Юнски мами 2018 - Добре дошли!

• 43 854
  • 714
  •   1
Отговори
# 270
Манита, преди да съобщиш в работата задължително изчакай да ти мине изпитателния срок, защото ако работодателя ти разбере преди това има много голяма вероятност (ако не е коректен) да те освободи от работа, което изобщо няма да е добре за теб спрямо майчинските после.

tsveti_djukelova,  според мен ще е най-добре да обявиш на работодателя си, че си бременна след като влезеш в 3тия месец, за да имат време да реагират и да започнат да търсят човек. А и, живот и здраве, ако всичко при теб е наред, реално ще можеш да работиш без проблем до 8мия месец, а дотогава ще могат и човек да намерят, и да успееш да го обучиш. Недей да се ощетяваш ходейки на работа след като родиш, имаш цели 5 месеца в които да обучиш новия човек, а и не знам дали изобщо е възможно да ходиш и да помагаш ако си в майчинство (по закон).

# 271
...обикновено работодателите гледат на бременността като на проблем...
На бременността не чак толкова, колкото после на това, че имаш малко дете  #2gunfire

Момичета, по едно кафе на ден не пречи, така че на който му се пие - да си пие  Peace

# 272
Аз съм в болничен от 24ти септември,тъй като съм инвитро и така ще продължи до края на бремеността.По принцип работата ми е рискова,седя по 12ч.на крак и няма как да рискувам здравето си и това на детето си,тъй като е дълго чакано...
Имах една колежка,която роди преди една год.,караха я да чисти пода с мравчена киселина,тъй като правихме ремонт на обекта...С такова държание,не мисля,че тези хора заслужават моето уважение и вече 40дена си седя вкъщи и ще продължа така до края Simple Smile

# 273
Здравейте, момичета! Simple Smile
Вчера бях на преглед и установихме наличието на пулс и сърчице - видя се като една малка пулсираща точица в самото ембрионче. Малко съм разочарована, че не го чухме, но док каза, че е много рано да се чуе все още (7 седмица + 3 дни бях вчера)...Вие кога чухте пулса?
Иначе ембриончо се развива добре, вече е 1,13 см, а беше едва 0,52 см преди седмица. Много съм щастлива и нямам търпение за следващия преглед, който обаче се очертава чак края на трети месец пренаталната диагностика.
Иначе и на мен ми е лошо по цял ден, слава Богу не повръщам колкото и да ми се гади, което е добре, защото ходя и на работа и на лекции.
Слънчев ден на всички от мен! Simple Smile

# 274
  • Пловдив
🤗Привет! Вторник мина и моят преглед при АГ- точно в 6 г.с. Потвърди се бременността, видя се ембрионален зародиш. На 7ми ноември съм отново за сърчице☺Щастлива съм, че за сега поне нещата изглеждат ок. Вчера бях и при ендокриноложката ми, за да покачим и еутирокса, че тсх започна да се покачва🤔Момичета относно работата и аз горе долу съм на вашето положение-още не смея да кажа, а освен това пък вече е наложащо, защото макар и в офис постоянно ми се налага да вдигам тежко - папки с документи и да ги подреждам. А и вече постоянно ми се гади и на моменти не съм изобщо продуктивна
 Но каквото-такова!Важно е здравето😊

# 275
Нито ми се гади,нито повръщам.Надявам се да съм от тези,които нямат такива гадни неразположения Simple Smile

# 276
Нито ми се гади,нито повръщам.Надявам се да съм от тези,които нямат такива гадни неразположения Simple Smile

И аз съм така, дано прескочим трапа Simple Smile

Аз най-сетне си записах час за първи преглед на 02.11. Сигурно ще е рано за сърчице, но пък нямам търпение да видя малката точица и живот и здраве да ми кажат, че всичко се развива добре Simple Smile

# 277
Аз предната бременност нямах почти никакви симптоми, но този път ги имам всичките накуп.Cry Може би само не съм чак толкова сънлива този път.

# 278
Аз да питам един въпрос:Преди години,когато съм се раждала аз(90та год.),майка ми имаше една голяма книга с твърди корици за бъдещите майки на доктор Спок...Тъй като явно сме я загубили,дали някой знае дали я има още...Корицата е с един биберон,ако не се лъжа Simple Smile
Благодаря предварително Simple Smile

# 279
Аз за сега нямам още такива неразположения, но не се надявам да ми се размине хахаха
Като знам какво беше с първата ... чак не ми се мисли Sunglasses

За книгата на Спок, Маги виж скрития текст.

# 280
  • Пловдив
тъкмо и аз на книжката в читанка попаднах. ще си я запазя да я попрегледам Simple Smile
аз имам малко деликатен въпрос. как сте с ходенето по голяма нужда? никога не съм имала проблеми, а сега - греда. приемам всякакви идеи Grinning

# 281
Да,видях я,но не мога да чета онлайн,за съжаление...Предпочитам хартиен носител,но никъде по книжарниците онлайн не мога да я намеря 😒😂
Колкото до ходенето-винаги съм имала проблеми(ходя в седмицата един,два пути),може би за това сега не ми прави впечатление 😁

# 282
Маги, заповядай Simple Smile

За WC-то и аз сега съм малко скарана с него и корема ми стърчи все едно съм в 4-ти месец Joy

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 01:42 от ***Schatz***

# 283
Привет,дами! Как сте днес?

Дайте някаква  изпитана бабешка рецепта за кашлица или безвреден сироп,че вече 3ти ден се боря с някакъв вирус и се продрах да кашлям Tired  С хремата и синуита горе-долу се справям,но кашлям като магаре.

Желая на всички добри новини от прегледите и много нови тупкащи сърчица! Heart Eyes

# 284
Хапвайте повече мляко, круши, сливи, някой ми беше споменавал за киви, знам че и мюслито помага. Общо взето търсете храни, които имат разхлабителен ефект. Аз по-назад в темата съм писала, че на мен ми бяха изписали сироп Дуфалак мисля, че пиех само сутрин и след два дни се нормализира положението. Питайте аг-то си за този проблем, те са наясно и е често срещано при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт