Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 155
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Кокона пожелавам ти успех! Аз съм от тези, които са доволни от тукашното здравеопазване.
На линка който ти дадох, в дясно има Comment on an NHS service - избери от там по пощенски код оптика или болница.

# 346
Корнуел си е далечко от Лондон, някой път ми се струва на края на света (имаме си и местност land's end, така че не е съвсем грешка 😂😂). И сега с полетите на Уиз от Бристол, които вечв няма да ги има, едно ходене до Бг не е 100 часа път с камили.

# 347
  • Bristol
На мен Корнуел ми се вижда далеч, а съм в Бристол... Дори и за Девън се замислям, преди да тръгна. Иначе е прекрасно, както и Уелс. Природа, гледки, история... Хубави пътеки за туризъм, както и колоездачни пътеки Sunglasses Наистина Испания е по-евтино, ако търсиш хотел с басейн и all inclusive, но всеки с предпочитанията си. На мен ми дай природа, история и движение. И съм се научила вече, че няма неподходящо време, има неподходящи дрехи/екипировка. На Боровец веднъж карах на -20 градуса. Народът се беше изпокрил, кеф голям, три човека на кръст по перфектно заснежената и обработена писта Попангелов. А аз по принцип имам студова алергия. Но с правилната екипировка, няма проблем. Въпросът е да имаш желание Wink

И като говорехте за общински домове се сетих, преди години, че се беше разшумяло как в кооперациите имало заден вход за бедняците. По закон 15-20% от всяко ново строителство трябва да са affordable housing. И така до апартамент за милиони се настанява семейство с ниски доходи. Тъй като не са се изръсили с милиони за жилището си, нямат право да ползват главния вход. Често срещано явление в Лондон, а и в Бристол ми споменаха, че имало подобни кооперации
http://www.telegraph.co.uk/finance/property/10992460/Poor-doors- … ch-from-poor.html

# 348
  • UK
И като говорехте за общински домове се сетих, преди години, че се беше разшумяло как в кооперациите имало заден вход за бедняците. По закон 15-20% от всяко ново строителство трябва да са affordable housing. И така до апартамент за милиони се настанява семейство с ниски доходи. Тъй като не са се изръсили с милиони за жилището си, нямат право да ползват главния вход. Често срещано явление в Лондон, а и в Бристол ми споменаха, че имало подобни кооперации
http://www.telegraph.co.uk/finance/property/10992460/Poor-doors- … ch-from-poor.html

В днешно време ли се развива действието? Astonished Това не е ли явна дискриминация?

# 349
  • Bristol
В днешно! Виж датата на статията и не само в един вестник писаха за това тогава. То и аз бях Open Mouth
По принцип и лейбърите и консерваторите, политиката е да не се създават гета и в новите квартали задължително има равномерно разпръснати общински жилища за хора на помощи. Което не е проблем, докато новите жилища не се появят в някой скъпарски район.
Нашият квартал примерно е строен началото на 60те и всичко са били общински жилища за работниците в Ролс ройс и тогавашното BAC/BAe (Bristol Aeroplane Company/British Aerospace). Съответно има репутация на бачкаторски район. Постепенно хората живеещи в тях започват да ги изкупуват по схема тогава на преференциални цени. Но след като нивото на общинските жилища спада много, схемата я закриват. Новата схема сега е просто да са заложени и равномерно разпределени в новопостроените райони.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 01:23 от Merry

# 350
В нашето сърджъри не успяха да намерят литовски преводач за моето нани. В края на краищата и уредиха час с руски лекар, но тя и там не успяла да се разбере.  Shocked
[/size]
Тя като незнае руски и англ. на какъв език гледа децата и комуникира с вас Flushed
Говори някакъв бейсик английски.

# 351
Merry, тази политика на мен ми харесва, но как позволяват да има чак такава дискриминация?!?!😲

# 352
Защо пък да е дискриминация? Едните платили милиони, а на другите държавата им плаща наема и айде да са равни?!?
Всички бяха равни в един друг икономически строй, ама и там знаем колко равни бяха равните....

# 353
  • постоянно
В нашето сърджъри не успяха да намерят литовски преводач за моето нани. В края на краищата и уредиха час с руски лекар, но тя и там не успяла да се разбере.  Shocked
[/size]
Тя като незнае руски и англ. на какъв език гледа децата и комуникира с вас Flushed
Говори някакъв бейсик английски.

А не се ли притесняваш ,че в случай нещо няма да може да каже къде живеете даже ?  Peace newsm78

# 354
Защо пък да е дискриминация? Едните платили милиони, а на другите държавата им плаща наема и айде да са равни?!?
Всички бяха равни в един друг икономически строй, ама и там знаем колко равни бяха равните....

И при нас е така. И добре, че е. Има и тук там социални, но са 1% (според преброителните данни).
Настроиха едни големи еднофамилни къщи, не вярвам да пуснат социални там, при положение, че съседът им е платил £3 млн.
Няма кооперации/блокчета, терасед къщи са също малко; ако общината реши да настани социални в бунгало или детач'д е тяхна работа.

Хер, ако нещо стане тя звъни винаги или ми пише по месинджърите. Ако аз не мога да вдигна телефона, звъни на мм - той винаги отговаря. Звъняла ми е да ми казва, че синът ми закъснява с 10-15 мин. от обикновено, както съм я предупредила. И адреса си го знае, пазарува, оправя се; с майстори и куриери през деня, но на доктор/в банка не може да се обясни ...

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 13:34 от Stardust@

# 355
  • Варна
Здравейте! Казвам се Деница и имам бебенце на 1 месец. Предстои ми заверка на пълномощно за изваждане на българско удостоверение за раждане, но не съм на 100 % сигурна , пълномощното трябва да бъде от мое име и от името на съпруга ми, или само от мое име? Благодаря предварително !

Преди седмица звъннах в посолството и от там ми казаха, че пасавана е с валидност само 3 месеца . Пиша го , защото прочетох първата страница в която пише , че валидността е 12 месеца.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 16:19 от denitsa_zz

# 356
Аз вадих пълномощно на родителите си в посолството, за да извадят акт за раждане на дъщеря ми в България. Само от мое име Simple Smile

# 357
Ако мога да върна малко темата за застраховките, но се каня да питам още откакто я обсъждахме. Ако имаш застраховка , то зависи и от вида, но плащаш ли national contribution,или има опция да се спре? И ако се спре какво се случва със спешната помощ?

За жилищата- масово в Корнуел започват да забранят секънд хоумс, защото няма достатъчно жилища за местните о са им високи цените. Средно 3 бед детачната върви по около 180-250хил зависи от региона. Сега при нас строят чисто нов квартал, пуснали са афордабъл хоумс и каквото остане ще настанят хора на помощи от Манчестър.  Не искам нищо да кажа, но общината ще им дава чисто нови къщи, още с лепенките по тях. Тук местните много се дразнят, защото за тях самите мяма такова нещо и те не могат да си позволят.

# 358
Ако мога да върна малко темата за застраховките, но се каня да питам още откакто я обсъждахме. Ако имаш застраховка , то зависи и от вида, но плащаш ли national contribution,или има опция да се спре? И ако се спре какво се случва със спешната помощ?

За жилищата- масово в Корнуел започват да забранят секънд хоумс, защото няма достатъчно жилища за местните о са им високи цените. Средно 3 бед детачната върви по около 180-250хил зависи от региона. Сега при нас строят чисто нов квартал, пуснали са афордабъл хоумс и каквото остане ще настанят хора на помощи от Манчестър.  Не искам нищо да кажа, но общината ще им дава чисто нови къщи, още с лепенките по тях. Тук местните много се дразнят, защото за тях самите мяма такова нещо и те не могат да си позволят.
Плащаш си national contribution и не мисля, че може да се спре. Но ако някои е по запознат да каже.

Относно къщите, едва ли е каквото остане, просто те са длъжни да строят процент общински къщи, когато строят нови. Навсякъде е така. Моя познати живее на центъра на Честър в чисто нова къща общинска, там малко апартаментче се продаваше на цена от 130 000. Така е навсякъде, искат не искат...
На мен лично ми харесва идеята да има общински жилища, било то и нови и в хубави квартали, но да нямат право да ги купуват и когато са финансово стабилни хората да ги освобождават. Не е честно да можеш да ги купиш за без пари след време или да плащаш смешен наем, а да си с професия и кариера, а тези жилища не достигат за болни, самотни родители и тн.

# 359
  • York
Не зная как е при вас, но тук доста са паднали в последните 6м цените на имотите, надявам се още да паднат дори. Вече може да се намери хубава къща с 3 спални в добър район под 250 хил, което до скоро беше невъзможно.
А в Бг е точно обратното, което за нас е плюс, защото имаме една панелка там и мислим да продадем, за първоначална вноска тук.

Общи условия

Активация на акаунт