Мартенчета 2017 - тема 6

• 41 831
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
И аз до този извод стигнах - най-вървежни са кюфтенца/ кебапченца, бисквити и филийки. Мъфини ще пробвам тези дни и аз.

# 616
Тео, разкажи малко по-подробно за тези мъфини.. 😄

# 617
  • Германия
Взех рецептата от тук -> http://www.babyledweaning.com/blw-recipes/

# 618
  • София
Въпросната елда с круша е пюре на "Ганчев", намерих техен магазин в Младост и накупих една торба, защото Марти ги харесва. Няма как да не спомена цената, която във фирмения магазин е направо смешна. Гледам да вземам 100% плод, защото в някои от другите има захар. Освен това хубаво е, че са правени със сезонни плодове и зеленчуци от България, което ми препоръча педиатърката. Не разгледах подробно, но има и ябълка с овес.

Марти не е много по месото, единственото, което засега яде, е пилешко с ориз с фини зеленчуци/моркови (?) На Хип. На "Ганчев", които пробвах, и не само, са някакви твърди, миришат гадно, не мога да го подложа на това.

В бързината днес му взех едни бисквити, аз им викам чичибебе, не знам дали така се чете. Прибирам се и чета - пшенично брашно, палмово масло и т.н. Защо ги предлагат за бебешки не знам. Дадох му няколко, другите ги изяде гладната акула.

# 619
  • София
Момичета ако не сте разбрали - в петък има черен петък -25% в Хиполенд. Аз мисля да купя проходилка, мек пъзел и гърне Grinning

# 620
Аз пък търсих за черния петък, защото искам да купя книжки за подаръчета- 2 пъти съм кръстница, имам и племеник и племеничка, общо 5 дечица. Никъде не пише- нито на магазина, нито на сайта. Вие откъде разбрахте?

# 621
Тео, не е ли много рано за нахут? Той е от семейство бобови  и може да предизвика много болезнени колики. Не ти се меся, ти си знаеш най- добре.
Каша от елда давам с всякакви плодове на пюре, а също и със зеленчуково. Елдата се накисва от вечерта (светлата на цвят, не кафявата), на др ден измивам и слагам да се свари за 5-10 мин, след което оставям още 5мин да се запарва и пасирам. Когато добавям към плодови пюрета слагам и кокосово масло. А също и за закуска с масло и сирене (така я хапваме с баткото за закуска), на дребния пасирано.

# 622
Забравих! Електра, исках да отговоря на въпроса ти за бисквитки с елда. В био магазините продават и ядки и брашно от елда, които могат да се превърнат в бисквитки. В комбинация с Банан или ябълка+масло и жълтък стават Yum  С оризово брашно също стават много хубави бисквитки. Ще споделя една рецепта на една мама от фейсбук с много идеи за бебешко хранене:
130 г оризово брашно, 2 жълтъка, 30 г масло, 1 малък морков и 1/2 ябълка.
Настъргах и изцедих моркова и ябълката, добавих към жълтъците и обърках. Прибавих и ГХИ, след което и брашното, намачквах с вилица. Получава се ронлива смес, от която с влажни ръце оформих 10 топчета с големина на орех, наредих върху хартия за печене и сплесках с вилица. Пекох 12 мин на 170 градуса на средна фурна.

# 623
О, супер, много мерси за идеите bouquet

# 624
  • Германия
Тео, не е ли много рано за нахут? Той е от семейство бобови  и може да предизвика много болезнени колики. Не ти се меся, ти си знаеш най- добре.

Ох, не съм знаела за нахута.  ooooh!
То тя и не яде много и не пръцка днес, та май ни се разминаха коликите!! Ще изчакам някои и друг месец преди пак да предложа.

# 625
О, супер, много мерси за идеите bouquet
Също така, първите палачинки, които правех на баткото, бяха от жълтък и намачкан Банан, запечени в леко намазнен тиган с кокосово или краве масло.

# 626
Мислех си да пробвам бананови палачинки, но не съм стигнала още до тях. Ще правя днес мъфини със сирене. Първо по-простичка рецепта, ако станат ще пробвам и с други съставки Simple Smile Рецептата, която гледах е за броколи (на Тео), но не съм сигурна, че ще ги яде, не ги харесва броколите.

# 627
  • София
Аз пък търсих за черния петък, защото искам да купя книжки за подаръчета- 2 пъти съм кръстница, имам и племеник и племеничка, общо 5 дечица. Никъде не пише- нито на магазина, нито на сайта. Вие откъде разбрахте?
www.hippoland.net   Тук на сменящата се реклама горе на сайта
В baby.bg от фб видях реклама за 24-ти черен петък, но не пише предварително кои стоки колко ще са намалени.
И аз искам книжки да купя но не знам какви са подходящи?

# 628
Абсолютно всичко е намалено с 25%. Аз купувам на Бебка книжки с твърди корици, тя мн обича да ги разглежда и гледам, че едната и на вкус ѝ е допаднала..

# 629
Намалението, за което написах е за хиполенд..

Общи условия

Активация на акаунт