Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 833
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Ох, за съжаление и ние имаме позната, която стана учителка. ФБ маниачка е и пише на латиница в профила си. Аз не одобрявам учител да пише на латиница. Това за мен е още един от признаците за неграмотност.

# 316
стават учителки ами, защото никой свестен не иска да стане. И аз познавам такива момичета. Не са лоши изобщо - мили и съвестни. Но като бяхме деца, бяха неграмотни. И не се шегувам...идваха у дома да им обяснявам елементарни елементарни неща - примерно дроби. И въпроси от сорта на: като делиш на 10, запетаята в коя посока се мести - към лявата, или към дясната ти ръка...
ама сега е учителка по математика и информатика.
Пак да кажа - момичето е мило и внимателно, търпеливо и грижовно към децата. Ама на каква математика ги учи, и аз нз

# 317
  • Бургас
Здравейте момичета ! Hug
Не ми е останало време да се запиша в новата тема. Нашето девойче е доволно и все с по-голям интерес отива на училище. В началото й беше скучно, сега не. В петък дошли деца от 5-ти клас (предходния клас на госпожата) и подарили на всяко дете подарък за добре дошли и успех в учението - на моето дете се паднало кукла, книжка за оцветяване, молив и острила с рапунцел. Всички деца бяха много развълнували, зарадвали са ги наистина.  Heart Eyes
Иначе по БЕЛ, гледам че се старае, пише с лявата ръка и да си призная мислех че ще е мъка, но има само пчелички и "много добре" или "отличен" от госпожите. По математика на две три места са й написани "Внимавай с пресмятането".  Laughing

# 318
  • София
Здравейте, моля ви за съвет. Госпожата на детето ми заплашвала децата, че ако й навлязат в територията и й пипат нещата, ще им "счупи ръцете и краката". За съжаление моето дете е разбрало буквално заплахата и се е страхувало три седмици без да разбера, случайно чух разговор между нея и неин съученик. Обясних й, че това е закана и няма да се случи, а тя невярващо ме попита: Наистина ли? Вие как бихте реагирали?

# 319
  • София
Здравейте, моля ви за съвет. Госпожата на детето ми заплашвала децата, че ако й навлязат в територията и й пипат нещата, ще им "счупи ръцете и краката". За съжаление моето дете е разбрало буквално заплахата и се е страхувало три седмици без да разбера, случайно чух разговор между нея и неин съученик. Обясних й, че това е закана и няма да се случи, а тя невярващо ме попита: Наистина ли? Вие как бихте реагирали?
Бих питала госпожата в прав текст дали е вярно, с любезен тон, но настойчив и сериозен !

# 320
Здравейте, след родителската среща се оказа, че госпожата очаква от нас да упражняваме всичко, което са взели през деня. Нямам предвид домашните, а ние да им купим допълнителни помагала, тетрадки и т.н. в които да пишат. Аз честно казано си мислех,  щом се връща с написани домашни и попълнени тетрадки, да не го тормозя допълнително в къщи. Като цяло ми се струва, че в клас си препускат през мaтeриала и който се справи- справи, който не- не. Например моят син винаги допуска грешка при един вид задача, която ако не бях забелязала никой нямаше да му я обясни и така щеше да си влачи грешката. Госпожата просто минава, поглежда, поправя и подминава, а всеки да се оправя. Това ОК, за 5,6,7 клас но за 1ви. При вас така ли е? Госпожите обясняват ли, обръщат ли внимание, щом има системни грешки или това не е техен ангажимент?

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 11:39 от Mravchica

# 321
  • София
Не е нормално, нали са цял ден там? Тогава да се премахне задължителната занималня и да си знаем, че ще се работи и у дома.

# 322
При вас така ли е? Госпожите обясняват ли, обръщат ли внимание, щом има системни грешки или това не е техен ангажимент?

при нас положението е идентично. И моето дете грешеше само при един определен вид задача. Обяснявах, упражнявахме се и сега вече се справя. Учителката от занималнята дори не им обяснява какво имат за домашно, детето само си знае, камо ли да им обръща индивидуално внимание. Всяка вечер преглеждам какво са взели и гледам за пропуски в разбирането, а в събота/неделя се опитвам, въпреки протестите, да дам нещо малко допълнително.

# 323
  • София
За жалост това е най - голямата заблуда на родителите, че даже и себе си слагам в това число, като аз изрично исках частна занималня при добра госпожа, при която да се обяснява ( в камерен състав ) и да се пишат домашни. И аз гледам поне събота неделя , да отворя, да обясня и да видя кое и как и докъде разбира.
Щото ще кажете , те са1ви клас, ама те са елементарни неща, все ще ги научи.
Ми не е така !
Като почне да куца сега и реши самото дете, да речем, че математиката му куца и не я разбира. И се влачи така до 4ти клас. И тогава родителите се плесват в челата,  че нещата са напълно изтървани и се почват частни учители и чудеса, тормоз над детето. Ние го преживяхме с каката.

# 324
  • София
Например моят син винаги допуска грешка при един вид задача, която ако не бях забелязала никой нямаше да му я обясни и така щеше да си влачи грешката.
При нас имаше аналогичен случай. Грешка на определен тип задачи, поправена от госпожата. Да, ама помагалото стои в училище, съответно на следващия ден същата грешка. Чак в петък, когато помагалото се появи в къщи видяхме проблема.
Относно допълнителните занимания - и при нас искат  децата да се занимават допълнително, класната каза  да се правят диктовки. Ако детето е на занималня е трудна задача, едва ли вечер е подходящо. В някои частни занимални  им дават допълнителни занимания, но за държавните- едва ли, там просто ги отглеждат.

# 325
Момичета, не бързайте да обвинявате госпожите от занималните, че не проверяват домашните на децата. Това е работа на класния. Така класната разбира, кое дете какви трудности среща и, евентуално, работи върху тези грешки индивидуално или с целия клас, ако грешката е масова. Функцията на учителя от занималнята е да организира времето на децата - обяд, отдих, самоподготовка, занимания по интереси; да следи децата да оползотворяват времето за самоподготовка, да оказва помощ и подкрепа при необходимост, да опазва живота и здравето на децата, докато са под негова опека. Ако децата ви са сами в къщи, няма ли да се подготвят самостоятелно? (5-12 клас)
Моето дете среща обучителни трудности и по БЕЛ, и по математика. Когато има възможност, учителката й помага, за да реши правилно задачите по математика. Тъй като при нея е сериозно увредено математическото мислене детето среща огромни трудности и не може самостоятелно да реши вярно и най-елементарните задачи. В занималнята работи, а вечер у дома дописва, коригирам грешките, съответно обяснявам и се мъча да въведа модел за решаване с пръчици, за да развие умение за самостоятелно справяне. По БЕЛ правили поправка на диктовка, при която госпожата от занималнята диктувала. При поправката и при съобразяване от страна на учителката с индивидуалните особености на детето и лека подкрепа диктовката беше на 100% вярна. Така, че учителите от занималнята работят с децата, но основната обучителна роля е на учителя в клас. От занималнята очаквайте да създаде у децата ви умения за разпределяне на времето - почивка/ работа и за самоподготовка, т.е за самостоятелна работа, както и да търсят помощ, когато срещат затруднения.

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 12:30 от Mama Ru

# 326
Малко встрани от темата - бихте ли ми препоръчали термокутия за храна, от която сте доволни. Иска ми се да е с големината и формата на купа, т.е. да е широка и не прекалено дълбока, за да може да се носи в нея и супа.
Дъщеря ми не харесва храната в стола и иска да опитаме с храна от вкъщи. Проблемът е, че е доста капризна, не яде редица храни и вариантите пред мен са супи, пюре с някакво месо и макарони. Т.е. кутията, която купувам трябва да е подходяща за тези храни и да успява да съхранява храната топла около 5 часа, защото освен останалите капризи, дъщеря ми не яде, когато манджата не е топла. Също трябва да гледам да се отваря и затваря лесно, за да няма омазване на всичко, че не и е от най-внимателните. Трудна работа...

# 327
  • Бургас
мартеа, това ще ти свърши ли работа? - http://www.ikea.bg/cooking/Food-storage-and-organizing/Food-cont … d-58085/40288354/
Нямам го, но обмислям да го взема, защото и моя син не яде всичко в стола.

# 328
мартеа, това ще ти свърши ли работа? - http://www.ikea.bg/cooking/Food-storage-and-organizing/Food-cont … d-58085/40288354/
Нямам го, но обмислям да го взема, защото и моя син не яде всичко в стола.

много ти благодаря, Мария, точно тя ми беше вариант, обаче тази ми се вижда твърде дълбока за супа.
Нещо ей такова като че ли повече ще върши работа (като по-плитката от двата вида), но не виждам никъде да има информация дали задържа топлина и колко време
https://olele.bg/mobile/product/%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F-% … food-storage-box/

# 329
Мартеа, тази не задържа топлина и разлива. Имаме такава подобна, на същия принцип.
Термоса е по удачен, замислям се и аз за него, защото и ние носим храна от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт