Свестните са заети

• 65 447
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 675
Авторке, никой не е казал, че си второ качество. Ти от 200 позитивни поста, само 2 злобарски ли забеляза?
Аз написах, че НЕ си перфектна както всички хора, затова е Немислимо да търсиш перфектен. Оставам с впечатлението, че не си човек, склонен на компромиси,  а само изискващ и с претенции. Дано да греша и ако е така, извини ме.

Че аз не търся перфектен. Търся човек с перфектен английски, това е друго  Laughing

Как реши, че не съм склонна на компромиси? Това, че не искам да вървя по бг-мама-мантрата - грим, прическа, диета, маникюр, танци... Ежедневно ми се налага да правя компромиси.

А в това, че изисквам, какво лошо има? Няма да се намяткам на бай Пешо багериста, щото имам заболяване. Имам претенции и не смятам да се отказвам от тях. Ти пък от мен само претенции ли видя? Нищо друго ли не забеляза в мен?

# 676
  • Куциндрел
Че Бай Пешо багериста може да знае перфектно английски.

# 677
Че Бай Пешо багериста може да знае перфектно английски.
И най големия пияндурник в еврофутбола може да знае английски и да лочи бира от сутринта.

# 678
Затова знанието на английски не е единственото ми изискване...

# 679
За съжаление само претенции забелязах. Отстрани така изглеждаш - супер претенциозна. И никой в темата, нито аз е писал да се метнеш на някой багерист. Всички писахме, че разбираме критерия за интелигентност, но и с не перфектен английски и перфектен френски, човек може да е интелигентен.
По назад ти писаха защо "стара мома" е натоварено с негативен смисъл словосъчетание. Издава старост (метафорично !!! ) като НЕ гъвкавост и закостенялост на характера. От там и трудно намиране на взаимна връзка.

# 680
А серотонина,авторке...Липсата, това ми стана интересно? Кажи повече.

# 681
А серотонина,авторке...Липсата, това ми стана интересно? Кажи повече.

Ами заповядай:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3034914/ 
Знаеш ли английски?

# 682
Много смешно стана вече с този английски!

# 683
Много смешно стана вече с този английски!

Затова знанието на английски не е единственото ми изискване...

но и с не перфектен английски и перфектен френски

Чета, чета и нищо не разбирам.

За владеенето на френски език като изискване разбрах, става въпрос за френските ласки.

Но владеенето на английски, за какви ласки става на впрос? Ако може някоя от вас да ми разясни това изискване.  newsm78

# 684
Знаете ли, последните 100-150 поста по темата нямах време да ги изчета, защото днес поработих малко по-сериозно, но мернах, че се обсъжда биполярното разстройство.

Интересното на биполярното разстройство (заради което дълги години са му викали маниакална депресия и са го слагали в съвсем различна група заболявания, а не при афективните разстройства, където си му е мястото), са манийните фази/епизоди. Извън тях си е най-обикновена депресия, ама клинична, да не си говорим празни приказки, защото всеки дето не е на кеф говори за "депресия", но то си е доста сериозна работа по принцип. Но се контролира без проблеми с инхибитори на серотониновия реъптейк. С които се контролира и биполярното разстройство, понеже както казах - основното му е депресия.

Скрит текст:
Пуристите да кажат дали "реъптейк" трябва да се каже по народному като "обратно захващане" или пък "транспорт" (напълно различно от оригинала и смисъла му) или като нещо друго. А като сме почнали - и "инхибитори" да кажат дали трябва да е "потисници" или какво. Като споменах - и "пуристи" ми е леко чуждопоклонническо - може би трябва да кажем "чистници"? "езикови чистофайници"? Тук с лек сърцетуп съзрях толкова много иван богоровци и сашо-баланци, че получих душесмут и аха-аха да си метна изчислителницата през прозореца от вълнение. Английският беше разкостен, да се готвят руският и турският, че там бая сме се кланяли, че и метани сме били направо, що се отнася до чуждиците и заемките поне...

Майнините фази обаче не са шега работа... Хората си продават цялата собственост и заминават за Рио, или просто изглеждат доста по-шантави отколкото повечето хора са склонни да приемат. Не е шизофрения (от която страдат 3 на 1000! Та, сметнете на толкова потребители в този форум колко шизофреници се падат. И - изненада - дори тях ги обичат, имат си любящи половинки, или пък си нямат - късмет е...), но си е стряскащо, виждал съм манийна фаза при един колега и уж бях чел по въпроса, ама на живо е по-различно. Пък прост човек, с какъвто трябвало да се събере авторката щото компромиси - все пак авторката не е модел и не е на 16 - представям си как ще реагира на манийна фаза такъв човек... Ще тръгне я леячки на куршуми да търси, я екзорсисти (ако е гледал едноименния филм със субтитри, щото май го няма дублиран).

Това е ако изобщо в случая има манийни фази както си трябва, разбира се. Защото някакъв серотонин се обсъжда, а доколкото съм чел манийните фази ги разреждат с литий-базирани лекарства. Та дори не съм убеден, че наистина е БАР, авторката си знае най-добре. Като нищо може да е някоя хронична депресия с някой и друг хипоманиен епизод (особено щом е пийвала повече някога), ама нашите некадърници да са избамкали диагноза на посоки, както много често правят. Не искам да знам, това са лични неща, не са за форум - авторката най-добре си знае. Пък и може да прочете симптомите на английски, защото българските материали са леко орязани, пък и с тия чуждици, все едно английски четеш на практика....

Във всеки случай исках да кажа, че при всички такива психични заболявания, или в някой случаи просто "отклонения" да ги наречем, има сериозни нюанси. Има тежки форми, не толкова тежки форми, един го избива на едно, друг на друго, не може по една диагноза да се заключи колко е тежко, колко би му било тежко на партньора и т.н. Това не е същото като да имаш счупен крак - знае се, че ще си 1-2 месеца в гипс и после евентуално рехабилитации. Това е все едно счупеният крак да варираше като проблем между това да можеш да се състезаваш на олимпиада и това да не можеш изобщо да минеш 2 сантиметра пълзейки.

Така че размишленията в тази посока са доста неоправдани без да има по-детайлна информация за конкретния случай (на каквато не ѝ е мястото тук, естествено).

# 685
Simple Smile Съжалявам, че пак ще съм груба, но наистина е смешно вече с английския, , това натъртване да се избие компекса продавачка съм, обаче знам английски и съм интелигентна.Хората отстрани го преценяват не като им го кажеш, а въз основа на това как те виждат в действия и думи.

Ако попаднеш на мястото на което работя, което е малко вероятно с този гол английски, няма да оцелееш и 5 минути.
Преди писах за младите не само връщащите се от чужбина,, а и тези тук които работят, че те масово си учат професии и квалификации на чужд език, плюс някои втори чужд език и нижат квалификации след квалификации като междувременно се работи, доста са семейни  игледат деца - помисли дали се виждаш в такова ежедневие.
Работила съм винаги в големи офиси, пълно е и с ергени и с жени на твоята възраст неомъжени.
Жените като решат, че им е дошъл момента, било за деца било за брака, не съм проследявала детайли, но нито са мрънкали, че няма мъже, нито са се обяснявали какво ще правя ,мине не мине време се оженят. Колежка имам на 61 години върти постоянно някакви "другарчета в живота " както ги наричаш, откакто я познавам вече няколко е сменила, пълничка с лоша кожа, но го прави.
Така че младите, ги отписваме, остават твоя възраст и по-големите, ако не са разведени, си търсят жена в детеродна възраст, от която ти скоро ще излезеш, останаха само разведените.

А тез ергени около мен не съм ги разпитвала за претенциите им, но със сигурност няма да се хванат с продавачка в еврофутбол, освен за една нощ.

Та като поставяш изисквания или променяй ежедневието си и себе си , за да можеш да отговориш адекватно или свиквай с мисълта за събирателни образ на бай Пешо багериста.

Груба съм да, обаче реалностите не винаги са напудрени и красиви и обвити с красиви думи.

# 686
Принципно всеки има някакви изисквания за половинката си. Обаче не ги изрежда в началото - английски, да не пие, да работи престижна работа и т.н. Някакси в процеса на познанството се преценяват тези неща и с кое може да се примири човек или пък с кое не може.

Много ми е странно това изискване за перфектен английски... newsm78 Може би аз не съм на нужното ниво, за да го разбера.  Whistling newsm78

Но владеенето на английски, за какви ласки става на впрос? Ако може някоя от вас да ми разясни това изискване.  newsm78
Авторката просто има такова изискване към половинката си - да знае английски. Не е казано в преносен смисъл, иска си англоговорящ, за да гледат филми без субтитри.  newsm78

# 687
Абе защо във всяка тема си мислите, че говоря лично за себе си. Не, не ме накацват простаци, ама тук се даваха едни съвети на авторката да действа импулсивно, да не гледа много професия и резултати...и ако й хареса, да се събере със семпъл и сърдечен човек. Щото в темата обясниха колко е хубаво това и как няма проблем с такъв човек.

"По-скоро критерият трябва да е дали като гаджето си отвори устата пред приятелите, родителите и колегите ти, ще ти иде да потънеш в земята от срам или ще ти е приятно."

Да де, за това говоря. Между другото, бая кофти комбинация е програмист-простак.

# 688
Е, има ли приятна комбинация простак-нещоси?

# 689
...да не гледа много професия и резултати...и ако й хареса, да се събере със семпъл и сърдечен човек...

Точно това трябва да направи, защото в замяна какво предлага, че да има претенции за професията на половинката? Според теб служителка на гише до мъж с каква професия има шанс да се добере, особено когато не е в първа младост вече? Понеже и мъжете си имат претенции, нарастващи с възрастта.
Ако продължава така да се дуе и да не отстъпва от строгите си изисквания, никога няма да си намери мъж, т.е. сигурно ще има мъже, които я харесват, но тя тях няма да ги забелязва, защото гледа към тези, които не са за нея и съответно те не я забелязват.
пп: моя позната, на 38 вече, се сърди, когато мъжете се интересуват какво работи и колко пари има, под наем ли живее и т.н. А има добри доходи и професия, с която никога няма да бъде на пазара на труда. Не е странно мъжете да питат такива неща, защото все по-малко ще са тези, склонни да издържат жена, докато тя само седи и хубавее в жилището им, а на 38 няма да хубавееш още дълго, да не кажа, че на тази възраст доста жени са спрели да хубавеят и са минали на ботокс и филъри.

Общи условия

Активация на акаунт