Карти таро - тема 16

• 53 495
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
момичета, и аз много спешно, ако може да ми се изтеглят карти по два належащи и мъкнещи се от известно време въпроси: накъде да поема в отношенията си със С? този месец ще има ли промяна в работата ми?
Ще има обратна връзка, но тъй като въпросите не са свързани с днес, утре и прочие, може и е към края не месеца

# 676
Здравейте!
Влизам с въпрос. За мен ще има ли увеличение на заплатата от този месец  newsm78

6 чаши - 9 жезли - Крал чаши
Кратък отговор - не.
Упорито държиш на нещо минало и не го пускаш. Носело ти е успехи преди и сега може би се надяваш на тези успехи да ти донесат увеличението. Но тези стереотипи в момента не носят дивиденти, напротив. Някакси не си достатъчно видима, не се затваряй, излез пред света (фирмата, където работиш) да те види, поеми някаква инициатива, ако трябва, влизай в интеракция с разни хора, бъди по-словохотлива.
Доста се колебах дали да пиша.  Леко обидена по  начина, на който ми се отговори. Но все пак да дам ОВ.
Да! Има  увеличение.

Работя  на възлово място и съм достатъчно видима и инициативна.
Благодаря, все пак за отделеното време и внимание.

# 677
  • София
момичета, и аз много спешно, ако може да ми се изтеглят карти по два належащи и мъкнещи се от известно време въпроси: накъде да поема в отношенията си със С? този месец ще има ли промяна в работата ми?
Ще има обратна връзка, но тъй като въпросите не са свързани с днес, утре и прочие, може и е към края не месеца

Изтеглих ти карти за връзката - основата е Свят, което означава, че за теб нещата са били сериозни и си започнала нов етап от живота си, когато си се свързала с него.

Нооо, останалите карти говорят, че той не отдава себе си, както ти.

ПАЖ ЧАШИ - О КРАЛ ЖЕЗЪЛ - О ПАЖ ЖЕЗЪЛ

Колкото и да е било интересно в началото, сега изобщо няма енергия за тази връзка.
Посланието е по-скоро да я приключиш. Време е за избор, струва ли си или не... Просто не виждам никакво вдъхновение тук, нито активност.

И в работата не виждам раздвижване.
О 10 Пентакъла/
4 ЧАШИ - О 10 ЧАШИ - О КРАЛИЦА ЧАШИ

Мнооого разочарования... нещо приемаш твърде емоционално всичко там. Доскоро е било сравнително спокойно, но започват изблици, които няма да повлияят никак добре на никого.

До какво води това - О Императрица. Ами има сериозни проблеми с това, как изразяваш себе си... добре ще е малко да се поотдръпнеш, за да се преориентираш, какво наистина желаеш и кое би ти носило удовлетворение - начини, по които да се развиваш, в сфери, в които наистина можеш да изявиш себе си, дарбите си.

# 678
А.ник, знам отговора, да. Просто това си беше добро "упражнение". Можеш и ти при желание да споделиш някоя твоя минала комбинация за въпрос, на който си теглила и вече знаеш отговора. Ще е интересно.

Публикувах комбинацията, понеже картите са много действителни и доста уникални, предвид оказаната помощ, която обаче не мога да споделя точно каква беше. Но беше много важна за А.
Беше ми интересно дали може да се види процеса, който е протекъл, как се е състояла помощта.

И. помогна на А., като по чудо и като по магия. Картите показват стоп на страданието и една нова надежда, ново начало. Всички сълзи са изличени и забравени и може да се почне на чисто, с нова свежест. Изразявам се малко метафорично, но все пак тази помощ беше свързана с нещо, съкровено за А.; Важно за нея от емоционална гл. точка.

Процесът може да се види по комбинацията Глупак+6 пентакли, а лошото и болката са свършили (3 меча).
Аз лично използвам най-често следния метод на анализ:
1ва карта - минало и/ИЛИ основа на проблема
2ра - ПРОЦЕСЪТ ПО СЛУЧВАНЕ (не настояще!)
3та - резултат, финалната дума.

Това е много условно, де.
В случая имаме Голям аркан, и би следвало да се чете така:
3 меча <-----> Глупак+6 пентакли, като акцент. Което също говори много. В случая на конкретната комбинация и двата прочита говорят едно и също. Нещо като изречението "Иван поряза ръката си", "Иван ръката си поряза" - смисълът е еднакъв, и резултат, с леки нюанси в изказа.

Просто обяснявам разсъжденията си, имайки предвид резултата, не го приемай като урок по Таро.

Сотис, благодаря за включването и смелостта!
Изпадналите карти от моя опит най-често говорят за следното:
1) Реалният отговор на Таро, следва "безсмислена" комбинация, питащият е добре да зачете падналите карти като реален отговор
2) Реалният отговор на Таро, следва контрапунктна комбинация, която отразява нагласите на питащия (какво иска да е, а не е)
3) Добро допълнение на комбинацията
4) Някаква предистория и/или емоционален фон

Не е лесно да се разграничи кога какво е, но аз гледам характера на падащите карти. Ако се пръскат хаотично и хвърчат от тестето, ако тестето тежи, може нещо да не е наред с въпроса или питащия.
В случая съвсем леко изпаднаха,никога не съм виждала да ми изпадат така. Паднаха като сълзи, като листа от есенно дърво. Много естествено, леко. По-точно "плъзнаха се". И то все по двойки.
Освен това са като кодове - колко често изпадат чифтове - две петици? Или карта като Умереност до силен крал?
Честно, и аз не успях да разбера добре падналите карти, но има някаква връзка с лекуване Умереност+Крал пентакли, от капацитетен човек - казано опростено.

И сега на последно място да благодаря на Секхмет, от нея черпя знания за Таро  и не искам да си приписвам никакви заслуги, въпреки че много се старая с картите. Не го приемайте като реклама. Просто истината трябва да се казва.

Благодаря ви за вниманието!

# 679
  • София
Добро утро, момичета. Имам нужда от един отговор. Ще се радвам, ако някой има интерес да погледне. Не искам да нахалствам. Благодаря! Хубав ден от мен.

# 680
А.ник, знам отговора, да. Просто това си беше добро "упражнение". Можеш и ти при желание да споделиш някоя твоя минала комбинация за въпрос, на който си теглила и вече знаеш отговора. Ще е интересно.

Публикувах комбинацията, понеже картите са много действителни и доста уникални, предвид оказаната помощ, която обаче не мога да споделя точно каква беше. Но беше много важна за А.
Беше ми интересно дали може да се види процеса, който е протекъл, как се е състояла помощта.

И. помогна на А., като по чудо и като по магия. Картите показват стоп на страданието и една нова надежда, ново начало. Всички сълзи са изличени и забравени и може да се почне на чисто, с нова свежест. Изразявам се малко метафорично, но все пак тази помощ беше свързана с нещо, съкровено за А.; Важно за нея от емоционална гл. точка.

Процесът може да се види по комбинацията Глупак+6 пентакли, а лошото и болката са свършили (3 меча).
Аз лично използвам най-често следния метод на анализ:
1ва карта - минало и/ИЛИ основа на проблема
2ра - ПРОЦЕСЪТ ПО СЛУЧВАНЕ (не настояще!)
3та - резултат, финалната дума.

Това е много условно, де.
В случая имаме Голям аркан, и би следвало да се чете така:
3 меча <-----> Глупак+6 пентакли, като акцент. Което също говори много. В случая на конкретната комбинация и двата прочита говорят едно и също. Нещо като изречението "Иван поряза ръката си", "Иван ръката си поряза" - смисълът е еднакъв, и резултат, с леки нюанси в изказа.

Просто обяснявам разсъжденията си, имайки предвид резултата, не го приемай като урок по Таро.

Сотис, благодаря за включването и смелостта!
Изпадналите карти от моя опит най-често говорят за следното:
1) Реалният отговор на Таро, следва "безсмислена" комбинация, питащият е добре да зачете падналите карти като реален отговор
2) Реалният отговор на Таро, следва контрапунктна комбинация, която отразява нагласите на питащия (какво иска да е, а не е)
3) Добро допълнение на комбинацията
4) Някаква предистория и/или емоционален фон

Не е лесно да се разграничи кога какво е, но аз гледам характера на падащите карти. Ако се пръскат хаотично и хвърчат от тестето, ако тестето тежи, може нещо да не е наред с въпроса или питащия.
В случая съвсем леко изпаднаха,никога не съм виждала да ми изпадат така. Паднаха като сълзи, като листа от есенно дърво. Много естествено, леко. По-точно "плъзнаха се". И то все по двойки.
Освен това са като кодове - колко често изпадат чифтове - две петици? Или карта като Умереност до силен крал?
Честно, и аз не успях да разбера добре падналите карти, но има някаква връзка с лекуване Умереност+Крал пентакли, от капацитетен човек - казано опростено.

И сега на последно място да благодаря на Секхмет, от нея черпя знания за Таро  и не искам да си приписвам никакви заслуги, въпреки че много се старая с картите. Не го приемайте като реклама. Просто истината трябва да се казва.

Благодаря ви за вниманието!

Благодаря за изчерпателния отговор. Само да попитам, И с помощта на картите ли е помогнала на А или по някакъв друг начин / изхождам от думите Ви " като по чудо и магия " ?

# 681

Наистина много интересен казус, не бих предположила по тази комбинация такъв положителен отговор!

# 682

Изтеглих ти карти за връзката - основата е Свят, което означава, че за теб нещата са били сериозни и си започнала нов етап от живота си, когато си се свързала с него.

Нооо, останалите карти говорят, че той не отдава себе си, както ти.

ПАЖ ЧАШИ - О КРАЛ ЖЕЗЪЛ - О ПАЖ ЖЕЗЪЛ

Колкото и да е било интересно в началото, сега изобщо няма енергия за тази връзка.
Посланието е по-скоро да я приключиш. Време е за избор, струва ли си или не... Просто не виждам никакво вдъхновение тук, нито активност.

И в работата не виждам раздвижване.
О 10 Пентакъла/
4 ЧАШИ - О 10 ЧАШИ - О КРАЛИЦА ЧАШИ

Мнооого разочарования... нещо приемаш твърде емоционално всичко там. Доскоро е било сравнително спокойно, но започват изблици, които няма да повлияят никак добре на никого.

До какво води това - О Императрица. Ами има сериозни проблеми с това, как изразяваш себе си... добре ще е малко да се поотдръпнеш, за да се преориентираш, какво наистина желаеш и кое би ти носило удовлетворение - начини, по които да се развиваш, в сфери, в които наистина можеш да изявиш себе си, дарбите си.
много благодаря, точно така е според моите чувства, не знам какво ще се случи, но съм в дилема и по двата въпроса. Ще пиша.

# 683
Здравейте! Ако е възможно да се изтеглят карти и за мен по въпрос, свързан с любовта на живота ми-дали отново ще се съберем Simple Smile Благодаря.9

# 684
Ако е възможно да се изтеглят карти и за мен по въпрос, свързан с любовта на живота ми-дали отново ще се съберем Simple Smile

Изтеглих 4 карти, първата е твой сигнификатор. Обърната Петица чаши.
Описва твоето състояние – огорчение, тъга, изоставеност. Желание да се възобнови нещо от миналото.

Следващите 3 карти са Четворка мечове в обърната позиция, Паж жезли и Глупакът.

Първата карта изтеглих по въпроса за сегашното състояние на вашите отношения, а също какви са причините за тази раздяла. Тази карта говори за силно страдание, чувство на изоставеност, предателство, изолация. В обърната позиция понякога предупреждава да бъдем по-предпазливи и внимателни. И като цяло говори за бавно възстановяване след преживяна криза, бавен и труден напредък. Има желание да се възстанови, да се върне изгубеното, но би било добре да се замислим дали предприемаме точни действия в точното време, на точното място и с точния човек. В в случая вероятно този принцип е бил пренебрегнат.

Втората карта е сигнификатор на квезита, т.е. човека, за когото питаш. По принцип е от картите, които вдъхват доверие, но зависи какви карти има по съседство. Не е лош човекът, но импулсивен, с младежки дух и тенденция да избързва, спонтанен, но също така и повърхностен. Сексуален интерес е налице. Дойдох, видях, победих.

Помежду ви може да е имало магнетизъм, импулс, искра, но няма указания за трайност и стабилност. Най-вече като нагласа от негова страна. За това говори и последната карта – Глупакът – шапка на тояга. Нея я изтеглих за отговор на основния въпрос, т.е. дали ще се съберете и въобще дали има някаква перспектива. Тук се предполага непредсказуем развой. Но като цяло това е критична карта за отношенията, говори за неблагонадежден човек. Дори ако спонтанно реши да те потърси, това възобновяване на отношения може да е временно и да те държи постоянно в напрежение и очакване, че пак нещо може да му скимне и да си тръгне без обяснения. Паж жезли в комбинация с Глупака говори за човек, който все още не е улегнал, пребивава в период на опознаване на различни възможности, заигравки, флиртове, нови предизвикателства, отворен е за всякакви експерименти в отношенията. Иде ми, дойде ми.

На този етап перспектива за стабилност не виждам в тази връзка. Любимият ти е с нагласа да си идва и да си отива, когато му скимне. Ако си готова към всякакви компромиси и отворена връзка, тогава евентуално би могло да продължи, но с много бележки под линия. Според мен това ще е история с неочакван край.

# 685
  • Пловдив
Здравейте и от мен ! bouquet
Моля и за мен една карта ,относно работа . Praynig
Дали скоро ще си намеря мечтата работа ?
Много благодаря за отделеното време !!!

# 686
  • София
Добре ли ще е за мен да се разделя с Деян. От известно време го обмислям. Основната причина е, че не ми импонира интелектуално. И като всеки човек ме е страх от самота. Но освен горепосочената причина, повярвайте ми няма друга никаква причина. Просто всичко друго е идеално. Благодаря предварително!

# 687
Много благодаря за информацията.

# 688
Интересува ме има ли в Плевен някой който гледа на карти Таро

# 689
Твой сигнификатор – обърната Седмица пентакли
Първата карта загатва за някаква дисхармония, съмнения. Усещаш, че си инвестирала доста в тази връзка, а плодовете не носят достатъчно удовлетворение. Партньор, който според теб не отговаря на твоите очаквания. И дори може би си задаваш въпроса дали вложените усилия са стрували, макар и да не го осъзнаваш напълно в текущата ситуация. И може би си мислиш, че има нещо, което помрачава щастието във вашата връзка, внася разногласия.

Карти на въпроса – обърната Четворка чаши, Колелото на Фортуната, Слънцето

Четворка чаши – динамиката на вашите отношения (лайтмотив)

Дори когато всичко на пръв поглед е идеално, все имаш усещане за липса. И ако я нямаше разликата в интелектуалното ви ниво, щеше да е нещо друго. В обърната позиция Четворка чаши придобива по-благоприятно значение. Според някои автори такива карти могат да бележат промени в ситуацията, които са настъпили в резултат на нашите осъзнати усилия.  Да се преразгледат отношенията, да се видят и техните плюсове, а не само това, което липсва. За да не гоним впоследствие последния влак и да не действаме по-безразборно на някой по-късен етап. Това е съветът на картата към питащия.

Колелото на Фортуната – относно мъжа и общата ви перспектива
Това е традиционно щастлива карта. Разбира се всеки човек има недостатъци, но никой партньор не идва в живота ни случайно, независимо колко сме различни. Тази карта говори за среща, която е била предначертана свише. Всички ние срещаме някакви уроци в отношенията, духовни и кармични. Да, наистина би било хубаво партньорите да са равнопоставени във всяко едно отношение, но такива връзки се срещат изключително рядко и това също е орисия, която предполага определено духовно ниво, мисия и обща цел, еволюционна програма.

Слънцето – да се разделите ли?
Това също е традиционна карта на щастието и успеха. И като цяло тя не говори в полза на евентуална раздяла. Но ако смяташ, че си постигнала абсолютна цялостност, която те прави напълно самодостатъчна личност, би могла да поемеш това предизвикателство и да прекъснеш връзката. Ако считаш и вярваш, че имаш достатъчно потенциал сама да се справяш в живота. На първо място човек трябва да бъде честен със самия себе си – и това е едно от най-важните послания на тази карта.

Сама по себе си това е карта на щастието и помирението, ако се пита за партньорски отношения. Ти избираш какво да виждаш и спрямо какво да реагираш в тази връзка – да се фокусираш върху всички положителни страни, върху това, което ви обединява и ви прави щастливи заедно, или върху разликите и недостатъците. И като цяло, ако се пита за конкретен партньор, тази карта очертава положителен образ.

Ако трябва да резюмирам, бих казала, че картите не изключват положителна динамика и възможност да сте щастлива двойка. Първите две обаче изискват целенасочена и осъзната работа върху себе си и своите възприятия, а не да се опитваме да променяме партньора или да му потърсим заместител. Ако го превъзхождаш интелектуално, това не изключва други негови достойнства. Все в нещо може да е по-добър от теб или поне колкото теб, но Четворка чаши пречи да го видиш, все нещо не ти достига.

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 11:59 от Sotis

Общи условия

Активация на акаунт