Операция на щитовидната жлеза -14

• 82 598
  • 788
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Терозо намери си един ендокринолог, който да ти е подръка, защото при бременност ТСХ се следи изкъсо.Скабиела роди близнаци на скоро,поддържаше ниско ТСХ, дори се наложи да и вдигнат дозата. Ти пак си поддържай връзка и си имай твоя доктор, но друго си е да имаш доверие на някой на една ръка разстояние Stuck Out Tongue Winking Eye.Като ти излезе решението на онкокомисията си направи едно изследване Тсх, за да можеш да го изкоментираш с доктора.Спокойно ще се наредят нещата.

# 196
  • В най - голямото село
Момичета, мазали ли сте си белега с нещо и ако ДА с какво и колко време след операцията.
Благодаря.

# 197
Аника и Глухарче, както и на всички останали тук, огромни благодарности за съветите!!! Изключително мили, отзивчиви и полезни сте! Ще пиша пак като сглобя картината с всички книжа Simple Smile.

# 198
  • Варна
Момичета, мазали ли сте си белега с нещо и ако ДА с какво и колко време след операцията.
Благодаря.

Не, миналата тема го коментирахме. На 2-рата седмица някъде започнах да го мажа с крем от невен и като ме метна един сърбеж и спрях.

# 199
  • Бургас
Благодаря.

Аз намазах един път с Контрактубекс,завоня ми ужасно на лук и се отказах.С нищо против белези не съм го мазала,реших този път да не мажа с лекарства,а с кремче за лице.И чудо-мнинаха няколко месеца,почти вече не се забелязва.Очаквах да е червен с години,а той сам си избледня.
Имам и коремни операции,там мазах с какво ли не,белегът беше червен и изпъкнал с години.Но съм рязана там два пъти на едно и също място.И сега там белегът е по-забележим от този на врата.
Започнах да мажа когато паднаха всички корички,две седмици след операцията някъде,не помня точно.

# 200
  • Костандово
Здравейте момичета,тази седмица ми откриха гуша и то с възли, изследването ми беше супер даже не ми изписа и лекарства докторката.Но сега се ровя да по добър специалист,и попаднах на д-р Пандев,звънях цял ден да се запиша, в дойче клиник ми казаха чак след 28 ноември,в Банско след 15 ноември,а прегледа чак на 15 декември,а в Исул не ми вдигат,дали някой знае някакъв номер за да се обадя,много съм се изплашила и искам да направя консултация с доктора.Благодаря Ви!!!

# 201
  • Варна
И от какво по точно си се изплашила, което да не може да изчака месец Simple Smile

# 202
  • Костандово
И от какво по точно си се изплашила, което да не може да изчака месец Simple Smile

Ми знам ли,просто не съм очаквала и тя ми ги наказа едни,че ако не си обърна внимание може да ми се затрудни гълтането,че били големи възлите и там други подобни,и се стресирах,вчера цял ден си поплаках,уж си давам кураж,нооооо Disappointed Relieved

# 203
  • Варна
Ок, но ти ще си обърнеш внимание,тези възли не растат за два дни.Обикновено се следят на 6 месеца.Няма място за паника, запиши си час за Пандев и спокойно си изчакай часа.После ще видим, дори и да се наложи операция не е страшно, я виж тук колко сме много  Simple Smile

# 204
  • Костандово
Ок, но ти ще си обърнеш внимание,тези възли не растат за два дни.Обикновено се следят на 6 месеца.Няма място за паника, запиши си час за Пандев и спокойно си изчакай часа.После ще видим, дори и да се наложи операция не е страшно, я виж тук колко сме много  Simple Smile

Благодаря ти,Господ да помага на всички.Амин!!!

# 205
Здравейте!

Предстои ми операция на жлезата и сега уточнявам кога, къде.
Въпросът, който ще задам тук, сигурно изглежда доста отнесен, но ме гложди и ще го задам, в случай че някой е наясно.  Може пък отговорът да е очевиден, освен за мен Simple Smile

Двама хирурзи ми искат направлението по различни клинични пътеки -- КП 201 (голям и много голям обем - включва пълно отстраняване) и КП 202 (среден обем - включва само лобектомия). По принцип по време на операцията се маха един лоб, изследва се на място и на базата на това се решава дали да се маха всичко.
Тема за размисъл 1: Ако съм по КП 202, а се налага отстраняване на цялата жлеза, какво се случва? Може ли клиничната пътека да се промени служебно или операцията остава за сметка на болницата?  Или трябва да се насрочи втора операция, вместо да се усложни първата?
Тема за размисъл 2: Ако съм по КП 201, а биопсията на лоба се окаже добра, дали няма да се окажа с излишно отстранена жлеза?  (предполагам че не, защото ще махаме и съмнителен лимфен възел и така пътеката ще се изпълни, но.. знам ли)

# 206
  • Варна
Това с направлението няма нищо общо със състоянието ти и няма да определи операцията. Общо взето този с 201 например ще те оперира ще махне, например единия лоб, но ще си дръпне от ЗК пари за пълно отстраняване и голяма и тежка операция. А втория може да е по-честен завалията Joy . Общо взето това е само на хартия и не ти определя операцията.

# 207
Това с направлението няма нищо общо със състоянието ти и няма да определи операцията. Общо взето този с 201 например ще те оперира ще махне, например единия лоб, но ще си дръпне от ЗК пари за пълно отстраняване и голяма и тежка операция. А втория може да е по-честен завалията Joy . Общо взето това е само на хартия и не ти определя операцията.

Благодаря, мило Глухарче ! Joy
Встрани от темата, но се надявам в някакъв момент да въведат по-добра система от тези клинични пътеки, че колкото повече разбирам за тях, толкова по-вредни ми изглеждат. И дано наистина не хартията да определя операцията.

# 208
  • Варна
На повечето целта им е да източат ЗК максимално, дори пишат разни изследвания, които уж са правени, за да си вземат парите. Порочна практика е определено, защото ако наистина ти се наложи дадено скъпо изследване пък започват да те мотат и да се пазарят, че нямат направления.
Наскоро позната ми сподели, че се налага да прави ЯМР, но не се полагало по ЗК, така и казал невролога, което абсолютно не е вярно спокойно е можел да и даде направление, но не е искал и е решил да я излъже.

# 209
На повечето целта им е да източат ЗК максимално, дори пишат разни изследвания, които уж са правени, за да си вземат парите. Порочна практика е определено, защото ако наистина ти се наложи дадено скъпо изследване пък започват да те мотат и да се пазарят, че нямат направления.
Наскоро позната ми сподели, че се налага да прави ЯМР, но не се полагало по ЗК, така и казал невролога, което абсолютно не е вярно спокойно е можел да и даде направление, но не е искал и е решил да я излъже.

Неврологът трябва да пусне искане до здравната каса за ЯМР, да изчака 2-4 седмици за разрешение и чак тогава да издаде направление.  Касата често отказва. И все пак не е етично да не обясни, а направо да каже че не се полага. 

Общи условия

Активация на акаунт