Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните симптоми след трансфер на ембриони и какви са симптомите на бременност след това?
Какво представлява лапароскопията и хистероскопията?
Какви са обичайните симптоми на хиперстимулация след ембрионален трансфер?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните симптоми след трансфер на ембриони и какви са симптомите на бременност след това?
След трансфер на ембриони, обичайните симптоми могат да включват леки болки в областта на матката, подуване на корема, пробождания, болки в кръста и леки предменструални симптом. Въпреки че тези симптоми са често срещани при успешни бременности, те не са дефинитивен индикатор и не винаги означават бременност. Симптомите след ембрионалния трансфер могат да варират, като някои жени изпитват леки болки, зацапване, набъбвания в гърдите, умора или леко коремно напрежение. Важно е да се отбележи, че симптомите не са задължителни и всяка жена може да изпитва различни усещания или изобщо нищо необичайно. Процедурата за трансфер на ембриони обикновено е безболезнена и не изисква анестезия. Симптомите след трансфера могат да включват болки в гърдите, придърпване в яйчниците, чувствителни гърди, повишен апетит, запъшен нос, режеща болка в корема, гадене и повръщане , горещи или студен вълни , подут корем , често уринране и киселини. Симптомите на бременност след ембрионалния трансфер могат да включват болки в гърдите, придърпване в яйчниците, чувствителни гърди, повишен апетит, запъшен нос, режеща болка в корема, гадене и повръщане , горещи или студен вълни , подут корем , често уринране и киселини. Симптомите на бременност след ембрионалния трансфер могат да включват леки коремни болки, замаяност, гадене, повишена температура, напрежение в гърдите и дискомфорт. Важно е да се отбележи, че тези симптоми могат да варират от човек на човек и не винаги са ясен индикатор за успешна бременност.
-
Какво представлява лапароскопията и хистероскопията?
Лапароскопията е минимално инвазивна хирургична процедура, която включва използването на лапароскоп (тънка тръба с камера), за да се визуализира коремната кухина. Хистероскопията, от друга страна, е диагностична и терапевтична процедура, която използва хистероскоп (инструмент с камера), за да изследва вътрешността на матката. Тези процедури се използват за диагностициране и лечение на различни гинекологични проблеми като ендометриоза, полипи в матката и проблеми с фалопиевите тръби.
-
Какви са обичайните симптоми на хиперстимулация след ембрионален трансфер?
-
Какви са обичайните симптоми на ендометриозата?
-
Какво представлява процедурата на вагинална лапароскопия?
аз съм от чакащите след трансфер - 4 ден след ЗЕТ. Първите дни имах леки боцкания и болежки тук, там, ама в момента вече абсолютно нищо необичайно не усещам. Не знам за добро ли е или не. Гледам да не му обръщам внимание и да си намирам занимания, че наистина много бавно тече времето до теста
,но не мога да спра да мисля за друго ,освен за това дали този път ще ми е успешния.
В сряда вечерта усетих пробождания и пощипквания в матката за около 1 час и от тогава вече 2 дни -слаба менструална болка и леко подуване на корема.Според това ,което прочетох до тук ,голяма част от момичетата с такива симптоми са с положителни тестове после,но има и такива ,които не са успели.А също ,в по-редки случаи,има и такива ,които не са имали никакви симптоми и въпреки това са забременели.Много ме е страх.Това ми е 2 стимулирано инвитро и този път ембрионите едвам стигнаха до трансфер.При първия ми трансфер ме боляха само яйчниците от стимулацията,а менструалната болка се появи малко преди да ми дойде.Сега не ме болят те,а само областта около матката.А и трябва да ми дойде чак след 11дни.Дано този път не ми дойде през следващите 9 мес.
тайно и няма да се издам, че пак ще ми се карат.