все ще се разтреперваш  периодично.

Не знам какво е да имаш панически атаки.
Но има ли възможност да симптомите да ги смята за ПА, а всъщност да е просто от високия инсулин?  newsm78

# 1 299

Аз съм се борила години наред и много добре разбирам какво и е на Нели. Леко, полека и бавно в правилната посока. Иначе рецепти и режми много, важното е да намериш това, което работи при теб. Но за въглехидратите си е закон, там изключение няма, не ги ли спреш все ще се разтреперваш  периодично.

Не знам какво е да имаш панически атаки.
Но има ли възможност да симптомите да ги смята за ПА, а всъщност да е просто от високия инсулин?  newsm78
От тревожността симптомите са по цял ден понякога, от висок инсулин пак ли са по цял ден? Иначе наистина симптомите при хипогликемия и ПА са еднакви. Че си имам страховата невроза, имам си я, страха от всичко и избягване на места, да не се случи нещо лошо. Докато пиех антидепресанти пак съм усещала премаляване, но в някаква норма, а сега точно като пред умиране:) Ето сега преди час и половина си изядох млякото, еми чувствам че не ми е много добре, замислям се дали не съм гладна и оттам да идва всичко. Още от сега си мисля за обяд да си взема пак месце с домат и краставичка да си нарежа, пък за вечеря ще сложа боб или леща сигурно.

# 1 300
С този начин на хранене ти си държиш инсулина постоянно висок, възможно е да си цял ден в това състояние.

# 1 301
С този начин на хранене ти си държиш инсулина постоянно висок, възможно е да си цял ден в това състояние.
Ще се придържам към съветите ви. Благодаря. А за колко време този глад трябва да отзвучи? Преди час и малко хапнах млякото с овес.ядки и пак съм гладна. Ще трябва време, но и изведнъж ли да намаля храненията?

# 1 302
neli_20, аз лично, с кисело мляко и круша след 1 час най-много да убия някой от глад Simple Smile Аз не мога да закусвам, пия кафе до към 11 и тогава закуско-обядвам. Обикновено ям голяма пържола /ако е малка добавям и кюфте/, малко гарнитура /примерно 1-2 лъжици боб или грах/ и голяма салата. Ако няма месо си правя омлет с бекон и също салата. След обяд 1 плод /ябълка или мандаринка/, вечер също месо със салата.

Искам да кажа - наяж се като човек. С 1 круша, 3 лъжици кисело мляко няма да стане работата.

# 1 303
Необходимо е време да се настрои организма. Може глада да изчезне след два дни, а може след седмица. Зависи кога ще се кротнат нивата на инсулина.
Но ти имаш и психологически проблем и това също влияе.
Тук вече не мога да ти помогна.

# 1 304
  • София
Ще се придържам към съветите ви. Благодаря. А за колко време този глад трябва да отзвучи? Преди час и малко хапнах млякото с овес.ядки и пак съм гладна. Ще трябва време, но и изведнъж ли да намаля храненията?

Нели, млякото с овесени ядки е също въглехидратна храна. Опитай нещо по-засищащо.

Общи условия

Активация на акаунт