GUTTO: Природната красота е на мода

• 14 864
  • 181
  •   1
Отговори
# 90
Ексфолиране на кожата с утайка от кафе. Simple Smile

# 91
  • Пловдив
Любима ми е рецептата за скраб за тяло с утайка от кафе, кафява захар и зехтин.

# 92
  • София
Любимата ми,маска за коса е 2 суп.л-ци бадемово олио+2 суп.л-ци зехтин ,добавям 1 ампула витамин А.
За лицето,маска със хума+няколко капки лимонов сок+1 белтък .

# 93
  • Пловдив
За косата си ползвам смес от зехтин и яйце.
За лицето - смес от сода и мед, а тялото си ексфолирам със смлени черупки от бадеми, смесени със зехтин.

# 94
  • София
Страхотна тема! Като цяло предпочитам всякакви домашни маски за лице и коса,пред тези,които се продават с допълнителни оцветители,аромати и химия.Ако купувам нещо от магазина,то това е само натурална козметика.

А моята любима и изпитана рецепта за сияйна коса е следната:

1 яйце
1 чаша прясно мляко
½ сок от лимон
2 супени лъжици зехтин

Косата се намазва хубаво и се оставя да престой 20мин.,след което се измива. Дори веднъж седмично да се прави,ефекта е забележим.

# 95
Любимата ми рецепта се състои от две съставки – мед и лимон за стягане на  порите и успокоение на кожата

# 96
Винаги когато имам време си правя маски на лицето. Нещо бързо и лесно, любимата ми маска е с кисело мляко, смесвам  ½ чаша кисело мляко с 1 лъжица мая докато се получи фина паста. Нанася се върху лицето с кръгови  движения и се оставя да действа 5 минути. Изплаквам с топла вода.

# 97
Здравейте,

любимата ми домашна рецепта е за коса, тъй като я третирам с много препарати, които я увреждат. Правя си маска от смачкан банан и няколко капки бадемово масло. Със сместа намазвам цялата коса, от корените към върховете. Оставям да подейства и после отмивам.

# 98
  • София
За проблемни кожи любимата ми домашна маска се състои от:
една ч.л. хума
една ч.л кисело мляко
щипка сяра
щипка сулфатиазол

# 99
Маска за коса с жълтък и авокадо: В малка купа разбийте 1 жълтък, добавете 1 чаена лъжичка студено пресован зехтин и 1 чаена лъжичка мед. Прибавете ½ авокадо, намачкано с вилица. Докато сте под душа, нанесете получената паста първо на връхчетата, а след това на цялата коса. Оставете да действа 15-20 минути, изплакнете, нанесете шампоан и отново изплакнете.

# 100
Веднъж месечно гледам да си правя маска за коса. Слагам: жалтък, лъжичка свинска мас, мед и бадемово масло, завивам с кърпа и стоя 2-3 часа. Косата ми става по-мека и лъскава.

# 101
Домашни неща, които ползвам са
- Маска за коса от мед, жълтък, кисело мляко, ракия, зехтин.
- Маска за лице- цедено кисело мляко с аспирин.
- Пилинг на тяло- утайка от кафе.

# 102
Домашните разкрасяващи процедури, които ползвам са  утайка от кафе за тялото, а за лице и тяло мед и сода. Кожата ми след това става като на бебе.

# 103
Много добре ми се отразява на косата, когато си правя маска с яйца. Просто ги разбивам и размазвам.

# 104
  • софия
Любим домашен ексфолиант за устни ми е чист захаросан мед.

Общи условия

Активация на акаунт