Свестните са заети

• 65 667
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 375
  • град-държава
Или търси някакъв вид подкрепа да се пробва на женен, но в началото и такива имаше.
Няма перфектни хора, дори свестните са кретени понякога. 😆 Аз не видях, а може и да съм пропуснала, авторката какво разбира под свестен.

Последна редакция: нд, 01 окт 2017, 22:39 от Vermilion`

# 376
  • Далече, далече
Не мога да разбера авторката защо мисли, че всички заети мъже са свестни. Само жените, които са живели с тях в продължение на години знаят колко са читави и какви недостатъци имат.

# 377
Хахахаха, не, не искам да се пробвам на женен... Ох, това ме развесели...

Свестен, моята дефиниция... Ами ще изброя наколко неща.

На първо и най-важно място поставям да е интелигентен. С това компромис не правя. Да чете, да е грамотен, да знае английски. Това се включва в тази точка.

Да е с чувство за хумор. Имам особено, черно чувство за хумор, трябва да си съвпадаме. Не мога да разказвам виц за обесени, а той да подскача като ощипана госпожица.

Да е добър човек. Това няма как да го дефинирам - или си добър човек, или не си. Няма нищо общо с избухливост, може да си добър и да избухваш често. Просто... да е достоен човек, да държи на думата си, на честта... Ако пред него стоят два избора - да помогне или да не помогне - да избере да помогне. Много хора, от мързел и да не си развалят рахата, не помагат на околните.

Да има оригинални интереси и занимания. Ами не искам единственото му "хоби" да е да пие бира с аверите пред блока. Не че не може да го прави, но да има и други занимавки, не само това.

Това се сещам на първо четене. Нещо такова искам.

# 378
  • Далече, далече
Хората ти предлагаха да се запишеш на курсове, танци, спорт, бойни изкуства, да станеш доброволка някъде. Не ти ли харесват тези идеи? Като имаш две необвързани приятелки, може заедно да тренирате/правите нещо.

# 379
На първо и най-важно място поставям да е интелигентен. С това компромис не правя. Да чете, да е грамотен, да знае английски. Това се включва в тази точка.
Що ? Вие в еврофутбола на ингилизки ли си говорехте ? Аз си мисля, че ако владее френския устно, по-доволна ще останеш , ама ти си знаеш .

# 380
  • град-държава
Как си представяш начина, по който да го срещнеш, след като  яно не излизаш и не се занимаваш с разнообразни странични дейности, които предполагат и повече контакти?
А ако знае немски, вместо английски сигурно не става. 😉

# 381
Записах се на тренировки и се запознах с красив и интересен мъж. Айде познайте какъв беше?

Танци мразя. Курсове в нашия град се провеждат изключително рядко и обикновено са за безработни. Искам да помагам на организация за бездомни животни, но наистина нямам кога.

Едната ми приятелка е още по-заета и от мен, абсурд нещо да направим заедно. Другата има много излишни килограми и е трудно подвижна.

Не ги отхвърлям идеите, щото не ми харесват, а защото няма как да се впишат в ежедневието ми.

# 382
  • София
Хахахаха, не, не искам да се пробвам на женен... Ох, това ме развесели...

Свестен, моята дефиниция... Ами ще изброя наколко неща.

Да е с чувство за хумор. Имам особено, черно чувство за хумор, трябва да си съвпадаме. Не мога да разказвам виц за обесени, а той да подскача като ощипана госпожица.

Да е добър човек. Това няма как да го дефинирам - или си добър човек, или не си. Няма нищо общо с избухливост, може да си добър и да избухваш често. Просто... да е достоен човек, да държи на думата си, на честта... Ако пред него стоят два избора - да помогне или да не помогне - да избере да помогне. Много хора, от мързел и да не си развалят рахата, не помагат на околните.

Да има оригинални интереси и занимания. Ами не искам единственото му "хоби" да е да пие бира с аверите пред блока. Не че не може да го прави, но да има и други занимавки, не само това.

Това се сещам на първо четене. Нещо такова искам.

Ти изби рибата с теЙзи си претенции! hahaha

Да знае английски, да има същото черно чувство за хумор като теб, да бъде едната майка Тереза, щото ти се изживяваш като такава, да има оригинални и интересни занимания- ами, сред оригиналните занимания са например околосветските пътешествия, катеренето на 8 хилядниците, които ще изискват ти да бачкаш, а той да тренира и да прави лагери на различни височини, което ще му отнема месеци..............

Едно ще ти кажа- такива изисквания са нормални за 15 годишните, преяли с хамерикански филми по БТВ Лейди.
На 37 години, това си е пълна и отчайваща инфантилност- без извинение, но и без надежда че можеш да се освестиш преди да изпуснеш и последния влак.

# 383
Чак на тази, почти 30-та страница започва да де разбира какво иска авторката.
Мое мнение - проблема се нарича "мобилност" .
Обстоятелствата я принуждават да е слабо мобилна. Права е, от известна възраст нататък е много важна работата, даже и да не си женен и с деца. Оказва се, че търсения мъж трябва да е мобилния - да я намери, да я хареса (и той),
и да остане около нея.
Без никакъв майтап - да и звънне на вратата, да.
Трудна работа.
Аз виждам единствено решение в интернет и завързване на някаква виртуална връзка като начало поне. После може и събиране в реала, ако той е склонен - при нея, ако е финансово осигурен - при него. Даже ще и остане едната работа - писането на статии.
Първа крачка - в този форум, е направена. Но тук мъжете сме малко, трябва и на други места да пробва. Не е задължително да са сайтове за запознанства.
Вече много го казаха - форуми по интереси, защо не?
---
Това с английския не е сериозно, предполагам. Ако е, то с моите френски и испански отпадам от класацията Simple Smile

# 384
Все едно слушам моя близка роднина преди няколко години с тази разлика, че тя има уважавана професия. И познай! На 40г. се запозна с един льольо,  който не отговаряше на ни един от критериите й, но се влюбиха един в друг, тя забременя на втория месец и заживяха заедно. Към днешна дата все още са заедно, детето е ученик. Е, разбира се, тя все намира кусури на всичко и е все недоволна, той не е и стока, де. Така че, като дойде сляпата неделя, ще забравиш за изискванията. Успех в търсенето!

# 385
  • Далече, далече
Записах се на тренировки и се запознах с красив и интересен мъж. Айде познайте какъв беше?

Гей или зает?

Той не е единственият там, трябва да упорстваш. Запиши се на тренировки на друг вид спорт/бойно изкуство.

Може да станеш член на някоя партия. Там има хора на всякакви възрасти и от двата пола.
На събиранията им можеш да си носиш лаптопа и да работиш на него. Не е нужно да слушаш внимателно какво плямпат, нито да подкрепяш на 100 % идеите им. Единствената разлика е, че ще трябва да плащаш 2 лева (по мои спомени ) членска такса годишно. Понякога ще ти звънят по телефона и ще ти предлагат да се включиш в някаква дейност. Ако не искаш, казваш, че си заета и толкова. Ако се включиш, един-два часа ще правите нещо, после ще седите на сладки приказки в някое кафене.

Всяка година Плевенските болници набират доброволци за почистване. Може да се запознаеш с някой секси доктор.

По стадионите ходят всякакви мъже да тичат. Ако не ти се тича, може да ходиш или да седиш на пейките и да наблюдаваш "кандидатите".

# 386
  • София
Стига, де!
Тези, които ѝ предлагаш, едва ли знаят английски!
А, според авторката, интелигентността по това се познава......... Mr. Green

# 387
Танци мразя...Искам да помагам на организация за бездомни животни, но наистина нямам кога.
Осинови някое псе и го развеждай, може да срещнеш мъж на кучешката поляна.
Иначе е любопитно, че ти самата не хареса нито едно предложение и нямаш хоби, но държиш мъжът да има. Освен това не приемам темата сериозно, защото във всеки твой коментар обясняваш защо това няма да стане и как е невъзможно, много неприятен маниер на общуване, ти какво искаш, да те умоляваме да се съгласиш да пробваш поне едно нещо от изброените, за да си намериш мъж ли? Назлъндисвай се още, явно не ти е притупало чак толкова. Държиш се като принцесата, която отхвърляла всички женихи като недостойни, ама като не си истинска принцеса, изглежда доста зле отстрани. И за какво ти е да знае английски? Ти знаеш ли, поне колкото да проведеш интервюто на английски на първа среща?

# 388
АbsurT, прави впечатление, че си доста рязка, предимно към момичетата. Повечето не са го заслужили. Може би мислиш че така ще ги разбудиш и ще се вземат в ръце? Тоя принцип не работи винаги.
Не е добре също да се дават мнения по въпроси, които са далече от собствената сфера на знания. Катерене по 8-хилядниците отдавна няма, освен може би малко на К-2. И там, като навсякъде става дума за едни пари Simple Smile Истинските катерачи не ходят на 8-хилядници. Извинявам се за офф-топик-а.

# 389
  • Далече, далече
Стига, де!
Тези, които ѝ предлагаш, едва ли знаят английски!
А, според авторката, интелигентността по това се познава......... Mr. Green

Може тя да му преподава английски, ако той иска да учи и няма какво друго да правят.

Общи условия

Активация на акаунт