Свестните са заети

• 65 594
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 765
Simple Smile Хелуинка, безмислено е да коментираме повече какво си казала и да му търсиш обяснение, изводи някакви направи ли? Виждам че ме игнорираш, като те попитам какво правиш оттук насетне,но от теб зависи да продължи ли да зацикля темата , да не казвам живота ти, че звучи доста тежко или ще има развитие в някоя друга насока извън обяснителния режим
А за неточнния ти профил дали е така, имаме сериозно разминаване в самооценката ти и външната оценка.
Истината обикновено е някъде по средата, когато говорим за такива субективни неща.

# 766
....

На кое толкова викате претенции - от самото начало казах, че искам да е интелигентен, с чувство за хумор и добър. Това претенции ли са? Това са напълно базисни изисквания. Вашите мъже не са ли такива? С нито едно от трите не правя компромис. Освен английския, нищо друго не съм конкретизирала.....
Кой от темата не се съгласи, че критериите са напълно нормални ?
Всички сме съгласни, че за интелигентна жена си трябва интелигентен мъж. Ако прочетеш темата 2ри път, ще го видиш - всички те разбираме.

Филмът със субтитри е претенция, интересното хоби също е претенция.
Сама пишеш, че природната интелигентност е важна , английският не е нужно да е на много високо ниво. Може пък човека немски и руски да владее , пък някой с високо ниво на англ. ез да не е природно интелигентен.
Не е в твоя полза да държиш на такива дреболии като филм със субтитри. Ако гледате такъв, той ще си ги чете, а ти няма да ги четеш и пак ще си прекарвате заедно времето.

Ти също нямаш интересно хоби, така че не виждам драма, ако на човека хобито му е скучно - риболов или баскетбол с авери примерно.

# 767
Светецо, писна ми да ти се обяснявам и доказвам. Не съм длъжна да го правя. Харесвана жена съм. Много. Ухажьори имам десетки. Не ми харесват, но това е друг въпрос. През годините всякакви мъже са ме харесвали - и умни, и глупави, и красиви, и грозни... Никога не съм страдала от мъжко внимание. И сега е така. Просто в момента не ме канят мъже, които АЗ харесвам. Нормално е. По-интелигентните и инициативните са се изнесли към София или към чужбина. Плевен се превърна в малък провинциален град. Свестни мъже, в смисъла, който влагам аз, останаха много малко. Не се отказвам, търся. Не ми бери грижата кой ще се заинтересува от мен. Свестният човек няма да вземе предвид твоето мнение, а своето собствено. А аз никак не мога да изглеждам в твоите очи, защото не се познаваме и не сме общували.

Куче вече нямам. Почина. Ново не искам да си взимам, защото трудно съвместявам разходките и вниманието с ежедневните ми задължения. Когато си сам, даже и куче се гледа трудно.

На фехтовка ходя, споменах няколко пъти вече, че спортувам и го намирам за важно.

# 768
Хелоуинка, права си да се дразниш за коментарите за заболяване, за което си споделила в друга тема. Ти поне си диагностицирана, а много хора имат това заболяване, което не е по-различно от много други автоимунни и хормонални.

Повечето такива са с повишен риск за наследственост, но не съм чула на болен от диабет да кажат да няма деца. Имам роднина със съпруг с това заболяване. Имат две прекрасни деца и са имали трудности, но в момента той си се справя съвсем задоволително. Децата не са проявили обремененост.

Просто е смешно, английския да ти е критерий. Ако е свестен и не знае, винаги можеш да го учиш, ако ти е достатъчно силен и важен.

# 769
  • Куциндрел
Светецо, писна ми да ти се обяснявам и доказвам. Не съм длъжна да го правя. Харесвана жена съм. Много. Ухажьори имам десетки. Не ми харесват, но това е друг въпрос. През годините всякакви мъже са ме харесвали - и умни, и глупави, и красиви, и грозни... Никога не съм страдала от мъжко внимание. И сега е така. Просто в момента не ме канят мъже, които АЗ харесвам. Нормално е. По-интелигентните и инициативните са се изнесли към София или към чужбина. Плевен се превърна в малък провинциален град. Свестни мъже, в смисъла, който влагам аз, останаха много малко. Не се отказвам, търся. Не ми бери грижата кой ще се заинтересува от мен. Свестният човек няма да вземе предвид твоето мнение, а своето собствено. А аз никак не мога да изглеждам в твоите очи, защото не се познаваме и не сме общували.

Куче вече нямам. Почина. Ново не искам да си взимам, защото трудно съвместявам разходките и вниманието с ежедневните ми задължения. Когато си сам, даже и куче се гледа трудно.

На фехтовка ходя, споменах няколко пъти вече, че спортувам и го намирам за важно.
Ох, не го дочетох, ама се чудя какво се впрягаш на Светеца, че и обяснения му даваш? Кажи му да си яде ушите и толкова. Ако така се обясняваш на всеки реален или виртуален мъж, то е ясно защо все си в процес на търсене.

Сега видях за интересното хоби... ама интересно за теб или интересно за него трябва да е това хоби?

# 770
  • Наблизо
Кофти е,да ти се прави на медицински специалист някой,който медицина като наука не е помирисвал през живота си.Не мисля и че проблема ти е,че имаш проблеми от този тип.
Пак ще попитам обаче - на какви компромиси си способна?Разведен с деца,живеещ при мама и тате,безработен,с ниско заплащане,кофти работа...и т.н.?

# 771
Хелоуинка, не разбрах ти какви конкретни компромиси си склонна да направиш и какви-не.

# 772
Цеца, за хобито думите ми бяха преиначени. Казах, че не искам само да се налива с аверите. Да си пие, когато иска, но да прави и още нещо. Смислено. Може да спортува, може да събира монети, може да плава с каяк, но да прави нещо, което да е градивно. За себе си да го прави, не за мен. Виждала съм хора без никакви интереси, грозна картинка...

# 773
Аз не разбрах авторката на темата  кои съвети хареса, ако изобщо...затова няма да съветвам, а просто по преживяно,  а тя да открива прилики, разлики и потенциалното полезно, ако й се занимава:
На 32, с две малки деца, в чужда държава, без време за социални контакти извън работата, защото ми се налагаше да работя много за недостатъчно пари, останалото време отиваше в транспорт и обгрижване на децата и...се отказах от връзка, щото човек трябва да има какво да предложи. Всички искат връзка или всичко и сега по възможност, но за да се получи се искат базови условия, а на мен основното ми липсваше – време.  В допълнение, моята лична история, сочеше, че аз избирам неподходящи мъже за връзки, инак нямаше да отглеждам две деца сама. Остана секса, аз съм старомодна и предпочитам с мъж, но пък и него къде да го забърша?! Реших, че просто няма да се отказвам от случайно изникнали възможности и така се озовах в дискотека с приятелка (аз на дискотеки не ходех и никога не съм обичала), а от дискотеката си тръгнах вместо с нея с мъж. Точно си се разбрахме в самото начало, че той предлага само секс, а аз за момента само това търся. Моето лично време беше времето, когато децата  спят, та го разделях за сън и секс. Подробностите, които ме вълнуваха в мъжа, бяха хигиената и чисто технически да си допаднем. С времето открихме, че не е секса само между нас и...останалото е история. Децата вече са три, секса си е все така хубав, единствено на дискотека отново не ходя и искрено се надявам да не ми се налага;)

# 774
  • Куциндрел
Цеца, за хобито думите ми бяха преиначени. Казах, че не искам само да се налива с аверите. Да си пие, когато иска, но да прави и още нещо. Смислено. Може да спортува, може да събира монети, може да плава с каяк, но да прави нещо, което да е градивно. За себе си да го прави, не за мен. Виждала съм хора без никакви интереси, грозна картинка...
Хм... понеже аз имам инетерсно и градивно хоби (градивно е, защото напълних вече къщата с плочи Joy), което половинката ми несподеля, мога да каже, че едно хоби може и да е дразнещо за другия на моменти.

# 775
Кофти е,да ти се прави на медицински специалист някой,който медицина като наука не е помирисвал през живота си.Не мисля и че проблема ти е,че имаш проблеми от този тип.
Пак ще попитам обаче - на какви компромиси си способна?Разведен с деца,живеещ при мама и тате,безработен,с ниско заплащане,кофти работа...и т.н.?

Ще ти кажа какво съм правила - бившият ми приятел живееше с майка си и баща си. Отидох да живея при него, въпреки това. Спогаждахме се всички. Той беше омотам с хиляди левове кредити, работехме усилено и двамата и се справяхме и с тази ситуация. Кредитите ги е взел много преди аз да отида, не са били мои, но съм участвала наравно с него, колкото съм могла. Ето такива компромиси съм правила.

Деца не ме бъркат, от горния абзац става ясно, че и свекъри не ме плашат. Безработен, комарджия, това вече ме бърка. Ниското заплащане не е доживотно, доходите винаги могат да се увеличат. Кофти работа не знам какво е. Да, най-вероятно няма да се хвана със свинар например. Просто такъв тип работа донякъде изключва интелигентността, която поставих на първо място.

# 776
  • MI
Скрит текст:
Бе същото, уе.. Аз винаги съм се доверявала на това усещане - пеперудите в корема, желанието да общувам с този човек колкото се може повече и дали ми ... от него.
Скрит текст:
Такова състояние не ми се случва/случвало с всеки срещант мъж. Щом определени хора предизвикват гореописаните желания и усещания в мен, значи са за мен. А после дали има вишУ, гледа ли Бай Брадър със суптитри на английски, пие ли бира и т.н. са неща, които се разбират в хода на общуването.
П.П. Вече писах, че мойту милу така го намерих - видях го за първи път и любовта ме плясна м/у рогата.
После се оказа, че има вишУ, знае перфектно руски, а е и от стар комунистически род и има собствено жилище и имоти. Joy Joy Joy Joy
То хубу това за началото, както писах вече е необходимо, но недостатъчно условие. Я си представи, че после се окажеше че е със сериозни проблеми (алкохол, наркотици, хазарт) например дали щеше да продължи любовта? Нито само със сърцем нито само с мозък става за съжаление.
Ами нямаше да продължи, ама сега не е казано, че с който копаш в леглото за него ще се ожениш. Не сме във времето на когато тези неща са били срамни, а и дай сега да стоим като примадони, защото искаме всичко наведнъж от самото начало...
Но основната ми мислА беше, че най-важното е привличането, а после разни там дреболии и подробности като какви точно са му познанията по езици и какво точно вишУ е завършил. Ако човек се отдава на вътрешното чувство първо, а след това на разните му там обществени норми, то рядко греши. Подобното привлича подобно.

Жено, авторката иска да се омъжва, не си търси другарче за в леглото. Grinning Затова в нейния случай не е най-важното привличането, то е само първата стъпка.

Светецът, ако не искаше просто да се заяждаш, дори да мислиш това което пишещ, нямаше да си толкова груб и щеше да се опиташ да й обясниш какво от твоя гледна точка трябва да промени. И нямаше да ни наричаш пораснали пиленца, разбирай кокошки. Rolling Eyes Точно такива изказвания показват, че не си мъж на място, не банковата ти сметка, колата или нещо друго подобно.

Хелоуинка, явно са ти напълно нормални критериите, дори бих казала доста по-малко от моите. Аз например деца от друга трудно бих приела, признавам си. Явно средата ти е проблем, а си го и знаеш. Обясни ми тогава защо не потърсиш работа извън Плевен например?!

# 777
  • София
Не отричам природната интелигентност, но....някак тези разсъждения ги имах на 20 години, че не трябва да съдиш за хората по образованието и професията им. Е, да, обаче не индивидът влияе на средата си, а тя на него.
ММ има добър приятел, който наистина е природно интелигентен, обаче е точно бачкатор - познавам го от много години и виждам как потенциалът му си е заминал - като манталитет и начин на разсъждение.

Докато не й дойде някой конкретен човек с конкретен недостатък, едва ли може да каже какво би и какво не би. Ето - разбирала се е с родителите на бившия, обаче има такива свекърви, с които и собствените им синове не могат да се разберат. Друг момент - едно е с малко дете, друго е с някой побеснял пубер, който ще те гледа на кръв.
Виж, това с кредитите май не бих си причинила - сама казваш, че си се уморила от гонене на пари, а той те е принудил да затегнеш колана, че и да живееш с неговите родители. Обаче не вярвам още на първа среща да си е изпял финансовите бакии  Mr. Green

# 778
  • Куциндрел
Скрит текст:
Бе същото, уе.. Аз винаги съм се доверявала на това усещане - пеперудите в корема, желанието да общувам с този човек колкото се може повече и дали ми ... от него.
Скрит текст:
Такова състояние не ми се случва/случвало с всеки срещант мъж. Щом определени хора предизвикват гореописаните желания и усещания в мен, значи са за мен. А после дали има вишУ, гледа ли Бай Брадър със суптитри на английски, пие ли бира и т.н. са неща, които се разбират в хода на общуването.
П.П. Вече писах, че мойту милу така го намерих - видях го за първи път и любовта ме плясна м/у рогата.
После се оказа, че има вишУ, знае перфектно руски, а е и от стар комунистически род и има собствено жилище и имоти. Joy Joy Joy Joy
То хубу това за началото, както писах вече е необходимо, но недостатъчно условие. Я си представи, че после се окажеше че е със сериозни проблеми (алкохол, наркотици, хазарт) например дали щеше да продължи любовта? Нито само със сърцем нито само с мозък става за съжаление.
Ами нямаше да продължи, ама сега не е казано, че с който копаш в леглото за него ще се ожениш. Не сме във времето на когато тези неща са били срамни, а и дай сега да стоим като примадони, защото искаме всичко наведнъж от самото начало...
Но основната ми мислА беше, че най-важното е привличането, а после разни там дреболии и подробности като какви точно са му познанията по езици и какво точно вишУ е завършил. Ако човек се отдава на вътрешното чувство първо, а след това на разните му там обществени норми, то рядко греши. Подобното привлича подобно.

Жено, авторката иска да се омъжва, не си търси другарче за в леглото. Grinning Затова в нейния случай не е най-важното привличането, то е само първата стъпка.
Ми тогава веднага ще й намерим някой за женене, чакай да се огледам сред колегите ми.  Joy Joy Joy Joy

# 779
  • MI

Ми тогава веднага ще й намерим някой за женене, чакай да се огледам сред колегите ми.  Joy Joy Joy Joy

Ама ще ги питаш ли съгласни ли са, или няма не искам, няма недей? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт