Инсулинова резистентност и отслабване

• 185 016
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 305
С този начин на хранене ти си държиш инсулина постоянно висок, възможно е да си цял ден в това състояние.
Ще се придържам към съветите ви. Благодаря. А за колко време този глад трябва да отзвучи? Преди час и малко хапнах млякото с овес.ядки и пак съм гладна. Ще трябва време, но и изведнъж ли да намаля храненията?

Нели, млякото с овесени ядки е също въглехидратна храна. Опитай нещо по-засищащо.
Благодаря на всички. За закуска какво хапвате по засищащо? Simple Smile  Пекнах си месце и си направих салата Simple Smile

# 1 306
Четох, осмислях и предлагам нещо елементарно, но доста трудно за прилагане - в 21 часа в леглото.
Ритмите 21-23 ч., после 23-01 ч. и прочие не са никак за пренебрегване (всяка група органи и системи има свое време за оптимална работа ( обяснението ми е лаишко, извинете).

# 1 307
Deborana, това пък в каква връзка  newsm78 В 21 часа бих си легнала само ако съм болна  newsm78

Обаче, продължавам да се чудя как "новаците" в темата идват с тотално грешна представа за правилно хранене. То и аз бях така в началото де, няма да забравя как мажех пълнозърнести филии със сирене и се напъвах да закусвам, щото нали така е здравословно  Laughing
- продължава да се налага "здравословното" пълнозърнесто и нискомазнинно. Лошото е, че се продават хиляди боклуци, които се рекламират като полезни;
- все още се налага мнението, че е важно преди всичко количеството храна и хората масово ограничават количеството, без да държат сметка за качеството;
- все още много малко се говори за инсулина, при положение, че толкова много хора имат проблем с него;
- много хора приемат, че са ок, след като изследват само захарта, без инсулин. Да не говорим, че и не всички доктори взимат предвид инсулина;
- много хора продължават да се тъпчат с плодове, под формата на фрешове и разни смутита, даже заместват и основно хранене с това, като го смятат за супер здравословно;
- масово продължават да се приемат за вредни яйцата и мазното месо.

Разсъждавам си неделно  Simple Smile

# 1 308
Скрит текст:
С този начин на хранене ти си държиш инсулина постоянно висок, възможно е да си цял ден в това състояние.
Ще се придържам към съветите ви. Благодаря. А за колко време този глад трябва да отзвучи? Преди час и малко хапнах млякото с овес.ядки и пак съм гладна. Ще трябва време, но и изведнъж ли да намаля храненията?

Нели, млякото с овесени ядки е също въглехидратна храна. Опитай нещо по-засищащо.
Благодаря на всички. За закуска какво хапвате по засищащо? Simple Smile  Пекнах си месце и си направих салата Simple Smile

Аз ти написах каква е моята закуска. Ако искаш пробвай. За много хора изглежда гадно, но всъщност е много вкусно. Но аз не съм по месото и затова наблягам на ядките и яйцата.

# 1 309
Скрит текст:

Благодаря на всички. За закуска какво хапвате по засищащо? Simple Smile  Пекнах си месце и си направих салата Simple Smile

Аз ти написах каква е моята закуска. Ако искаш пробвай. За много хора изглежда гадно, но всъщност е много вкусно. Но аз не съм по месото и затова наблягам на ядките и яйцата.
Благодаря ти. А как да ограничавам храненията? В 11 и 30 изядох млякото в 13 и 30 месцето с половин домат и краставица и сега пак съм гладна  #Cussing out Ще издържа още малко и към 16ч пак ще хапна нещо. Може яйца да си сваря.
Синдрома на раздр. черво, влияе ли на тези неща или всекидневното подуване и газове?

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 15:13 от neli_20

# 1 310
neli_20, колко и какво месо яде, че 1 час по-късно пак си гладна? Слагай зехтин на салатите, с повече мазнини не се огладнява толкова бързо.
Аз обядвах към 12 шишчета от свинско месо със сланинка печена и кисели краставички. И сега поне до 5 няма да помисля за храна. Но шишчетата си бяха доста, като количество.
Подуването и газовете ще спрат, когато спреш да ядеш тесто и захар, аз имах същия проблем.

# 1 311
Скрит текст:

Благодаря на всички. За закуска какво хапвате по засищащо? Simple Smile  Пекнах си месце и си направих салата Simple Smile

Благодаря ти. А как да ограничавам храненията? В 11 и 30 изядох млякото в 13 и 30 месцето с половин домат и краставица и сега пак съм гладна  #Cussing out Ще издържа още малко и към 16ч пак ще хапна нещо. Може яйца да си сваря.
Синдрома на раздр. черво, влияе ли на тези неща или всекидневното подуване и газове?

Както искаш се ограничавай. Не ти знам режима. Аз ходя на работа и не мога като теб през два часа, но дори и да не съм на работа пак закусвам, обядвам и вечерям. Това е.
Както каза Ева, вземи се наяж като хората.
Честото и малкото хранене при някои хора може да помага, но при теб явно не върши работа.
И като ядеш месо не яж колбаси и салами, а чисто месо.

# 1 312
  • Ню Йорк
От всякакви нишестета се подувам като балон, грозна работа  Sad  Та не е нещо ненормално.

# 1 313
Да ви питам захар 5,5 и инсулин 13 как ще ги тълкувате? По принцип имам някаква ИР, контролирам я с НВ ВМХ, но не крайно. Преди три месеца ХОМА индексът ми беше под 2,5, сега май е над. Верно, че покрай празниците ядях повече В, но пак да съм извън норма толкова скоро...

# 1 314
milavital, според мен инсулинът ти е висок. Е, не е нещо драматично, но все пак...

# 1 315
Скрит текст:
Скрит текст:

Такааааа......айде и аз да дам своя "принос" към дилемата ти.    Simple Smile
Чета от 2-3 дни за проблемите ти, но от телефон, а от него не ми е удобно да пиша.
Та така:
като имала пристъпи на ПА, това с огладняването, прималяването, прилошаването, най-вероятно не е от ПА.
Та, при ПА, се чувстваш зле, мислиш, че умираш, но НЕ огладняваш, защото си получила ПА.
Този глад през 2-3 часа се дължи основно на ИР.Или простичко казано, какво става в тялото ти:
1.ядеш кроасан/кифла/овес/плод
2.кръвната ти захар скача рязко и много
3.високата кръвна захар обаче е опасна за тялото, затова
4.мозъка дава "заповед" на панкреаса ти да бълва инсулин, за да я свали
5.той си върши работата, захарта е изтеглена от кръвта, т.е. кръвната ти захар пада, бързо и РЯЗКО
6.ниската кръвна захар обаче пак е опасна за организма, може да изпаднеш в хипогликемична кома и да умреш.
7.затова мозъкът ти започва да ти "крещи"-гладна си, аж, гладна си яж (на него му трябва бърза захар, затова ти се ядат пак кроасани/кифли и подобни)
8.и тук именно получаваш сиптомите-прималяване, прилошаване, притреперване, не от глад, а защото ниската кръвна захар е опасна, а основната цел на тялото  е да ни опази живи.
9.ти посягаш пак към бързите въглехидрати.Не защото нямаш воля, а защото на тялото ти точно това му е нужно в момента-храна, която бързо да върне кръвната захар в норма.
10.с кроасана обаче тя отново скача много, съответно инсулина също скача и въртележката се завърта отново, от т.1.
И така, на всеки 2-3 часа ти минаваш през всички точки.
Извод:Не спреш ли с бързите въглехидрати, няма да спрат и симптомите.
За да "слезеш" от тази въртележка, трябва да ядеш храна, която влияе малко или никак на кръвната захар.При стабилна кръвна захар, имаш стабилен инсулин, няма кое да провокира симптомите като прилошаване, притреперване, съответно няма и глад на 2 часа.
А "стабилната" храна е:
месо всякакво
риба всякаква
яйца
масла-краве, зехтин, мас, кокосово масло
зеленчуци-почти всякакви
плод, най-добре да се консумира с някаква мазнина-сметана, кисело мляко
млечните са на кантар, според поносимостта на всеки, повечето са въглехидратна храна, изключая зрелите сирена, при които въглехидратите са около 1 гр на 100гр, или под 1.
Няма смисъл да ограничаваш храната умишлено.Започнеш ли да ядеш нормална храна, в нормални количества, гладът през 2 часа сам ще изчезне.
И моята закуска днес:
чай, 2 варени яйца, 100-на грама създърма
обяда-2-3-4 малки пилешки бутчета, домат, маслини
в-пуешко бутче, салата, масло с подправки (защото пуешкото е постно месо)
ако огладнея между тези три хранения, ям обикновено плод със заквасена сметана, чай, кафе, кашкавал, варено яйце...каквото ми се яде в момента.

# 1 316
Точно така, Амур. Peace
При ПА има прималяване, но няма усещане за глад.

# 1 317
Прочети книгата - Зоната на Бари Сиър, там много добре е обяснено как храната влияе на хормоните ни, има отделни глави за ИР, как да се комбинират храните, общо взето доста полезна информация

# 1 318
Скрит текст:
Скрит текст:

Такааааа......айде и аз да дам своя "принос" към дилемата ти.    Simple Smile
Чета от 2-3 дни за проблемите ти, но от телефон, а от него не ми е удобно да пиша.
Та така:
като имала пристъпи на ПА, това с огладняването, прималяването, прилошаването, най-вероятно не е от ПА.
Та, при ПА, се чувстваш зле, мислиш, че умираш, но НЕ огладняваш, защото си получила ПА.
Този глад през 2-3 часа се дължи основно на ИР.Или простичко казано, какво става в тялото ти:
1.ядеш кроасан/кифла/овес/плод
2.кръвната ти захар скача рязко и много
3.високата кръвна захар обаче е опасна за тялото, затова
4.мозъка дава "заповед" на панкреаса ти да бълва инсулин, за да я свали
5.той си върши работата, захарта е изтеглена от кръвта, т.е. кръвната ти захар пада, бързо и РЯЗКО
6.ниската кръвна захар обаче пак е опасна за организма, може да изпаднеш в хипогликемична кома и да умреш.
7.затова мозъкът ти започва да ти "крещи"-гладна си, аж, гладна си яж (на него му трябва бърза захар, затова ти се ядат пак кроасани/кифли и подобни)
8.и тук именно получаваш сиптомите-прималяване, прилошаване, притреперване, не от глад, а защото ниската кръвна захар е опасна, а основната цел на тялото  е да ни опази живи.
9.ти посягаш пак към бързите въглехидрати.Не защото нямаш воля, а защото на тялото ти точно това му е нужно в момента-храна, която бързо да върне кръвната захар в норма.
10.с кроасана обаче тя отново скача много, съответно инсулина също скача и въртележката се завърта отново, от т.1.
И така, на всеки 2-3 часа ти минаваш през всички точки.
Извод:Не спреш ли с бързите въглехидрати, няма да спрат и симптомите.
За да "слезеш" от тази въртележка, трябва да ядеш храна, която влияе малко или никак на кръвната захар.При стабилна кръвна захар, имаш стабилен инсулин, няма кое да провокира симптомите като прилошаване, притреперване, съответно няма и глад на 2 часа.
А "стабилната" храна е:
месо всякакво
риба всякаква
яйца
масла-краве, зехтин, мас, кокосово масло
зеленчуци-почти всякакви
плод, най-добре да се консумира с някаква мазнина-сметана, кисело мляко
млечните са на кантар, според поносимостта на всеки, повечето са въглехидратна храна, изключая зрелите сирена, при които въглехидратите са около 1 гр на 100гр, или под 1.
Няма смисъл да ограничаваш храната умишлено.Започнеш ли да ядеш нормална храна, в нормални количества, гладът през 2 часа сам ще изчезне.
И моята закуска днес:
чай, 2 варени яйца, 100-на грама създърма
обяда-2-3-4 малки пилешки бутчета, домат, маслини
в-пуешко бутче, салата, масло с подправки (защото пуешкото е постно месо)
ако огладнея между тези три хранения, ям обикновено плод със заквасена сметана, чай, кафе, кашкавал, варено яйце...каквото ми се яде в момента.

Благодаря ти Simple Smile) То, че го има премаляването, има го, но дали не активирам с него и паниката? Обикновено хората са спокойни, а аз изпадам в ужас и започвам да се притеснявам, да се потя, при паника нали още повече се изчерпва захарта.
Моята закуска: кис мляко с малко сурови бадеми и овес.ядки
Обяд: Кюфтета по чирпански  Hug
Още повече се уплаших от тази хипогликемична кома Sad Ето затова изпадам в ужас.

# 1 319
напиши как правиш кюфтета по чирпански

Общи условия

Активация на акаунт