На море в Гърция 2017 - IV

• 120 702
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ох, понякога ми се иска и на мен да имаше такова място на 200 км от София Simple Smile

# 661
Ох, понякога ми се иска и на мен да имаше такова място на 200 км от София Simple Smile

Ако го намериш, препоръчвам да не го споделяш във форума.

Змия, завид, завид за Пелопонес.
Ние тази година сме на Парос и Наксос. Имам си резервации и скоро и ферибот мисля да купя и да не го мисля повече.

# 662
  • софия
Пелопонес и на мен ми е в плановете след споделени миналогодишни размисли и впечатления на приятни хора. Ще остане за догодина. Тази година ще се задоволим с туристик Скиатос, който ми беше в листата от години, пак заради едни "ужасни" женички от темата  Heart Eyes, които преди споделяха.

# 663
  • София
Аз зверски й завиждам на Змия - как хукват на дълги пътешествия с кемпера. 😊 Компанията реши, въпреки недобрите отзиви(Параход 🌹) да се ходи в Неа Макри. Та, още отсега преживявам предстоящото пътуване, ММ категорично отказва да спим по пътя. Много, много ми се ходи навсякъде надолу на юг, но пътуването психически ме изтощава.

# 664
  • София
Знам, Параход, знам, за което благодаря! Просто за момента, докато не ми се изясни точно картинката няма какво да питам. За сега вариант остава да пътуваме с колата до Атина, ММ ме навива някъде преди столицата да спрем за нощувка, но не съм гледала маршрут все още, и от Рафиния фери до Наксос. Там около 8 дни. Чета за дневни трипчета до Парос, и Куфониси, но ще планирам допълнително.
Пелопонес- на там ни тегли приятелско семейство. Дори беше вариант да заменим Цикладите с Елафонисос. Със сигурност финансово щеше да ни дойде една идея по-евтино,но с малката ми щерка малко ми се объркват нещата. За да можем да разгледаме качествено, ще трябва раница за нея.А не ми се мъкне честно казано.
Крит беше другият вариант. Дори не съм се съвсем отказала. Идеята е до Солун и от там със самолет до Ханя. Имам идея и за там. Къде да спим, кои плажове да видим, рента-а-кар, въобще инфото е много. Не бързам. Следя си темата, чета си старите неща, хората са споделяли , за което освен да съм благодарна и да попивам друго не виждам, какво мога да кажа.

# 665
  • София
Тази година няма да са много пътешествията, защото се налагат и няколко пътувания състезания на синковеца в други държави. Вероятно ще имаме шанс само за две пътувания по 8-9 дни.

Чудим се много къде да е второто.
Ходи ни се много до Корфу, но вероятно не е добра идея да отидем с кемпера в разгара на сезона - края на юли/началото на август.
Искаме да е ново място, може и остров, стига да не ни отрежат главите с цените на феритата.
Ще мислим, но приемам и съвети.

# 666
Тази година не излязоха евтини билети Солун-Ханя, аз купих за Ираклион. Но моите планове са доста амбициозни, включващи и южната и най-източната част на острова, да сме живи и здрави Simple Smile

Змия, с по-евтин ферибот аз ти препоръчвам Итака или Китира. Но и до двете пътят по суша е доста (поне до Пелопонес ще имате голям опит).

# 667
  • София
Пътят по суша не ни плаши.
Важно ни е да е място, където да можем да се паркираме на плажа. На туристическите места в разгара на сезона е трудно, да не кажа невъзможно.

Китира може да го включим е пролетното ходене до Пелопонес. Сега ще започна да чета за там.
Благодаря ти! bouquet

# 668
Има страхотен почти пуст плаж точно до пристанището, а през май ще е дори прекалено пуст Simple Smile Има и други възможности. Eто моето албумче оттам, ако искаш да почерпиш идеи и вдъхновение. Фериботът е към час и половина от Неаполи Вион
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157669822097022
П.П. Плажовете са толкова празни в края на юни.

# 669
  • София
Ooo, да, прекрасно е!
Планът за май месец е готов.
Най-източния ръкав на Пелопонес, там миналата година не ходихме, стигнахме само до Епидавъра, който разбира се не работеше на 1 май.
След това ще се отправим на юг към Китира.

# 670
Параход, кога сте в Крит?
Аз купих билети, отдавна, също до Ираклион. Имам и рент-а-кар, три хотела и две седмици за запълване.

# 671
Е Змия могат на Скирос да идат. Супер храна, ненаселен и с никак нелоши плажове.

http://www.sne.gr/prices-kymi-skyros.php

# 672
  • София
Е Змия могат на Скирос да идат. Супер храна, ненаселен и с никак нелоши плажове.

Смяташ ли, че в края на юли и началото на август ще можем да намерим пусти плажове, които са достъпни с кемпера?

# 673

Смяташ ли, че в края на юли и началото на август ще можем да намерим пусти плажове, които са достъпни с кемпера?

Виж картата. Ние бяхме мисля точно юли. Та Каламица, Аспус, Паламари бяха пусти. Отделно има едни до летището, но пътя не е за кемпер. До някъде става. Лека кола минава. Принципно острова е доста нетуристически и ходят предимно гърци. Основното настаняване е до хората на големия плаж под нея Молос. Та там са и ресторантите и е навалицата, ако може изобщо да се каже, че има навалица.

Островът е от групата на Спорадите, но е с изцяло цикладска архитектура.

https://www.flickr.com/gp/50874878@N05/Z39pTL

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 17:49 от Анонимен

# 674
Параход, кога сте в Крит?
Аз купих билети, отдавна, също до Ираклион. Имам и рент-а-кар, три хотела и две седмици за запълване.
1-15 септември и планираме 4 локации за настаняване Simple Smile Рент-а-карът ти от коя компания е?

Общи условия

Активация на акаунт