Свестните са заети

• 65 737
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 870
Сетих се един, който си търси приятелка - ето го юнака Simple Smile
През 2013 също си е търсил, предполагам, че още е свободен. Да се чудиш такъв талантлив и свестен как още не е прилапан от някоя непушачка, непиеща и не правеща други неща кандидатка. Той пък казва каква да не е, защото като казал каква да е, се оказало, че няма такава Simple Smile
Smile Знам го този юнак. По едно време се въртеше яко из нет-а. В главата му е робот – всичко ясно и подредено, като техническо задание. Лееекинко е криййпи. Не се знае дали няма да се събуди някой ден и няма да реши да нареже и замрази половинката си, за да може да е "здрава" за близките 100 години, примерно.Satisfied

# 871
През 2013 също си е търсил, предполагам, че още е свободен. Да се чудиш такъв талантлив и свестен как още не е прилапан от някоя непушачка, непиеща и не правеща други неща кандидатка.

Ами, ето едно доказателство, че не е достатъчно да си интелигентен и начетен, за да си добра партия за женитба. Може дори да владее перфектно английски, може и да е много добър човек по душа, но... си пада чешит някакъв. А с чешити трудно се живее. Също така не дава вид на човек, който иска и може да прави компромиси. Още една черна точка, огромна при това.
Трето, което ми направи също силно впечатление е, че човекът набляга на това, какво търси, какво иска. Но нито дума за това какво дава насреща. Освен претенциите, де.

# 872
  • София
Не си ли забелязала, че силно претенциозните и изискващи имат винаги 2 аршина- един за себе си и друг- за останалите.

# 873
Како, затова го предлагам на авторката, струва ми се, че отговаря на всичките й изисквания, че и отгоре.

# 874
Не си ли забелязала, че силно претенциозните и изискващи имат винаги 2 аршина- един за себе си и друг- за останалите.

Има нещо такова.  Grinning

# 875
  • Далече, далече
Външният му вид е по-поносим в сравнение с тъпотиите, които е написал.

Искате ли да създадем нова тема, в която всеки да напише на майтап какъв е идеалният партньор за него/нея?

# 876
Като външност не е нищо особено, но то повечето хора по света не са, та аз лично за външността не му връзвам кусур, но за стила му пиша много минуси - ризка, закопчана до последното копче - бархетна, очила модел "талантлив химик" и прическа стил "Дон Фермин".

# 877
Сетих се един, който си търси приятелка - ето го юнака Simple Smile
През 2013 също си е търсил, предполагам, че още е свободен. Да се чудиш такъв талантлив и свестен как още не е прилапан от някоя непушачка, непиеща и не правеща други неща кандидатка. Той пък казва каква да не е, защото като казал каква да е, се оказало, че няма такава Simple Smile

Симпатичен ми е. Не за друго, а защото си е направил труда да опише и систематизира това, което много други мъже си мислят, но не изказват. Каквото и да си говорим, ако съществува жена от описанието му, то тя би била идеален партньор за твърде голям брой съвременни мъже. Дори мисля, че този тип мъже ще стават все повече в бъдеще.
А и ако се избяга от иронията, аз лично съм съгласна с едно 70% от изискванията му. Не ми се виждат скандални, нито пресилени. Мисля, че хората се дразнят по-скоро от "наглостта" да е толкова взискателен, а не толкова от същността на изискванията.

# 878
Абе, малко ще си го разроши авторката и друг стайл ще има. Небрежняга.
Ще се влюби авторката.

# 879
  • MI
Този е направо плашещ и то не заради външността, къде къде по-зле има от него. Изглежда точно като човек, който някой ден ще превърти и ще те убие в съня ти, както писа Базила. Expressionless Въображаемите приятелчета за него предполагам е всичко нематериално.

# 880
  • София
За англочетящите - може да сте го срещали преди 10-на години, има го и преведено на български, въпреки че имам някои бележки към превода:
http://freakonomics.com/2007/10/09/the-economics-of-gold-digging/
Скрит текст:
Къде бъркам?
Уморена съм да се мъча напразно. Аз съм красиво (всъщност изключително красиво) 25-годишно момиче. Интелигентна и изискана. Не съм от Ню Йорк. Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк, така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.
Има ли в този форум мъже, които печелят по 500 хиляди и отгоре? А има ли жени, омъжени за такива мъже? Ще ми дадете ли някакви съвети? Преди ходех с един бизнесмен, който печелеше 200 – 250 хиляди на година. Но с него ударих на камък – 250 000 изобщо не стигат, за да живея в Central Park West (бел. Longanlon – това е престижен квартал в Ню Йорк).
Познавам една жена в групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека (друг скъп квартал), а тя дори не е толкова хубава, колкото мен, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво?

Ето какво питам по-точно:

– Къде излизат богатите неженени мъже? Барове, ресторанти, спортни салони?
– Какво търсят те в партньорката си? Бъдете честни мъже, няма да ме обидите.
– Има ли някаква възрастова граница, в която да се целя? (на 25 съм).
– Защо някои жени, които живеят разточително в най-богатите квартали са толкова тъпи? Виждала съм истински тъпи, скучни патки, които са женени за невероятно богати мъже. И съм виждала убийствено красиви момичета да седят самотни в барове за запознанства. Защо става така?
– За мъже с какви професии да се оглеждам? Всички знаят за адвокати, банкери, лекари, но колко всъщност получават тия хора? Къде излизат вечер?
– Как решавате дали да се ожените за една жена или просто да я държите като любовница? Защото аз се интересувам САМО ОТ БРАК, не от срещи и гаджета.

Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.“

Интересното е отговорът, оставил във форума брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:

“Ето тук ти е грешката:

Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии – печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка.
Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно.
Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.
Така че икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само, че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.
Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго (което ти всъщност предлагаш), а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е – както ти поставяш условията, има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.
Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя, защо момиче като теб, „интелигентна, стилна и изключително красива“, не е успяла да си намери чичко-паричко досега. Трудно ми е да повярвам, че ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва.
Надявам се, че съм ти помогнал, а ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг, обади се.
Ох, тоз юнак направо ми къса сърцето  Mr. Green Влюбена съм, ама ми е младичък.
И с мъжете Везни имам едно наум, въпреки че е моята зодия

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 11:27 от Cuckoo

# 881
  • Наблизо
Ахх този е закъснял за Мамасита ака Сирен!Перфектен като за нея...сега да видим дали авторката няма да го хареса Simple Smile

# 882
  • Бургас
По-лесно ми е да повярвам, че ще видя наживо истиският дядо Коледа да влиза през комина в нашата къща , отколкото да повярвам , че ще получи нещо различно от простотия на посоченият имейл .
 Да е роден и живял в Бургас . Ако е роден в Ямбол , и си е купил мезонет в центъра на Бургас не става , правилно ли го разбирам .
[/quote
Сигурно  Mr. Green То, защото и мъжете с мезонети в центра на Бургас се трепят за мацки с обяви в супермаркети  Laughing като гледам и какъв голям възрастов диапозон е дала...май и момата е взела-дала  Laughing

# 883
Относно въображаемите приятелчета – аз го разбирам, че е попадал на каки, които получават факсове отгоре. Или канят ангели, все тая. Пълно е в Алтернативния с такива.  Laughing
Просто човекът си казва, че не си пада по татуирани, продупчени жени и такива с психични отклонения.
Интересно, той дали също мисли, че всички свестни жени са заети?  Thinking

# 884
  • София
Интересно ми е чаша вино брои ли се за алкохол? Или 1 малка бира?
Не зная защо винаги вървят въображаемите приятелчета ръка за ръка с пушенето и пиенето? Щом е толкова начетен, не се ли сеща, че не всяка жена има факсове от кораба-майка и няма нужда да го поставя като изрично условие.И не знае ли, че към цигарите може просто да се пристрастиш, но поне не променят характера и държанието, за разлика от алкохола?

Плачел на Имеджин, следователно е чувствителен... Божеее, прибери си вересиите.

Общи условия

Активация на акаунт