С хъс и страст започна 8 клас

• 70 150
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Слънце и за София,моля. Но за утре, за днес е късно Laughing

Ще има, ще има. Grinning От утре започва затопляне и във вторник ще е над 20 през деня.
Извадихме юрганите ние ooooh!

# 226
  • Пловдив
Кипра Маца, да ви пратим малко слънце от Русе.

Искам!

Дано се затопли, че почти съм на крачка да пусна климатика. Толкова ми е студено, че не е истина просто.

# 227
  • sofia
Кипра Маца, да ви пратим малко слънце от Русе.

Искам!

Дано се затопли, че почти съм на крачка да пусна климатика. Толкова ми е студено, че не е истина просто.
Вече пуснах радиаторите. Майка ми се накара, че съм ги била изнежвала младежите, но аз включих, че на мен ми е студено.  Няма аз да студувам, за да ги закалявам тях.

# 228
  • София
Vivi, твоето дете в СМГ ли беше?
Възможно ли е даването на стипендии да зависи от у4илището и разполагаемата сума? newsm78

СМГ даже не сме я писали в заявлението за кандидатстване. Моят син е такъв пишман-математик......  Mr. Green Във ФЕГ е.
Не знам.... не би трябвало отпускането на стипендиите да е обвързано с бюджета на училището. Така си мисля - нямам представа, всъщност.

Не са казали как ще им ги изплащат, но ме съмнява банка да открие сметка на името на детето ако няма 18 год.

В ПИБ откриват такива сметки - имат и за малолетни, и за непълнолетни.

# 229
Днес и тук е облачно, мрън.
Трябва да отпуснат стипендии на всички отличници, след като по нормативи е след завършено осноено,  независимо дали са в ноео училище или продължават в същото..
Друг е въпросът, че колкото са повече, толкова по- малка ще е стипенндията.

# 230
  • Бг-мама
В нашето училище на родителската среща класната заяви , че стипендиите ще бъдат от 9 клас. Тази година няма да има. Това и бяха думите. newsm78

# 231
В нашето училище на родителската среща класната заяви , че стипендиите ще бъдат от 9 клас. Тази година няма да има. Това и бяха думите. newsm78
И защо така? За тях нормативите други ли са?
Слънцето тук се опитва да се покаже.

# 232
  • София
Относно стипендиите, нашата класна е казала утре всички да се явят с попълнени документи за получаване на стипендии, а тя само ще провери данните. Моля само да ми кажете какви документи точно трябва да подготвим- тая декларация свободен текст ли е, необходимо ли е нещо друго, например копие от документ за завършен седми клас с оценките?

# 233
  • София
Иво попълни само едно заявление - формулярът е качен в сайта на гимназията му.
Само първата страница, защото кандидатства само за стипендията по т.1 - за образователни резултати:

# 234
  • София
Ех, тези стипендии! При едни - още от първия срок, при други - от втория срок, при трети - от 9 клас  Mr. Green Доколкото моят е разбрал при тях щяло да бъде от втория срок.
И аз да попитам - всяко училище самосиндикално ли ще решава? Разбирам сумите да са различни, но така нямат равен старт. И естествено успехът ще е различен  Twisted Evil

# 235
  • София
На мен също ми се струва странно училището да решава дали да отпусне стипендии на осми клас или не.
При нас се оказа, че класната я нямало една седмица и всеки учител си казвал по нещо на децата. А другите класове вече са подали документи. Та аз ще изчакам до утре (ще видим по кое време) и ще яхвам метлата.

# 236
  • София
Моят след 7 кл. има успех 5.85. Кой знае какви ще ги накъдри в гимназията, та затова ме е яд, че няма равен старт за всички училища. На едни ще вземат високите дипломи, на други - срочните оценки  Twisted Evil

# 237
  • София
Доколкото четох училището ще има бюджет за стипендии и докъдето стигнат, може да няма за всички. В някакви правилници на разни училища четох - първо социалните стипендии, останалата сума докъдето стигне по успех. Ама дали е така?

# 238
  • София
Едно е различните бюджети, друго е различни години на отпускане. Защо ли си хабя клавиатурата...

# 239
На сайта на нашето училище са  качени образци на документите за кандидаствани за стипендии.
Не разбирам и аз защо някъде скътават, след като по нормативи им се полагат веднага след седми клас. А и са на срокове. Ако няма отличен успех в края ня първия, през втория няма да получава.
Моят е хремав от няколко дена. Пак се почна  вируси, настинки. От ечера пуснахме климатиците у нас, за да не го доразболеем. Няма да чакам Топлофикация да се накани да пусне парното.

Последна редакция: нд, 01 окт 2017, 13:40 от Чиби

Общи условия

Активация на акаунт