Нощно напикаване

• 274 347
  • 975
  •   1
Отговори
# 720
Моето беше дълбоко спящо, но започна да я чува.

# 721
Здравейте, моят син също е с нощно напикаване. Вече е на 6г и 5м, но проблемът му си остава и подобрение няма. Той от бебе още си е така, така и не успяхме да махнем нощния памперс. Това лято за трети път направих усилие да го махнем, но не спря да се опикава. Нямаме суха нощ, освен в случаите, когато съм налучкала и навреме съм го вдигала да пишка. Ставам 2 пъти на нощ за него, и още по 3-4 пъти за по-малките му сестрички(те са още малки, най-вече най-малката се размрънква честичко нощем в съня си, защото вади зъби). Трудно е, през лятото поне съхнат бързо чаршафите, а сега е все по-трудно, че няма насмогване с прането. През 2013г. пролетта го водихме на нефролог покрай сестра му, за която имаше контролен преглед тогава при такъв специалист, пуснаха му изследвания на кръв и урина - всичко било нормално за възрастта му. Гледаха му бъбреците на видеозон, там също нищо. Съветваха ме като навърши 6г. пак да ходим, но в града вече не идва нефролога, при когото ходихме, а като чета вашите мнения, май няма смисъл след като вече сме му пускали изследвания. Говорила съм и с психолог, който е на мнение, че причината е скрита ревност към сестричките му. Даде ми съвет вечер да го галя преди лягане и да му казвам, че много го обичам, макар че нямам вече време покрай грижите за малките му сестрички да се занимавам с него повече. И галенето по точно определен начин - да почва от носа, през челото, по косата до тила, после пак от носа, през челото по лявата буза, после още веднъж така, но по дясната буза и да не спирам да повтарям, че го обичам и че ще се гордея много с него, ако остане сух през нощта. На подсъзнателно ниво това уж щяло да помогне в някакъв момент. Аз го правих известно време това лято, но после замина на гости при баба си за известно време и като се върна така и не продължих. Ефект не видях, но е нещо, което тук никой не беше споменал, та ако някоя от вас реши, може да опита. Виждам, че всяко дете реагира различно на различните методи на лечение.
В момента още упорствам и не съм почнала да слагам памперси, но умората си казва думата при мен и вече все по-рядко успявам да стана навреме, така че да е още сух и да предотвратя напишкване. Мисля да опитам с птичето просо, стига само да го намеря, че това е лесно приложимо, не е нещо сложно и да ми отнема много време за предварителна подготовка, че малките му сестрички също си искат вниманието и не насмогвам за нищо вкъщи.

# 722
Цитат
Нямаме суха нощ, освен в случаите, когато съм налучкала и навреме съм го вдигала да пишка.
Emel Manolova, сама си дала отговор на проблема.Според мен алармата за нощно напикаване ще свърши работа.Скъпа е, но инвестицията си заслужава. Peace

# 723
И аз алармата щях горещо да препоръчам.
Не разбрах в крайна сметка махнали ли сте нощния памперс, защото за дете на 6,5г. ...... то така с памперс никога няма да се научи.

# 724
  • София
Аз съм слагала памперс инцидентно когато ходим на гости с преспиване. Моя син тогава беше леко притеснен дали няма да се напишка и не се напишка.
У дома използвах еднократни чаршафи.
Алармата според мен ще ви свърши работа.

# 725
  • София
Emel Manolova , също препоръчвам да започнете с алармата веднага. Уточнявам, че ако детето не я чува и не се събужда от нея, задължително родител да легне при него, в неговата стая, за да може веднага при сигнал  да го събужда. Дори от съседна стая ще се забави и ще изпусне момента с напишкването.
На пръв поглед изглежда че е скъпа, но всъщност това е една оправдана инвестиция. Не се бавете и си я поръчайте докато не е станал ученик.

Успех. Ако има нужда съм насреща за уточнения.

# 726
  • Русе
Emel Manolova, аз пък си мисля, че без да осънаваш, няколко пъти в поста си написала причината за напикаването на момченцето ти.
Това, че сестричките му са малки, а той е голям, не означава, че те изискват повече внимание, а той не. Психолога ти го е казал - детето ревнува, защото не му обръщаш нужното внимание.
Според мен не е достатъчно само вечер да се гали детето и да му се казва "Обичам те". Казваш, че си го правила известно време, но ефект не си видяла. Това не е лекарство - да го пиеш определено време и да ти мине.
Не ме разбирай погрешно! Минала съм по този път - и с буденето нощем, и с непрестанно мокрите чаршафи. Видно от подписа ми е, че и аз съм с по-голям батко и по-малко момиченце. Какво ли не съм опитвала - и просо, и зелеви семена, и пчела да яде, и дъвка мастикс, и мазане на кръста с какво ли не, дори бях решила и на кинезитерапевт да го водя. Нещата започнаха да се променят, когато благодарение на хомеопата ни, тотално промених начина си на мислене и отношението към детето. Отне ми няколко години, но смело мога да заявя, че проблема с нощното напикаване вече го няма.

# 727
  • София
viki_1974
Би ли казала името на хомеопата, който посещавате?

# 728
  • Варна
Emel Manolova, алармата е нещото, което ще препоръчам и аз. Ако пазаруваш от чужбина - и бей е най-добрия вариант, доста по-ниска цена от предлаганата в България.

# 729
Памперс не съм му слагала от пролетта. Ревност има и по мои наблюдения, но и той ми е доста активен и непрекъснато се налага да му правя забележки да не скача  и бяга из къщи, да не се катери по мебелите и т.н. Стига се и до повишаване на тон, и  до наказания. Така, трудно си е, но се опитваме да се справим. Аз също искам да пробвам с алармата, но достъп до е-бей нямам, никога не съм пазарувала от чуждестранни сайтове. За мен е вариант да се сдобия с употребявана вече такава, но трябва да преодолея и скептицизма на мъжа ми, че си струва да се направи тази покупка. И той реагира точно като вас (в началото преди да я използвате) като му казах за тази аларма - че ще стресира детето.

# 730
  • Русе
Памперс не съм му слагала от пролетта. Ревност има и по мои наблюдения, но и той ми е доста активен и непрекъснато се налага да му правя забележки да не скача  и бяга из къщи, да не се катери по мебелите и т.н. Стига се и до повишаване на тон, и  до наказания. Така, трудно си е, но се опитваме да се справим. Аз също искам да пробвам с алармата, но достъп до е-бей нямам, никога не съм пазарувала от чуждестранни сайтове. За мен е вариант да се сдобия с употребявана вече такава, но трябва да преодолея и скептицизма на мъжа ми, че си струва да се направи тази покупка. И той реагира точно като вас (в началото преди да я използвате) като му казах за тази аларма - че ще стресира детето.
Помисли върху това. Говори му повече, обяснявай му. Трудно ти е, но нещата са в твоите ръце.

# 731
Благодаря за подкрепата на всички. Все някога трябва да се справим с този проблем.

# 732
viki_1974, предполагам, че работата с хомеопат ви е отнела няколко години до пълни изчистване на проблема? Питам защото и с моя син сме тръгнали по този път, но след половин година хомеопатично лечение нямаше никакво подобрение, дори и един път не се случи да е сухо. От погледа на хомеопатката останах с впечатление, че и тя е изненадана. Въпросите ми са два всъщност - кога видяхте, че лечението има ефект и можете ли да ни препоръчате този специалист, ако е в София?

Предварително благодаря  Hug

# 733
Аз искам да споделя, че моят син е едно дете, винаги е имал цялото ни внимание и обич, расте в спокойно,нормално семейство, той е динамично, жизнено и умно дете, на което рядко се карам или казвам не и въпреки всичко това се напишкваше.  Психологът, с който аз се консултирах каза (обратно на написаното по-горе...) е, че в никакъв случай вечер преди лягане не трябва да се обръща внимание на проблема, защото тогава от напрежение подсъзнателно да не се напишка, се случва точно това. Явно колкото хора, толкова и мнения! Хомеопатия и ние пробвахме и въпреки, че ние го лекуваме само с хомеопатия с доктор хомеопат, с напикаването не успя да помогне. Бебешкия нощен памперс свалихме на 2,5 години, на почти 4 години започна да се напикава - първо на обяд в градината, а после и вкъщи вечер. Аз лично си намерих някакво обяснение за мен, намалих вредното влияние на някои фактори в градината. Напикаването не спря веднага, все пак дълбокият сън според мен е главен виновник! Както писах и по-горе, алармата на него не му помогна, не я чуваше, а нямаше как някой от нас да спи при него. Аз ако спя с него си го будя - не ми трябва аларма. Simple Smile Напоследък обаче тенденцията да се събужда сам нощем зачестява, ходи си до тоалета и все повече сухи нощи имаме. Ура, ура... явно с възрастта лека полека се решава проблема.

# 734
А на колко години е сега?

Общи условия

Активация на акаунт