Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 7

• 110 199
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
Аз се чудя как ги определят тези възрасти, дето ги пишат по опаковките. Joy

# 661
Защото в мен трайно е останало убеждението, а и с козметици съм го дискутирала, че ако в момента съм на 30 и ползвам продукт за 40 +, ефект със сигурност ще има, при това може да се очаква и доста добър такъв. След време, когато стана на 40 и наистина имам нужда от подобни продукти, няма да действат. Решение има, разбира се- в този случай да се прибегне до такива за 50+, 60 +... Разбира се, отново се опира до индивидуалните нужди на кожата, но за мен е безсмислено на 40 да ползвам кремове за 60- годишни зрели кожи.  Peace
А "възрастта по опаковките", когато е упомената, разбира се, все е +/- 5 години и със сигурност не е чак толкова трудно да се предположи в съответния диапазон от какви елементи и съставки се нужда е кожата. Все пак е ясно кога какви процеси текат в тялото и какво се случва и с кожата.  Laughing

# 662
Това че колкото по-рано ползваш продукти с по-силни съставки, толкова по-рано ще спрат да ти действат е стара градска легенда, а указването на възраст по опаковките маркетингов трик, който е доста демоде според мен.

# 663
Защото в мен трайно е останало убеждението, а и с козметици съм го дискутирала, че ако в момента съм на 30 и ползвам продукт за 40 +, ефект със сигурност ще има, при това може да се очаква и доста добър такъв. След време, когато стана на 40 и наистина имам нужда от подобни продукти, няма да действат. Решение има, разбира се- в този случай да се прибегне до такива за 50+, 60 +... Разбира се, отново се опира до индивидуалните нужди на кожата, но за мен е безсмислено на 40 да ползвам кремове за 60- годишни зрели кожи.  Peace
А "възрастта по опаковките", когато е упомената, разбира се, все е +/- 5 години и със сигурност не е чак толкова трудно да се предположи в съответния диапазон от какви елементи и съставки се нужда е кожата. Все пак е ясно кога какви процеси текат в тялото и какво се случва и с кожата.  Laughing
От значение е какви са съставките и в каква концентрация, а не какво пише на опаковката. Бялата козметика не подлежи на почти никакви регулации от гледна точка на какви претенции има продукта. Да не говорим, че прилагат най-различни трикове и игри на думи, за да внушат определена идея като например "намалява появата на фини линии" което не означава, че намалява фините линии или "съдържа прах от рог на еднорог, който е най-новата и ефективна съставка срещу появата на бръчки - дерматологично тествана"  с други думи е тествана на 10 жени и впечатленията им са, че за 6 месеца не са им се появили нови бръчки... и т.н.

# 664
Така или иначе, отдавна не ползвам продукти, на които се упоменава за каква възрастова група са.  Laughing

# 665
  • До сърцето...
Понеже стана на въпрос за масла, аз втора зима се оправям с маслата на Wooden spoon, една идея по-трудно попиват (ползвам ги вечер), но елиминират всякакви зачервявания и сухота на кожата. Ако ми е изпръхнала от студа кожата, бързо я привеждат в нормален вид. Марката е българска, използва сурови и необработени органични масла и билкови екстракти, но не знам дали още  присъстват на пазара, защото съм се запасила при едно намаление, а са доста икономични при ползване.
Харесва ми, че не се хвърлят на много неща. За лицето продуктите са им само два (серум за проблемна кожа и еликсир за подмладяване на кожата, аз ползвам вторият заради състава).

# 666
  • Бургас
Това че колкото по-рано ползваш продукти с по-силни съставки, толкова по-рано ще спрат да ти действат е стара градска легенда, а указването на възраст по опаковките маркетингов трик, който е доста демоде според мен.
Дано това е вярно,моята приятелка е козметичка и категорично направо ми е забранила да купувам кремове за по-зрели кожи и всеки път когато и кажа,че съм харесала някой крем примерно за 40+ ме разубеждава и не го купувам.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 12:28 от Bright Crystal

# 667
Това са врели некипели. Ако спре да действа даден крем, не значи, че си привикнала към съставките, а че нуждите на кожата са се променили. Не се развива нито зависимост към съставките в масовите кремове, нито пък се "привиква" и "спират да действат".

Например ретиноидите се ползват при зрели кожи срещу бръчки и загуба на колаген, а в продукти за млади кожи се ползват срещу пъпки. Киселини се ползват от всякакви възрасти, вит.С се ползва от всички възрасти. Пептиди също могат да се ползват от всички възрасти. Не съм чувала за съставка, която трябва да се ползва само след определена възраст.

Ако си на 30 и имаш отпусната кожа в следствие на това, че на 20 си била по цяло лято на плажа, а зимата си ползвала солариуми, естествено че ще ползваш продукти, които атакуват проблема. Ако си на 40 и никога не си си пекла лицето, вероятността да имаш свежа кожа е много по-голяма и тогава хубав овлажняващ крем ще е достатъчен за добра поддръжка.

Няма еднакви кожи с еднакви нужди на 20, 30, 40, 60, 60, така че няма как да има универсални продукти за съответната възраст.

# 668
Кремовете за зряла кожа са по-богати, по-мазни, с повече съставки и ако са хубави и оригинални, естествено е да струват много по-скъпо от един хидратиращ крем например... И когато си млад, кожата ти е свежа, без проблеми за решаване (като петна, бръчки, акне и т.н.), няма защо да се дават толкова пари за скъпи кремове и за толкова "богати" кремове... За това са съветите да не се купуват кремове за по-зряла кожа, не от факта, че крема ще спре да "работи" в бъдеще... Това са глупости... Освен това една млада кожа е нормална или мазна, рядко да е много суха и дехидратирана, а мазането непрекъснато с мазни и "богати" кремове, може да доведе до пъпки и запушени пори... Ето поради този факт не е желателно да се ползват кремове за по-голяма възраст.. Но ако крема ти действа добре, освежава те и не ти създава проблеми, ако ти е по джоба, не виждам защо да не се ползва... Аз съм на 40+ и скоро пробвах един крем на Талго, който е за 55 или 60+, най-скъпия им и богат крем и се чувствах много добре с него... Не че се подмладих, бръчките ми не изчезнаха с едно бурканче от крема, но просто ми беше любопитен и приятен за ползване... Сега не бих го взела пак, първо заради цената и второ не смятам, че е някакъв УАУ и незаменим крем за моята възраст... Това с рекламите и надписите по кутиите на козметиката въобще не го гледам, по-скоро гледам дали прави или не нещо за моята кожа... Mr. Green Peace

# 669
  • София
Ами не е само заради цената... Аз преди години (когато съм била на 30 и няколко) си взех от ЦУМ по препоръка на консултантките там уж (толкова са разбирали и те!) един много скъп (тогава за мен) крем на Ланком. В последствие се оказа, че той е за далеч по-зряла кожа и определено ми подейства много зле. След неговата употреба ми трябваха няколко месеца да си възстановя кожата във вида, в който беше преди да си го причиня. Бих посъветвала всички (които ги интересува, разбира се) да НЕ си купуват кремове за по-зрели кожи. За по-млади може. Wink

# 670
Кремовете за зряла кожа са по-богати, по-мазни, с повече съставки...Освен това една млада кожа е нормална или мазна, рядко да е много суха и дехидратирана, а мазането непрекъснато с мазни и "богати" кремове, може да доведе до пъпки и запушени пори...... Това с рекламите и надписите по кутиите на козметиката въобще не го гледам, по-скоро гледам дали прави или не нещо за моята кожа... Mr. Green Peace
Това е и моето разбиране и моята мазна, плътна кожа рядко е харесвала "крем за жени" Simple Smile

Успях да си взема тестер на EL Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme, след като една рускоговоряща кака се беше заинатила да ми го продаде без мостра. Сега погледнах сайта им за да разбера, че има и oil free вариант. Който не си прави домашното ходи 2 пъти до мола, мамка му!

Мизоните и третиноина пристигнаха (ММ ми се смя много на етикетите от Корея и Индонезия), но имам усещането, че корейското овлажняване ще дойде слабо за третиноина и ще вкарам и друга артилерия в употреба. Някой ползва ли чисти масла с третионин заедно?

# 671
Аз ползвам третиноин,не заедно а след него слагам шипково масло.Добре си чувствам кожата.

# 672
Ами не е само заради цената... Аз преди години (когато съм била на 30 и няколко) си взех от ЦУМ по препоръка на консултантките там уж (толкова са разбирали и те!) един много скъп (тогава за мен) крем на Ланком. В последствие се оказа, че той е за далеч по-зряла кожа и определено ми подейства много зле. След неговата употреба ми трябваха няколко месеца да си възстановя кожата във вида, в който беше преди да си го причиня. Бих посъветвала всички (които ги интересува, разбира се) да НЕ си купуват кремове за по-зрели кожи. За по-млади може. Wink
Интересно ми е какво ти се е случило на кожата толкова.
Който се интересува, да чете етикетите ама не отпред, а отзад на опаковката - с други думи какво съдържа, а не за каква възрастова група са.  Peace

Agent Provocateur, аз съм голям почитател на маслата откакто ползвам третиноин, така че плескай смело.

# 673
Здравейте, на 41 съм и изведнъж ми се появиха "пушачески" бръчки, въпреки че не пуша. Да сте открили "вълшебно " мазило срещу тях?

# 674

Абсолютно подкрепям мнението ти! Категорино съм за това да се използват кремове, според възрастта и предназначението им.

Общи условия

Активация на акаунт