Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 088
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Друг е въпроса, ако попаднеш на кофти служител със собствено мнение за нещата. Все пак е добре и на място да се пита какви точно изисквания имат служителите към документите.

Тогава искаш да говориш с някой по-висшестоящ. Имат си правила навсякъде и не е редно да изискват нещо, което не е необходимо.

Относно храната и аз започнах да забелязвам подобна тенденция.
Въпреки, че английските храни от супер маркетите са фрашкани с хормони и химикали.
Ако не си отглеждаш сам нещо няма как да си сигурен, че е органик или ако не го купиш от независим търговец или хубав пазар.
В тази връзка бях започнала да купувам прясно мляко и плодове тук от местния милкман, с тъклени бутилки, които се връщат, но децата категорично отказаха да консумират млякото - миришело им на животно ... С мм не пием мляко и няма смисъл да продължавам.

# 451
  • Истински се вижда само със сърцето.
В супермаркетите държат цени за масовият потребител, което нормално предполага по ниско качество на продуктите.

Мляко и аз поръчвам от милкмена в стъклени бутилки, на нас ни трябва само за кафето сутрин и 3 пъти седмично ми е достатъчно по една малка бутилка, но пък е страхотно с много каймак.

Месо купуваме от определени места, няма магазин в който да си напазарувам всичко.

В БГ качеството по супермаркетите също е отвратително, но там опцията да си го купиш от човек който отглежда е налице, както и тук да си купиш от ферма.

За заведенията не коментира, посещавам заведения и не сме имали проблем.

То моето от земята яде, ако не го видя, та ще се притеснявам от друго  Laughing

# 452
  • ENGLAND
Деми  bouquet

При нас милкмана с вана отдавна изчезна. С тези супермаркети на всяка крачка бизнеса им съвсе замря.

# 453
  • UK
Не ставаше въпрос дали досега бременните не са можели да ядат яйца, а дали е било опасно да ядат рохки или ненапълно сготвени яйца. Живо ме интересува и без друго този въпрос, понеже съм бременна и яйцата са от малкото храни, които все още консумирам с удоволствие. То и без това повечето яйца тук с така или иначе с червения печат, така че си бяха сигурни.

За качеството на храните тук - с изключение на плодовете и зеленчуците - тук за мен всичко е с по-добро качество, Месото в България е отвратително, млечните продукти не са особено разнообразни и с непостоянно качество. Тук определено се храня по-разнообразно. Изобщо не ми липсват баници, шкембета и вмирисани луканки. Когато съм в България ям само домашна храна, защото иначе не ми е вкусно. В Лондон ходим повече по ресторанти, защото има наистина добри места и храненето навън си е част от културата, а за хигиената не съм видяла нещо шокиращо, освен изложените на открито печива, но пък такива не купувам така или иначе, а правя вкъщи.

# 454
  • Оптимист по принуда
Льоли, честито, лека бременност! Flowers Hibiscus

# 455
  • UK
На мен ми липсва разнообразието от месни продукти, всякаквите видове сурови наденици и т.н. Кюфтета си приготвям, но всичко останало не мога, а в Бг купувах от месарница страхотни наденици, кърначета, плескавици, и всякакви такива. Милкман и при нас няма, купувам всичко от Теско. И пресните шаран и скумрия ми липсват. Сьомгата няма вкус на риба въобще, а и когато пристигнахме беше 10 на кг, сега 15. 

# 456
Дежи прясна скумрия има, ние купуваме понякога, няма начин при вас да няма.

За другите неща, ние си ги приготвяме в къщи. Месомелачка с приставка за пълнене взехме за около 40 паунда, черва се продават и приготвянето става бързо и лесно.

# 457
На мен също българските манджи и "деликатеси" не ми лиспват, и без това наблягам на салати, нещо по-опростено сготвено, пържени храни не хапваме също.
Баница или банички правя през уикендите, купувам си кори от местните магазини. Хигиената в турските магазини и складове ми е много съмнителна и ме е гнус.
Плодове и зеленчуци има някои доста хубави в уейтроуз и маркс.
ММ си обича луканки, от време на време му купувам от бг склада онлайн.

В България се храним навън често, най-вече в проверени места с прясна храна.
Тук често излизаме по ресторанти, хигиенният рейтинг може да се провери тук:

http://ratings.food.gov.uk/

deje, кърначета и наденици има в бг склада, доставят онлайн.

http://www.bulgarianfood.co.uk/

# 458
  • Оптимист по принуда
Видяхте ли новата реклама на нескафе, снимана е в Пловдив Heart

# 459
Видяхте ли новата реклама на нескафе, снимана е в Пловдив Heart

Страхотно! Обичам Пловдив Simple Smile

# 460
  • Оптимист по принуда
Абе гледам аз вчера и обстановката една позната, проверих в гугъл и се оказах права. Heart

# 461
Не ставаше въпрос дали досега бременните не са можели да ядат яйца, а дали е било опасно да ядат рохки или ненапълно сготвени яйца. Живо ме интересува и без друго този въпрос, понеже съм бременна и яйцата са от малкото храни, които все още консумирам с удоволствие. То и без това повечето яйца тук с така или иначе с червения печат, така че си бяха сигурни.

За качеството на храните тук - с изключение на плодовете и зеленчуците - тук за мен всичко е с по-добро качество, Месото в България е отвратително, млечните продукти не са особено разнообразни и с непостоянно качество. Тук определено се храня по-разнообразно. Изобщо не ми липсват баници, шкембета и вмирисани луканки. Когато съм в България ям само домашна храна, защото иначе не ми е вкусно. В Лондон ходим повече по ресторанти, защото има наистина добри места и храненето навън си е част от културата, а за хигиената не съм видяла нещо шокиращо, освен изложените на открито печива, но пък такива не купувам така или иначе, а правя вкъщи.

И аз съм на това мнение за храната.

Стоките от супермаркетите не очаквам да са с високо качество, но не е допустимо да се продава с изминал срок на годност или развалено.

Ако говорим за качество в общи линии е доста относително, затова визирах качество/цена.

dejie, цената на сьомгата в БГ също се качва през годините (както и на останалите продукти). Ще я дам за пример само, за да допълня за по-горното изказване - в момента сьомга котлет е около 30лв, филето е повече. С падането на паунда пък съвсем няма нужда да коментирам как цените се доближават и какво получавам за една и съща (или приблизителна) стойност на едното и на другото място.

Българските деликатеси и традиционни не ги коментирам, всеки си има любими ястия и търси това, с което е свикнал.

Възмущавам се от факта, че вторичните суровини се извозват от Западна, а вече и от Източна Европа и се продават на цени, които съвсем не са символични, особено като се вземе предвид и стандарта. С разликата, че тук не минава за "скандал", а си е ежедневие.

В този ред на мисли, по каква причина напуснахте родната си страна и бихте ли се върнали?

# 462
  • UK
В този ред на мисли, по каква причина напуснахте родната си страна и бихте ли се върнали?

Мъжът ми получи добро предложение за работа, а аз в същия момент бях зациклила кариерно и се чувствах много зле в София. Емиграцията никога не ни е била самоцел, даже някак на майтап решихме да пробваме. В последствие аз потърсих работа около 6 месеца и след това започнах, преместихме се в Лондон (преди това живеехме в Есекс) и така четвърта година. Засега не смятам да се връщаме, но след около две години вероятно ще се преместим в друга европейска държава, тъй като след Брекзита моят работодател трябва напусне ЮК.

# 463
  • На острова
Ljoli, честито! ❤

Аз като бях бременна сега с пухла и много ми се ядяха яйца бенедикт, ох, бяхме в едно сладко заведенийце в Сохо, голяма порция си поръчах както си трябва със сос Холандез отгоре..ми, живи и здрави сме. Не е било ежедневно, но от един два пъти нищо няма да стане.
И суши съм яла, е, не със сурова риба нали, но най-вероятно е имало досег някакъв.

По темата с емиграцията - ние/аз лично не бих се върнала в БГ. Бях там лятото и усетих, че тук си е моя дом вече. Ние не сме дошли тук не от нищета. Според нас възможностите и условия за работа/кариера/социални занимания/туризъм и т.н тук са много по-благоприятни и варианта да зациклиш е по-минимален. Не бих се определила като емигрант, по-скоро като емигрант по душа. Чуствам се добре и на място.

# 464
  • UK
dejie, цената на сьомгата в БГ също се качва през годините (както и на останалите продукти). Ще я дам за пример само, за да допълня за по-горното изказване - в момента сьомга котлет е около 30лв, филето е повече. С падането на паунда пък съвсем няма нужда да коментирам как цените се доближават и какво получавам за една и съща (или приблизителна) стойност на едното и на другото място.
Аз в България сьомга не съм купувала, така че не съм наясно с цените. Втрещих се от цената на кравето масло това лято.
Не ми се връща в България, поне засега. Бях зациклила здраво след дълго майчинство и вечно боледуващи деца, вечно отсъстващи от градина. За капак и малката не я приеха на ясла и ние теглихме чертата. Ама с удоволствие бих мръднала след време към някоя друга по-топла държава. Гледам българите тук поголовно се изнасят към Испания. Flowers Palm TreeFlowers Palm TreeFlowers Palm Tree

Общи условия

Активация на акаунт