С хъс и страст започна 8 клас

• 69 500
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Бг-мама
Габи много неприятно. Дано майсторите да дойдат бързо и скоростно да отстранят проблема.
Хекси , стискам палци за разрешаване и на вашият проблем с желязото. За пансион на Георги няма начин. Няма самото училище такива , а и наблизо няма въобще такова нещо. Квартира не можем да му вземем . Ще се справим някак.
Днес имат входно по история и май им остава само химията .

# 286
Да се оплача от битови проблеми отново и отново... Sad  Няма и два дни откакто си имаме нова баня и тая нощ наводнихме комшиите три етажа под нас, заради нов теч.
Скрит текст:
Цяла нощ сме изгребвали вода от коридора и стаите. Всъщност съседите ни събудиха в 3 часа през нощта, защото и при тях е потоп от нашата баня. Тия майстори са егати некадърниците. Не стига, че ни създадоха толкова много допълнителни разходи и проблеми, ами и заради тяхната немарливост са наводнени още три апартамента под нашия. Само два дни се радвахме на новата баня и хоп- пак сме във филм на ужасите. Днес уж майсторите ще идват пак, за да си оправят проблема, ама те вече са си взели парите и сигурно ще започнат да ни мотаят. А и съседите може да имат претенции за нанесените щети.... Направо вече съм на прага на лудостта. Тамън си взехме наборчето вкъщи официално и днес ще трябва да си пише домашните с пояс...
72 часовите проби - неуспешни! Frowning1 Явно трябва да им висиш на главата и да ги гледаш в ръцете... Аз разреших да сложат плочки, след като изсипах две кофи през фуния в сифона и наоколо остана сухо... и всички колена на тръби ги минах със суха салфетка - а има капка, а го развъртат и слагат пак... Дзвер ти казвам!
Съчувствам ти!

# 287
Габи, съчувствия!
Дано по- скоро да ви оправят проблема!

# 288
  • гр. София
gabiplus, съчувствам ти искрено... cry
Дано поне майсторите да поправят качествено неразборията, която са ви причинили... Да не говорим за притесненията ви Naughty

# 289
Пенева, опасна си и много права.
Майстори се  гледат ръцете какво правят и им се виси на главите.
Иначе няма оправия с тях.

# 290
gabiplus Sad

От както е почнала учебната година не мога да си позная детето. Много е разсеян. Непрекъснато си забравя нещо, тръгвайки на училище. Днес си е забравил баджа, а в него е сложил и транспортната си карта. Сутринта баща му го закара на училище и той по време на пътя е установил липсата. Angry За първи път откакто е ученик му виси не написано домашно. Уикенда не му стигна да се мота и да не успее да си свърши задачите които има. Всичко му се получава много бавно. Ох дано скоро влезне в релси, че...

По математика на входното все още нямаме резултат, но по АЕ - да. Там не се е справил добре. Получил е 51% успеваемост. Оправдава се, че неговата група били с по-сложен тест и повече на брой въпроси, и въобще не успял в рамките на времето да стигне до края на теста. (Честно, като го гледам колко е разсеян, не знам дали е вярно. Май-май грешката е в неговия телевизор.) Предните дни имаха и други писмени изпитвания, но не съм питала по какво и как. Единият със сигурност беше вчера по БЕЛ. Правили са го и двата часа.

В неговото училище часовете са на блокове, като между всеки два часа отсъства междучасието. Почването и свършването на часовете е без звънци. Някои от дните свършва в 12:30, а други 14:10 или след това. Пътят му на връщане е над час, макар на отиване веднъж да успя да стигне за 35 мин. Така че обядва навън и така се прибира.

Иначе за учебната година около половината учебници са му електронни. Така преценихме. Избра си предметите по които е удачно да са електронни. Някак електронните учебници дават по-голяма яснота (поне за него). А и само с таблет до училище е идеално (замества му по някога и два от учебниците. Ако пък го забрави, може да ги гледа от телефона си Simple Smile ).

Относно стипендиите - изглежда и ние попадаме в отбора на училищата, в които няма да се дават стипендии на осмокласниците. Класната му е казала, че стипендии в това училище се дават от девети клас. Sad Жалко, защото успеха му е 6.00.

# 291
  • София
Странно ми е как в някои училища ще има стипендии, а в други-не. Това не е честно спрямо децата и е нелепо да зависи от бюджета на всяко училище. При нас конкретно стипендии ще има, но наистина не виждам логиката на нещата. А иначе децата ни се променят с всеки следващ ден. Моят младеж смята за много престижно да бъде харесван от всички и това му е основната мисия в новото училище- да бъде търсен и известен. Като започна темата за ученето- видимо го отегчавам, ама ако питам нещо за девойките в класа или наоколо, започва да разказва пикантерии. Не знам за вашите набори, ама моят е нон стоп с телефона в някакви чатове с девойки. Просто....

# 292
  • Чикаго / София
Хексилина за желязото аз съм взимала един сироп, който работи много добре. Усвоява се от организма и наистина помага, докато хапчетата, трудно се усвояват и затова и не работят много добре.  Аз съм нон-стоп с железен дефицит поради разни странични заболявания и го пия често. Винаги е имало ефект. Сиропа е този - в скрития текст,  предполагам го има и при вас или може да се поръча. Дано се вдигне желязото на Вики бързо.

gabiplus много неприятно. дано майсторите си оправят бъркотията бързо.

Последна редакция: вт, 03 окт 2017, 15:37 от irka

# 293
И  за мен е непонятно защо в някои училища децата ще получават стипиндия за отличен успех на базата на свидетелството от 7-ми клас, а други - не. Нали по нормативи им се полага след основно образование?
И нашето е от първите. Пък, който не задържи необходимия успех в края на пръвия срок, през втория няма да получава, много ясно.
Едва ли зависи от бюджета им, наистина? Едни ученици завършиха тази година, а други заемат техните места и няма логика  на заслужилите зайци да не дават.

# 294
  • Русе
И аз не мога да си позная хлапето. Днес има 6 по АЕ. Стегна ли се? Хормона ли го тресна по-силно?  Главата ли си удари някъде? newsm78 Ама го харесвам такъв и не си го давам  Mr. Green

# 295
Амбер, ние живеем до гората. Да не кажа в нея. Виктория всяка свободна минута е на терасата. Дори и хладно да е е там. Миналата седмица над три часа сме обикаляли двете района навън. При нея има и друг проблем. Ако яде храни помагащи  за вдигане на желязото, то има проблем с лактозата. Едното е срещу другото. Много е трудно да избере какво да яде. Орехи и мед съм взела и яде. Юни месец беше със стойност 43 при допустими от 40 до 160. Вчера е с 30. Поне по тази скала която е на тази лаборатория. Аз съм също с проблеми постоянно и съм с хапчетата всеки ден.
Ирка благодаря и на теб. Ще потърся тук от него. На себе си взех дражета Merz, има ги и в България.  Те ми помогнаха доста.
Благодаря на всички за идеите.
Габи  съчувствам за банята. Определено ще търсим майстори за водните инсталации в нас. Наплаших  се. До сега всичко си ремонтирахме сами , но водата и ремонта по тоалетните ще остане за уж майсторите.

# 296
  • гр. София
И аз не мога да си позная хлапето. Днес има 6 по АЕ. Стегна ли се? Хормона ли го тресна по-силно?  Главата ли си удари някъде? newsm78 Ама го харесвам такъв и не си го давам  Mr. Green
Ели_дечкин, БРАВО на твоя осмокласник  smile3501 Все така да те радва с успешното си представяне и не само по АЕ, а и по всички останали предмети!
Късмет и успех на всички осмокласници, на които им предстоят тестове, входни, контролни  fingerscrossed

# 297
  • София
Момичета с проблемното желязо.. изследвате ли вит. B12? Щото то може да е съществен проблем. И аз се обзаведох с ниско желязо напоследък по някои причини. Пада ми и витамина. Набавям си го с една веганска добавка B12, която не минава през стомаха и е преработена форма на витамина.

# 298
Ели, браво на Алекс.

# 299
gabiplus, съчувствия за проблемите с ремонта.
Хекси, дано се наредят по - скоро нещата и с желязото, и със скобата.
Още един глас в подкрепа на сиропа, препоръчан от Ирка  - Билкова кръв.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … 6gXeoJjU1Q30WDPBn
Ако трябва ще пращаме по куриер.

Общи условия

Активация на акаунт