Перилни препарати и омекотители – 49

• 87 222
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Не ми прилича на менте с изключение на етикета на български с тези „15-30% фосвати“, които изобщо ги няма вътре. Сигурно е взет от Германия на много тънка промоция или е някой брак... Не знам.

# 241
Не ми прилича на менте с изключение на етикета на български с тези „15-30% фосвати“, които изобщо ги няма вътре. Сигурно е взет от Германия на много тънка промоция или е някой брак... Не знам.
Благодаря ти  Hug

# 242
  • София
О, не знаех, че Коралът е Омо! Това обяснява, защо нашето течно Омо със синия етикет толкова сходно ми мирише с Корала. Simple Smile

Вчера по повод питането ми за Максима омекотител, който съдържа дезинфектант, се замислих дали дезинфектантите имат някакво почистващо въздействие върху пералнята или ефектът е само върху прането? В смисъл дали убиват бактериите по тръбите? Ако е така, то тогава омекотител с дезинфектант е вероятно по-добър вариант отколкото чист омекотител?

# 243
Постоянното ползване на дезинфектанти не е добра идея. Само при заразни болести, иначе – не. Бактериите развиват резистентност и се получават щамове, които нищо не може да убие. Да не говорим за ефектите върху кожата.
Според мен единствено редовната правилна употреба на белина върху определени повърхности в банята и кухнята е оправдана. Белина, защото унищожава всичко без възможност на бактериите да развият резистентност, а правилна, за да не се отровим.
Проблемът с бактериите в тръбите на пералнята се решава много просто – отнема им се средата, в която да се развиват като добре се проветрява машината и се оставя да изсъхне чрез оставяне на чекмеджето и вратичката открехнати.

# 244
  • Плевен
Някой по-назад беше питал за Ленор с аромат на лавандула. Има такъв. В Лили и ДМ със сигурност.
Ето го:

# 245
Гес, не е по темата, но ми е важно. С какво да почиствам кухненския плот? Често ползвам обезмаслител, но след него пада едно безкрайно изплакване, защото все ми се струва неотмито. А ми се иска и да меся на плота, защото ми е по-удобно (но сега не смея).

# 246
  • Най-красивата страна
Zarzamora,благодаря.Не се сетих да проверя в Лили и ДМ.

# 247
Гес, не е по темата, но ми е важно. С какво да почиствам кухненския плот? Често ползвам обезмаслител, но след него пада едно безкрайно изплакване, защото все ми се струва неотмито. А ми се иска и да меся на плота, защото ми е по-удобно (но сега не смея).
Ами нямаш много възможности. Ако ползваш който и да е препарат, трябва си хубаво изплакване преди да месиш. По магазините (и в Лидл са пускали) има едни гъсти почистващи пасти, които представляват глина и сапун. Нещо от тоя сорт:
Скрит текст:
Много са ефективни, а са безопасни.
Пробвала ли си да направиш каша от сода и вода и да изтъркаш с нея. Ще действа като абразив и би трябвало да почиства хубаво.

# 248
От Германия ми донесоха капсули ариел за цветно и универсални. Много доволна как перат, ОБАЧЕ за пореден ден днес ми се случи да намеря по уплътнението неразтворена обвивка. Интересното е, че не е на всяко пране. Менте ли са ми донесли или другаде да търся грешката?

# 249
От Германия ми донесоха капсули ариел за цветно и универсални. Много доволна как перат, ОБАЧЕ за пореден ден днес ми се случи да намеря по уплътнението неразтворена обвивка. Интересното е, че не е на всяко пране. Менте ли са ми донесли или другаде да търся грешката?
Слагай капсулата най-отзад в барабана и затрупвай с дрехи.Не остава всеки път,защото не я слагаш по еднакъв начин всеки път Simple Smile

# 250
Слагай капсулата най-отзад в барабана и затрупвай с дрехи.Не остава всеки път,защото не я слагаш по еднакъв начин всеки път Simple Smile

Или направо я слагай в мрежичка за пране с цип.

# 251
Постоянното ползване на дезинфектанти не е добра идея. Само при заразни болести, иначе – не. Бактериите развиват резистентност и се получават щамове, които нищо не може да убие. Да не говорим за ефектите върху кожата.
Според мен единствено редовната правилна употреба на белина върху определени повърхности в банята и кухнята е оправдана. Белина, защото унищожава всичко без възможност на бактериите да развият резистентност, а правилна, за да не се отровим.
Проблемът с бактериите в тръбите на пералнята се решава много просто – отнема им се средата, в която да се развиват като добре се проветрява машината и се оставя да изсъхне чрез оставяне на чекмеджето и вратичката открехнати.

Не е само белина. Низши алкохоли (най-вече етанол или както му казвате етилов спирт в конц. над 60 об. %), водороден прекис и перкиселини- към тези вещества също не е позната резистентност и няма и как да я има защото механизмът им на действие е окисление или дехидратация, а с това никаква мутация не може да се справи.

Съгласен съм за катионните дезинфектанти, не трябва да се ползват без причина. Това, което вмирисва машините са плесени, а срещу тях тези дезинфектанти не са ефикасни.

Ако искате машината Ви да е чиста и без миризми, превенцията е най-добрата защита, а именно:

-Не ползвайте омекотители.
-Не ползвайте течни перилни препарати или поне ги редувайте с прахообразни, като ги дозирате в съд, в барабана  на пералнята.
-Проветрявайте барабана и чекмеджето на машината колкото се може по-дълго.
-Избягвайте поставянето на машината във влажни помещения, т.е. в банята.

Ако спазвате тези прости съвети, никакви дезинфекции и почиствания няма да са Ви нужни и машината и прането Ви винаги ще миришат добре.

# 252
Скрит текст:

Или направо я слагай в мрежичка за пране с цип.

Много благодаря!

# 253
за пръв път прах днес с течния на ДМ за цветно пране - никакъв аромат нямат дрехите. Що така?

# 254
Ако искате машината Ви да е чиста и без миризми, превенцията е най-добрата защита, а именно:

-Не ползвайте омекотители.
-Не ползвайте течни перилни препарати или поне ги редувайте с прахообразни, като ги дозирате в съд, в барабана  на пералнята.
-Проветрявайте барабана и чекмеджето на машината колкото се може по-дълго.
-Избягвайте поставянето на машината във влажни помещения, т.е. в банята.

Ако спазвате тези прости съвети, никакви дезинфекции и почиствания няма да са Ви нужни и машината и прането Ви винаги ще миришат добре.

1:1
+1

Общи условия

Активация на акаунт