На море в Гърция 2017 - IV

• 120 763
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Миналата година бяхме на ивицата Луца Врахос - много ни хареса брега, пясъка, беше спокойно края на юли, има си всичко. Парга е уникален град. Две вечери прекарахме там. Едната беше невъзможно пренаселена,  все едно си на концерт, едвам се разминаваш,  другата пък почти нямаше хора.
Тази година ще повторим мястото, и апартамента,  но ще намалим нощувките на половина,  другата ще слезем до западен Пелопонес. И аз се включвам в питането за препоръки до Килини.
Решила съм да отскочим и до Закинтос, но с круиз да го разгледаме.

# 151
Нищо няма да успеете да разгледате от Закинтос за един ден - круизът сигурно покрива Навагио и Сините пещери, предполагам.
Около Килини има няколко пясъчни плажа, но аз там съм била все само за пристанището и не мога да дам лично мнение.
На север от Патра има един огромен прекрасен плаж с гигантски дюни - Калогрия, но районът около него е доста див и е малко зор с настаняването изобщо инфраструктурата.
На юг между Захаро и Кало Неро всичко е плаж, десетки километри някакви.

# 152
  • София
Мен лично плажът Калогрия не ме грабна - наистина ивицата е дълга и широка, и доста натурална, но няма нищо впечатляващо. Дори цветът на морето не е толкова син. Само ще си позволя да уточня, че Калогрия е на север от Килини и на югозапад от Патра.

# 153
  • някъде ... тук ...
На Калогрия плажът е голям, гората зад плажа е много красива, обаче комарите след 7 вечерта могат да те отнесат Crazy
Останахме една вечер с кемпера в края на май. Три дни след това още трепехме комари вътре - нищо не помага от познатите средства.

# 154
Миленка_д, права си, че е на юг от Патра Simple Smile
Иначе от тази страна големите плажове всичките са открити, вълнисти и без покъртително син цвят на водата - тип "океански" са, но на мен Калогрия ми хареса, даже чудовищна буря сме хващали там. Гората се казва Строфилия и е доста впечатляваща.
По-китни и сини са плажовете на юг - освен Войдокилия (разбира се!), Метони, Анемомилос, Финикунда, Луца, Зага (до Корони).

# 155
  • София
На Калогрия плажът е голям, гората зад плажа е много красива, обаче комарите след 7 вечерта могат да те отнесат Crazy
Останахме една вечер с кемпера в края на май. Три дни след това още трепехме комари вътре - нищо не помага от познатите средства.
Преди да тръгнете следващия път пиши, за да ти препоръчам защита за вътре в кемпера. За навън драмата си остава.

# 156
  • някъде ... тук ...
Благодаря!
Ще пиша Simple Smile

# 157
Поздрав с няколко кадъра от една близка и често подценявана гръцка дестинация Simple Smile Миналата седмица

# 158
Уау,прекрасни фотоси!Благодаря, че продължаваш да радваш очите ни!(сега,ако и загатнеш за местенцето...) bouquet

# 159
# 160
  • Плевен
Ние малко променихме дестинацията. Насочили сме се към Геракини. Хубаво градче ли е? Оживено ли е? Пясъчен ли е плажа?

# 161
  • София
Аз, Геракини не го харесах, ама никак ! Но нека другите да кажат, може да са ходили повече пъти и да има и хубави хотели/места.

# 162
Аз, Геракини не го харесах, ама никак ! Но нека другите да кажат, може да са ходили повече пъти и да има и хубави хотели/места.
+1
Икос Оливия е там, даже не ни допуснаха да го погледнем Simple Smile
А и честно казано, не бих дала 7000 лв.за една седмица за този хотел, има далеч по красиви места.

# 163
  • Плевен
Ние сме се насочили към MARTHA'S HAUS. Нямам никакви отзиви за него. От агенцията ми казаха, че почиващите миналата година са останали доволни. Офертата им е много добра. Иначе на мен повече ми харесва заливчето пред Лагомандра, но някои от групата не искат там.

# 164
Тази година мисля да изневеря на Турция и направих резервация в Корфу, Ахарави. Изчетох старите теми за Корфу, но ми е доста времеемко да чета общата тема. Някой с пресни впечатления за селцето? И ако имате информация за бензиностанции на острова?!

Общи условия

Активация на акаунт