Свестните са заети

• 65 519
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Абсурт, къде точно видя високопарни думички и чуждици в горното твърдение? Използвам съвсем ежедневен език, дори преднамерено опростен.

И се пише парвенющина, не идва от пръв, айде моля ви се, стегнете се там франкофоните, не се излагайте. И като ще ми говорите за езикова култура, погрижете се да обособявате изречения по правилата, а не както си мислите, че трябва...

В горното твърдение, за пръв път от много време, нямаше "английски паразити" Mr. Green, вярно, но и аз не съм твърдяла, обратното.
Не виждам защо се газираш- ето, аз приемам критиката ти за грешното изписване на думата и няма да се хвърля в обяснения, че много добре знам как се пише, но преднамерено "опростявам", щото аудиторията не изисква ниво.

И последно- обособяването на изреченията " по правилата", е важно за хора с твоето образование.
За останалите е важно да умеят да боравят с езика, без да вмъкват паразитни думи и изрази от други езици.

# 571
  • MI
Хелоуинка, така както ти се оплакваш че всички свестни мъже са заети, така много мъже на около твоята възраст се оплакват, че всички свестни жени са заети. На мен поне 3 са ми ревали по този повод, както и няколко жени. Явно в средата и/или критериите е проблемът. За средата е ясно - ако искаш да срещнеш нови хора, трябва да излезеш от сегашната по някакъв начин - нови хобита, курсове, интернет, екскурзии и т.н. За критериите - когато искаш принц, запитай се ако го срещнеш той дали пък би избрал точно теб?! Т.е. трябва малко да си промениш критериите, това с английския например ме разсмя. Като нищо може и да срещнеш такъв човек, не е особено трудно, но да ти е сред приоритетите при избор не е много разумно. Разбирам да искаш да е интелигентен например, за да имате теми за разговор и да не ти се родят тъпи деца. Език се учи, интелект не се купува обаче. Аз например съм много по-добра с езиците от ММ, няма никаква драма за това. Ако искам филм в оригинал на друг език си го гледам сама. За сметка на това за точните науки в сравнение с него съм на ниво уфсъ, така както съм на поне средно ниво, И тук няма никаква драма. Нормално е всеки да има различни силни страни, важното е да се допълваме, а не да се конкурираме.

Питаш какви са ни били критериите навремето. Моите с годините са се променяли, макар че липса на косми и кореми не са ми били приоритет дори на 20. Joy Виж, интелект - да. Като цяло като порастнах и поумнях критериите ми бяха няколко - да е интелигентен, с характер който да пасва на моя, с професия и едно от най-важното - да иам любов и уважение. Всичко останало може да е само в плюс. За такъв човек се и омъжих, много сходен на мен като разбирания и с отношнението което търсех. Лично за мен е много важно да не е агресивен (пасивно или не няма значение), да не е тъп или инатлив и да нямаме особени различия по основните виждания за живота. Тръпката се подразбира, но това за мен не е основното водещо при сериозна връзка. Т.е. е необходимо, но недостатъчно условие. Wink

# 572
Извинявай, но не може да имаш претенции, че боравиш с езика, след като на практика нямаш знания за структурата на изречението и частите на речта. Лексиката е само част от езика, има още доста елементи, с които се предава посланието. Даже думите са най-маловажното.

# 573
Извинявай, но не може да имаш претенции, че боравиш с езика, след като на практика нямаш знания за структурата на изречението и частите на речта. Лексиката е само част от езика, има още доста елементи, с които се предава посланието. Даже думите са най-маловажното.

И?

По-умна си от всички тук, добре....

# 574
И- сега разбра ли защо предпочитам интелигентен опонент? За да не ме пита "и какво като си умна". Защото на тази забележка няма отговор, ако отсреща не могат да разберат какво произтича от това, че си умен.

# 575
И- сега разбра ли защо предпочитам интелигентен опонент? За да не ме пита "и какво като си умна". Защото на тази забележка няма отговор, ако отсреща не могат да разберат какво произтича от това, че си умен.

Дават ти корона и плачат от умиление, когато кажеш нещо навярно.

Винаги съм смятала, че ум без сърце е нещо ужасно. Да не говорим за високомерно парадиране с материални възможности и обидно подценяване на обкръжението.

# 576

Дават ти корона и плачат от умиление, когато кажеш нещо навярно.

Винаги съм смятала, че ум без сърце е нещо ужасно. Да не говорим за високомерно парадиране с материални възможности и обидно подценяване на обкръжението.

+1 Hands ClapHands Plus1

ПС: Интелигентните хора не парадират с това си качество.

# 577
  • MI
Сирена, пак си се развихрила. Joy Чк се чудя как някой още ти се връзва на провокациите. Ами не, не си най-умната, съжалявам. Да, не е толкова важно какви точно думи ще използваш, това което стои зад тях показва интелекта. Дълбочината на мисълта, не парадирането. А постоянното използване на чуждици не е признак на добро владеене на нито един език. И внимавай какво си пожелаваш, че да не вземе да ти се сбъдне  под някаква форма. Психическият тормоз не е по-малко страшен от физическият, а какъв психически тормоз може да ти спретне наистина интелигентен човек не можеш и да си представиш. И не, няма да можеш да го "затапиш", не си и мечтай. В случая не става дума за словесен двубой, а за бавно и методично смачкване на личността ти. Интелектът или липсата му в случая нямат голямо значение, само променят формата на тормоза.

# 578
Simple Smile Хелуинка, имаш ли вече план за действие, че от четене на чужди истории само полза няма

# 579
  • Куциндрел
Сирена, пак си се развихрила. Joy Чк се чудя как някой още ти се връзва на провокациите. Ами не, не си най-умната, съжалявам. Да, не е толкова важно какви точно думи ще използваш, това което стои зад тях показва интелекта. Дълбочината на мисълта, не парадирането. А постоянното използване на чуждици не е признак на добро владеене на нито един език.
Въх! Как ти се събра в устата да го кажеш?  Joy Joy Joy

# 580
  • MI
Изпроси си го. Sunglasses Повечето пъти си мисля, че просто провокира, ако не е така ми е жал малко за мъжа й.

# 581
С опита и възрастта изискванията стават много, очакванията прекалени и се губи очарованието на спонтанното, естествено привличане между мъжа и жената, от което се раждат красиви неща в невероятни условия.

# 582
Сирена, пак си се развихрила. Joy Чк се чудя как някой още ти се връзва на провокациите. Ами не, не си най-умната, съжалявам. Да, не е толкова важно какви точно думи ще използваш, това което стои зад тях показва интелекта. Дълбочината на мисълта, не парадирането. А постоянното използване на чуждици не е признак на добро владеене на нито един език. И внимавай какво си пожелаваш, че да не вземе да ти се сбъдне  под някаква форма. Психическият тормоз не е по-малко страшен от физическият, а какъв психически тормоз може да ти спретне наистина интелигентен човек не можеш и да си представиш. И не, няма да можеш да го "затапиш", не си и мечтай. В случая не става дума за словесен двубой, а за бавно и методично смачкване на личността ти. Интелектът или липсата му в случая нямат голямо значение, само променят формата на тормоза.

Не можеш да ме трогеш, това вече съм го играла, защо мислиш, че имам втори брак...

И все пак не минах на бачкатори, пак си изнамерих интелигентен.

Пък и ще се съгласиш, че може да не съм най-умната, ама е смешно да ме критикуват за употреба на езика, докато допускат груби грешки, издаващи факта, че НЕ работят с език- докато аз го правя и съм го правила повече от 10 години. Както се вика- заради такава обида плаках през целия път до банката...

# 583
  • Куциндрел
Изпроси си го. Sunglasses Повечето пъти си мисля, че просто провокира, ако не е така ми е жал малко за мъжа й.
Опитва се да провокира, на мен ми е много забавна, особено като се поядоса.

П.П. Вчера казах на един познат, който знае перфектно английски, интелигентен е, образован, симпатичен, добър по характер, че съм му намерила жена, ама условието е да си гледа с нея ТВ на английски.  Mr. Green Ноо... човекът каза, че не му трябва такава дето ще го мъчи по тоя начин, не искал да чува английска реч извън работата си. Joy Joy Joy

Мамасито, маа, ама вие оженихте ли сЪ? А чиститу. Кай ся, той тормози ли те интелигентно-психически или не те отразява въобще?

# 584
Няма тема в тоя форум,  която Сирената да не е окупирала и в която да не е почнала да се изтъква колко е ЕнтЕлегентна. Вече почва да става откровено досадно и честно казано малко жалко, предвид предполагаемата й възраст.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт