Боледуване на децата ни - Тема 55

• 48 403
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
  • shumen
Лайт,да,ако пак каже,че го боли ще го заведа на лекар.Днеска ето не се е оплаквал.
Миамим,не се ядосвай.И ние винаги сме карали бронхит без Т и аз също не мога да различа спазъм.
Сиринга,наистина сока от малини смъква Т.

# 181
Е то Омрон инхалатори има няколко модела. Моя също е от по-скъпите
Миамим има студени и топли бронхити. Нашите винаги са студени, без темп..бронхита в 90% е вирусен и може без темп.да мине. Нашия сега последно от миналия уикендсъс спазъм също беше без. Той в спешното вдигна и 2 часа след това спадна.
За окото най-вероятно е от вируса. И такива екстри имаме много често с подуто болезнено око. Можеш ксизал да даваш.

# 182
Да, при бронхит не е задължително да има темепратура и силна кашлица..може кашлицата да лека до умерена и пак да има бронхитна  находка.Затуй се изнервям леко  на накой като кажат аа щом няма темепратура...То това го казват тия , които не им е минавало през главата.Моят също е имал спазъм при малко кашлица и то с отхрачване...хванат съвсем случайно, беше с лека, т.е на моменти , отхрачваща кашлица и ходихме при личната за другоо и тя вика дай да го прегледам и хоп спазъм.. лек разбира се.Силните си се разпознават по дишане и тираж и т.н.

Моят все си има кашлица на моменти,с отенак на ларингит и вчера следобед на няколко пъти, а снощи поне 10 тина пъти, тази сутрин пък 2-3 пъти.Ей тъй колкото да ме държи на щрек.Утре сме при алерголожката, за контролен преглед.

# 183
Момичета, какво означава СПАЗЪМ, когато говорите за кашлица?

# 184
Момичета, какво означава СПАЗЪМ, когато говорите за кашлица?
https://forum.framar.bg/topic12330.html

# 185
  • София
Благодаря ви много. Кашлицата драстично намаля, не кашля докато спи. Окото си е все така червено, но не е подуто, дано не е ечемик, ами както казвате - да си е от вируса. Тя и ЛЛ така каза де.

Препоръчвам ти да инвестираш в инхалатор. Нашият е много скъп, знам че и по-евтините ще свършат работата. Ние сме с Омрон. Та...от пиенето на сироп-накакъв никакъв ефект. От първата инхалация-се чувства. Вреди на сърцето тоя Вентолин:--(

Аз разбирам, че инхалаторът е ценна вещ. Също и, че Вентолин е вреден. Но нали и с инхалатор да сме, пак Вентолин трябва да се ползва? Или така по-малко вреди?

# 186
  • София
Вентолин май е за по-тежките случаи.
Аз правя инхалации с физиологипен разтвор. Доста помага, но и моят син не е имал досега сериозен проблем, не е взимал антибиотици.Минава с промивки на носа, инхалации евентуално и някакви капки за нос.
Племенникът ми много боледуваше, изредил е всички възможно антибиотици. Инхалациите много им помагат. Сестра ми слага и сребърна вода във физиологичния разтвор.

# 187
Благодаря ви много. Кашлицата драстично намаля, не кашля докато спи. Окото си е все така червено, но не е подуто, дано не е ечемик, ами както казвате - да си е от вируса. Тя и ЛЛ така каза де.

Препоръчвам ти да инвестираш в инхалатор. Нашият е много скъп, знам че и по-евтините ще свършат работата. Ние сме с Омрон. Та...от пиенето на сироп-накакъв никакъв ефект. От първата инхалация-се чувства. Вреди на сърцето тоя Вентолин:--(

Аз разбирам, че инхалаторът е ценна вещ. Също и, че Вентолин е вреден. Но нали и с инхалатор да сме, пак Вентолин трябва да се ползва? Или така по-малко вреди?

Да, по-малко, все пак е само до белия дроб а като сироп влиза в кръвния поток и товари сърцето. Вентолина отваря бронхите, а Пулмикорта успокоява подутата лигавица. Ползват се в този ред и се справят бързо със спазъма и бронхита.

# 188
Да, каза ми 15 минути разстояние, за максимален ефект на двете.
Абе кофти работа, ама без тях, още по-.

# 189
Малкият (1г.7м.) цяла нощ плака, докато преглъщаше. Големия (5г), след само два дни на градина е със бистри сополи, оплакво се от гърло. И двамата кихат здраво. Започвам ги с ангин джуниър и шуслерови соли. Споделете някоя домашна рецепта за гърло, подходяща за малкия.

# 190
  • гр.София
Компрес с извара.

# 191
Извинявам се за спама, но да попитам Лайт мисля насщоро имаше цистит. Какви изследвания се пускат, кръвни задължителни ли са и как се лекува.
Ако някой друг има опит ще се радвам да сподели, никога не съм имала такова нещо, но сега май да

# 192
Стерилна урина е достатъчно.

# 193
  • shumen
Да,но компреса с извара е за ангини знан аз.
Лайт,как сте?
Моя тази вечер го взех от градина със бистър сопол и кашлица.Дадох му клеева тинктура 7 капки и утре сме при педи за слушалка.

# 194
Да и аз знам, че изварата е за ангина, а моите за сега са само.със зачервени гърла. Сополите са им бистри.и текат цял.ден без спирка. Малкия вдигна и темп.37.6С. За първи път боледуват едновременно и с едвакви симптоми. Обикновено точно се оправе единия и започва другия.

Общи условия

Активация на акаунт