Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 794
  • 714
  •   1
Отговори
# 480
Манита, по-добре измисли някакъв вариант с пътуване с възможно най-малко хора на около, евентуално кола или някой да те кара. На мен лично ми става лошо от тълпата, а в този период не е изключено да ти стане тегаво в градския.
Относно стикерите и аз не бих си сложила, все пак съм виждала и жени в доста напреднала очевадна бременност и пак да не им се отстъпва място. В такава ситуация си развиквам или сама отстъпвам място, ако съм седнала.

Относно болките, мен си ме боли предимно корема и друсам по три пъти но шпа:(

# 481
Според мен пък идеята със значката не е лоша, особено ако наистина изпитвате явен дискомфорт, няма нищо срамно. Срамно би било някой да не отстъпи място, но дори и да има такива, според мен повечето хора биха, стига да я забележат. Като цяло по-скоро плюсове ще донесе, не мисля че някой би гледал странно, или коментирал с лошо

# 482
Аз да се похваля, че днес видяхме ембрионче. Не можахме да чуем сърчице, защото блокира апарата, но утре съм пак на доктор по ЗК и записване за ЖК и се надявам да го чуем.

Записах си и час за ФМ при Стоилов за 5. 12.

# 483
Диди честото за хубавата новина Hug
Бонбонче, иска ми се с кола, но няма кой да ме кара, аз имам книжка но не шофирам, а разходите за пътни ще ми идват в повечко ако ползвам такси ( предвид динамиката на работата ми с пътуванията и малката заплата, която вземам). На мен си ми става доста лошо в градския, но ще стискам зъби.

# 484
Мерси, Манита.

За когато пътуваш, за да не ти става лошо може да опиташ да си разреждаш във вода прахчета за рехидратация. Мен това ме спаси миналия път като пътувах до София. Ако не помогне няма и да навреди.

# 485
  • София
Този гел загряващ ли е, какъв е? Никога не съм се мазала с нищо, но и преди съм имала болки в кръста при умора, сега идват много по-бързо, сякаш цял ден камъни съм носила на гръб....

Охлаждащ е, такъв предпочитам, макар че знам, че не на всеки допада. Но може да попитате в аптека за нещо подходящо за бременни

# 486
  • Пловдив
И аз се лангъркам в каляските на градския транспорт Simple Smile но умишлено стоя права. Когато седна, от вибрациите на автобуса ме стага корема :/ Установих, че и в кола по нашите "гладки" пътища след 30-40мин е същото положението Sad

# 487
Здравейте Kissing Heart Аз и днес съм си вкъщи. Да ви кажа с два дни повече като почивам и се чувствам коренно различно, имам енергия. Иначе с това тичане в работа двата почивни дни не ми стигат за нищо. Да ви попитам вие кога мислите да излизате болнични за постоянно ( ако имате такива намерения)? Аз още обмислям, нещо от януари ми се върти, но не съм решиша напълно.
И още едно въпросче. Как са ви гърдите? Моите последно време страшно много ме болят, особено като лежа все едно камани имам. Освен тежеста, чувствам и като бодежи от време на време.

# 488
  • Пловдив
Манита, и на мен януари ми се върти в главата. Но да видим Simple Smile
За гърдите.... напоследък май само нощно време ме понаболяват.

# 489
Момичета, какъв е принципа за взимане на болничен? Трябва ли да имаш проблемна бременност, за да ти дадат, или можеш по всяко време да се възползваш? Колко трае максимум болничният и как става подновяването? Изобщо не съм запозната, но искам да го имам като вариант Simple Smile

# 490
До колкото аз знам след 4 месец на бременността имаш право да излизаш болнични. Болничният го дава Аг-то и е за 1 месец, подновява се отново при АГ-то. Но пак си е ваша договорка, дали ти желаеш, как се чувстваш на работа и изобщо. Аз както споделих моята работа е много динамична, работя с клиенти и смятам че ще ми е трудничко в бъдеще с големия корем, а и предвид идващия сезон на виросите мисля да се попазя повечко.

# 491
С предишната бременност взимах болнични от септември до декември. В началото докторката се дърпаше, но като прокървих заради плацентата, вече не мрънкаше. Може да се наложи, обаче да ви приемат в болница, за да могат да ви се издават болнични до 45 дневния. Проблеми има май само ако искате да излезете в болнични повече от 180 дни преди 45 дневния. Аз сега не мисля да ползвам до февруари, защото така или иначе работя от вкъщи.

# 492
Болничен преди записване в ЖК издава личния лекар, след това само АГ-то може. За седмица-две няма проблеми, но ако е за повече се минава през комисия (или се лежи в болница). С първата ми бременност спрях работа края на 6-я месец и лежах 3 дена в болница. Сега разбрах, че ако искам болничен трябва да платя 30 лв....  Rolling Eyes  Аз не съм мислила до кога ще работя, понеже съм сама и ще трябва да се наеме човек и да го обуча.

# 493
  • Пловдив
Момичета, днес си взех направлението и се записах за ЖК. Отидох уж само да попитам, пък тем е записаха ,че и преглед минах Simple Smile изобщо не се сетих да попитам за болничния. Иначе разбрах,че ще ме водят рискова.(заради възраста) Оказа се че съм си отгледала някакъв папилом от който верояно се получава зацапването от време на време. Успокои ме да не се шашкам , през време на бременоста тези образувания можело много да пораснат. Занех за папиломчето преди това и че е нюню ... ама ей го на за няколко месеца е набрал сили.

# 494
Здравейте и от мен момичета Simple Smile Аз съм с термин 24.6.18. - имам си едно палаво юнче 2016 и се надявам покрай постоянното тичане след него да нямам проблеми както с предната бременност когато бях с контракции от 3-тия м.
Засега освен отвратителното 24-часово гадене и сърцебиенето след честите спринтове заради малкия  нямам други проблеми Blush

Успех на всички Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт