Инсулинова резистентност и отслабване

• 184 979
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 335
Черният дроб се омазнява от много въглехидрати, не от мазнини.
Това е стеатозата.

# 1 336
Момичета, сигурно многократно се е писало, но вече главата ми пращи от информация и не помня. Фурми и сушени сини сливи може ли? Идеята ми е да са включени в сурови барчета, домашно производство в съчетание със сурови ядки и сурово какао. Снощи правих в робота микс от бланширан бадем, лешник, орех и кашу с 15тина фурми и 15тина сушени сини сливи. Излязоха 8 барчета. ММ е с инсулинова резистентност, та въпросът ми е може ли да хапва от време на време от тях? Мисля да правя и с какао и фурми/сушени сини сливи. По подобие на тези, които се продават готови Zido.

Знам, че фурмите и всякакви сушени плодове са принципно забранени за хора с ИР. Но пак по-добре отколкото вафла. Това поне е полезно.
Ами нека хапва, но малко, ама наистина малко.
Сега като сме с ИР не значи доживот да не близваме сладко. Но трябва ограничение.

Amour, ами всеки си има вкус. Едни обичат овесени ядки, други създърма  Laughing
Аз създърма като видя и ми се повдига.
И все пак смятам, че са полезни, но не и за хора с ИР. Аз затова и ги намалих и слагам вече изключително малко в закуската.

# 1 337
Elora, закуската ти е точно като моята, като изключим бразилските орехи. Само не разбрах защо лененото семе трябва да е на брашно , а не счукано. Аз го меля в кафемелачка всяка сутрин, но по- наедричко. Дали не бъркам?
Трябва ли да е на много ситно?

# 1 338
Elora, закуската ти е точно като моята, като изключим бразилските орехи. Само не разбрах защо лененото семе трябва да е на брашно , а не счукано. Аз го меля в кафемелачка всяка сутрин, но по- наедричко. Дали не бъркам?
Трябва ли да е на много ситно?

Кажи им на тез моми тука колко ни е вкусна закуската и засищаща  Laughing  Hug
Пробвай бразилския орех. Много е вкусен  Heart Eyes
Също така е полезен. Особено за щитовидната жлеза.
За лененото семе както предпочиташ. Просто ефекта е различен от брашното. А все е ленено семе.
Аз като опитах брашното и започнах още по-лесно да ходя по-голяма нужда. Самите семенца като се стрити напълно и се възприемат от организма.

Я малко офтопик.
Скрит текст:
Тъй като нали си слагам и смлян сусам. Машинката ми не го мели много ситно и си има едри парчета, а така знам, че не се усвоява напълно от организма. Ти с кафемелачката успяваш ли ситно да  смилаш сусама? Защото се каня нова машинка за по-ситно смилане да си купя.

# 1 339
Мами, това не се издържа, след толкова храна не е възможно пак да се разтрепервам. Нещо не се засищам. В 18 и 30- 20ч съм хапнала салатата с 2 яйца и пилешко месо си изпържих. И сега хоп... Моля ви, не ме нападайте, отчаяна съм. Така съм от няколко седмици с постоянното огладняване.

# 1 340
Така...
Лично аз смятам, че протеини много не трябва да се мешат. Тоест месо и яйца. Ама пак да си гладна е странно. И все пак на организма ти му трябва време да се нагоди.
Също така пърженото го ЗАБРАВИ!!!
Впрочем вода пиеш ли? И колко?
Аз със салата и две яйца се наяждам чудесно, но пък отдавна съм смъкнала инсулина.  Преди ми трябваха 3 яйца + кашкавал или сирене.
Ти искаш за ден да ти спадне инсулина и да се оправиш. Не става така. Може да отнеме 3 дни, а може месец.
Преди 3 години чудовищния ми глад за сладко изчезна за 3 седмици. Но тогава просто направих прочистване. Тоест спрях тотално всякаква бяла захар + тестени неща. И след това чудото стана. Сладките неща по магазините дори не ме впечатляваха. Тогава разбрах, че не съм била лакома, а съм имала проблем.

# 1 341
Така...
Лично аз смятам, че протеини много не трябва да се мешат. Тоест месо и яйца. Ама пак да си гладна е странно. И все пак на организма ти му трябва време да се нагоди.
Също така пърженото го ЗАБРАВИ!!!
Впрочем вода пиеш ли? И колко?
Аз със салата и две яйца се наяждам чудесно, но пък отдавна съм смъкнала инсулина.  Преди ми трябваха 3 яйца + кашкавал или сирене.
Ти искаш за ден да ти спадне инсулина и да се оправиш. Не става така. Може да отнеме 3 дни, а може месец.
Преди 3 години чудовищния ми глад за сладко изчезна за 3 седмици. Но тогава просто направих прочистване. Тоест спрях тотално всякаква бяла захар + тестени неща. И след това чудото стана. Сладките неща по магазините дори не ме впечатляваха. Тогава разбрах, че не съм била лакома, а съм имала проблем.
Вода поне по 2.5л.Не чакам резултата за ден-два, но имам чувството, че дори повече огладнявам. Трепти ми тялото и да ям ли сега, да не ям ли, имам само кайма останала Sad

# 1 342
Елора, аз сусама го кисна от предната вечер, овесените ядки също. Пробвала съм да го меля , но и на мен не ми се получава.Ако попаднеш на читава кафемелачка сподели моля

# 1 343
  • Бургас
neli_20 , може и в някаква степен да е на психологическа основа, самосаботаж.Трябва да мине малко време.Аз съм забелязала при мен апетита много се влияе от обстоятелствата.Ти пиеш ли витамини, магнезий - Вкомплекс и магнезий влияят на нерваната система? Вземи си и успокоителен чай.

# 1 344
Елица, ако попадна на читава машинка ще споделя.
Обмислях кафемелачка. Нали уж мели ситно кафето, ама ето - казваш, че не става.

# 1 345
  • София
neli_20 - Аз за себе си установих, че яйцата не ме наяждат. Тези дни минах на Червенкова на диетата и  след омлет от 4 яйца, аз продължавам да съм гладна, да усещам една празнина, все- едно не съм яла. В дните с кисело мляко се чувствах по- сита, отколкото от яйцата.
Аз каймата си я омешвам с подправки за кюфтета( без хляб), разстилам на тънко на дъното на тава, и пека. Това е т.н. фалшив блат за пица. За 15 мин. е готово. За бързо и мързеливо хапване е чудесно. Laughing

# 1 346
neli_20 - Аз за себе си установих, че яйцата не ме наяждат. Тези дни минах на Червенкова на диетата и  след омлет от 4 яйца, аз продължавам да съм гладна, да усещам една празнина, все- едно не съм яла. В дните с кисело мляко се чувствах по- сита, отколкото от яйцата.
Аз каймата си я омешвам с подправки за кюфтета( без хляб), разстилам на тънко на дъното на тава, и пека. Това е т.н. фалшив блат за пица. За 15 мин. е готово. За бързо и мързеливо хапване е чудесно. Laughing
Да, днес закусих.кис мляко 4% в 10 и 30 и чак в 13:40 обядвах бутче с грах и зелева салата. Нахраних се и като че ли все едно не съм яла. Забелязвам че трети ден хапвам кис.мляко и после не мога да излезна от тоалетната, нещо ме разхлабва или му е странно на стомаха ми, от кроасани на мляко с ядки и яйца Party
Изчетох малко напред темата, че яденето на месо по няколко пъти също го обръща вътре на глюкоза. То какво ми остана, тц

Галчудо, според мен също нещо има. Не може да съм се наяла и да усещам още глад, оттам мисля постоянно че съм гладна и завъртам някак си колелото.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 15:01 от neli_20

# 1 347
И аз обичам да ям
Колкото повече го мислиш, толкова повече ти се яде
Пий много вода, и бъди заета с нещо. Наблегни на зеленчуците- салата, зеле...аз така се залъгвам, като съм много зле и само искам да ям...

# 1 348
И аз обичам да ям
Колкото повече го мислиш, толкова повече ти се яде
Пий много вода, и бъди заета с нещо. Наблегни на зеленчуците- салата, зеле...аз така се залъгвам, като съм много зле и само искам да ям...
Не издържах мниго, усетих че премалявам и към 16 и 30 си взех плескавица, нямах друго под ръка, за вечеря ще хапна боб и салата от зелении Simple Smile. Да, глада е на моменти и като го мисля се засилва.  

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 18:30 от neli_20

# 1 349
Буря, аз пък съм обратно. Яйцата ме засищат, но киселото мляко не много.

Общи условия

Активация на акаунт