Та общо-взето донякъде заради нея не искам да ходя. Защото не се чувствам свободна да правя, каквото сметна за добре. Примерно, в града ни има само две църкви. Тя има лошо мнение за свещеника в едната и май даже са скарани с разни хора там, затова не ходи никога в тази църква. Съответно, едва ли не и аз не трябва да ходя там. Даже последния път я излъгах, че няма да ходя и отидох нарочно в другата църква от любопитство, да видя от първа ръка как стоят нещата. Също така... тя застава на определено място в храма, най-отпред, защото понякога участва в някои неща в църквата, а и всички я познават. Държи се малко като шеф в някои отношения. Съответно, като отида и аз трябва да застана там отпред. Ще спомена само, че тя е на 60+ години, а аз на 26 и тя се изживява като мой покровител, водач, майка и т.н. Така че ми е неудобно просто да й кажа "не" или да се свия в другия край на църквата, а тя да стои отпред. Просто не се чувствам свободна, а че вечно трябва да се съобразя с нея.
Намери си изповедник и споделяй с него. В крайна сметка най - важно е какво ще те посъветва свещеника. И започни да отстояваш себе си, защото ако не го направиш накрая съвсем ще спреш да ходиш на църква
Препоръчани теми