Свестните са заети

• 65 482
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 750
  • град-държава
Беше ужасно. Дори той коментираше, че веднъж си е вкъщи за Коледа и НГ, а всички така се натръшкахме.... детето дори два пъти един след друг.
За мен самотата не е причина да бъда с някого. Поне до този момент не е била.
Но виж, липсата на добър секс определено би била причина да не бъда с някого. 😆

# 751
  • Наблизо
Тази тема наистина напомня тази за старите моми,защото и авторката се държи точно така,а и създава впечатление за инфантилна.И аз искам да чуя какви недостатъци е готова да преглътне авторката относно един мъж.Разбрахме изискванията да е добре изглеждащ,говорещ перфектно английски,с високо образование и много интелигентнен..а и свестен.Ще дам аз пример какво смятам,че може да бъде недостатък - жиевее с родителите си,разведен с деца,безработен,печели малко,с непрестижна професия,плешив,изглежда цялостно зле..

# 752
И само ми обясни защо изливаш толкова злоба и помия по мене? Нищо не съм ти направила, с нищо не съм те провокирала, откъде черпиш толкова гняс и защо?
Не изпитвам никаква злоба към теб . Просто ти казвам как изглеждаш в очите на един мъж . Това че този образ не ти хареса , съжелявам но такъв  е . Те тук порасналите пиленца много акъл могат да ти дават , но никоя не може да ти каже какво мисли един мъж за теб  . Следващото което ще напиша няма да ти хареса , но се надявам да е  като горчиво лекарство за теб . Аз като мъж не отговорям и на 50% от изискванията , и въпреки това никога не бих се заинтересувал от жена като теб . Сега сама прецени, кога мъж отговарящ на 100 % на твоите изисквания , би се заинересувал от теб . Никога .  Сега веднага ще наскачат едни тука , да обясняват как съм простак , женомразец , циник и т.н. , и как останалите мъже не са като мен , но там в реалният свят , както сама си се убедила , нещата стоят по-различно .
  Направи лошо впечатление как с презрение говориш за Пешо багериста . Не знам защо с лека ръка зачеркваш мъжете които си вядят с честен и почтен  труд хляба . Да не те плаша , ама и сред тях почти няма мъже които биха те харесали. Още повече че тая категория мъже , силно не харесват жените големи интелектуалки , много знаещи , много можещи ,голямата работа , ама работят като камериерки .
  Между другото , тука ти даваха съвет да си вземеш куче . Ти защо не им каза че имаш куче и че това не е помогнало ? Гледам си пробвала и метода сразличните занимания , но и там нищо . Още ли ходиш на фехтовка ?

# 753
  • Paris, France
Скрит текст:

Не съм кудкудякала да я плюя. Обстойно и обясних, защо е важно да се ИЗлекува и че излекуване е възможно. В момента тя живее в ад на дефицити. Но тя приема заболяването си като даденост и не вярва, че то може да бъде излекувано. А 98% от проблемите и, включително в социалната сфера са в резултат на хиперинсулинемията. Нейна си работа. Аз писах от опит.

За нея е много важно да се лекува.
Всички тук шеги, как да си намери мъж, са неуместни, защото това биполярно разстройство е диагноза за цял живот, не може да се излекува. Постоянно трябва да пие лекарства.
За ИР съм съгласна.

Цитирам, с надеждата авторката да прочете и да вникне в написаното. От всичките 45 страници с писания, мисля, това е есенцията. Дано успее да излезе от сладостната заблуда, че тя си е ОК, просто всички свестни са вече заети.
Истината е, че заболяванията и проблемите на авторката поставят отпечатък върху всичко - върху фигура, походка, мимика, вид на кожата и цялостно излъчване. Всичко това намалява шансовете за мъж изобщо, да не говорим за такъв от претенциите ѝ. Ако се и облича и държи като застаряваща метълка, хептен.

Ех, ех, ех... Явно като си ме представяте, визирате местната луда, която крещи по всички и пуши фасове от улицата  Laughing Фигурата и походката са ми ок, кожата ми е перфектна, а излъчването ми е доста дружелюбно. Никога не съм се обличала като метълка, а не съм и такава. Споменах само, че никът ми е заради групата, а не заради празника, но това не е цялата история. Не съм казвала, че съм метълка.

Още повече... Аз от кандидати не се оплаквам. Покани за срещи имам постоянно. Те ме харесват. АЗ не ги харесвам.

Аз СЪМ нормален човек. Болестта ми не ме прави ненормална. Кое в това, което съм написала досега, ви наведе на мисълта, че съм ненормална? Имам дефицит на серотонин, както диабетика има дефицит на инсулин. Диабетиците ненормални ли са?

Знаете ли, големият проблем не е в мен, а в стигмата, която налага обществото. Ако ме срещнете и не знаете за болестта ми, няма да разберете по никакъв начин, че имам биполярно разстройство. ДА, АЗ ИМАМ БИПОЛЯРНО РАЗСТРОЙСТВО. Не съм непълноценна, не съм ощетена, НЕ СЪМ НЕНОРМАЛНА. Да, лекувам се. Пия лекарства. Следя се. Ходя на лекар. Няма да ви подгоня на улицата, за да ви коля с нож. И съм широко скроена. Което не мога да кажа за хора, които поставят клеймо, веднага щом чуят думата "психично разстройство".

Снимка искате ли да ви кача? Че за външния вид ме ядете от самото начало. Епикризи? Психиатърът ми да потвърди, че съм добре?

Аз имам право на претенции, както и всеки друг човек. Болестта ми не определя що за човек съм. Аз притежавам качества и характеристики, които са извън болестта. Притежавам знания и умения, за които много хора мечтаят. Имам интереси, приятели, чувства... Както всеки друг.

Не ми вменявайте, че не заслужавам щастие. Заслужавам. И го търся... надявам се... Но разберете, че не се отличавам от вас по нищо. Имам същите желания и мечти. Имам даже и претенции. Имам копнеж за споделен живот, с човек, който заслужавам.

Ако някой не може да възприеме, че живея с болест, значи не е човекът за мен. Това означава, че моята цедка е още по-ситна от вашата. Аз трябва да намеря достоен за мен човек, който обаче да има и силата и мъжеството да застане до мен и да ме възприеме, каквато съм. Да се гордее с мен. Да ме харесва с предимствата и недостатъците ми. Болестта ми е недостатък, но аз не се окачествявам само и единствено с болест. Аз съм пълнокръвен човек, който живее, мисли, чувства...

Някой смята ли ме за второ качество човек? Някой мисли ли си, че съм по-долу от него? Защото аз не се смятам за нищо по-лошо от всеки един от вас...

"Аз СЪМ нормален човек. Болестта ми не ме прави ненормална. Кое в това, което съм написала досега, ви наведе на мисълта, че съм ненормална? Имам дефицит на серотонин, както диабетика има дефицит на инсулин. Диабетиците ненормални ли са?" - Не са норма диабетиците, макар и на някои места вече да са мнозинство. Не всички диабетици имат дефицит на инсулин. Някои диабетици имат предостатъчно инсулин, но клетките им не са чувствителни към инсулина. Серотонинът и инсулинът имат връзка. Не тебе не ти липсва САМО серотонин, а много други вещества. Не е нормално да страдаш болна с години през 21век. Биполярното ти разстройство е симптом. Един от множеството симптоми на хиперинсулинемия, които имаш. Много хора, като си излекуват хиперинсулинемията и подобрят инсулиновата си чувствителност успяват да се излекуват  и отърват, ако не завинаги, то за доста дълъг период, от астма, екзема, акне, себореен дерматит, епилепсия, СПКЯ, гъби, бактерии, депресии, главоболия, шум в уши, начално ослепяване и разбрицани бъбреци итн. Успяват да излекуват, а не да подтискат симптоми и да са на поддържаща терапия, която маскира други липси.

Никой не си те представя ненормална, с нож в ръката и с диви крясъци да ни гониш по улиците. Разбираме те много добре. Не си второ качество, не си по-долу от никого. Просто мисля, че ако се вземеш в ръце и компенсираш липсите на инозитол, магнезий и още 100 нещица, ще можеш да живееш по-лек, приятен, полезен и весел живот.

Татко81 писа за серотонин реъптейк инхибиторите. Те помагат един от симптомите ти да бъде подтиснат и да не ти пречи социално. Но няма да предотвратят развитието на диабет, загуба на сива маса в мозъка, сърдечно-съдови заболявания итн. Но не коригират липсите на най-различни витамини и амино киселини.

Когато ти говоря да се лекуваш, аз нямам предвид приемането на предписаното от психиатъра, а коригирането на нивата на това, което ти липсва и спорт за подобряването на инсулиновата чувствителност. Това, което в момента приемаш не те лекува. След много малко време можете и да намалите и спрете предписаното. И ще си ИЗЛЕКУВАНА.

Тук в бг-мамма има теми за Хиперинсулинемия, диета със Сиофор и много други. Ако искаш можеш да наминеш там и да драснеш някой ред. Ще срещнеш позитивизирани хора и ще прочетеш истории с успешен край.

Приеми, че болестта ти е като грип - разболяваш се, излекуваш се и това е. Успех  bouquet

# 754

Направи лошо впечатление как с презрение говориш за Пешо багериста . Не знам защо с лека ръка зачеркваш мъжете които си вядят с честен и почтен  труд хляба .

Това и на мен ми направи впечатление. Изобщо, темата малко не отговаря на заглавието си. Авторката пише "свестни". Свестен е морална категория, един строителен работник също може да бъде свестен и читав човек. Освен това, доста работлив. Вече дали ще отговори на представата на авторката за идеалния мъж е друг въпрос, но не бива да се отписват всички мъже, упражняващи физически труд, защото между тях има не малко свестни!  Може би не интелектуалци, но пък сигурно има и такива, дето са изчели доста книги, нищо, че не са завършили висше и взели друга професия. Изобщо, аз на мястото на авторката бих си извадила основно поуката "Разчупи клишето"! Отвори си сетивата за по-широк кръг от хора.

# 755
  • Куциндрел
Бе същото, уе.. Аз винаги съм се доверявала на това усещане - пеперудите в корема, желанието да общувам с този човек колкото се може повече и дали ми ... от него.
Скрит текст:
Такова състояние не ми се случва/случвало с всеки срещант мъж. Щом определени хора предизвикват гореописаните желания и усещания в мен, значи са за мен. А после дали има вишУ, гледа ли Бай Брадър със суптитри на английски, пие ли бира и т.н. са неща, които се разбират в хода на общуването.
П.П. Вече писах, че мойту милу така го намерих - видях го за първи път и любовта ме плясна м/у рогата.
После се оказа, че има вишУ, знае перфектно руски, а е и от стар комунистически род и има собствено жилище и имоти. Joy Joy Joy Joy
То хубу това за началото, както писах вече е необходимо, но недостатъчно условие. Я си представи, че после се окажеше че е със сериозни проблеми (алкохол, наркотици, хазарт) например дали щеше да продължи любовта? Нито само със сърцем нито само с мозък става за съжаление.
Ами нямаше да продължи, ама сега не е казано, че с който копаш в леглото за него ще се ожениш. Не сме във времето на когато тези неща са били срамни, а и дай сега да стоим като примадони, защото искаме всичко наведнъж от самото начало...
Но основната ми мислА беше, че най-важното е привличането, а после разни там дреболии и подробности като какви точно са му познанията по езици и какво точно вишУ е завършил. Ако човек се отдава на вътрешното чувство първо, а след това на разните му там обществени норми, то рядко греши. Подобното привлича подобно.

# 756
Мисля, че темата започна да зацикля, изчерпи се.
Ключ авторката сама може да намери в отговора на въпроса - какво представляват нейните манийни епизоди и как се справя с тях.

# 757
  • Пловдив
Пиленца? Ние, наречени пиленца?!?!

Светецът - не си никакъв мъж. Не. Цялостното ти поведение и ровене.

# 758
  • Наблизо
А защо - темата не е само за авторката?Напоследък е нарастващ този феномен ''Няма никой като за мен,ама тези които ме харесват,не ги ща.''

# 759
Не държа на високо образование, а на природна интелигентност. Това са различни неща. А че плешив бил... Има много красиви плешиви мъже. На плочки по корема не държа. Красив човек е със цялостното си излъчване, дип че може да има паласки по корема.

На кое толкова викате претенции - от самото начало казах, че искам да е интелигентен, с чувство за хумор и добър. Това претенции ли са? Това са напълно базисни изисквания. Вашите мъже не са ли такива? С нито едно от трите не правя компромис. Освен английския, нищо друго не съм конкретизирала. Обаче някой като лепне етикет, после всички припяват дружно в хор. Не, не съм претенциозна. Компромиси съм правила, правя и ще правя. Много неточен профил ми създадохте. Май повечето сте тука за сеира, а не да посъветвате. Нейсе... Радвам се и на малкото хора, които се включват адекватно.

P.S. Моля, спрете да ми се правите на лекари. Имам такъв, имам назначено лечение и то е успешно. Литий е остаряло лекарствено средство с много странични ефекти и отдааааавна не се използва, не и от съвременните лекари. Моля, ако някой иска да коментира допълнително болестта ми и лечението ми, да бъде така добър да го направи на лично съобщение. Ще отговоря изчерпателно.

# 760
Пиленца? Ние, наречени пиленца?!?!

Светецът - не си никакъв мъж. Не. Цялостното ти поведение и ровене.
Пиленца, т.е. в предкокошо състояние.  Laughing

Обаче, да, Светецът не постъпи мъжки.

Хелоуинка, казваш, че си правила и ще правиш компромиси. Би ли конкретизирала на какви компромиси си склонна и на какви-не?

# 761
"Свестен е морална категория"
 Peace

Най-хубавото семейство, което познавам от близо е на шофьор и държавен служител.
Той - завършил Българска филология, тя - владееща 6 езика.
Прекрасни са и отгледаха разкошни, успешни деца.  Heart Eyes

# 762
  • Наблизо
Дадох пример просто - на какви компромиси би била съгласна?

# 763
Скрит текст:
И само ми обясни защо изливаш толкова злоба и помия по мене? Нищо не съм ти направила, с нищо не съм те провокирала, откъде черпиш толкова гняс и защо?
Не изпитвам никаква злоба към теб . Просто ти казвам как изглеждаш в очите на един мъж . Това че този образ не ти хареса , съжелявам но такъв  е . Те тук порасналите пиленца много акъл могат да ти дават , но никоя не може да ти каже какво мисли един мъж за теб  . Следващото което ще напиша няма да ти хареса , но се надявам да е  като горчиво лекарство за теб . Аз като мъж не отговорям и на 50% от изискванията , и въпреки това никога не бих се заинтересувал от жена като теб . Сега сама прецени, кога мъж отговарящ на 100 % на твоите изисквания , би се заинересувал от теб . Никога .  Сега веднага ще наскачат едни тука , да обясняват как съм простак , женомразец , циник и т.н. , и как останалите мъже не са като мен , но там в реалният свят , както сама си се убедила , нещата стоят по-различно .
  Направи лошо впечатление как с презрение говориш за Пешо багериста . Не знам защо с лека ръка зачеркваш мъжете които си вядят с честен и почтен  труд хляба . Да не те плаша , ама и сред тях почти няма мъже които биха те харесали. Още повече че тая категория мъже , силно не харесват жените големи интелектуалки , много знаещи , много можещи ,голямата работа , ама работят като камериерки .
  Между другото , тука ти даваха съвет да си вземеш куче . Ти защо не им каза че имаш куче и че това не е помогнало ? Гледам си пробвала и метода сразличните занимания , но и там нищо . Още ли ходиш на фехтовка ?

За мен "мъж" означава да е велокодушен също. Ама че дребнавости тук, никаква човечност не виждам.

# 764
  • Куциндрел
А аз не можах да разбера, ако мъжа не знае перфектно английски или не иска да го изплозва в домашна обстановка какво ще правиш? Ще го натириш ли?

Общи условия

Активация на акаунт