Боледуване на децата ни - Тема 55

• 48 414
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.София
Аз не съм го пробвала, защото няма да ми даде моето. Но сестра ми зачервено гърло само така лекува, без никакви други лекарства. И за това го написах.

# 196
Да и аз знам, че изварата е за ангина, а моите за сега са само.със зачервени гърла. Сополите са им бистри.и текат цял.ден без спирка. Малкия вдигна и темп.37.6С. За първи път боледуват едновременно и с едвакви симптоми. Обикновено точно се оправе единия и започва другия.

Витамин ц, тонзилотрен, лекар ни е изписвал виброцил да лекува гърло през носа и също изопринозин.

# 197
За цистита:
Пуснах урина,някаква стойност беше много завишена,ЛЛ изписа АБ и Неоринал.
Също ми беше казала да пия много вода Хисар.

# 198
Значи само урина, кръвни не са нужни. Ясно, да си знам утре като отида.
А какво ще рече стерилна урина?
Допълвам, прочетох...обаче аз няма да мога да издържа, гинеколожката приема чак след 11:30 и то с чакане. Абсурд за стерилна урина да стане.

# 199
Може обикновена ...белтък и седименг пускаш. Ако белтъка е положителен зночи възпаление. А в седимента би трябвало масово бактерии да излязат. Вида им обачи се вижда от стерилната урина-посявка, МБ.

# 200
  • Варна
Лино,
защо гинеколожка newsm78 С циститите не се ли занимават личните лекари при вас, гинекологията какво общо има? Иначе да, на първо време може и обикновена да се пусне.

# 201
  • shumen
За цистит се пуска стерилна урина.Аз Неуренал съм пила, но при мен не помага.
Моето вече и гласа му се промени.

# 202
Лино, обикновената урина показва дали има бактерии и възпаление,както каза Тета, белтък ако има значи възпаление.А ако има бактерии ще излязат в седимента.За вида на бактериите се пуска стерилна  обаче.От кръвни няма смисъл- едва ли се отрязява на кръвта- аз таман почнах антибиотика, предният ден ЛЛ ми даде за кръвни и ги пуснах и нищо- перфектни  бяха резултатите.

Дани,добре е сега моят.Благодаря! Дано при вас е леко вирусче.Може да е нашият от миналата седмица.

Ние ходихме при алерголожката ни на контролен.Понеже все пак има 2-3 обостряния  от юни насам искаше и тази зима да е цялата на Пулмикорт, обаче мен хич не ми се се ще, няма тежки пристъпи,а цяла зима да  е на кортикостероид, макар и инхалаторен.Предните зими също беше и ми се виждаа много, та бях мислила дали не може да сме на Ефира вместо Пулмикорт, та й казах и тя се съгласи.Та изписа ни таблетки 5 мг Ефира и ги почваме.
Пулмикорт ще си почвам при нужда.

# 203
Лайт..нали същото написах...

# 204
Да видях, но понеже въпроса на Лино беше към мен и викам и аз да кажа и потвърдих това , което каза ти, затова писах " както каза Тета '.  Hug 

# 205
Да и аз знам, че изварата е за ангина, а моите за сега са само.със зачервени гърла. Сополите са им бистри.и текат цял.ден без спирка. Малкия вдигна и темп.37.6С. За първи път боледуват едновременно и с едвакви симптоми. Обикновено точно се оправе единия и започва другия.

Витамин ц, тонзилотрен, лекар ни е изписвал виброцил да лекува гърло през носа и също изопринозин.

Детето ми е на 5 години, За зачервено гърло аз давам витамин Ц от течния - една ампула за ден на два пъти и задължително калций пак ампула от него 3 пъти по една чаена лъжичка, калцият е много хубав за гърлото,давам също и много мед, но от домашния.
 Компреси съм правила и аз със извара, но знам че трябва да стои поне 2-3 часа, може да се прави компрес и със сварен ориз, неизмит, в памучен парцал, леко топъл и това успокоява, но детето не трябва да има температура и естествено не трябва да се дърпа.

# 206

Детето ми е на 5 години, За зачервено гърло аз давам витамин Ц от течния - една ампула за ден на два пъти и задължително калций пак ампула от него 3 пъти по една чаена лъжичка, калцият е много хубав за гърлото,давам също и много мед, но от домашния.
 Компреси съм правила и аз със извара, но знам че трябва да стои поне 2-3 часа, може да се прави компрес и със сварен ориз, неизмит, в памучен парцал, леко топъл и това успокоява, но детето не трябва да има температура и естествено не трябва да се дърпа.

Една ампула течен витамин Ц съдържа 200 мг Витамин Ц. Възрастен трябва да приема по 600 мг Витамин Ц на ден, което означава, че една ампула за дете е напълно недостатъчна, ако трябва да подейства за укрепване на имунната система в пиков период. Ако е за профилактика и аз процедирам само с 200 мг на ден, но я давам наведнъж и след вечеря. И, само да вметна, Витамин Ц българско производство (от Софарма) се различава от този от немско производство. Българският въобще няма вкус на витамин Ц (не киселее). Залагам на немския.

По моя въпрос за кашлица без бронхиални спазми, предизвикана от изобилен, гъст секрет, и без зачервено гърло, - потвърждавам, че след като сополите спряха (не съм дала нищо конкретно, за да спрат) и самата кашлица изчезна ден-два след това.

# 207
За ориза не съм чувала, но звучи лесно изпълнимо. Извара съм слагала на големия само нощем, иначе нямо шанс да ми позволи през деня.
От вчера им давам през два часа таблетка инфлуцид, шусл.сол номер 3 и номер 8. Сутрин и вечер джуниор-ангин сироп и сутрин пет гранулки ехинацеа ангустофилия (само вчера). Днес са по-добре, нямат оплащване от гърло, секрета се е посгъстил и не са започнали да кашлят, което при големия оособено, е голямо постежение.
Но постоянно сме на прахосмукачкато и дърпаме сополите с бейби вак-а

# 208
Месечинка защото вчера много ме болеше десния яйчник или тръбата и аз не знам, даже на пипане. Болките бяха сравними с контракции и ме стрелкаше към бъбреците и каквато съм параноя и се чудя сега и за бъбреците, а гинеколожката може поне да види яйчниците. А и урина предполагам ще пусне. Детето е с мен, тъкмо щях да го пускам на градина и във вторник стана беля. Така се удари в перваза на прозореца който е мраморен, отметнал си главата и се удря в облегалката на дивана, къса му се тази кожичка на горната устна. Аз не го видях, но така се изрева. Помислих, че е паднал от дивана. Той пищи и крещи болиии, държи се с ръцете за ушите, а отпред тече кръв. Докато разбера какво е станало, такъв шок изживях и аз. Отзад една огромна цицина, отпред устната стана тройна. Бяхме си писали преди тук за фрактури, хематоми...що да му е спокойно на човек. Бях тръгнала към лекаря вчера и по телефона сестрата ми вика да си помисля искам ли да го водя щото си ме знае, а било пълно и двете чакални, 3 часа не ни мърдаха. А ние винаги чакаме отвън, но 3 часа не ми се висеше. И тъй като е ок засега пу пу не го заведох, но реших да си го наблюдавам и градина няма. Сега гинеколога ми се вижда по-удачно от личната, че там уж се надявам да няма много болни. Аз вчера се почнах със сок от червени боровинки и сушени. Днес имам дискомфорт, но не е като вчера. А за пускането на изследване лекаря преценя какво, не мога да отида сама да пусна. Та даже и да успея да занеса стерилна урина ще ме помислят за луда.
Защо ги смесвате така тия хомеопатични? Аз дадох заради удара арника и не посмях 2 дни да давам шуслерови за да не ги смесвам. Мисля, чеарниката помогна, цицината до вечерта спадна, остана само червенината, а устната беше лилава отдолу, но се разнесе вчера.
А бактерии в бъбреците как се установяват?

# 209
О, Лино...ужасен шок си изживяла с детето. И по много часове чакате ми прави впечатление пред кабинетите, много гадно така...труден е достъпа до лекар май при вас.

Бактериите в урината може да са от пикочния мехур или от бъбреците.  Мисля че се ходи на нефролог и той гледа бъбреците на ефограф, за да установи там ли е проблема/възпалението или надолу в мехура....но не съм много сигурна.

Да се оправяте бързо и двамата с дечко!

Общи условия

Активация на акаунт