Православието като начин на живот-7

• 57 874
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • В царството на игрите:)
Извинете разсеяността ми, но за кой филм става въпрос?

# 526
  • Sofia
Извинете разсеяността ми, но за кой филм става въпрос?

Бойна стая / War Room - филм, препоръчан от моята кръстница, която изгледах заедно с мъжа си.

# 527
Mx, интересно как един и същи филм ни дава различни гледни точки, уж близки но всъщност...
Радвам се, че сте преодоляли кризата, тя ви е променила.

Това да не съдя и аз го оцених, по-рано, филмът само го показа нагледно. давам пример с моето семейство.
Ние също сме отдавна заедно, детето е на 20. Та, когато се събрахме (по любов), бяхме толкова млади и неопитни. Той е добър човек но дълги години аз си мислех и го осъждах вътрешно, че не вижда и в пряк и преносен смисъл проблемите ми (имам си стари и нови психически травми, те доведоха и до някои болестни оплаквания)
За тези 20г. обаче аз съм се променила доста като мироглед и едва наскоро си дадох сметка, че неговото волно или неволно отношение към проблемите ми, ми е дало достатъчно време, за тази вътрешна промяна. Вероятно друг по-интуитивен на негово място щеше да разбере, да ме дебне така да се каже, дали работя по това и вероятно бидейки неготова да разреша същите тези проблеми с неговото темпо само щяхме да се изпокараме. Вероятно и да сме се разделили. Толкова съм му благодарна сега, а той дори и не подозира Flushed какво е пропуснал и с какво ми е помогнал.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 15:26 от NOVA NADEJDA

# 528
  • Sofia
Страх ме е да си споделя всичко в тази тема.
Срам ме е. Защото съм много грешна в библейския смисъл на думата.
Което не ми пречи вътрешно да съм се покаяла за всичко, което съм причинила на близките си. Нали?

# 529
Не е нужно да правиш нещо, за което не си готова.
Изобщо не е нужно да споделяш всичко, от което се притесняваш.
Моят девиз за всичко е когато, тогава. Колкото, толкова.
И аз съм грешна, но съм благодарна за всяка моя грешка. Сега съм такава каквато съм заради миналото.

# 530
  • Sofia
Благодаря ти много.
Подкрепяш ме в тежък период.
Темата много ми помага, радвам се, че пишете.

# 531
  • Пловдив
И аз гледах филма.
След проваления си брак и на мен отдавна ми е ясно колко грешки съм допуснала и сега съжалявам за тях. Когато човек взема решения, извършва действия - после трябва да си посреща последствията смирено и осъзнато, че сам е довел до този развой на събитията.
Филмът за мен беше като психологичните/мотивационни книги, които носят посланието - ако ти реагираш така - ще стане така. Не ми хареса обръщението към дявола, дързостта и увереността, с която изприказва монолога. Може би защото аз съм слаба и ми е трудно да боря със злото в мен, злото около мен. Често стигам до сцената с чипса.

Но със сигурност повдига въпроси и проблеми, кара ме да се замисля за:
- до кога следва да се смирява жената, да преглъща, прощава
- прощава ли се изневяра
- къде са децата при проблемите, какъв пример даваме
- злоупотребата на работното място
- разширеното /старото/ ни семейство винаги е фактор, който не може да си игнорира
- безграничната сила на молитвата и вярата

# 532
Да, и аз не бих се осмелила да дърпам дявола за опашката.
Веднъж ме удариха случайно но много жестоко в автобус. Мина не много време и докато пътувах през ума ми мина мисълта, че мога да понеса и повече. Познайте какво ми се случи скоро след това.

# 533
vihrogonche, мила, ще изгледам филма непременно. И ще споделя с теб мисли, осъзнавания, усещания.
Трябва да ти кажа, че дори само това, което вече прочетох тук, в темата, успя да ме просълзи, така че ще ми трябват сили, за да се съсредоточа в съдържанието. И да пиша.
Прегръщам те !

# 534
  • Sofia
Благодаря на всички ви!

Лек и спасителен пост да си пожелаем!

И най-важното е да "не ядем хората", нали знаем това? Кротко и благо да се движим в света, както с примера си ни показа Нашият Спасител и Човеколюбец Иисус Христос. Да ядем постна храна по време на пости е добре, но е важно с каква мисъл, с какво чувство го правим, и да не се ядем едни други. Да се уважаваме и да си прощаваме взаимно. Лек ден на всички, аз отивам да си пиша домашното, дадено от моята кръстница. Споделих ли ви за него? За домашното, което ми възложи да пиша?

# 535
  • Пловдив
vihrogonche, ако си - пропуснала съм. Моля сподели.
Много искам малкият син да пости поне едне седмица  - на 12 години е.
Но много ми е трудно с храненето му, той е толкова проблемен с храненото и ходи на училище. Споделете моя деца как постят, какво мога да разнообразявам?

Лек и спасителен пост!

# 536
А той иска ли да пости? Не ми е искано мнението но постите не са за деца.

# 537
  • Пловдив
Ами чак да иска - не иска. Но знае, че аз искам и се чуди още.
Дала съм му избор.

# 538
Добре тогава, ти защо искаш той да пости? Има ли специална причина?
Според мен, тази една седмица пост ще му се стори дълга, гадна и неприятна и ще има лош спомен, с който впоследствие да се бори.
Да не говорим, че е малко дете и съм против ограничаването на хранителни групи за подрастващите.

# 539
 vihrogonche,
Благодаря за предложения филм, хареса ми!
Това, което изникна в съзнанието ми - колко лесно поддаваме на изкушения, колко "невинно" и "елегантно" биваме вкарвани в такива, как от гордост и егоизъм ставаме слепи.
Ще се радвам и на други предложения /филмови/ с подобна тематика.

Общи условия

Активация на акаунт