На море в Гърция 2017 - IV

• 120 787
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
С Делфи спокойно може да уплътните един ден, докато сте в Камена Вурла. Не повече от 100 км е, а в К. Вурла няма кой знае какво да се прави. Археологическият обект се разглежда за 2-3 часа, като през лятото е по-добре да не е обяд, разбира се. Предвидете си и време за музея. Той е прохладен. градчето не е нищо особено.
Ако ви остане време, можете да се разходите до Термопилите, където има само един паметник на Леонид, но и горещи минерални изводи, които бликат направо от земята и изглеждат като гореща река Simple Smile

Пелопонес:
в средата на западния бряг има хубави плажове, безкрайни, никога непретъпкани, но са открити, ветровити, с големи "океански" вълни. Това Скафидия нищо не ми говори, сега ще го гледам на картата.
Настоятелно те съветвам да слезеш до най-южните части на ръкава и да поостанете Simple Smile

П.П. Видях, Скафидия не е съвсем в средата, а доста на север, близо до Пиргос и Олимпия.

# 196
  • София
Аз да кажа,че Камена Вурла е скука с гадни плажове Confused

# 197
  • Пловдив
Ние там само ще спим, за да разделим пътя. Плаж съм планирала отсреща с лодка на Лихадонисия и вероятно ще намаля нощувките на 2, а третата в Делфи (2 часа е от Камена Вурла и ако разглеждаме попътно, вече ще е станало горещо).
Параход, ще слезем донякъде на юг, но няма да е чак до края - 3 часа път за посока. Ако локацията не е добра за почивка и плаж, казвайте навреме Simple Smile

# 198
  • София
А,защо плана въобще ти е да карате по Атинската магистрала..не разбирам newsm78

# 199
  • Пловдив
1. За да идем по едната и да се върнем по другата и 2. Не намерих нито едно приемливо място по другата за приспиване на море на предела ни от 9/10 часа път.
Имаш ли идея за оптимизация?

# 200
  • София
Аз съм пристрасна към Йонииското крайбрежие Mr. Green
Съвсем спокойно може да спите някъде около Парга/Сивота/Амудия,и след това да продължите,минавайки през Лефкада,връщате се на магистралата и си отпрашвате към Патра,но ако ще слизате до Пелопонес,задължително слезте до долу(пътя е приятен и интерсен).
Ние така пътуваме,вече няколко пъти,обожавам този маршрут и места Peace

# 201
  • Пловдив
В този вариант го пътуваме вече няколко пъти, но до Лефкада и Кефалония. Искаше ми се да разнообразим. Иначе гледах от Врахос до Превеза нещо дето да ни е ново и да ме грабне, но не би. Какво против другата магистрала имаш, освен че е по-скъпа?

# 202
  • София
Нищо,просто не ми е интересна,а и ми се струва непрактично да слизате оттам и после да ходите към Пиргос..колко дни имате?

# 203
  • Пловдив
1/2 нощувки по пътя, 1 Делфи, 5-7 Пелопонес и 1 в Мецово да ядем Simple Smile. Обаче почивката е на първо място, че на децата им писна да пътуват нещо.

# 204
jul,
няма никакъв проблем в плана ти, вие реално няма да карате най-скъпата част на магистралата, а ще кривнете през Парнас - където е страшно красиво, макар и по-бавно - и по Коринтския залив. А връщането така или иначе сте го планирали през Егнатия, тя е готова почти изцяло чак до Патра (този юни минавахме).
Аз продължавам да ти препоръчвам да включиш Делфи в първите дни, а после по път да спрете в Галаксиди и Нафпактос, много ми харесват, едни от най-хубавите градчета в цяла континентална Гърция са според мен. Нощувките в К. Вурла не са проблем, там е евтино, оживено и има разнообразие от кръчми, ще уплътните програмата с пътувания до други места.
За плана за Пелопонес, далече ви остава най-южната част, да. Има си плажове и около вас, но не съм ходила много на тях и не ги познавам добре. Само на Калогрия и Ялискари, които са още по-северно.

Виждам, че точно на север от вашето село, между Пирги и Скафидия, има прекрасен огромен плаж, няма да ви мисля Simple Smile Тъкмо после ще разкажеш за тази част, която не е много позната.

http://www.peloponnese.eu/peloponnese-beaches/itemlist/tag/Ilia%20beaches

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 12:25 от Параход

# 205
Догодина сме планували Пелион от 23 юни някъде. Отдавна чета темата особено когато става дума за Пелион. Харесали сме си местенце след плажа Плака, в края на Ag. Ioannis. Това, което ме притеснява е, че обичаме да обикаляме, разстоянията до другите плажове не ми изглеждат много, но като зумнах картата...има много завои , не знам всекидневно как ще се отразят на децата....а смята да сме 10-на дена, не че са достатъчни да обиколим всичко де.
На Пелион е уникално ше се влюбите. Само наистина имайте предвид завоите с колата, дабо на двцата не им прилошава. На мен ми ставаше лошо при завоите и веднъж повърнах даже и не успях извън колата защото още не бяхме спрели та върху хавлията си... Така че бъдете подготвени за евентуални такива ситуации. Прекрасно е на Пилио плажовете са бижествени и знам, че няма да съжалявате. Посетете плажа 40 светии (Агио Саранда), страхотен и голям; Потистика- също чудесен. И двата със барове с жестока гледка, особено 40 саранда най вляво бара имам вълнуващи снимки и клипове оттам. И разбира се бижествения Милопотамос! Папа Неро на мен не ми допадна.

# 206
Да събудя малко темата с една страхотна и дългоочаквана информация - през 2018 г. най-сетне всички Йонийски острови (Корфу, Лефкада, Кефалония и Закинтос, възможно е маршрутът да минава и през някои от по-малките) ще бъдат свързани с фериботна линия помежду им.

http://int.ert.gr/new-ferry-service-linking-ionian-islands-to-st … hipping-minister/

# 207
Тъкмо идвах да попитам дали в началото на юни (ама начало, около 6), в Олимпийската ривиеара е ОК за плажуване и прочетох, че сте коментирали. Моята логика беше, че е по-южна точка в сравнение с Керамоти, Аспровалта, Тасос, Офринио... там сме почивали в самия край на юни, времето винаги е било хубаво. Но много вероятно е сега да изтеглим почивката. Търсим близка до БГ дестинация. Видях, че препоръчвате Халкидики. Може ли да ме насочите къде да гледам - тих залив с хубав пясък. Благодаря!

# 208
  • София
Аркадия, ние досега все в началото на юни сме почивали.Предпочитам този педиод.ДОсега все из Халкидики.Там е завет между ръкавите.Препочитаме Ситония- това е средния ръкав... Но сме обиколили и трите ръкава.Аз  питах за Олимпийската по-рано,защото се чудя между там и Тасос.МАй ще изберем Тасос заради плажовете.Пък дано и времето е с нас и  е ок.Тази година обаче детето  е на училище до 15.06 и няма как да идем по-рано.Аз пък имам питане за Тасос-има  ли някаква разлика  в различните части на острова като брегове и изложения и зависимостта с температурата на водата и т.н.... Rolling Eyes

# 209
  • София
Това за островите е чудесна новина Wink

Общи условия

Активация на акаунт