Карти таро - тема 16

• 53 701
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Здравей, Секхмет. Ето какво исках да споделя:
Скрит текст:
Думите ти, че според картите ти се виждам сама доста ме накараха да се замисля, защото не бяха очаквани, въобще за самотата като фактор. Със съпруга ми имаме наистина добра връзка, имаме и едно дете, създадено с много любов и не като самоцел. Чувствам се щастлива, удовлетворена в работа, семейство, хобита и т.н; разбира се с ежедневната доза стрес. Мечтаното второ дете засега не идва, но дори и да не се случи, доволна съм от това, което ми е дал животът. Загубите на бременности ме поразклатиха (две преди детето, една след), но и тях с подкрепата на мъжа ми преодолях.
Лятото, преди 5 месеца преживях голяма загуба на моят най-любим дядо. Беше внезапна и много разтърсваща и наистина ако трябва да сме честни усещането, което имам оттогава е на самота: макар да имам живи родители, неговата загуба за мен беше вид осиротяване, защото имах силна връзка с него и той ми носеше много стабилност (макар да живеехме над 16 години на различни контитенти). Имаше доста обстоятелства покрай смъртта му: бях по абсолютна случайност в България тогава, стана на датата от моята сватба, на която той много, много се радва и т.н. Всеки ден мисля за това и още много тъгувам. Аз бях негова любимка, а той за мен дори не мога да опиша какво беше; нещо като стожер. Много го обичам, търся го в случайни лица от улицата, чакам да ми се обади, да ми прати някакво послание. Сънувам го много. Спонтанният ми аборт се случи два месеца след смъртта му.
Сама усещам, че докато не надмина тези неща, животът ми не предразполага в него да дойде бебе, независимо дали ин витро или естествено или т.н. Фиксацията ми в разни неща от рода на коя ин витро клиника или дали да е естествено са безпредметни. Знам, усещам го отвсякъде - а и лекарите казват - че проблемът не е физически, а на друго ниво и той е моята психика в момента. Мисля да поработя върху изграждането на моите устои, да потъгувам още малко и чак след това да мисля за ново дете. И особено четворката пентакли: наистина и аз така съм се вкопчила за идеята за някакъв контрол, нещо да стане по мой план и сценарий, след като се случиха всички тези неща от нищото, но няма такова нещо на тази земя и в този живот. Продължавам да култивирам отношението carpe diem и отпускам малко примката на собственото си желание за контрол. Така поне ги интерпретирах в крайна сметка посланията и така ми паснаха, после изпитах спокойствие от това заключение.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 03:09 от elenna

# 316
Здравей, Секхмет. Ето какво исках да споделя:
Скрит текст:
Думите ти, че според картите ти се виждам сама доста ме накараха да се замисля, защото не бяха очаквани, въобще за самотата като фактор. Със съпруга ми имаме наистина добра връзка, имаме и едно дете, създадено с много любов и не като самоцел. Чувствам се щастлива, удовлетворена в работа, семейство, хобита и т.н; разбира се с ежедневната доза стрес. Мечтаното второ дете засега не идва, но дори и да не се случи, доволна съм от това, което ми е дал животът. Загубите ме поразклатиха, но и тях с подкрепата на мъжа ми преодоляхме.
Лятото, преди 5 месеца преживях голяма загуба на моят най-любим дядо. Беше внезапна и много разтърсваща и наистина ако трябва да сме честни усещането, което имам оттогава е на самота: макар да имам живи родители, неговата загуба за мен беше вид осиротяване, защото имах силна връзка с него и той ми носеше много стабилност (макар да живеехме над 16 години на различни контитенти). Имаше доста обстоятелства покрай смъртта му: бях по абсолютна случайност в България тогава, стана на датата от моята сватба, на която той много, много се радва и т.н. Всеки ден мисля за това и още много тъгувам.
Сама усещам, че докато не надмина тези неща, животът ми не предразполага в него да дойде бебе, независимо дали ин витро или естествено или т.н. Фиксацията ми в разни неща от рода на коя ин витро клиника или дали да е естествено са безпредметни. Знам, усещам го отвсякъде, че проблемът не е физически, а на друго ниво и той е моята психика в момента. Мисля да поработя върху изграждането на моите устои, да потъгувам още малко и чак след това да мисля за ново дете.

Ясно.
Както сама вижда твоята душа - търсиш компенсация за една невъзможна загуба, няма как да стане.
Знаеш ли, Еленна, човек трябва да стигне до дъното на всичко, до дъното на всичко и тръгне надолу по реката, докато съвсем остане без лице, че да не се помни - това е метафора - хем да не забравим и да остане със спомени, хем да съхраним себе си.
Трудно е, защото,
в Таро, един въпрос, отваря врати поне на още поне 100 въпроса без отговор.
Онтологичният въпрос, без да изпадам във философски крайности е такъв - живот за смърт, смърт за живот, юмрук и бяг срещу забравата, как да я компенсираме, как да върнем загубата, какво да направим, как да се отървем от ужаса на смъртни хора, как да понесем ужаса на битието си, без заместител??

В тази битка не мога да ти помогна, не мога да обещая чудеса, невъзможно е, виждам срещу себе си един изключително силен човек.
И да ти кажа, това което споделяш е след много време, това е огромна сила. Браво на теб. Възхищавам се на такива хора, смели.
Страдам с теб за загубата ти, но трябва да се стегнеш. Ще минеш и през това.

Ще имаш второ дете, но то няма да е свързано с това (с всичко онова, което те е провокирало да питаш в този отрязък от време, сега).
Няма да е дар от съдбата заради нейните безобразия по-рано. Тя не участва и слава богу.
Усмихни се. 

# 317
Много ти благодаря. Да, ударих наистина едно голямо дъно и много ме боли, но малко по малко градя пак парчетата от себе си. Право в десятката си с това, че все си казвах, че сега за "компенсация" или кармичен баланс ще дойде при мен нова душа. Но това са глупости безмерни, не работи така колелото и никой не ми е длъжен да ме компенсира.
Дано си права за другото, аз усмивката си - казват, че името ми значи слънчева светлина и обичайно много ми пасва - ще трябва да я намеря.

# 318
Много ти благодаря. Да, ударих наистина едно голямо дъно и много ме боли, но малко по малко градя пак парчетата от себе си. Право в десятката си с това, че все си казвах, че сега за "компенсация" или кармичен баланс ще дойде при мен нова душа. Но това са глупости безмерни, не работи така колелото и никой не ми е длъжен да ме компенсира.
Дано си права за другото, аз усмивката си - казват, че името ми значи слънчева светлина и обичайно много ми пасва - ще трябва да я намеря.

Наспи се.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 05:38 от Секхмет

# 319
Това е добър съвет, сънят ми е много зле откакто стана всичко това. Но слава Богу в последните седмици спряха ужасните кошмари и вече малко по малко се вижда светлина в тунела на скръбта; знам, че ще излезна от него друга. Лека нощ и много, много ти благодаря!

# 320
А казваш ли истината на хората, когато нямат шанс да оздравеят или го завоалираш ?

Ти как би постъпила?

# 321
Това за шанса по Таро ли го казваш или като медицинско лице ?
При картите опита на подреждащия си казва думата. Какво обаче се получава ако подреждащия не разчете правилно картите ? Една такава новина би довела до срив човека който пита. В същото време има множество ситуации в които няма как да се предвидят възможните изходи. За мен Таро може да даде насока, моментен отговор и въпреки всичко този отговор е завоалиран. В медицината има неща които няма как да се обеснят. По същия начин някои неща е езотериката нямат обяснение. Друг е въпроса дали имаме познание за това изобщо.

# 322
Това за шанса по Таро ли го казваш или като медицинско лице ?
При картите опита на подреждащия си казва думата. Какво обаче се получава ако подреждащия не разчете правилно картите ? Една такава новина би довела до срив човека който пита. В същото време има множество ситуации в които няма как да се предвидят възможните изходи. За мен Таро може да даде насока, моментен отговор и въпреки всичко този отговор е завоалиран. В медицината има неща които няма как да се обеснят. По същия начин някои неща е езотериката нямат обяснение. Друг е въпроса дали имаме познание за това изобщо.

Лан7, това като таровед ли го казваш или като медик?

# 323
Цитат
Казвам го като човек, който е имал едновременно досег с картите и с медицинските заключения.

# 324
Цитат
Казвам го като човек, който е имал едновременно досег с картите и с медицинските заключения.

Значи не си нито таровед, нито медицинско лице. Просто разбираш от всичко.

# 325
Цитат
Значи не си нито таровед, нито медицинско лице. Просто разбираш от всичко.
Хайде да не се заяждаме на дребно, да запазим добрия тон без дребнави провокации и коментари.
    Казвам, че имам известен опит. В ситуация в която от една страна бяха предсказания на Таро, а от друга медицински епикризи,  Таро казваше неща, които медиците отричаха, а от друга страна това което казваха докторите противоречеше на Таро. В края на крайща ситуацията стана съвсем различна с времето.
  Още нещо - това, че някой гадае на Таро не го прави вездесъщ и всезнаещ ! Оценявам труда на гледащите, както и времето което са вложили. От време на време питам за да си "сверя часовника" в общите неща и до там, а за детайлите си има други начини.

# 326
Секхмет, а защо не се възползвате от знанията си и да си изкарвате пари с гледане на таро? Естествено да бъде по- обстойно и така.  Клиенти има - Таро гледачи няма.

Ми тя си гледа жената, стига да може да си я позволиш Simple Smile
Така ли, не знаех. И каква е цената, ако не е тайна?

# 327
Здравейте, може ли да помоля с помощта на карти Таро да ме подпомогнете в  един житейски проблем, който, Слава Богу не е свързан със здраве, но е преломен и въпреки, че знам, че никой не може да каже със сигурност как да постъпя, ми се иска да потърся мнението на съвсем независими, но адекватни хора, каквито виждам тук има.
На почти 50 г. станах и неистово искам да си сменя професията.
Понеже съм общо взето "ръката" - плета, шия, бродирам - реших да опитам да се изхранвам за в бъдеще с това. Знам, че не опитам ли, винаги ще съжалявам /както имах други възможности назад в годините, но не ги пробвах/.
От друга страна ме е страх да не стане така, че да изпадна в ситуация, в която няма да има с какво да си платя сметките. Здравият разум показва, че е необходимо време, за да тръгнат нещата, да се разработят.
Но все пак... е така, да видим и картите какво ще кажат, за допълнителна мотивация или едно наум  Simple Smile
Благодаря предварително.

# 328
А казваш ли истината на хората, когато нямат шанс да оздравеят или го завоалираш ?

Ти как би постъпила?
Аз не гледам на никого. Кажи ти как постъпваш,? Да , не е лесно да кажеш такова нещо, но понякога истината трябва да се приеме такава- каквото е.

# 329

Пиши ми в моя сайт, тук съм блокирала всякакви месиджи.
Ако искаш, разбира се.
Може ли да ми кажете Вашия сайт? Може и на лични

На лични не може, блокирала съм месидижите.
Ето го сайта.
http://monavendor.com/index.php/BoardList/
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт