Мъж Телец - 15

• 64 683
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Тра-ла-ла
А как се разбира, че тактиките и циркосването ще имат ефект след даден етап?! Или всеки път скачаме да разораваме, сеем и напояваме коравата земя с надеждата, че чукарите ще станат плодорни и ще жънем ли жънем плодовете на любовта?! В този ред на мисли с всеки мъж ли трябва да инвестираме години, за да видим дали ще излезе нещо от връзката?! Ще се разлисти ли дървото или ще остане един голям пън?! При мен лично е въпрос на вътрешно усещане ВЕЧЕ. С някои хора лесно си допадаме и правим взаимни компромиси. Бързо се усещаме и не се налагат зверски услия за напасване, гранде тактики и т.н. Други просто изваждат най-гадното от мен и виждам, че подобни взаимоотношения са отровни и трябва да избера - или да се спася, или да се вкарам в кошмари на вечните съмнения и драми, последвани от планове как да правя чупки, стойки, как да постъпя, как да реагирам, какви трикове да прилагам. Ами, НЕ, благодаря. В такива случаи бързо приключвам взаимоотношения. Един живот живея, за да си го съсипвам. От опит просто вече знам къде си струва да скоча в дълбокото и къде не. Най-важното е да съхраня себе си, да запазя достойноството си и нервната си система. Набавям си адреналина и емоциите по далеч по приятни начини, отколкото да се захващам с неподходящи мъже и да се опитвам да ги надцаквам, опитомявам или най-малкото - да ги накарам да ме уважават.

Разбира се, че всеки има своите малки трикове, заучени поведения и т.н. Но това са дребни неща, а не гранде манипулации, които може да те докарат до психодиспансер или най-малко до дълга депресия и ниско самочувствие.

# 121
  • София
Разбира се, че няма да стоя - аз не искам да имам взаимоотношения с човек, който не ме уважава. Нито пък бих се борил на нож, за да получа внимание. Много е лъжовна представата на много хора "бори се за любовта му", разбирайте "готви му, ставай в 2 през нощта щото те е извикал да го обслужиш сексуално, търпи му настроенията, бъди на разположения 24/7,постави го на първо място". Ами, не, мерси. Това е чудесна предпоставка за катастрофа. Аз се боря само за ВЗАИМНО уважение. И ако не го получавам - няма да го дам, елементарно е. В такова измерение живея - не си давам зор за хора, които ме отбягват. А щом се е стигнало до момент на отдръпване - това е проблем за връзката, който не е от вчера.

# 122
А как се разбира, че тактиките и циркосването ще имат ефект след даден етап?! Или всеки път скачаме да разораваме, сеем и напояваме коравата земя с надеждата, че чукарите ще станат плодорни и ще жънем ли жънем плодовете на любовта?! В този ред на мисли с всеки мъж ли трябва да инвестираме години, за да видим дали ще излезе нещо от връзката?! Ще се разлисти ли дървото или ще остане един голям пън?! При мен лично е въпрос на вътрешно усещане ВЕЧЕ. С някои хора лесно си допадаме и правим взаимни компромиси. Бързо се усещаме и не се налагат зверски услия за напасване, гранде тактики и т.н. Други просто изваждат най-гадното от мен и виждам, че подобни взаимоотношения са отровни и трябва да избера - или да се спася, или да се вкарам в кошмари на вечните съмнения и драми, последвани от планове как да правя чупки, стойки, как да постъпя, как да реагирам, какви трикове да прилагам. Ами, НЕ, благодаря. В такива случаи бързо приключвам взаимоотношения. Един живот живея, за да си го съсипвам. От опит просто вече знам къде си струва да скоча в дълбокото и къде не. Най-важното е да съхраня себе си, да запазя достойноството си и нервната си система. Набавям си адреналина и емоциите по далеч по приятни начини, отколкото да се захващам с неподходящи мъже и да се опитвам да ги надцаквам, опитомявам или най-малкото - да ги накарам да ме уважават.

Разбира се, че всеки има своите малки трикове, заучени поведения и т.н. Но това са дребни неща, а не гранде манипулации, които може да те докарат до психодиспансер или най-малко до дълга депресия и ниско самочувствие.
Е, ти пък ме разби Laughing. Първо, никакъв отговор на въпроса ми, това се очакваше, неудобен е Mr. Green.
Второ, наистина ли всеки стреля напосоки и каквото улучи, с това се захваща?
Много ясно, че трябва да преобладават плюсовете и човекът да се държи качествено поне в 7 от 10 ситуации, образно казано. От една ситуация, в която трябва човек да умее да реагира с разпознаване и париране на кофти отношение се разпростря в пълна генерализация?
То, ако не ни работи филтърът, никога никакви съвети, идеи, надцаквания и хитрини няма да помогнат.
Но да се очаква принцът на бял кон Joy, приятно чакане на всички очакващи го.
Прави ми редовно впечатление колко погрешно се използва понятието компромис. Изобщо знае ли се етимологията на думата, за да е сигурно, че се употребява правилно?
Постоянно се употребява в смисъл, че всеки прави компромис едностранно и видиш ли, трябвало и двамата да правят компромиси. И най-често оплакванията са "само аз правя компромис".
Думата идва от френското compromis, което пък от латинското compromissus, като com значи взаимен, а promis  е обещание - взаимно обещание, двустранен ангажимент. В този смисъл компромисите няма как да са нещо друго освен взаимни, няма никакъв начин човек да прави едностранно взаимно съглашение, това е пълна глупост. Все едно единият да направи компромис сега, а срещу това другият да направи компромис следващия път. Прави се винаги едновременно от двамата по съгласувани общи условия, които и двамата спазват. Затова винаги се забавлявам, когато някой заяви, че нямало само той да прави компромиси със себе си. Все едно да кажа - няма да влизам във взаимно съглашение/ договорка/ ангажимент със себе си.
А някога да сме се замисляли откъде идва думата "съпруг"? Идва от "съпръг" - впрегнати заедно, в един впряг. Съжалявам, че трябва да те разочаровам, Джулс, но бракът с подпис или без подпис е точно това - копане, оране, плевене и т.н. Пък много ясно, че ти си избираш с кого. Но съм сигурна, че винаги се налага да се учите как да теглите заедно впряга. Предварително удобно научени няма, защото всеки път комбинацията от силите, потенциала и капацитета са различни. Гаранции няма, дори и след време и напасване. Няма такъв филм като веднъж ще го отработим и оттам нататък ще е цвете.
Така че, да правим много качествено разграничение за какво иде реч в момента. Аз пиша за реакция на конкретни ситуации, не да си стоим във връзка, в която не потегляме в една посока, каквото и да правим.
От друга страна, в днешно време е супер лесно да си биеш камшика при първата спънка в името на достойнство, нерви и самосъхранение. Едно време как са оцелявали без скъсване и развод, не знам. Явно са чакали вдовство Mr. Green.
На мен ич не ми пасва ролята на жертва. И психиката ми си е ок към днешна дата, и самочувствието и увереността са ми пределно оптимални. Посрещам ситуациите и изобщо не виждам защо трябва да късам с телето и да го оставям толкоз лесно да се отърве Mr. Green. Нито пък той се дърпа след всичката игра на Том и Джери. Даже вдява, да ми е здрав и щастлив Heart Eyes.

# 123
Аз се боря само за ВЗАИМНО уважение.
За това си убиец прав, подкрепям на милион процента Simple Smile!
Просто допускам невинаги да става супер бързо, но ако става, насърчавам. Ако не поема, е тогава работата си е ясна като бял ден.

# 124
Познавам един Телец, който от минимум десетилетие се скъъъсва да изневерява на жена си, любовите му се сменят с времето. Тя клетата знае, никак не е щастлива с този факт. Той също знае, че тя знае, Laughing но все пак продължава да се напъва да й обяснява, че няма такова нещо и тя е най-великата жена и мила душичка. Laughing И двамката си "копаят" съпружеството, понеже е изпълнено с благинки и за двете страни. Компромиси, какво да ги правиш. Simple Smile Та зависи кой какви ценности ще избере да отстоява в тоя живот в крайна сметка, а оттам и съответните компромиси.

# 125
  • Тра-ла-ла
dragon8, не знам защо приемаш всичко лично и че всеки пост е насочен към теб и твоето Теле. И едва ли не те караме да го зарежеш Crazy Ползвай си го със здраве и любов. Все пак си инвестирала 4 години и доста овнешко самочувствие, енергия и инат. Но приеми и че не всяка жена е готова да вложи толкова много време, тактики и нерви в неясното бъдеще с някой мъж, еле пък с Телец. Това не ни прави нито жертви, нито страхливки, които офейкват при първата трудност. Просто всеки си подбира битките. Все пак има значение и зодията на жената. Едно е жена Овен, друго е жена Рак, трето е жена Близнаци примерно.

Мислих си, че съм отговорила на въпросите ти. Пък то какво излезе...напоителният ми пост бил скатавка от неудобство  Crazy Имам усещането, че често с теб говорим за едни и същи неща, но явно предаваме и приемаме на различни честоти Laughing .Мерси и за бонуса "начукване на канчето" + урока по етимология

# 126
Да попитам знаещите, възможно ли е мъж теле да те гони в продължение на година, имам предвид не всеки ден, а смс- и, излизане отвреме навреме, включвания през 10 дни само и единствено заради това, че иска секс ?

# 127
Пропуснах да добавя, че интелектуално си съвпадаме доста добре, имаме безкрайни теми на разговор, когато го помоля чисто приятелски да го видя, идва на секундата.Но като си пишем имам чувство, че съм в еротичен роман и това е година.Не сме спали заедно все още. Той бил спонтанен, аз съм правила графици. Някакви идеи? Интуицията ми подсказва, че не е само сексуално привлечен, струва ми се , че не иска да показва чувства нарочно, но не съм сигурна на 100%. Ако беше само секс, 1 година игра си е доста ама знам ли???

# 128
  • София
А, да. Той е спонтанен, ама няма физически контакт, само разговори онлайн на сексуални теми. Е как да го коментираме това? Joy

# 129
  • Бургас
Поначало Телец и спонтанност са трудно съвместими понятия, но е една от най-чувствените зодии и секса е много важен.Вие се виждате на живо, а той все още не е поискал близост? Това ми е странно, защото за Телците любовта се изразява в най-голяма степен чрез физически контакт.

# 130
О неее, как да не е искал, искал е и то сто пъти, но точно тогава аз нещо се дръпвам. След което аз почвам да го искам, а той май нарочно бяга и така една година. Въпросът ми беше друг - възможно ли е да играе една година без емоции, а само за да постигне своето в секса?

# 131
ExpressionlessExpressionlessExpressionlessПросто аз не съм търпеливката, която да стои да го чака, на мен ми писва на третия ден след като нещо ми се обиди и изобщо забравям за него. След това пак се виждаме, той пак тръгва към мен, аз пак бия спирачка, щото не може то от главата за краката, ами трябва жената да я ухажваш, той явно се обижда и цирка е готов. Явно старомодното дълго ухажване те не го владеят, но жената си е жена и иска внимание. Искам да се научи, че първо предразполагаш жената, ухажваш, умилкваш се, и тогава почваш да обсъждаш анатомичните й подробности. Ноооо, той е с марс и венера в овен и луна в стрелче. Аз пък съм с луна в близнаци и венера, и меркурий в овне, нещо бързо ми кипва и нямам сто години да му се обяснявам. Имам чувството, че с такъв мъж трябва да си "строгата господарка" - минимум обяснения, максимум действия/ бездействия в зависимост дали е добър/сърдит. Expressionless Но интуицията ми подсказва, че зад фасадата на привидно безразличие и безчувственост стои един раним и емоционален човек, честно казано ето това искам да стигна. Рибка съм, с асцендент скорпи. Затова и си задавам въпроса - дали пък след като всеки път се разминаваме той се чувства несигурен дотам, че изцяло прикрива всякакви емоции или просто си въобразявам?

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 11:05 от toni20021

# 132
dragon8, не знам защо приемаш всичко лично и че всеки пост е насочен към теб и твоето Теле. И едва ли не те караме да го зарежеш Crazy Ползвай си го със здраве и любов. Все пак си инвестирала 4 години и доста овнешко самочувствие, енергия и инат. Но приеми и че не всяка жена е готова да вложи толкова много време, тактики и нерви в неясното бъдеще с някой мъж, еле пък с Телец. Това не ни прави нито жертви, нито страхливки, които офейкват при първата трудност. Просто всеки си подбира битките. Все пак има значение и зодията на жената. Едно е жена Овен, друго е жена Рак, трето е жена Близнаци примерно.

Мислих си, че съм отговорила на въпросите ти. Пък то какво излезе...напоителният ми пост бил скатавка от неудобство  Crazy Имам усещането, че често с теб говорим за едни и същи неща, но явно предаваме и приемаме на различни честоти Laughing .Мерси и за бонуса "начукване на канчето" + урока по етимология
Джулс, нищо не приемам лично, щото даже не се познаваме Hug.
Когато си в настроение за нов урок по етимология, заповядай, любимо ми е Hug. Знаех, че ще ми благодариш конкретно за него Joy. Изненадай ме, бе значи Party.
И като пиша, нали е ясно, че един куп хора четат, просто хващам удобния пост Simple Smile. Все се чудя рачките що сте така свръхалергични към инакомислие и дискусии, в които аргументите ви леко се огъват, но това е за друга тема във форума, където не мисля да пиша Peace.
Споко, не е начукване на канчето, само контрапункт заради всички, които искат различна версия от "Скъсай с телето, няма да я бъде.".
 bouquet

# 133
:Но интуицията ми подсказва, че зад фасадата на привидно безразличие и безчувственост стои един раним и емоционален човек, честно казано ето това искам да стигна. Рибка съм, с асцендент скорпи. Затова и си задавам въпроса - дали пък след като всеки път се разминаваме той се чувства несигурен дотам, че изцяло прикрива всякакви емоции или просто си въобразявам?
Това е - имаш отговора! Послушай си вътрешното усещане, интуицията на рибката е безпогрешна. На мен Венера и Меркурий са ми в Риби, усещам средата и неявните реакции и нагласи на другите много силно на много фино ниво. Често хората не се усещат сами, а аз някакси го разпознавам нещото, което чопли отвътре. Много долавям и маските и същината под тях. Не се позиционирам в момента, просто наблюденията ми са се оказвали верни във времето Simple Smile.

# 134
:Но интуицията ми подсказва, че зад фасадата на привидно безразличие и безчувственост стои един раним и емоционален човек, честно казано ето това искам да стигна. Рибка съм, с асцендент скорпи. Затова и си задавам въпроса - дали пък след като всеки път се разминаваме той се чувства несигурен дотам, че изцяло прикрива всякакви емоции или просто си въобразявам?
Това е - имаш отговора! Послушай си вътрешното усещане, интуицията на рибката е безпогрешна. На мен Венера и Меркурий са ми в Риби, усещам средата и неявните реакции и нагласи на другите много силно на много фино ниво. Често хората не се усещат сами, а аз някакси го разпознавам нещото, което чопли отвътре. Много долавям и маските и същината под тях. Не се позиционирам в момента, просто наблюденията ми са се оказвали верни във времето Simple Smile.
Драгон, много уважавам жените овни, любимки са ми и чета с радост коментарите ти. При него обаче съществува някаква първична грубост от рода - айде бе, ти не можеш да определяш графици, само секс и чао- това на вербално ниво. Имам чувството, че го прави за да ми внуши, че изобщо ама никак, ама хич не съм му важна даже и съм парче месо, с което ще закусва, когато пожелае. И аз като се ядосам и го отсвиря се почва - къде се загуби, като го блокирам, почва да пише на другия телефон, който пък той разблокирва и така нататък. Писанията са му пак във вид на бележки към еротичен роман. Това продължава във времето и то доста. Отвреме навреме обаче се усеща и дава обяснения на поведението, и то сам. Та въпросът ми е - възможно ли е да не изпитва ама грам нищо или само ми се прави на интересен. Понеже, ако е второто, много скоро след секса ще види гърба ми.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 11:44 от toni20021

Общи условия

Активация на акаунт