Карти таро - тема 16

• 53 501
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Може ли малко повече информация за авторката. Къде е излязла, по книжарниците ли?

Авторката е руска тароложка с 40-годишен опит – Светлана Таурте. Има собствена школа. Занимава се и с парапсихология, с йога, доколкото разбрах. Книгата е преводна.

В най-скоро време би трябвало да я пуснат по книжарниците. А сега предполагам, че може да се закупи директно от сайта на издателство "Паритет", там вече е обявена като предстоящо заглавие. Би трябвало до дни да я пуснат в продажба.

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 21:55 от Sotis

# 661
Всъщност въпросът е дали имат бъдеще , а не за бъдещето на връзка.

Реално още не са в интимна връзка, така ли?
Според мен има магнетизъм, но би било добре отношенията още от самото си начало да бъдат поставени на ясна и искрена основа. От това би зависело и тяхното бъдеще.

Често се случва картите да отправят предупреждение. Те могат да показват и какви биха били отношенията между двама. Дори ако още са на етап запознанство, флирт, ухажване.

При такава комбинация от карти някой от двамата може да бъде и не дотам искрен в намеренията си. И при тази подредба мишката сама избира дали да влезе в капана. В случая няма принуда.

По принцип Двойка пентакли не е особено добра карта за любовните отношения, ако търсим нещо стабилно, моногамно. Независимо дали е права или обърната. Понякога именно тази карта подава неясни сигнали на тълкуващия. В една конкретна ситуация ми се беше паднала за мъж, който се опитва да тъче на два стана, да жонглира с две възможности, да мами.

По същия начин може да се пита дали двама имат бъдеще, ако вече са във връзка или брак. Например ако нещо не върви, ако са пред раздяла. Така че тук няма яснота.

# 662
Здравейте, дайте малко помощ при тълкуването на подредбата, а въпросът е какво е бъдещето между мъж и жена?

влюбените
дяволът
двойка пентакли обърната

По тези карти аз мисля, че или нямат все още връзка, или е в съвсем , ама съвсем в  начален етап. Едва ли може да се говори за бъдеще по картите.

Не съм разбрала въпроса. Затова е и такъв отговора ми.

# 663
  • София

Реално още не са в интимна връзка, така ли?
Според мен има магнетизъм, но би било добре отношенията още от самото си начало да бъдат поставени на ясна и искрена основа. От това би зависело и тяхното бъдеще.

Често се случва картите да отправят предупреждение. Те могат да показват и какви биха били отношенията между двама. Дори ако още са на етап запознанство, флирт, ухажване.

При такава комбинация от карти някой от двамата може да бъде и не дотам искрен в намеренията си. И при тази подредба мишката сама избира дали да влезе в капана. В случая няма принуда.

По принцип Двойка пентакли не е особено добра карта за любовните отношения, ако търсим нещо стабилно, моногамно. Независимо дали е права или обърната. Понякога именно тази карта подава неясни сигнали на тълкуващия. В една конкретна ситуация ми се беше паднала за мъж, който се опитва да тъче на два стана, да жонглира с две възможности, да мами.

По същия начин може да се пита дали двама имат бъдеще, ако вече са във връзка или брак. Например ако нещо не върви, ако са пред раздяла. Така че тук няма яснота.

Здравей, Сотис! Харесва ми как тълкуваш картите Simple Smile Имаш ли сайт или блог, или някоя страница, на която мога да те следя? На лични ако е удобно да ми пуснеш, за да не се изтрие, ако се сметне за реклама Simple Smile

Относно комбинацията, по последните 2 О Пентакъла, според мен няма да се справят, нито ще имат връзка. Единият е много по-силен и уверен, другия изобщо не му е на нивото.

Не могат да имат връзка, освен ако не е някаква подчинена....

Много вероятно единият или и двамата да са обвързани и да си позволят да бъдат заедно, но нищо няма да стане. Освен ако коренно не променят нагласите си един спрямо друг.

# 664
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета дали някой има възможност да ми хвърли едни карти.Намирам се на кръстопът и не знам какво да предприема.
Да се откажа от бизнеса , който е в застой и да почна работа някъде или да следвам мечтата си.И дали мъжа, който не мога да забравя пак ще ми пише след като се отдаличихме или да търся нова връзка.
Благодаря , ви предварително

# 665
Имаш ли сайт или блог, или някоя страница, на която мога да те следя? На лични ако е удобно да ми пуснеш, за да не се изтрие, ако се сметне за реклама Simple Smile

Не, дори фейсбук профил нямам. Астролог съм, с Таро се занимавам от време на време. И интересът е на приливи и отливи, много се разпилявам и не мога да се фокусирам само върху едно нещо. Напоследък и колодите ми Таро са в дълга почивка, не остава много време.

Двойка пентакти, ако се пита за отношения, дава и балансьори. Но обикновено тази карта говори за по-повърхностен интерес, понякога човек не е наясно какво всъщност иска, какво търси.
В комбинация с Дявола не ми харесва, не бих изключила и манипулативен елемент. Като цяло двойки често са активни при въпроси, свързани с отношенческа динамика. Но както вече казах, Двойка пентакли не е особено искрена карта, особено обърната и в комбинация с рогатия.  smihesorry

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 15:29 от Sotis

# 666
Намирам се на кръстопът и не знам какво да предприема.
Да се откажа от бизнеса , който е в застой и да почна работа някъде или да следвам мечтата си.И дали мъжа, който не мога да забравя пак ще ми пише след като се отдаличихме или да търся нова връзка.

Тук е нужна по-обемна подредба, наброих три разнопосочни въпроса. Само с три карти не мисля, че ще се получи достатъчно достоверен и изчерпателен отговор.
Обикновено, когато нямам време да редя подредби, импровизирам и по една карта за всеки уточняващ въпрос. Сама ги формулирам, изхождайки от това, което споделя питащият.

При теб ситуацията наистина изглежда сложна и изтъкана от противоречия. Обаче картите загатват, че важните решения си зависят от теб, трябва да се действа адекватно с оглед обстоятелствата. Ето какво ми излезе по всеки от въпросите:

Карта на питащия – Страшният Съд
Не се плаши от наименованието, но това наистина е знакова карта. Моментът е назрял и трябва да се инициират нужните промени, като се направи трезва преценка на ситуацията. Тази карта символизира важен житейски етап, нещо трябва да се финализира. Промените са неизбежни, те са узрявали бавно и постепенно, сега е време за вземане на решения по всички висящи и отлагани въпроси.

В какво състояние е бизнесът? – Шестица пентакли
Каква е перспективата? – може ли някак да се санира или изцяло трябва да се ликвидира? – обърната Кула

Шестица пентакли не е карта на фалита, по-скоро говори за нужда от възстановяване. В този контекст може да показва, че липсват необходимите приходи и вложения. Кулата в обърната позиция не е така негативна като в права. Това не е категорично указание за крах, провал, несъстоятелност. По-скоро говори за проблеми, препятствия, ограничения, нестабилно положение. В комбинация с 6ца пентакли не бих я тълкувала като окончателна ликвидация на бизнеса, а може би като временно свиване/замразяване на проекта. Докато не дойдат по-добри времена и възможности.

Дали да потърсиш работа като наемен служител – Висшата Жрица
Това е добра карта, но тя по-скоро вещае успех, който се постига бавно и със собствени усилия. Постепенен напредък. Име вероятност да намериш работа, което да ти е по сърце, да ти носи усещане за вътрешно задоволство. Но ще разчиташ повече на своите вътрешни ресурси и способности. Имаш нужната сила да се пребориш с препятствията по пътя.
Що се отнася до гонене на някакви мечти (питаш за това), тази карта е с благоприятна символика. Нейното послание обаче е да не се форсират нещата, а да се изчака търпеливо някой по-удачен момент. Успех би имала и ако решиш да инвестираш в своето развитие – обучение, повишаване на квалификацията, усвояване на нови знания, а също така нещо свързано с изследователска или творческа дейност.

За отношенията с въпросния мъж картите не са особено розови.

Сигнификатор на мъжа, как е представен – обърната Колесница
Каква е перспективата на тези отношения? – обърната Шестица чаши

Интересното в тази подредба е, че и двата сигнификатора, твоят и на мъжа, са представени от карти, които вещаят предстоящи неизбежни промени. Но при теб има волеви и осъзнат фактор, има състояние на готовност. Докато при него нещата са много хаотични, много е подвластен на външни фактори и обстоятелства, не действа адекватно.

Колесницата, особено обърната, говори за нестабилност, променливост, обрати. Може в момента така да му протича животът, такива да са обстоятелствата. Но в обърната позиция се смята за критична и може да говори за неблагонадеждност. Бих имала едно на ум за този мъж.

Шестица чаши има връзка с миналото, но в обърната позиция по-скоро говори, че е желателно да се отвори нова страница, да се скъса тази нишка. В комбинация с обърната Колесница тя не очертава перспектива за конструктивно развитие, а по-скоро спъва, създава стагнация и носи деструктивни последици. Обърната може да говори и за нещо ново – или мъжът да е потърсил друга връзка, или това да е съвет към теб. Повече клоня към втория вариант, тъй като в комбинация с неговия сигнификатор не носи съзидателно значение, по-скоро руши стари структури и къса връзка с миналото.

Шестица чаши често символизира някакви спомени, носталгия по отминали времена. В обърната позиция обаче тя е насочена към бъдещето. Нови възможности, предстоящи събития, обновление, възраждане, възстановяване. Преосмисляне и преразглеждане на ситуацията, внасяне на необходимите корекции. Но в комбинация с обърната Колесница по-скоро би говорила за разрив. И той е за твое добро. И вече си в състояние на нужната готовност, за което говори твоята карта-сигнификатор. Промени предстоят, но трябва да им помогнеш да се случат, сама да ги инициираш вместо да бездействаш и да чакаш всичко от само себе си да се нареди. При тази подредба не виждам такъв вариант, трябва да се действа и всичко деструктивно да бъде изтръгнато, да се отвори нова страница в живота.

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 16:30 от Sotis

# 667
И. успяла ли е да помогне на А.?
Какво се е случило? Коментирайте!

Изпадат 5 меча, 5 чаши
После Умереност, Крал пентакли

Отговорът на комбинацията е:
3 меча, Глупакът, 6 пентакли

Уникални карти!
Дайте и вие вашия принос, това е интересна комбинация и си струва да коментирате.

# 668
Наши семейни приятели, А и С, ни оферират да инвестираме в техен бизнес. Аз смятам, че е нерентабилно, но ММ Б, има емоционална връзка и иска да помогне. Какво казва тарото по въпроса, ако е удобно. Мерси.

В смисъла на горния въпрос, да попитам. Ако тръгнем в различни посоки с ММ, Означава ли, че посоките в отношенията ни са категорично противоположни. Моето е бетонирано, но ако проиграе своето, къде остава той в пейзажа.

# 669
И. успяла ли е да помогне на А.?
Какво се е случило? Коментирайте!

Изпадат 5 меча, 5 чаши
После Умереност, Крал пентакли

Отговорът на комбинацията е:
3 меча, Глупакът, 6 пентакли

Уникални карти!
Дайте и вие вашия принос, това е интересна комбинация и си струва да коментирате.

На урок по Таро ли сме или на изпит?

# 670
Не слагам нещата в такива рамки.
Имаш карти, имаш въпрос, можеш да напишеш всичко, което виждаш по картите, независимо какво е то.

Аз не бих отказала нещо подобно, можеш да върнеш същото и към мен.

# 671
По-важната комбинация е тази долу, нали? Картите, които са изтеглени по въпроса.
А тия горе са хаотично изпаднали, по време на разбъркване? Според мен те не съдържат отговор, а по-скоро показват какво е моментното състояние, ако питащият от нещо е бил развълнуван. При липса на фокус, концентрация също могат да изпаднат доста карти от колодата.

Според мен и двете купчинки говорят за проблемна ситуация. Има вероятност да е замесен финансов мотив. Кризисно реагиране. Конфликтна ситуация. Има дворцова карта, тя може да сочи едно от действащите лица. Или това да е човекът, с когото е свързан проблемът, или някой, който не е оказал нужната подкрепа.

Втората купчинка вероятно говори за търсене на изход от създалата се ситуация. Възможно е бил ангажиран трети човек. Но в комбинация с Глупака и 6ца пентакли съм малко скептична за мотивите. Може да е било или тип мечешка услуга, или опит да се извлече изгода от трудното положение на питащия. Или пък питащият е сглупил и търси помощ, някой да го изкара от патовата ситуация. Каквото и да се е случило, има елемент на разочарование. Неадекватна преценка за човека или ситуацията.

Ситуация, в която има обида, коварство, некоректна постъпка. Или най-малкото някой не е отговорил на нашите очаквания. Може да бъде и услуга, но при определени условия, вероятно обидни или неприемливи за питащия.

# 672
Здравейте!
Влизам с въпрос. За мен ще има ли увеличение на заплатата от този месец  newsm78

6 чаши - 9 жезли - Крал чаши
Кратък отговор - не.
Упорито държиш на нещо минало и не го пускаш. Носело ти е успехи преди и сега може би се надяваш на тези успехи да ти донесат увеличението. Но тези стереотипи в момента не носят дивиденти, напротив. Някакси не си достатъчно видима, не се затваряй, излез пред света (фирмата, където работиш) да те види, поеми някаква инициатива, ако трябва, влизай в интеракция с разни хора, бъди по-словохотлива.
Доста се колебах дали да пиша.  Леко обидена по  начина, на който ми се отговори. Но все пак да дам ОВ.
Да! Има  увеличение.

# 673
Нещо обидно ли има в трактовката? Странно, на пръв поглед не забелязвам такъв момент.

Това е езикът на Тарото, символен и асоциативен. Разбира се всеки таролог има различен стил и изразни средства.

# 674
Не слагам нещата в такива рамки.
Имаш карти, имаш въпрос, можеш да напишеш всичко, което виждаш по картите, независимо какво е то.

Аз не бих отказала нещо подобно, можеш да върнеш същото и към мен.

Но каква е целта ? Вие знаете ли отговора?

Общи условия

Активация на акаунт