Нощно напикаване

• 270 809
  • 975
  •   2
Отговори
# 105
Според мен психологът е задължителен.
Но на твое място бих я завела и на един рентген на таза.
Поне напълно ще изключите вродена аномалия на гръбнака
като причина за нощното напикаване.

# 106
Здравейте мисля, че сте Диана,
Току що поместих една публикация, в раздела за психически разстройства, които са и причина за хиляди други заболявания.
Това, което казвам там е, че Господ е, който изцели моето момче от нощно напикаване след 17 години мъки. Това е пълната истина, какво ли не правих, какви ли не билки, лекарства, методи, които го изнервиха него и всички нас в къщи, дотолкова, че скачахме нощем да прекъсваме съня му и да го вдигаме  на няколко часа. Не, нищо не спря напикаването, а и детето започна да страда от нервно разстройство, което се отрази на целия ни живот...
Тази вечер никога няма да я забравя:
Двамата ми сина се върнаха от някакво събиране много въодушевени и сияещи... Но въпроса, който ми отправиха ме срази: - Защо не си ни казала, че освен тяло имаме дух и душа? че има Бог? И че Той ИЗЦЕЛЯВА?!Той ще ме изцели и мен. От тази вечер вече няма да се напикавам НИКОГА!
Бях смразена, уплаших се смъртно, че детето ще СЕ РАЗОЧАРОВА ЗАВИНАГИ... скачах цялата нощ да пробвам дали е сух... така за първи път от толкова години той осъмна сух...  Очудих се, но бдях още няколко нощи- това повече НИКОГА  не се случи!
Отдъхнах си завинаги от страшните усилия, от нервите, от миризмите и от хиляди други проблеми...
После намерих Тоя, дето го беше изцелил и му поверих душата и живота си. Децата ми, те сами го бяха намерили.
Видях много други изцеления в живота си, за мен, за близките ми, за много други хора, познати и непознати. Те се доверяваха и Той ги изцеляваше, това е абсолютна истина.
Мога да Ви разкажа за тях, по обстойно, ако желаете.
Искам да помогна на всички, които имат проблеми, каквито и да са те. Не, че аз ги нямам, но се моля усърдно на моя Бог и Той върши чудеса. Не всички обаче се изцеляват и аз не знам точно защо. Вероятно причините са някъде в определения човек... Можем заедно да намерим причините и да си помагаме. Живота е дар и трябва да го пазим. Всички ние сме творения Негови и Той ни обича.
Но може ли грънеца да се противи на Грънчаря си?!
Покаяние и пълно предаване в ръката на Всевишния, това е пътят към просперитет на дух, душа и тяло. Пътя към вечен живот без страх, болести, смърт! Никой не може да ми отнеме Неговата Агапе /безусловна/ Любов!
Бъдете благословени!

# 107
Здравейте , пиша от собствен опит - аз самата съм се напикавала до 2 клас .Нещото , което е спряло това е мед. дъвка + белтък всяка сутрин в продължение на 20 дни. Сутрин на гладно се разбиват 3-4 зърна на медицинска дъвка с белтъка на едно яйце на сняг и това се изяжда. На  мен лично това е помогнало - дано да помогне и на вас ...

# 108
Здравей Росица Николова . Аз четейки темата също предположих че сте направили всички необходими изследвания. Моето мнение е че на пъро място трябва да се консултирате с лекар - уролог или нефролог, да направите всички необходими изследвания, да се консултирате и с невролог и писихолог. Тя вече е девойка, ще започне да излиза с момчета да иска да отиде на лагер. и този проблем ще я спира и травмира. По добре да посетите специалист сега - сега по лесно ще говори за проблема си, с времето нещата стават все по -трудни.

# 109
Благодаря!

# 110
Здравейте мамчета аз имам един проблем малко по различен от темата. Дъщеря ми е на 2 години  и 5 месеца от две годишна ми пишка на гърне и от месец може би започна да се напишква денем. Нямам проблем през нощта. Не, че не казва, но винаги пуска преди да е седнала на гърнето и то е при всяко пишкане много рядко сме със сухи гащички след като е пишкала. Още не съм правила каквито и да е изследвания защото си мислех, че е временно понеже от месец има и още едно дете в семейството. Вече имам съмнения и смятам да я заведа на лекар, но ако някой се е сблъскал  с този проблем нека даде съвет. Благодаря

# 111
Здравейте мамчета аз имам един проблем малко по различен от темата. Дъщеря ми е на 2 години  и 5 месеца от две годишна ми пишка на гърне и от месец може би започна да се напишква денем. Нямам проблем през нощта. Не, че не казва, но винаги пуска преди да е седнала на гърнето и то е при всяко пишкане много рядко сме със сухи гащички след като е пишкала. Още не съм правила каквито и да е изследвания защото си мислех, че е временно понеже от месец има и още едно дете в семейството. Вече имам съмнения и смятам да я заведа на лекар, но ако някой се е сблъскал  с този проблем нека даде съвет. Благодаря
Според симптомите, които описваш, сте с абсолютно същия ни проблем. Но  може и да има някаква разлика. Сега ще пусна линк към темата където съм писала и до къде стигнахме:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=301050.20

Това е тема за проблемии с бъбреците и пикочните пътища. Там започнах да пиша и аз след същите симптоми като вашите. На-общо: След няколко месеца засилващи се такива прояви, споделих с личния. До този момент само се карах на детето ми. Embarassed Оказа се, след стерилна урина, че има бактерия Протеус. Личния ме наплаши и ни запрати към София. Ходихме при Момчилов в Пирогов и при Лилова в Токуда. След лечение с АБ за бактериите, направихме специална снимка- микционна, за да се види състоянието на пикочния мехур и дейността му. Нямаме аномалии, слава Богу. Казаха, че ще се израсте проблема. Сега силно намаляха тези прояви, но стриктно спазвам хигиената, и пускам контролни стерилни урини. И не се карам, разбира се, а повече гушкам. Допускам, че и по-изявената проява на обич помогна, но това си е мое мнение. Виж в темите, към които ти дадох линк. Самия той сочи темата, в която се включих аз. Успех и ако се притесняваш за нещо, насреща съм. Hug

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 10:05 от abigale

# 112
  • Русе
Здравейте на всички,
отдавна следя темата и от време на време се включвам... Малкия ми син има този проблем. Вече е на 11 години. Какво ли не пробвахме, и на психолог ходи и хомеопатия... засега няма никакви ефекти. Направих му снимка на таза. Казаха ми че има лека форма на спина бифида, но невроложката смята, че е твърде слаба форма... Така и не разбрах какво може да се направи в такъв случай...
Може ли някой да ми каже има ли лечение в такъв случай...

# 113
  • varna
И при моето дете съществува този проблем за моя голяма мъка.Доказа се,че за това няма органична причина,всичко идва от мозъка и с годините ще изчезне.Но въпроса е кога точно.Обикновено тези деца инат този проблем дълго време,като се забелязват и светли периоди,в които се обнадеждаваме и си мислим,че всичко е отминало,но.....уви.Появява се пак и пак.

# 114
Здравейте на всички,
отдавна следя темата и от време на време се включвам... Малкия ми син има този проблем. Вече е на 11 години. Какво ли не пробвахме, и на психолог ходи и хомеопатия... засега няма никакви ефекти. Направих му снимка на таза. Казаха ми че има лека форма на спина бифида, но невроложката смята, че е твърде слаба форма... Така и не разбрах какво може да се направи в такъв случай...
Може ли някой да ми каже има ли лечение в такъв случай...

На 23-24 години бях на почивка във Велинград.
В един фитнес се правих на гимнастичка и се ударих много лошо в областта на опашката.
Водят ме на рентген. Лекарката, която после се занимаваше с мен, гледайки снимката на таза,
ме попита-Вие знаете ли, че имате спина бифида. Аз-мнеее, защо?
А напикавала ли сте се като малка? Ами напикавала съм се, като никой не изясни защо...
Та... Тя изрази силното си учудване, че въпреки, че съм от голям град, не ми е правено изследване за
спина бифида щом съм страдала от напикавания. И каза, че ако се хване навреме, с безобидна операция се оправяло.
Повече не съм разпитвала в тази насока, защото се отклонихме към когато дойде време да раждам...

Не знам доколко това, което ми каза тази докторка е вярно.
Не знам доколко е искала да блесне пред докторите от големия град.
А може и наистина да е компетентна жената.
Но със сигурност, ако бях на твое място, щях да поискам консултация и от друг лекар.
Какво значи-безобидна?! Имам предвид твоето момче...
Да, спина бифида е много сериозно заболяване. Ако е безобидно състоянието
по отношение на това, че сме здрави, прави хора-да, така е.
Но по отношение с връзката с напикаването, може и да не е така.

Дано съм била мъничко полезна, доста гледам съм изписала  Crazy

# 115
  • На планетата Земя
Майчета, и моето момиченце още се напикава и сме с памперс на следобедния и нощния сън.
Исках да ви питам - как сте в детската градина, лелките съгласяват ли се да слагат памперс или имате проблем?
Нашите не са много въодушевени, все едно детето ми е недоразвито и не е научено да пишка в тоалетната. Дори някой път забравят и се връща с мокра пижама и чаршафи (съответно след 2 дни е болна). Много неприятна и конфузна ситуация.

# 116
Миле, няма ли да ви е по- удобно с памперс гащи. Гледам, че детенцето е на близо 4 години и половина и ще може даже само да си ги слага, като се разберете. Нямат право нито да не позволяват, нито да се цупят. Това не е никакъв проблем за жените в градината.

# 117
  • На планетата Земя
Judy, благодаря ти за отговора.
Къде се купуват тези памперс-гащи?

# 118
Навсякъде, където се продават обикновените памперси- има в Билла, да речем, на Либеро, на Памперс. Те се обуват като обикновени гащички с ластик /не се залепват/, но не пропускат и детето няма да се намокри и да спи два часа мокричко.

# 119
  • На планетата Земя
Много добра идея, ще й купя такива, за да си ги слага сама, и колкото се може по-малко да притесняваме лелките.

Общи условия

Активация на акаунт