Карти таро - тема 16

• 53 653
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
След тази дискусия по смъртта, после как скалирате проблемите си...
Хора, отщя ми се да гледам по любовни въпроси Sad

Особено след като те са всъщност най-лесните - да бъдеш честен със себе си и с другия, да се опиташ да заглушиш гордостта, да спреш да чакаш все другия да прави крачките.

Аз ще имам нужда от време. За да се завърна и пак да гледам, оказа се изпитание и за мен.

Да, ето ви малко откровения тук, може би не на място.

Имам само 1 въпрос към вас, преди това. Надявам се и по него да се включите, макар че не е толкова сериозен като този за жената с рак.

Как според вас изглеждаме ние, които гледаме на карти. Какъв е нашия живот?
Кажете вие.
Няма правилни и грешни отговори. Кажете какво мислите.

*Държа да знаете, че по никакъв начин не се слагам на едно ниво или тертип със Секхмет )) Ама по никакъв, защото фактите са ясни - това е най-добрият човек за Таро в БГ, а защо не и по света.
Виждам, че никой не е коментирал, затова ще изкажа мнение.
Да , има много сериозни проблеми ( здравословни и други), но нали за да развивате знанията си, все пак е добре да се упражнявате и на по- лежерни въпроси. Всеки човек в даден епап от живота си - различно го притеснява. Аз лично открих таро покрай болестта на мама ( голяма мъка и драма беше), но има и други неща , който ме вълнуват. Така е и с другите хора. Някой се измъчва много на тема любов, друг за работа и т.н. Не е нужно да се сравнява, не е нужно и да се подценява. Човек с малък проблем, може да го преживее по- тежко от друг с далеч по- голям проблем. Така че,  упражнявайте се  бе хора, никой не се сърди, ако сбъркате.  И благодаря на всички, който искат да помагат.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 19:32 от Elea Lea

# 331
Точно в десятката! Аз поддържам добри отношения с бившия си съпруг. Той неколкократно е подавал сигнали, че иска да се съберем. Но ги подава заобиколни, с недомлъвки. Един вид - искам да се съберем, но очаквам ти да го кажеш. При все, че аз съм наранена от развода и цялостното му отношение преди, няма да направя това. И той май го разбра, но егото не му позволява да си каже какво иска. Виждам, че това го изнервя, но съм непреклонна - ако ме иска обратно, да си ме извоюва. Но пък средата ми е такава и аз съм малко сербез, че нищо ново е се задава на хоризонта . А съм разцвета си, сега ми е времето за любов, ама на! Благодаря, бръмбарче!

Simple Smile
Секхмет, сега виждам, че моят отговор е предизвикал някаква емоция в теб. Това дали е реакция на тълкуването на бръмбарчето, или на моето нескопосано обяснение? Ако имаш нещо да допълнилш, ще се радвам да го чуя.

# 332
На почти 50 г. станах и неистово искам да си сменя професията.
Понеже съм общо взето "ръката" - плета, шия, бродирам - реших да опитам да се изхранвам за в бъдеще с това. Знам, че не опитам ли, винаги ще съжалявам
От друга страна ме е страх да не стане така, че да изпадна в ситуация, в която няма да има с какво да си платя сметките.
Здравей!
Въпросът ти ме развълнува.
Попитах - какво ще означава за теб да смениш занаята?
Нямам навик да питам картите дали човек да направи Х или Y, на такива въпроси картите жестоко се смеят. Човек си прави изборите сам, поема си отговорността, и барем нещо се получи. Според мен, отделно, Съдбата обича смелите и умните. Но това последното е просто мое мнение.
Така или иначе картите вместо теб решение няма да вземат.

Да започваме.
Крал чаши, Обесен, 8 чаши

какво да кажа, освен - ти трябва да го направиш. Това е пътят на душата ти.
Съжалявам, така ми хрумна. Гледам ти комбинацията и това си мисля.
Че ще понесеш още болки, да, така е. И такъв е животът. Но това е пътят, който трябва да поемеш.
На мен поне ми се струва най-удачно.
За душата ти ще е добре, ще се облекчиш.
Имам чувството, че има и други неща, които те тормозят теб. И това бродиране и плетене, ще ти е като.. смисъл на живота, все едно. Не знам как да го изразя по-точно. Това ще ти е глътка въздух, иначе се задушаваш.
Имаш нужда от глътка свеж въздух, метафорично казано.
Така приемам тези карти.
Това е просто, нямаш избор.

# 333
Така че,  упражнявайте се  бе хора, никой не се сърди, ако сбъркате.  И благодаря на всички, който искат да помагат.

Хаха, мен не ме притеснява изобщо това.
Имам някакво прилично ниво на Таро. Да, бъркам понякога, но често съм точна.
Но не ме притеснява кой се сърди или не. Нито дали бъркам от време на време.
Аз си отделям от времето, емоциите и какво ли не, за да гледам старателно и да не взимам пари.
Така че няма какво да мисля за това дали някой ще ми се разсърди или оцени. Grinning
Просто не ми е това мотивацията, нито притеснението.

Въпросът ми беше вие как ни възприемате, тия, дето гледаме на картите? Ето това ми беше наистина интересно, но днес вече не толкова.

Занапред мисля да отговарям по моя преценка.
Дано не звучи надменно.

Скалиране на проблемите за мен има, защото по любовните въпроси доста често няма никаква любов, а само фатназии, или детски непреработени бълвочи. Да, ще гледам, ама Таро какво ще ми покаже - всеки път едни и същи проблеми, които лесно се решават с повече вглеждане в себе си и евентуално порастване. Затова провокирах така.
Ясно е, че всеки възприема неговите проблеми като най-тежки и това е нормално, всички го правим.

# 334
.. Въпросът ми беше вие как ни възприемате, тия, дето гледаме на картите? Ето това ми беше наистина интересно, но днес вече не толкова. ..
Ето все пак отговор на въпроса: за мен това са "обикновени" хора (доколкото който и да било човек може да бъде наречен "обикновен") с техните си качества и недостатъци. Разликата между хората идва от мотивацията да се занимават с Таро и там вече става интересно, тя дава (де)градация на всякакво ниво.

А далеч по-интересният за мен въпрос е всъщност занимаващите се с Таро за какви се възприемат те самите, понеже не веднъж съм попадала на хора, които държат Таро, но поведението им не е никак духовно издържано.   

# 335
Привет. bouquet
Инт. ме ще емигрирам ли и в личен план ще има ли промяна.

Само формулировката на въпроса ти ми издава желание за бягство ... Rolling Eyes , което рядко е добра стратегия за справяне с проблемите, но да видим какво ще кажат картите.

Ще емигрираш ли до 6м.?
Паж Пентакли, Рицар Пентакли. 8 жезли

...Колко странно. Надграждане на пентаклите до едно добро, стабилно ниво (От малкия неопитен, но любопитен Паж пентакли до Рицар пентакли - методичен, бавен, СИГУРЕН), а накрая - една 8 жезли - бърза, истеризирала карта. Някак изобщо не ми се връзва тази конструкция, но е интересна за анализ. Моля и останалите момичета да се включат - знам, че сред вас има много, много добри! Heart

Да, има потенциал за развитие, има потенциал и за растеж при теб. Растеж личностен, помъдряване, натрупване на смисли, на смисленост при теб. Изграждане на личността. Затвърждаване на основите, особено на добрите основи, интересните основи. Това виждам аз.
Но има риск това да се пропилее (разбирай, да не се случи), ако много бързаш, проявяваш нетърпение и детинско поведение. Картите според мен отговарят на съвсем друг въпрос, свързан със самата теб и твоето усещане за личност. За твоето ситуиране в битието. Имаш потенциал. Но имаш и склонност да го пропилееш, ако не си сериозна. Даже бих казала, че рискът е голям. Но не непреодолим.
Можеш да емигрираш, зависи от теб - ще си купиш ли билета до там?
Въпросът е дали е там въпросът Simple Smile) Защото според мен очевидно не е. Няма значение дали ще си тук или в България. Трябва да пораснеш.

Питаш и за личен план - това как да го разбирам? Любов ли търсиш?
Попитах картите lendo_calendo очаква ли я любов до 3м.?

Кула 7 пентакли* Императрица

Какво да кажа по тази комбинация? Онемях. Чакаш от доста време вече това да се случи. Сякаш си "готова" вече, само това чакаш. А защо не идва и не идва?
Като заклещена си...
Не знам какво да кажа, но няма да е до 3 месеца любовта.
Опитай се да не се контролираш толкова - като съвет. Дай си повече израз на емоциите. И на самата себе си.
Като някоя затворничка си. Не знам защо, така го усещам. Затворена си. Все едно душата ти е в клетка.
Отвори се.
Ключовете винаги са в нас.

*И въпреки че са 7 пентакли, пред очите ми е 8 пентакли, тях чета, тях виждам...

Успех, lendo_calendo!

# 336
soul81, огромна заблуда е, че трябва да се държиш духовно издържано. Какво изобщо значи това?
Или гледаш на карти и можеш, или не. (Разбира се - практиката помага и това не е съвсем непристъпен "занаят", ако се положат усилия).

Аз се възприемам нормално.
Онези дни, като получих много въпроси и запитвания, и видях надеждите на хората, си казах - егати. Тия дали си дават сметка, че съм обикновен, нормален човек, а не магьосник? И че животът е основно в ръцете им. Ясно е, че ако мога, ще помагам, но целите надежди да са върху теб и твоя отговор? Не намирам за сериозно/нормално.
И да, точно така - нормално момиче.
24г., София, работя на пълен работен ден, а в някои делнични дни имам допълнителни занятия и курсове и се прибирам у нас чак в 22. Проблеми имам също, както всяка една от вас.

Ако ме видите по улиците, няма да помислите, че мятам карти.
Нормален човек. Да.
Нищо "духовно", "езотерично" или изчанчено няма у мене.
Бих казала, че това важи за повечето владеещи картите: няма да срещнете йоги, духовни гурута, "мъдреци", откачени жени с 387493457 сувенира у дома си, и така нататък.

Просто обичаме картите и ни е интересно да ги разшифроваме.
Но и ги приемаме сериозно. Както казва Секхмет (позволявам си да я цитирам): Таро не е дежурна врачка.

# 337
Всеки човек има и духовна същност в себе си. Това не е свързано с Таро. Жалко, ако човек не го съзнава.

Радвам ти се на енергията, която влагаш, за да отговаряш на въпроси, хубаво е това, дано носи удовлетворение и на теб. Смятам, че не трябва да си мислиш, че хората са прехвърлили отговорността за живота им на плещите ти, не ги подценявай. Да, всеки има понякога нужда от допълнителната троха увереност, за да си върви по пътя и в случая вижда възможност да я получи чрез Таро (и теб или някой друг). Това, някой да мисли за таровед като за извънземен гуру, би било проява на съществена незрялост. Аз лично не познавам такива хора, които да мислят по този начин. Аз самата имам Таро и ми помага (на моето ниво на ползване) на мен и мои близки, така че ми е странно някой да очаква човек с Таро да е с 3 уши, примерно. Wink  

# 338
А, защо се замисляш как ви възприемаме? Ами не съм мислила по- този въпрос. Как , как....ами точно както си се описала. Човек с интерес към Таро
Човек със своят живот и своите проблеми, мечти , надежди. ..Как трябва да те възприемаме? Все едно човек който обича да рисува и е станал добър художник с времето да пита : - Как ме възприемате? Теб те вълнуват карти, другия плетки, трети хомеопатия примерно.  Друго също ми е любопитно. По какъв критерий се определя колко си добър или не в таро? И кога и как решавате ти или другите на какво ниво сте?

# 339
Всеки човек има и духовна същност в себе си. Това не е свързано с Таро. Жалко, ако човек не го съзнава.

Ако това е така, ако наистина всеки има духовна същност в себе си, няма никакво значение дали го осъзнава или не.  Пък и какво значи духовна същност?
Примерно аз не се смятам за духовна, живея в материала.

Друго също ми е любопитно. По какъв критерий се определя колко си добър или не в таро? И кога и как решавате ти или другите на какво ниво сте?
Изпитват ни на колелото на мъченията 😁

# 340
А, защо се замисляш как ви възприемаме? Ами не съм мислила по- този въпрос. Как , как....ами точно както си се описала. Човек с интерес към Таро
Човек със своят живот и своите проблеми, мечти , надежди. ..Как трябва да те възприемаме? Все едно човек който обича да рисува и е станал добър художник с времето да пита : - Как ме възприемате? Теб те вълнуват карти, другия плетки, трети хомеопатия примерно.  Друго също ми е любопитно. По какъв критерий се определя колко си добър или не в таро? И кога и как решавате ти или другите на какво ниво сте?
Исках да проверя дали върлуват разни митове за дълги коси и кристални топки, за това питах.
През ... няма да казвам къде ми е, иначе как точно ме възприемат; не и хората от форума, защото ролята ми тук е различна. Не е да бъда харесвана.
А да ви асистирам през житейските проблеми - поне така се възприемам аз. Надявам се дори с малко тези тълкувания дето ги пиша, да са полезни.
А че съм обикновена и неспециална хич не ми тежи. Радвам се, че повечето явно все пак възприемате "гледачите" като обикновени хора. Дано наистина е така. На моменти имам усещането, че не е точно така, че очаквате нещо свръх-мистично или спасителско, но може би греша.

За Таро - лесно се вижда кой е добър и кой не.
Познаваш или не?
Гледаш ли на други хора, или само за себе си и твоите въпросченценца?

Повярвай ми, като бях и аз дете (под 16) и четох в beinsadouno още, съм се дразнила на разделенията "начинаещи", "напреднали", но те наистина са крайно необходими. Ами не всеки може да чете картите, съжалявам.

За себе си съм казала вече, ще повторя пак, да не ви избода очите каот надменна - средно добра.
Не смятам, че съм много велико. В този форум се вижда кой е велик и кой не.

# 341
Ако това е така, ако наистина всеки има духовна същност в себе си, няма никакво значение дали го осъзнава или не.  Пък и какво значи духовна същност?
Примерно аз не се смятам за духовна, живея в материала.
Смяташ, че си само материя, дух/душа в теб няма?! Simple Smile Питаш какво е това "духовна същност", нямаш яснота, но това не ти пречи да отречеш, че всеки я има. Simple Smile Хмм. Или с други думи - аз не обичам Металика (примерно), но всъщност никога не съм ги слушала (пак примерно) Simple Smile ... Би било интересна дискусия, но не е според очакванията на темата за Таро. Затова я прекратявам от моя страна.

# 342
  • София
Виждам, че доста сериозни дискусии сте поели, но ще се включа с едно дребно подреждане.
Харесва ли ме:
Асо пари 9 чаши 10 чаши

Мисля че е ясно ама чак пък натрапчиво ми се вижда. 🤔

# 343
Единствено , което не очаквах ,е че си на 24г. Какво ли те е накарало да се занимаваш с таро ? Но пък така имаш доста време пред себе си да станеш достатъчно добра. Житейският опит също ще си каже думата за още по- доброто разбиране  и прочит на картите.

# 344
  • София
SmileSmileSmileJoy - горния пост ме разсмя...

Ако искаш вярвай, тълкуванията ти са мъдри и ти се възхищавам, че толкова млада имаш усещане за света като на зрял човек.
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт