С хъс и страст започна 8 клас

• 70 145
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Нашият заплес пък не разбрал, че в сряда има нулев час по немски език.
Сега, като му е написала госпожата неизвинено отсъствие, ще му дърржи влага за дълго.
Може ли такава разяност и безотговорност.
Кога ще проумее, че ваканцията отдавна свърши.
Днес кой зане какви простотии ще сътвори на входното ниво по БЕЛ и ще се срамя пред класната заради него.

# 211
  • Чикаго / София
Дълго им е пътуването на децата, но няма начин. Важното е да са доволни от училищата, които са избрали, тогава няма да им тежи толкова.

Амбер, те в Южна Корея доста прекаляват с натоварването. Прав е Свтльо да се отврати. Тук е пълно с корейци,за които една от причините да емигрират от там е, точно безумното натоварване в училищата им. Имах доста южнокорейци в класовете ми и са ми разказвали много за тяхната система. Пълно безумие.

# 212
  • София
А аз какво да кажа с нашата драма покрай входното по математика... Звъни ми моят момък днес и ми вика, че не помни как се решават задачите, всичко бил забравил. Нямал и учебник по математика, за да си припомни и се мъчел да се сети как се решават задачите, но безуспешно. А аз поръчах тоя учебник още в понеделник, заедно с Философията-по интернет, но така или иначе не са пристигнали... Няма и да ги взема, дори и да пристигнат, защото забавяне на доставката пет работни дни ми идва в повече. Та и аз ще потъвам от срам на родителската среща заради математиката. Добре, че не записахме тоя младеж в някое училище с техническа или математическа насоченост, че хич го няма с математиката и щеше да крета на опашката пет години.

# 213
  • София
Ще се борим този уикенд с историята и биологията. Входното ще е върху Възраждането от 6 клас, а по биология не помнела нищо. Ще ровя за учебната тетрадка по история, да нахвърлям нещо, та да преговори. По биология да се спасява сама.

# 214
Нашият също не е за училище с математика или физика или химия.
Затова продължи в езиково.
Да си търсим сам да преговаря?
П. П.  Прибра се преди малко и каза " Не ме питай какво съм направил на входното по БЕЛ, защото не знам", ха , ха. Ще чакаме класната да му го върне, за да разберем.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2017, 18:16 от Чиби

# 215
  • Пловдив
Зечова, ужас! Как ще се наспива горкото дете?
В интерес на истината, половината им клас пътува, но нас това училище ни е най-близко, де факто за 25 мин. е там + това, че транспортът е фиксиран.

От родителската вчера останах с добри впечатления за учителите, с изключение на тоя по физическо. Класният им е леко шантав, но си личи, че наистина харесва децата от класа - чувствата са им силно взимни Simple Smile. И както една майка спомена, това е първата родителска в живота ни, на която не са искали пари.

Иначе ученичката до сега съм я видяла да учи само по АЕ, и то с писане на думи (не вярвах, че ще доживея такова чудо Simple Smile)). Това й било най-важното, другото нямало значение. Ще я питам аз догодина...

На входното по математика не й стигнало време за последната задача, а мисли, че другите са верни. Веднага ми светва една червена лампичка за тая пуста увереност Angry

# 216
  • столицата
А аз да се похваля с 5.60 по немски. Много съм доволна. Дори не знаеше азбуката като запо4наха. Движат се интензивно по материала. Все още смята,4е им се е паднала най готината класна. Grinning У4и с желание и взаимно се мотивират.  И днес ходиха да се 4ерпят след 4асовете със съу4ениците.
4ака резултати от пробните следващата седмица.

# 217
galimar, браво на госпожицата.
Кипра Маца, браво и на твоята. Сигурно се е справила. Те могат доста точно да преценят кога какво са направили.

# 218
  • Бг-мама
Кипра Маца явно сме при един и същ господин по физическо. Mr. Green
 Hug Георги вчера е правил входното по математика от 7 задачи е сбъркал една която носи 2 точки от общо 12 . Там оценката вече е ясна ще има 5-ца. Много се ядоса като излезе от училище , на себе си се дразнеше защото не прочел условието правилно на тази сбърканата задача , а била елементарна. Ама това при него си е почти винаги. Заплес и половина  В подкрепа на това ще ви кажа ,че вчера докато е чакал автобуса да дойде си оставил до него чантата с екипа по физическо заедно с гуменетките . Е там си и останал на спирката.  ooooh! Добре , че момче от техния клас го видял и го прибрал. В този ред на мисли се притеснявам , че ще започне съвсем скоро школа за която ще му е необходим лаптоп и като го забрави и него някъде направо не знам. Rolling Eyes
Кипра Маца , ако са правили една и съща контролна последната задача носи 5 точки от 12 .

# 219
Ще влязат в час връстниците. Няма къде да идат.
Дано скоро да му напишат оценки на нашия по немски, за да видя там как ги подкара нещата.
Засега знам, че че всеки ден всички от класа са обхванати и препитани с упражнения и подобни.

# 220
Добро съботно утро.
Излизах за закуски - много е приятно навън. След цяла седмица мрак и дъжд чак ми е съвестно да седим днес вкъщи за чистене и готвене. Някои имат и да решават задачи.
Още от сега нищо не помнят от ученото в седми клас. Ми до другата година? Чак тогава ще имат входни по биология, химия, история и т.н., които тази учебна няма да учат? Ще има бисери, поне при моето паметливо дете.

# 221
О, да, само за разходки е навън - слънчево и свежо.
Добре, че нашият е в паралелка с разширен НЕ и продължава с изучаването и на всички останали основни предмети от ЗП. Иначе, не ми мисли какво щеше да му остане в главата.

# 222
  • Пловдив
Зечова, може същият тест да е - със 7 задачи. Май е така, щото в чата се подкокоросваха класовете, дето имали първите часове математика, да го снимат Grin. Но така и не са, защото още не са се опознали достатъчно...
Н. К. са инициалите на господина по физическо. Вчера щерката го е питала за отбора по тенис на маса, че иска да се запише, а той й се озверил, че не им е треньор и разговорът приключил.
Пък за разсеяността на твоя син му е простено, я виж на детето колко малко сън му се събира Simple Smile

А при нас е мрачно и студено. Слънце не съм видяла от неделя.

# 223
Кипра Маца, да ви пратим малко слънце от Русе.

# 224
  • столицата
Слънце и за София,моля. Но за утре, за днес е късно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт