Инсулинова резистентност и отслабване

• 184 908
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 425
7-8 месеца го пих заради висок инсулин при обременяване. С НВ ВМД, спорт и хапчето свалих 5 кила в първите 3 месеца. Спрях ги и година след това пак ги качих. Храненето и спортът са си същите. Изобщо няма такъв карък като мен, отчайващ случай. А не съм толкова дебела, 10 кила са ми отгоре, но ми тежат.

Сега се занимавам само с хипофункцията, щото там хапчето не ме тормози.

Аз питам за дъщеря ми, никакви проблеми няма тя с кг, 50 кг е, 166 см. Притеснява ме здравословния аспект единствено. Тя не пие нищо за Хашимотото все още, ще видим на контролните изследвания какво ще променят

# 1 426
математика, бе душко Joy
просто ако изядеш 105 грама въглехидрати, трябва да изядеш 175 грама протеин и 420 грама мазнини.
Нито една сметка не е вярна, разбира се.
Така де...ама откъде взе това число 7, с което умножи % М/В/П?
Това е в Грешка.2, посочена от него:
за 2000 калории човек трябва да яде
15% въглехидрати
25% протеини
60% мазнини
И тези проценти умножи по 7, за да получи
15х7=105
25х7=175
60х7=420
Е, това  7 откъде дойде?

# 1 427
  • София
Мисля, че тръгва от 105 грама В, вижда че коефициентът е 7, и насосва и другите по 7. те трябва да се умножат по 4, 4 и 9.
Показва хората как смятат, а не че това е правилния начин.

# 1 428
  • Козлодуй
Галактическа принцеса, много благодаря за линка за ВМ хранене Simple Smile Аз съм любител на месото и всеки ден хапвам месо със зеле или зелена салата обаче по едно време се увлякох по ВМ хранене и започнах да качвам като вдигнах мазнините изпитвам същия глад като от въглехидрати защото мазнините също са източник на енергия затова сега залагам на протеини и умерено мазнини и продължавам с точковата диета Simple Smile

# 1 429
Мисля, че тръгва от 105 грама В, вижда че коефициентът е 7, и насосва и другите по 7. те трябва да се умножат по 4, 4 и 9.
Показва хората как смятат, а не че това е правилния начин.
Пак не схванах, ама ...това да е проблема.   Laughing
Аз си знам, че съм на Вие с математиката...затова не смятам.

# 1 430
  • UK
Аз също не успявам да си регулирам апетита и това ме проваля много, храня се като цяло нисковъглехидратно, но все съм гладна, постоянно гладна. Повече от преди, когато се хранех нормално. Апетитът ми изчезва като вляза в кетоза, наистина след като огранича всички въглехидрати и откажа ядки и всичко, и няколко дни след това спира да ми се яде и мога да ям и веднъж на ден, но ме поваля такъв страшен грип и имам чувството, че ще припадна на улицата. Не мога да намеря средното положение за мен, за кг да не говорим, че не смъквам, даже зимата му отпуснах края и качих малко. А това хранене три пъти дневно е мираж. Голям глад и то за солено конкретно. Преди седмица-две опостуших 100-150 г солена сланина без нищо друго, повръщаше ми се после, но пък дълго време после, поне 4-5 ч, не усетих никакъв глад. Rolling Eyes
Започнах този инозитол, 4 г/дневно, но не се надявам на някаква осезаема разлика, гледам има добавен хром вътре, той не е ли за понижаване на апетита?    

# 1 431
Минавам да се отчета и похваля след изследванията и прегледа при ендокринолог.
Мъжът официално няма ИР, подобрил е изцяло резултатите от преди няколко години.
Аз съм свалила КЗ на гладно и на 120 минута с 1 единица, инсулина на 60 минута е много по-добре. Е все още е много висок на 120, но и това ще се оправи. Килограмите са с 15 по-малко. Остават ми още около 6.
Много ни похвалиха за храненето и двамата и казаха да продължаваме все така.
Много съм доволна.

# 1 432
Минавам да се отчета и похваля след изследванията и прегледа при ендокринолог.
Мъжът официално няма ИР, подобрил е изцяло резултатите от преди няколко години.
Аз съм свалила КЗ на гладно и на 120 минута с 1 единица, инсулина на 60 минута е много по-добре. Е все още е много висок на 120, но и това ще се оправи. Килограмите са с 15 по-малко. Остават ми още около 6.
Много ни похвалиха за храненето и двамата и казаха да продължаваме все така.
Много съм доволна.
Поздравления:)) Само хубави работи занапред:)

# 1 433
Леле, объркала съм темата.
Мислех, че пиша н НВ ВМХ.

# 1 434
Нищо де  Laughing Пак е по темата.
Поздравления за резултатите.

# 1 435
От три дни съм на новият режим. Закуска - 1 киви, половин авокадо, 30 гр. орехи. Обяд - домати, краставици, извара, кашкавал, зелени маслини, зелена чушка - различни комбинации от тези. След обяд ако огладнея - варено яйце, краставица, зелени маслини. Вечеря - месо и зеленчуци /без кореноплодни/ или салата. Билков чай без захар когато ми се прииска. Сутрин едно кафе без захар. Това е. Смятам калориите и веществата в cronometer.com, ако ми липсва нещо, някакъв витамин или минерал - пия добавки. Калориите ми ги изчислява между 1000 и 1200 на ден. Въглехидрати - 38-41 гр. от които захари максимум 30, мазнини - 61-101 гр, белтъчини - 50-95 гр. В понеделник пак ще си правя изследване на инсулина, ако не съм го свалила, значи няма да е от храната, нали? Или въглехидратите пак са много?

Да допълня - глад не чувствам, само мозъкът ми отказва да работи на пълни обороти - както винаги, когато намаля въглехидратите Simple Smile

# 1 436
Ох, защо всички си мислят, че ИР се лекува за три дни  newsm78
Много потребителки тук години се борят да смъкнат инсулина.
Ама си пусни изследвания, лошо няма.

# 1 437
Ох, защо всички си мислят, че ИР се лекува за три дни  newsm78
Много потребителки тук години се борят да смъкнат инсулина.
Ама си пусни изследвания, лошо няма.

Не, Елора. Идеята е, че ако е от храната, все би трябвало да падне поне малко инсулина за 5 дни. Защото имаше мнения, че при мен може да е от нещо друго. Това ще се опитам да проверя. Иначе много ясно, че за 5 дни няма да се излекувам. Но имах и висок пролактин, и кой знае още какви други неща, в понеделник ще пусна по-подробни изследвания. За инсулин 47 на гладно сигурно трябва да съм закусвала до момента баници, обядвала баклави и вечеряла с толумбички. А аз не съм, чистосърдечно написах по-напред в темата какъв ми е бил хранителния режим по принцип...

# 1 438
Извинявай, не съм ти чела всички постове.
Ако си се държала прилично в храненето си и пак имаш такъв инсулин е странно.
Сега попрегледах постовете ти и смятам, че не си се  хранила правилно.
Не одобрявам да не се закусва. Също така пишеш, че пропускаш хранения. Това също е вредно.
Ядеш и хляб, доста фъстъци и шоколад. Ако е натурален шоколада и го ядеш по-малко е ок, но иначе не.

# 1 439
Да, знам че е лошо да се пропускат хранения, затова сега освен че намалих въглехидратите се старая да се храня по 4 пъти на ден. Иначе режимът как ти се струва? Калориите са много малко, но при този избор на храна дори и да искам не мога да ги увелича, без да увелича въглехидратите. Бих хапвала и по малко кисело мляко, но повишава захарите. Повече месо и яйца просто ми е трудно да поема. Идеята ми е да не намалявам чак толкова калориите, за да не се стресира организма. Или не е проблем, след като не чувствам глад?

Общи условия

Активация на акаунт