Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 7

• 111 127
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Може, обаче на моите докторя не им се занимава с изследване на хормони. Направо гинеколожката ми даде противозачатъни и рече „пий“. Ще преценя дали да ги пия, ако се ошаря пак....Много са смотани тия хора ей, изписва ми нещо без дори да се замисля дали ще ми покрие нуждите. Дерматоложката пък тя антибиотик направо ми ръгна. На базата на никакви изследвания....Да не казвам, че като отидох след втория месец за проверка и ми гледа пъпките и ми вика „това е от комари“. Тук вече зима, как не ѝ мина през ума че няма отде да ме нахапят, пък и 2 месеца все от комари ли ще да са. А и бели върхове на всяка една, че ме и боляха адски на тоя преглед. Както казах ръце не бръсна и скубя. Космите ми са по-скоро невидим мъх, отколкото косми, понеже тя първо каза фоликулит. Но той се получава най-вече от бръснене или по някакъв начин се възпалява около луковицата на косъма....

# 286
На мен не ми влияе нито биотин, нито вечерната иглика. Пия и двете от доста време и никакъв негативен ефект не виждам, от което съдя, че сами по себе си тези добавки не са причината.
Най-вероятно е свързана с настъпващи хормонални промени.  Rolling Eyes

# 287
Те и на мен не ми влиаят ни към добро, ни към лошо. Квот с тях, такова и без тях. Иглика пия от не знам колко години 5-6 може би. Никаква полза не съм видяла от нея. Биотин също. Преди 1-2 години го вземах, максимална доза, пак нищо. Но съм чела, че който е предразположен може да му се отрази негативно и да избие акне. Но за себе си не мисля, че суплементите имат някаква вина. Нещо става явно хормонално.

# 288
  • Sofia
Аз от игликата се пълня с вода ужасно. Няколко пъти спирах, почвах, за да наблюдавам ефекта, определено от нея си беше... И клепачите ми оттичаха, гадория страшна Sad
Няколко пъти съм посягала да си купя комбинирани витамини за коса, нокти и кожа и нещо ме спира. Все имам чувството, че ще настъпи някакъв катаклизъм подобен Simple Smile
На мен по едно време много ми избиваха пъпки само по брадата. По 1-2, но седят дълго и винаги има. Мислех, че е хормонално, после четох от кой орган може да дава отражение точно там и т.н. В един момент минах от ФДТ на ВВ крем и проблемът приключи  Shocked Ама много от раз, та не вярвам да са се наместили хормони някакви баш пък тогава, а и никога не съм имала проблеми подобни с хормони, нито е имало промяна в цикъл и т.н. Преди 3 дни си взех коректор на NYX, за да мацвам зачервяванията около ноздрите, че имам сега. На втория ден - малки пъпчици, които едва се удържах да не разчопля. Спрях коректора веднага - пъпчиците почти ги няма вече... Определено някаква съставка е проблемът, но коя, не знам и не знам как да я открия. Само знам, че няма да посмея да си сменя ББ-то дълго време   Grinning

# 289
Влизам да похваля нов коректор, който си купих и съм възхитена:

https://www.esteelauder.co.uk/product/642/37376/product-catalog/ … r#/shade/1C-Light

Ако е объждан и се повтарям извинете ме.

Не се натрупва в гънките (бръчките), покрива добре и има леки блещукащи частици.
За мен покривните продукти на ЕЛ са най-добри, от всичко ползвано досега.

# 290
  • София
Emy, `честно казано не избледняват капилярите ( имам струпани звездовидно на челото и множество по бузите).
Ползвам IWOSTIN Capillin и това серумче на BIELENDA Dr Medica Capillaries дерматологичен серум за разширени и спукани капиляри.Поне сега не се пукат и кървят като си мия лицето. И "звездата" на челото ми вече не е гнойна както беше преди да започна да ги ползвам. Малко е , но е все пак нещо. Четох добри отзиви за AVÈNE Antirougeurs и мисля следващия път него да взема.

Vici 75, сега като те четох и..... ами тия червени пъпки се засилиха като взех да пия Б комплекса и едни комбинирани витамини калций и магнезий. Хм....възможно ли е?

Did-ko, благодаря, при теб проблемът е по-обострен, аз нямам кървете и гной, само естетически ме загрозява ... В някоя от темите се коментираше, че дори и да се премахнат с лазер, те пак се появяват ....

# 291
Emy, знам, че няма спасение - консултирала съм се за лазера. Кожата ми е много бяла, тънка и поради това и чувствителна. Не бих се подлагала през 2 месеца на лазер. Търся нещо, което да ги направи малко по-бледи и да ги подсили. Разглеждам и ББ кремовете, като се колебая между такъв за мазнз кожа или за куперозна. Ако не успея да реша ще пробвам и двата вида.

# 292
  • Торонто/Сливен
vici75, мерси за линка към сапуна. Мисля, че съм го виждала тук. Simple Smile

# 293
На NYX си бях взела от цветните течни очни линии - подарих ги.  Очите ми образуваха огромни гурели сутрин, което е явно алергична реакция от някоя от съставките.

# 294
На NYX си бях взела от цветните течни очни линии - подарих ги.  Очите ми образуваха огромни гурели сутрин, което е явно алергична реакция от някоя от съставките.

Това в каква връзка?

# 295
През август и сега послединя месец и на мен ми излиза преди цикъл по една пъпка, която остава петънце, а не съм имала акне никога. Всичко ми е супер точно и затова се очудвам и се съмнявам да е хормонален дисбаланс.
Спрях да ям сладко, защото си похапвах напоследък спокойно. Пия цинк, пъпката мина бързо с HYALUSPOT на Вищи Vichy. За дни избледнява и петънцето от нея. В този крем има и салицилова киселина, за да излющи петънцето.
Ако пак ми излизат, сигурно трябва да отида на лекар.
Преди години в 20тте ми както никога не бях имала пъпки, лицето ми се покри цялото с червени пъпки. Една дерматоложка ми изписа спирт с някаква бяла пудра вътре. С едно намазване изчезваха и не оставяха никаква следа за нито ден.
Ако ви интересува, мога да напиша в кой град и коя е дерматоложката.
Като стане студено и неприятно навън, започвам да пиша тук и да готвя Blush

Учудвам се, чи никой не е споменал серията Лифтактив на Виши. Серумът и кремът са много хубави. Направо заличават фини линии, лицето изглежда стегнато, кожата е гладка. Подариха ми и чанта с кремчета, мостри винаги имат за проба.

# 296
Хормоналния дисбаланс можеш да получиш по всяко време Simple Smile. Не знам защо си мислите, че след като в момента е наред, не значи че в един друг момент няма да е. Хормоните са най- променливото нещо и както всичко ти е наред, така и в следващия момент може да не е.

# 297
  • София
Преди време и на мен излязоха доста пъпки и то много лоши. Чудих се какво да правя, взех си сама козметика от аптеката. Уж медицинска, уж не знам си какво.. по съвет на аптекарката. Голяма грешка направих, пъпките станаха още повече. Чак се уплаших да не останат белези. Отидох спешно на дерматолог , та добре че ме оправи. Освен това ми препоръча с каква козметика да поддържам кожата си и наистина голяма промяна има в състоянието й. Оттогава никакво самолечение.  Peace

Последна редакция: пт, 17 ное 2017, 15:24 от Малкото Хабиби

# 298
И при мен така се получи. Взех скъпи и евтини неща и след месец положението стана още по-зле, което ме накара да отида при дерматолог. Не че той ми помогна, но закрепихме положението някакси. За сега изчаквам и се наблюдавам. Хормони никой не иска да ми изследва, така че действаме на сляпо.

# 299

Това в каква връзка?

Във връзка с "Преди 3 дни си взех коректор на NYX, за да мацвам зачервяванията около ноздрите, че имам сега. На втория ден - малки пъпчици, които едва се удържах да не разчопля. Спрях коректора веднага - пъпчиците почти ги няма вече... "  5 поста преди моя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт