Инсулинова резистентност и отслабване

• 184 908
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
Всъщност принцесата каза друго: дори с НВ ВМД може да не успееш, ако прекаляваш с яденето.

# 1 411
  • София
Всъщност принцесата каза друго: дори с НВ ВМД може да не успееш, ако прекаляваш с яденето.

Така е, но може и да успееш.
Просто истината е различна за всеки.

И аз не казвам, че всеки би отслабвал с 4000 калории, казвам, че при мен така се случи в началото. Вече не мога да изям такова количество.

# 1 412
Сладурки, дайте предложения за закуска. Кисело мляко, яйца, кашкавал, бекон и ядки вече ми се гади като ги видя  Joy

# 1 413
  • Ню Йорк

Тъй де, това се опитвам да обясня. По-скоро е изключение, а не правило, че с НВ ВМД се отслабва без ограничаване на калориите. Някои хора могат, ама по-голямата част ако не броят не могат.

# 1 414
Ако се придържа човек към основните храни-месо, риба, яйца, масла, зеленчуци, постепенно апетитът САМ се регулира.И дори в началото човек да ял повече, когато организмът премине в горене на мазнини, просто апитетът не е същия, спонтанно намалява.
Затова не е нужно да се броят и следят калории, те се регулират от само себе си.Но, пак подчертавам, когато човек се храни с основните храни.
Естествено, че ако яде и плодове, тахани, сметани, ядки, тогава е супер лесно да ядеш доста и да преяждаш...всичките тези храни имат достатъчно въглехидрати, за да поддържат апетита ти "жив".

Сладурки, дайте предложения за закуска. Кисело мляко, яйца, кашкавал, бекон и ядки вече ми се гади като ги видя  Joy
Ами, не знам.....на мен не ми омръзват.И днес закусвах 2 яйца и кашкавал.
За мен например, бъркани яйца с различна добавка всеки ден (бекон/сланина/зеленчук/подправки) е все различна храна.Изобщо не ми е едно и също да ям яйца с бекон или яйца с тиквички....

# 1 415
  • София
яйцата са различни, ако са варени, бъркани, на омлет, на очи, забулени. А ако има и добавки към тях, наистина са като нова храна всеки ден.
В миш-машът също има яйца.

Аз днес закусвах нещо като яйца по панагюрски, но яйцата бяха пържени на очи с доста масло. Закусвах около 8 часа, поне още 2 часа няма да помисля за ядене, а може и до вечерята да изкарам.

# 1 416
  • Ню Йорк
Ако се придържа човек към основните храни-месо, риба, яйца, масла, зеленчуци, постепенно апетитът САМ се регулира.И дори в началото човек да ял повече, когато организмът премине в горене на мазнини, просто апитетът не е същия, спонтанно намалява.
Затова не е нужно да се броят и следят калории, те се регулират от само себе си.Но, пак подчертавам, когато човек се храни с основните храни.
Естествено, че ако яде и плодове, тахани, сметани, ядки, тогава е супер лесно да ядеш доста и да преяждаш...всичките тези храни имат достатъчно въглехидрати, за да поддържат апетита ти "жив".

Амур, повярвай и аз и "колегите" по съдба сме пазили месеци наред супер стриктно НВ ВМД и никакво намаляване на апетита не е имало. Идвало ми е да вия от глад и ако сама не си режех калориите още щях да съм трицифрено число на тегло и с инсулин 330.  Wink

# 1 417
  • София
Принцесо, на мен ми помогна метформинът. С него ми се регулира апетита. И след като го спрях, щото не се разбрахме, вече не ми се яде като преди. Е, хапна ли нещо сладичко, е различно, но се случва много рядко.

Та иска се адаптационен период: без сладко известно време или с хапче. Е, ти с тва 330 си специален случай.

# 1 418
Скрит текст:

Амур, повярвай и аз и "колегите" по съдба сме пазили месеци наред супер стриктно НВ ВМД и никакво намаляване на апетита не е имало. Идвало ми е да вия от глад и ако сама не си режех калориите още щях да съм трицифрено число на тегло и с инсулин 330.  Wink
Възможно е...аз неведнъж съм писала, че ВМ НВХ не е панацея за Всеки.Особено ако има сериозен здравословен проблем, сигурно е невъзможно без лекарства.

Инсулин 330 ми се струва лабораторна грешка (при какви референтни стойности е този резултат?), но ако не е, това означава, поне според мен, огромен здравословен проблем, който не би се оправил само с диета.

# 1 419
  • Ню Йорк
Ето ви човек напрвил си труда да систематизира редица проучвания и изследвания в подкрепа на това, което казах.

http://www.yulisgym.com/greshki-visokomazninna-dieta/

# 1 420
Колко време пи Метформина, Грета? Какви изследвания си прави през това време?

# 1 421
  • София
7-8 месеца го пих заради висок инсулин при обременяване. С НВ ВМД, спорт и хапчето свалих 5 кила в първите 3 месеца. Спрях ги и година след това пак ги качих. Храненето и спортът са си същите. Изобщо няма такъв карък като мен, отчайващ случай. А не съм толкова дебела, 10 кила са ми отгоре, но ми тежат.

Сега се занимавам само с хипофункцията, щото там хапчето не ме тормози.

# 1 422
Ето ви човек напрвил си труда да систематизира редица проучвания и изследвания в подкрепа на това, което казах.

http://www.yulisgym.com/greshki-visokomazninna-dieta/
Благодаря!
Знаех си, че правилно съм взела решението да не смятам....в Грешка.2 изобщо и не разбрах откъде дойде това 7, с което умножава % М/В/П.
Някой добър да ме светне?

# 1 423
  • София
математика, бе душко Joy
просто ако изядеш 105 грама въглехидрати, трябва да изядеш 175 грама протеин и 420 грама мазнини.
Нито една сметка не е вярна, разбира се.

# 1 424
  • Ню Йорк
Сега, нали се сещате, че то математика, ама за всеки си е различно Wink  То ако ставаше така всички с калкулатора щяхме да отслабваме Simple Smile  Аз съм от тажките случаи дето пият лекарства, броят, спазват и пак мъкааааа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт