Мартенчета 2017 - тема 6

• 42 029
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Аз ориза го въведох с кашите на Хип постепенно.
Какво количество каша даде първия ден?

# 136
Мишана, извинявай, че се намесвам така ни в клин , ни в ръкав, но аз онзи ден дадох оризова каша за първи път. Исках да дам няколко лъжички, но за да не объркам консистенцията направих пълна доза с идеята да го доям. Толкова му хареса ,че изяде всичко на един дъх. Излезе колкото половин купичка за супа. Направих го както е на опаковката - 100 гр. АМ + 3 лъжички каша, разбърках и добавих 100 гр пюре ябълка и пак разбърках.

# 137
Защо да е в ни клин, ни ръкав? Точно по темата е Grinning! Аз направих половин доза за двамата и с голям зор я изядоха. Утре ще направя повече и ще добавя и плод, дано се приеме по-добре.

# 138
Да се запиша и аз в темата най-накрая, нещо хич нямам време напоследък - подготвям баткото за градина(най-накрая), а дребната е в ревлив и неспящ период и изпушвам вече.

Кашата при нас е голяма мъка. Започна да хапва зеленчуковите пюрета, но консистинцията на кашите не ѝ харесва и това е.
За сополите аз ползвам бейбивак - помпата за прахосмукачка. Вярно, че доста реват, обаче вади всичко много успешно.
И да вмъкна за пълнозърнестия хляб, по принцип не се препоръчва на бебета и малки деца да се дават пълнозърнести продукти, но не помня защо.

# 139
  • София
А пък аз да питам, че съм невежа. Задължително ли е да се дават каши?

# 140
  • София
Аз ориза го въведох с кашите на Хип постепенно.
Какво количество каша даде първия ден?
Дадох една мерителна лъжица от кутията на мляко Хип = 2 супени лъжици и добавих 30 мл вода за да стане като боза. После добавих плодово пюре.
Не мисля че е задължително да се дават каши. Педи каза 2-3 пъти седмично като разнообразие към плодовото пюре следобяд, щото доставят много въглехидрати и бебето става като козунак.
Аз му давам през ден по половин доза т.е. по 60мл+60мл плодово пюре.

# 141
И аз знам, че пълнозърнестите не се препоръчват.

# 142
  • София
Заради фибрите и нежната лигавица на стомахчетата е спорен въпроса, но например на Хип кашите 4м+ са пълнозърнести http://www.hipp.bg/prekhodni-khrani/produkti/mlechno-zrneni-kash … lnozrnesti-kashi/

# 143
  • Бургас
Обмислям и аз кашите и месото, но като се има предвид колко ми ящен милият, отече един месец. Вчера споделих с педи, че не хапва никаква храна, каза да не се притеснявам въобще. Ама и аз не че съм се затюхкала.
Вчера му дадох хляб, боже, голям кеф. Смуче настървено. Преди малко така му се хареса една краставица.

Ходих да се запиша в ФБ групата, но нямам покана. Електра, покани ме, моля Simple Smile

162, моят пост станал като с компютрите и компотите Simple Smile Тогава да не би Ниа да се е похвалила. Беше кратък ник и с цифри Wink

# 144
Изпратих, Селесте, може да не съм видяла съобщението вчера Blush

# 145
Едва ли са задължителни кашите.Аз искам да ги опита,от всичко.И с тях ще въведа ориза,овеса и глутена,защото ще.ми е най-лесно.

# 146
И ние почнахме кашите, обаче беба е доста пухкава и й давам по малко. Всичко яде. То е и хубаво, но и нож с две остриета. Ако не я ограничавам бързичко ще надебелее.

# 147
Днес не ядохме домашно пюре с тиквичка, защото го загорих Angry
Сложих го на телената мрежа за да стане на пара и тя водата извряла и дотам.

Дадох за следобяд оризова каша с пюре манго, мале то мляскане, то отваряне на устата, и “ам-нам-нам”. После обаче банан с мрежичка не се прие.

Тук няма много избор на каши, ама ми харесва, че оризовата е чиста. В коя да е друга каша да погледна има два реда съставки..

# 148
Добре върви при вас захранването. Моя младеж мисля, че е в очакване на трето зъбче, и не иска да яде. Два дни не го мъчих, но днес пак се заех, ММ прави цирк, а аз използвам като отвори уста на протестира да бутам с лъжицата, та така хапна тиква , пащърнак и пуешко. Преди два дни яде пуешко с желание, а сега какво става не знам, а за плодовото следобед въобще и не отвори уста. Мисля, че е от зъба, и мисля, че го боли венеца, като му стиснах днес бузките да му се порадвам изпищя като, че го боли.
 Какво да ви кажа за мен, от вчера следобед разтройство, повръщане и температура. Така днес до обяд, та следобед малко ми дойде сила и отидохме на пазар. Не съм яла храна , освен бисквити Закуска и солети от вчера. Не ми се и яде, за сега главата все още ме боли, надявам се до утре да отшуми, и дано не заразя малкия , че е коварно 😑

# 149
  • София
Ейй, Селесте.. Аз май се похвалих за сестра ми, че чака момченце. Иначе и тя живее в София, а в Бургас си ходим общо взето за Коледа и през лятото. А родом и двете сме си от там. Та аз ще я попитам дали ще иска дрешки, макар че не знам честно казано дали има нужда вече... у тях все едно е паднал самолет пълен с бебешорски работи..  Mr. Green няма суеверия, няма бабини деветини. Термина ѝ е 1.03, а не знам за нещо,което да нямат вече... Blush Много ти благодаря за предложението!

Утре въвеждам пуешко! И аз вече започнах да давам маааалко по-малко от пюрето/кашата.. Че почти всичко ако е в правилната консистенция се изяжда много бързо и лакомо, а..ще видите утре в групата какви бухтички са ми станали!  Stop Сега съм се заловила да го правя. Така че стискайте палци да успея да скалъпя нещо подобно на профил!  Mr. Green

Жеран, много много бързо оздравяване!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт