Остров Тасос /Тема 10/

• 98 755
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И ние в неделя ще пътуваме, здраве да е. Дано времето е хубаво.

# 586
Здравейте. Спонтанно решихме да отидем до Тасос от 20.06 до 23.06, само за 4 дена за жалост 😂 Заслужава ли си за толкова кратко време, ще пътуваме от Бургас.. Миналата година бяхме 17 дена, само че на Лефкада и Закинтос и сега 4 ми се струват страшно малко😂 Има ли някои които са в момента на Тасос? Как е времето? И мислим да отседнем в Скала Марион или Лименария (или евентуално в Лименас, че ще по-близо до Мраморния), с кола ще сме и ще обикаляме из острова, дето се вика само ще спим там, някакви отзиви за Скала Марион? И последно кои са според ВАс най-хубавите плажове там, иска ми се да е тюркоазено синьо морето, без значение дали е с пясък или камъни, четох за Мраморния, парадайз бийч. Извинявам се за дългия пост, ще се радвам на всякакви мнения и отзиви понеже ще ни е за първи път там 🙂

# 587
  • Варна
иска ми се да е тюркоазено синьо морето, без значение дали е с пясък или камъни, четох за Мраморния, парадайз бийч.🙂

Такова море има само на Лефкада и Кефалония Simple Smile

# 588
Здравейте. Спонтанно решихме да отидем до Тасос от 20.06 до 23.06, само за 4 дена за жалост 😂 Заслужава ли си за толкова кратко време, ще пътуваме от Бургас.. Миналата година бяхме 17 дена, само че на Лефкада и Закинтос и сега 4 ми се струват страшно малко😂 Има ли някои които са в момента на Тасос? Как е времето? И мислим да отседнем в Скала Марион или Лименария (или евентуално в Лименас, че ще по-близо до Мраморния), с кола ще сме и ще обикаляме из острова, дето се вика само ще спим там, някакви отзиви за Скала Марион? И последно кои са според ВАс най-хубавите плажове там, иска ми се да е тюркоазено синьо морето, без значение дали е с пясък или камъни, четох за Мраморния, парадайз бийч. Извинявам се за дългия пост, ще се радвам на всякакви мнения и отзиви понеже ще ни е за първи път там 🙂

Заслужава си, разбира се! Само че, моят съвет е да изберете друго място за настаняване, особено ако държите да обикаляте плажовете на острова. Ние бяхме в Скала Марион(Мариес) миналата година. Много е красиво, почти от всички вили има страхотен изглед море, но е много далеч от всичко. Самото селце няма хубав плаж и едва 2-3 тавернички. Като км не е далеч от плажовете, но има много завои и ежедневното им минаване поне 2 пъти дневно е неприятно. Ако сме само 2ма, бихме избрали нещо в източната част на острова -  Хриси Амудия, Хриси Атики. Но понеже сме голяма компания и мъжете искат таверни, в неделя заминаваме и ще бъдем във вила в Лименария. Въпреки, че и тя е преди завоите.
Иначе и в западната част има хубави плажове. Ако все пак изберете Скала Марион, най-близкият хубав плаж е Пахис.

# 589
иска ми се да е тюркоазено синьо морето, без значение дали е с пясък или камъни, четох за Мраморния, парадайз бийч.🙂

Такова море има само на Лефкада и Кефалония Simple Smile
Да и аз така си и мислех 😂

Заслужава си, разбира се! Само че, моят съвет е да изберете друго място за настаняване, особено ако държите да обикаляте плажовете на острова. Ние бяхме в Скала Марион(Мариес) миналата година. Много е красиво, почти от всички вили има страхотен изглед море, но е много далеч от всичко. Самото селце няма хубав плаж и едва 2-3 тавернички. Като км не е далеч от плажовете, но има много завои и ежедневното им минаване поне 2 пъти дневно е неприятно. Ако сме само 2ма, бихме избрали нещо в източната част на острова -  Хриси Амудия, Хриси Атики. Но понеже сме голяма компания и мъжете искат таверни, в неделя заминаваме и ще бъдем във вила в Лименария. Въпреки, че и тя е преди завоите.
Иначе и в западната част има хубави плажове. Ако все пак изберете Скала Марион, най-близкият хубав плаж е Пахис.

Благодаря много. Ами ние имаме някакъв опит от миналата година от Лефкада и закинтос със завоите, там всеки ден карахме по 2 часа до най-хубавите плажове, а като километри бяха на 20-30, но е много стръмно и с много завои и много бавно се взимат тези 20-30км, така че това не ни плаши 😂

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 00:34 от AnMary

# 590
Марбъл бийч се доближава до цвета на Йонийските плажове заради мраморния пясък и камъчета на дъното. Псили Амос също е с много хубав цвят.

Иначе ние плувахме на 1 и 2 юни на острова, студеничка е водата, но за по-смелите става! Като спрат валежите, ще се стопли съвсем.

# 591
Марбъл бийч се доближава до цвета на Йонийските плажове заради мраморния пясък и камъчета на дъното. Псили Амос също е с много хубав цвят.

Иначе ние плувахме на 1 и 2 юни на острова, студеничка е водата, но за по-смелите става! Като спрат валежите, ще се стопли съвсем.

Супер! Дано да имаме късмет с времето и да не вали. А Псили Амос в коя част е? В южната ли? 

# 592
След Астрис.

# 593
А кои плажове според вас са по-хубави? В коя част? Южната, северната, източната? Че то за 3-4 дни няма да имаме време да ги обиколим, та поне на по-хубавите да отидем 😂 Засега мисля да отидем на Мраморния, Гьола (то не е много много плаж де) , Парадайз, Псили Амос, който ми препоръчахте

# 594
Всички тези (които наистина са най-хубавите на Тасос) са пренаселени през сезона, а някои като Марбъл и Гьола и по-труднодостъпни. Така че си преценете каква е вашата търпимост към много хора, липса на свободна зона и т.н. Много хора ходят на Скала Потамия/Панагия/Хриси Амудя, които според мен са ужасни, но това е въпрос на лична преценка.

Eто тук можеш да разгледаш всички плажове на острова и да си избереш
https://www.thassos-view.com/places/beaches

# 595

Между другото, една позната се върна от острова преди няколко дни и ми показа снимка на мраморния плаж, от която съм потресена. Нищо общо с миналогодишното му състояние.
Ще се радвам, ако някой го е посетил тези дни, да сподели за състоянието му.

# 596
При поройни дъждове и големи вълни е напълно възможно да стане. Но не сме слизали сега уикенда, нямам актуални впечатления.

# 597
Ако искате да усетите истинския Тасос идете в западната част, Марион е чудесен избор, чудесни хора, има атмосфера. Много е близо до Лименария, Потос, плаж Псили Амос (прекрасен цвят), Теологос, Кастро. На мен източната част (Скала Потамия) ми прилича на Китен - освен дълъг пясъчен плаж няма нищо впечатляващо, сергии, остарели детски влакчета, треволяк. Извън сезона на изток е пусто и грозно, а на запад си има живот целогодишно. Но пак подчертавам , че всеки избира според своите предпочитания за почивка - активен мързел, активен туризъм, снимки, гледки, изгреви, залези и т.н.
Приятна почивка, каквото и да изберете.

# 598
Нашата почивка на Тасос приключи и вече трети ден се климатизирам към обичайния си живот.
Хареса ни изключително много! Ако трябва да описвам с една дума почивката си, тя би била "безвремие".
Нямахме никакви проблеми по пътя и притесненията ми, че ни е първо пътуване в Гърция, се оказаха неоснователни.
Бях резервирала по 3 нощувки на две места: Кинира и Скала Принос.
В Кинира и на Paradise ми остана сърцето. Обичаме тишина и спокойствие и получихме точно това. Бяхме на първа линия. Единствения шум бяха щурчетата, птичките и вълните. Освен нас имаше още 2-3 двойки румънци. Абсолютна идилия. Посетихме Мраморния, където на плажа бяхме общо 15 човека и много ни хареса.
На Парадайс водата беше супер и доста се киснах.
 Сега е момента да кажа, че улучихме много топло време. Почти през цялото време беше 27°-30°, а на моменти достигаше до 32°. Дъжд заваля последната ни вечер, но бързо спря. Така че от времето не мога да си оплача.
Посетихме Гьола точно по обяд  в най-голямата жега. Не знам как е било преди, но сега имаше багери и камиони. Къртеха скалите надолу и правеха път. За 12 минути слязохме, за 25 минути се качихме. Имаше доста хора, скачах, цамбурках се, много ми хареса.
Да не пропусна манастирчето Св.Архангел Михаил- уникално място. Засякохме се с два автобуса българи.  Имаше и литургия.
Посетихме и Скала Потамия, Панагия Теологос, Потос, Лименария.
В Скала Потамия изобщо не ми хареса. В Лименария ядохме гироси и сладолед. Не бих отседнала на нито едно от тези места. Не са мой тип.
В Скала Принос бяхме на плаж Платания и нямаше никой друг -само аз и съпруга ми.
 Западната част също не ми хареса. Както пише и по-горе, всеки търси различни неща.
Ходихме на разходка до Кавала с ферибота.
Бих повторила догодина по същото време, но само в Кинира. Хареса ми именно това, че не е комерсиално.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 15:59 от djovana2

# 599
Няколко снимки от последния уикенд

Общи условия

Активация на акаунт