Боледуване на децата ни - Тема 55

• 48 384
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
По темата със сухата кашлица, да  предложите ефикасен компрес?

# 151
  • гр.София
По нагоре има написано мнения за сухата кашлица-джуниър ангин. Аз също съм доволна от това сиропче.
Хич не одобрявам и аз тия комбинирани продукти за суха и за влажна кашлица едновременно. Имайки предвид, че трябва да действат на различно ниво при различни кашлици, хич не ми хваща вяра. Аз и нямам опит с кашлиците де, и дано и занапред нямам. Имал е 2-3 пъти и май онхалациите само му помогнаха. Има и един период, в който трябва да се изчака остатъчната кашлица просто да отшуми.

# 152
Солна стая както и посещения на планина и море могат винаги да провокират имунната система понеже климат различен от този на който е свикнало детето "дразни"( силно казано) имунната система. И това е целта всъщност. В дългосрочен план така нареченото каляване

Благодаря за споделянето.   Hug
В момента сме в друга държава, с по-студен климат и по-сух въздух. Дано имунната й система по-бързо свикне,че не е работа с тези сополи и кашлица Sad

# 153
  • София
Джуниър ангин никога не съм давала. Ако няма нищо надолу утре след слушалка, веднага го пробвам. Иначе за момента с този Гринтус от вчера, не се е влошило положението. Кашля като легне на обяд преди заспиване, вечер преди заспиване не кашля, после кашля сутрин преди събуждане. През деня днес да е кашляла 2 пъти. Доста странно този път.

# 154
Привет, не съм се включвала скоро, защото изкарахме цяло лято абсолютно здрави, без един сопот дори. За съжаление се започна - всички изкарахме една лека хрема, после вирус с повръщане...
Не мога да не се включа по темата с ваксините. Големият ми син е ваксиниран съвсем прилежно от моя страна, докато заради въпросната ваксина за морбили малкият ми син не получи гърч! И да, убедена сьм, че тя го предизвика. След гьрча получи и обриви, и подуване на лимфни възли имаше... В болницата никой не призна, че е от ваксината, но в епикризата е споменато, че е след ваксина, а ЛЛ, който е изключително стриктен, от тогава не ме притиска за ваксини и всяка година  ми пише бележка за пред ДГ, че детето е временно отложено от ваксини - безкрайно сьм му благодарна, за което!
Румка, много са 5 гьрча за такъв кратък период. Консултирахте ли се с невролог? На моят син му е изписан Диазепам превантивно при Т над 37,5 - лекарите са разделени 50/ 50 по този въпрос, но аз реших да му го давам. В интересна истината не го правя винаги Wink

Здравей, за тези лимфни възли съвсем забравих. То на фона на останалото, бяха най-малкият проблем.
Моят пие конвулекс. Сега след последната ни болница, го увеличиха двойно.
Казали са ми при Т 37 да започвам да давам Нурофен или друго за сваляне на Т.
Самите лекари също са на две различни вълни.

Тези в Стара Загора - изписват една доза конвулекс, и да се приема докато не станат 6 месеца без гърч.
Тези от София отричат това - те се водели по друга "школа" - и изписват двойно конвулекса, и 2 г. без гърч.

Ще помисля и аз, 2 г. много ми се виждат. И дозата е двойна спрямо написаното в листовката. Но ако пък върши работа. Не знам направо. То и няма къде другаде да ида за мнение ;-(

Благодаря ти много за включването. Явно не само в старозагорско е така с признаването на влиянието.

# 155
  • shumen
Верабел,аз го заведох на солна стая заради честити боледувания миналата зима.Не беше болен като отидохме за първи път,но на петото посещение беше с бронхит вече и докторите в детско,където лежахме и педи казаха,че може и от там да го е направил и от тогава спрях да го водя.
Лино,ние изкарахме 12 дни на Трявна това лято на санаториума,но проблеми нямахме,освен една задна хрема.
Моя от няколко дни се оплаква,че го боли корем от време на време.От какво ли може да е това някой дали знае?

# 156
Дани, може газове нещо.. не знам, ако продължи просто го заведи на лекар за всеки случей.

Моят днес е вече на училище/нещо пак се пообади тази сутрин кашлицата и не звучеше като случайно закашляне, а като болестно..не знам.Аз затова съм леко притеснена, защото той често му се е случвало да повтаря.А като го водих чух една майка да обяснява как и нейното било с таква предимно сутрешна кашлица.. явно си се върти някакъв такъв вирус.

# 157
  • Бургас
Румка , да пие се, първата вечер когато го направих престоя в хладилника. Давам по 3 с.л. на ден.
Снощи правих компрес- кърпа потопена и изведена в ракия и вода,намазана с мед , сложих върху гърдите, и отгоре найлонова торбичка и шал...вечерта не кашля, меда на сутринта беше попил.
Синът ми е на 8 години.
През деня кашлицата е суха, вечер става лаеща.Правя и инхалация.

# 158
  • Бургас
Румка , да пие се, първата вечер когато го направих престоя в хладилника. Давам по 3 с.л. на ден.
Снощи правих компрес- кърпа потопена и изведена в ракия и вода,намазана с мед , сложих върху гърдите, и отгоре найлонова торбичка и шал...вечерта не кашля, меда на сутринта беше попил.
Синът ми е на 8 години.
През деня кашлицата е суха, вечер става лаеща.Правя и инхалация.

# 159
Преди няколко дни обсъждахте черния бъз.
Аз от миналата година давам за по няколко месеца през зимата сутрин по една малка лъжичка и като цяло е доста здраво дете. Преди да започна да давам сиропа, беше една седмица на градина, една седмица болна и така се бяхме вкарали в омагьосан кръг. В момента (да чукна на дърво) изкарва почти всяка болест на крак и боледува веднъж на 2 месеца.
Вие какъв домашен давате, по колко и за колко време? Наскоро прочетох, че имало 2 вида черен бъз и се притесних ние от правилния ли правим. Нашият сякаш е от бъзак.Прочетох, че съдържал цианид, който се натрупвал в организма и някой ден можело да доведе до смърт, което ме ужаси, но пък всеки, който питам прави от него сиропа.
Доста четох и стигнах до извода, че нашият бъзак Sambucus ebulus е различен от американския Sambucus ebulus и вирее предимно на балканите, където се ползва доста за подсилващи организма цели. Не само в България, но и във всички съседни страни.  Преди съм давала и самбукус, но не видях никакъв ефект. Може би ако е домашно приготвен ще е по-ефективен, знам ли...Този купеният е пълен с какви ли не добвавки и може би се губят някъде свойствата при преработката.

# 160
Преди няколко дни обсъждахте черния бъз.
Аз от миналата година давам за по няколко месеца през зимата сутрин по една малка лъжичка и като цяло е доста здраво дете. Преди да започна да давам сиропа, беше една седмица на градина, една седмица болна и така се бяхме вкарали в омагьосан кръг. В момента (да чукна на дърво) изкарва почти всяка болест на крак и боледува веднъж на 2 месеца.
Вие какъв домашен давате, по колко и за колко време? Наскоро прочетох, че имало 2 вида черен бъз и се притесних ние от правилния ли правим. Нашият сякаш е от бъзак.Прочетох, че съдържал цианид, който се натрупвал в организма и някой ден можело да доведе до смърт, което ме ужаси, но пък всеки, който питам прави от него сиропа.
Доста четох и стигнах до извода, че нашият бъзак Sambucus ebulus е различен от американския Sambucus ebulus и вирее предимно на балканите, където се ползва доста за подсилващи организма цели. Не само в България, но и във всички съседни страни.  Преди съм давала и самбукус, но не видях никакъв ефект. Може би ако е домашно приготвен ще е по-ефективен, знам ли...Този купеният е пълен с какви ли не добвавки и може би се губят някъде свойствата при преработката.

Ако правите от бъзак, тоест от дървото а не храста, няма проблем. Цианид се стдържа в незрелите зелени бъзчета, затова се мисти зрънце по зрънце и не се слагат зелените. Аз купих сок от бъз за разреждане на Хармоника, още не съм почнала да и давам. Иначе свекърва ми прави сладко от бъзака и аз много харесвам, но дъщеричката ми не. Сега започнах да и давам манов мед по една чаена лъжичка сутрин. Тя меда си го хапва с удоволствие.

# 161
Всъщност бъзакът е храста, не дървото Simple Smile
http://www.bgbilka.com/1087/%D0%B1%D1%8A%D0%B7%D0%B0%D0%BA/

http://gardenparadise.eu/index.php?route=product/product&product_id=276

Слагаме само узрели топчета.
И аз бях купувала сиропа на хармоника, но и от него нямаше същия ефект. Там сякаш е доста разредено и е нормално, щом може да се пие като сокче.

# 162
Тази годин и ние правихме такъв сироп, мисля за цятлото семейство да давам, но аз също знам че се прави от храста, този при който плодовете стоят прави, не от дървото, на което плодовете висят надолу...Поправете ме ако греша!

# 163
Аз много четох и стигнах до извода, че всъщност може да се прави и от двете, но храста е по-разпространен по нашите ширини. В Щатите и Западна Европа е по-разпространен от дървото, но там храста не вирее. За това купеният Самбукус, Самбукол и т.н. са от дървото, не от храста. В България може да си купиш и от двете.
Според д-р Гайдурков, разликата е, че при бъзака съставките са по-концентрирани. https://georgigaydurkov.wordpress.com/category/%D1%80%D0%B5%D1%8 … 0%BF%D1%82%D0%B8/

Пропуснах да напиша, че ми се струва, че сиропът действа с натрупване. Трябва поне 2-3 седмици да се дават, за да се види някакъв ефект от него.

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 09:37 от Syringa

# 164
  • София
danaeka, благодаря ти, лоша работа  е това. Замислям се дали да си използвам остатъка от картата, лошото е, че съм използвала само една процедура, но здравето на детето е по-важно от парите!

Общи условия

Активация на акаунт