Инсулинова резистентност и отслабване

• 184 989
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 320
напиши как правиш кюфтета по чирпански

Не съм ги правила аз. Майка ми ги готви.

# 1 321
ок, майка ти как ги готви?
с брашно и хляб?

# 1 322
ок, майка ти как ги готви?
с брашно и хляб?
Мисля че само с брашно. Иначе от вчера не съм хапвала тесто.

# 1 323
neli, 10 човека седят и ти пишат да намалиш въглехидратите и ти закусваш и обядваш въглехидрати
няма да спре да ти скача инсулина така, лъжеш себе си само

# 1 324
neli, 10 човека седят и ти пишат да намалиш въглехидратите и ти закусваш и обядваш въглехидрати
няма да спре да ти скача инсулина така, лъжеш себе си само
Ще си изпека пак месце със салата. От няколко дни съм се запретнала, трудно ми е, пък и да гледам всяко нещо с какво се прави. Ще ми трябва малко време, но мисля че влизам в релси:) То всичко почти е въглехидрати, ще им свикна и с ваша помощ.  Hug

# 1 325
# 1 326
# 1 327
  • Ню Йорк
Нели, знаеш ли какво се сетих за твоя случай. Купи си глюкомер и така винаги като се плашиш ще можш да си премериш захарта и ще знаеш, че няма да се вкараш в хипогликемична кома Simple Smile

# 1 328
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
С този начин на хранене ти си държиш инсулина постоянно висок, възможно е да си цял ден в това състояние.
Ще се придържам към съветите ви. Благодаря. А за колко време този глад трябва да отзвучи? Преди час и малко хапнах млякото с овес.ядки и пак съм гладна. Ще трябва време, но и изведнъж ли да намаля храненията?

Нели, млякото с овесени ядки е също въглехидратна храна. Опитай нещо по-засищащо.
Благодаря на всички. За закуска какво хапвате по засищащо? Simple Smile  Пекнах си месце и си направих салата Simple Smile

Аз ти написах каква е моята закуска. Ако искаш пробвай. За много хора изглежда гадно, но всъщност е много вкусно. Но аз не съм по месото и затова наблягам на ядките и яйцата.
Благодаря ти. А как да ограничавам храненията? В 11 и 30 изядох млякото в 13 и 30 месцето с половин домат и краставица и сега пак съм гладна  #Cussing out Ще издържа още малко и към 16ч пак ще хапна нещо. Може яйца да си сваря.
Такааааа......айде и аз да дам своя "принос" към дилемата ти.    Simple Smile
Чета от 2-3 дни за проблемите ти, но от телефон, а от него не ми е удобно да пиша.
Та така:
като имала пристъпи на ПА, това с огладняването, прималяването, прилошаването, най-вероятно не е от ПА.
Та, при ПА, се чувстваш зле, мислиш, че умираш, но НЕ огладняваш, защото си получила ПА.
Този глад през 2-3 часа се дължи основно на ИР.Или простичко казано, какво става в тялото ти:
1.ядеш кроасан/кифла/овес/плод
2.кръвната ти захар скача рязко и много
3.високата кръвна захар обаче е опасна за тялото, затова
4.мозъка дава "заповед" на панкреаса ти да бълва инсулин, за да я свали
5.той си върши работата, захарта е изтеглена от кръвта, т.е. кръвната ти захар пада, бързо и РЯЗКО
6.ниската кръвна захар обаче пак е опасна за организма, може да изпаднеш в хипогликемична кома и да умреш.
7.затова мозъкът ти започва да ти "крещи"-гладна си, аж, гладна си яж (на него му трябва бърза захар, затова ти се ядат пак кроасани/кифли и подобни)
8.и тук именно получаваш сиптомите-прималяване, прилошаване, притреперване, не от глад, а защото ниската кръвна захар е опасна, а основната цел на тялото  е да ни опази живи.
9.ти посягаш пак към бързите въглехидрати.Не защото нямаш воля, а защото на тялото ти точно това му е нужно в момента-храна, която бързо да върне кръвната захар в норма.
10.с кроасана обаче тя отново скача много, съответно инсулина също скача и въртележката се завърта отново, от т.1.
И така, на всеки 2-3 часа ти минаваш през всички точки.
Извод:Не спреш ли с бързите въглехидрати, няма да спрат и симптомите.
За да "слезеш" от тази въртележка, трябва да ядеш храна, която влияе малко или никак на кръвната захар.При стабилна кръвна захар, имаш стабилен инсулин, няма кое да провокира симптомите като прилошаване, притреперване, съответно няма и глад на 2 часа.
А "стабилната" храна е:
месо всякакво
риба всякаква
яйца
масла-краве, зехтин, мас, кокосово масло
зеленчуци-почти всякакви
плод, най-добре да се консумира с някаква мазнина-сметана, кисело мляко
млечните са на кантар, според поносимостта на всеки, повечето са въглехидратна храна, изключая зрелите сирена, при които въглехидратите са около 1 гр на 100гр, или под 1.
Няма смисъл да ограничаваш храната умишлено.Започнеш ли да ядеш нормална храна, в нормални количества, гладът през 2 часа сам ще изчезне.
И моята закуска днес:
чай, 2 варени яйца, 100-на грама създърма
обяда-2-3-4 малки пилешки бутчета, домат, маслини
в-пуешко бутче, салата, масло с подправки (защото пуешкото е постно месо)
ако огладнея между тези три хранения, ям обикновено плод със заквасена сметана, чай, кафе, кашкавал, варено яйце...каквото ми се яде в момента.

Благодаря ти Simple Smile) То, че го има премаляването, има го, но дали не активирам с него и паниката? Обикновено хората са спокойни, а аз изпадам в ужас и започвам да се притеснявам, да се потя, при паника нали още повече се изчерпва захарта.
Моята закуска: кис мляко с малко сурови бадеми и овес.ядки
Обяд: Кюфтета по чирпански  Hug
Още повече се уплаших от тази хипогликемична кома Sad Ето затова изпадам в ужас.
Закуската ти въглехидратна, обяда ти и той се очертава да е такъв...стандартно кюфтетата се правят с хляб, слага се брашно в соса, има и картофи в зеленчуците...все неща, от които трябва да страниш.
Въглехидратите/захарта, не са само в тестото или в бялата захар.
Освен тях, и плодовете, и соковете, и овесените ядки в тялото стават все на глюкоза.Т.е., организма ги "чете" като захар.

И една моя чуденка....изобщо не разбирам тази повсеместна любов към овесените ядки.Може би защото аз ги недолюбвам, но какво толкова им харесвате, наистина не знам....блудкави, брашнени, на всичкото отгоре и не са полезни.
Не че не съм се насилвала да ги ползвам, като вярвах в полезността им, ама все насила....

# 1 329

Благодаря ти Simple Smile) То, че го има премаляването, има го, но дали не активирам с него и паниката? Обикновено хората са спокойни, а аз изпадам в ужас и започвам да се притеснявам, да се потя, при паника нали още повече се изчерпва захарта.

Още повече се уплаших от тази хипогликемична кома Sad Ето затова изпадам в ужас.

Потиш се точно от ниската кръвна захар, която пада вследствие на високия инсулин, който се вдига вследствие на въглехидратите, които ядеш! Разбери го това.
Нито психиатър ти трябва, нито лекарства за ПА.
Какво му е сложното да разбереш кои храни са позволени за теб?
Писала ти е Амур, предостатъчно ясно.

# 1 330

Потиш се точно от ниската кръвна захар, която пада вследствие на високия инсулин, който се вдига вследствие на въглехидратите, които ядеш! Разбери го това.
Нито психиатър ти трябва, нито лекарства за ПА.
Какво му е сложното да разбереш кои храни са позволени за теб?
Писала ти е Амур, предостатъчно ясно.
Леко по леко ще влезна в ритъм:) Нали не се изключва всичко изведнъж. Вчера и днес не съм хапнала тесто, сладко, ориз и картофи:) Иначе това ми беше всекидневно. Знаете как започвах с кроасаните:)) От утре вместо овес.ядки ще си сваря 2 яйца. Благодаря ви, надявам се да продължите да ми помагате, аз ще споделям резултатите.  Hug

# 1 331
  • София
Ако към яйцата добавиш и малко бекон+малко кашкавал, гарантирам, че няма да огладнееш след 2 часа.

Само 2 варени яйца са твърде малко псоред мен.

# 1 332
Ако към яйцата добавиш и малко бекон+малко кашкавал, гарантирам, че няма да огладнееш след 2 часа.

Само 2 варени яйца са твърде малко псоред мен.
Така ще направя. Ехх вече даже благодарение на вас си записвам и меню. Simple Smile)) Гушш❤

# 1 333
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, сигурно многократно се е писало, но вече главата ми пращи от информация и не помня. Фурми и сушени сини сливи може ли? Идеята ми е да са включени в сурови барчета, домашно производство в съчетание със сурови ядки и сурово какао. Снощи правих в робота микс от бланширан бадем, лешник, орех и кашу с 15тина фурми и 15тина сушени сини сливи. Излязоха 8 барчета. ММ е с инсулинова резистентност, та въпросът ми е може ли да хапва от време на време от тях? Мисля да правя и с какао и фурми/сушени сини сливи. По подобие на тези, които се продават готови Zido.

# 1 334
Можете ли да ми кажете, някоя от вас има ли стеатоза? Както бях споменала, гастроентеролог ме изпрати за инсулина, понеже от 2 години пия хепатопротектори за стеатозата, която според нея беше от медикаментите, но една година не пиех нищо и сега като ходих си беше всичко същото, каза че според нея е метаболитно и като направя огтт ще ми изпише хапченца и щяло да изчезне. Аз сега леко по леко намалявам въглехидратите и смятам, че няма да имам нужда от тези хапченца. Иначе успешно с омега 3 свалих триглицеридите и холестерола, те леко бяха нагоре. При такива ситуации метаболитни, свинско и други мазни храни чета че може да се ядат, пък гастроентероложката каза да го намаля.
Иначе се надявам скоро да се кротне този инсулин, че изядох хладилника  Joy
Както по напред споменах в 11 и 30 закусих кис.мляко с овес.ядки и малко суров бадем, утре ще заменя с яйца кашкавал и бекон, в 13 и 30 -14ч усетих че се задава вълната и хапнах само 2те кюфтета с морковчетата, като оставих всички картофи:) Питах без хляб са кюфтетата.
Излезнах че имах малко работа и пак усетих нещо към 16 и 30 и в една гостилничка, където готвят много хубаво си взех Боб яхния и си добавих малко извара, изядох си го, досвърших си работата и към 18:40 усетих че огладнявам и краката започнаха да ми се схващат, да ми е изнервено и си направих салата домати и краставици, сварих си 2 яйца и ги изядох, не успях да дочакам месото, което размразявах. И ето пак са ми до 19ч 4 хранения. Хапвам си нормални порции, ограничавам въглехидратите. Не съм яла хляб, сладко, банани, ориз, картофи, всичко което всекидневно хапвах. Утре ще сложа леща да направя, ако трябва да съм чесна даже сладко не ми се яде:))  Ако бях станала в 7-8 сигурно и 5то хранене щеше да има. Ще пробвам с по големи порции, но пък тогава корема боли. Надявам се да вървя като начинаеща в малко по добра посока и да не ми се карате, че ви споделям толкова неща:)) Прегръдки

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 19:44 от neli_20

Общи условия

Активация на акаунт